Aynen hocam ben de sattım satacam, son 2 haftadır primlernmeyen hisse yok bizimkiler hariç, beklioz ama umudumu da yitiriyorum herşey belirsiz.
Printable View
Bugunde dagilalim patron satista
https://i.hizliresim.com/oX6P2b.png
Kozalaklar endeks kizarikken one cikiyorlar cogu zaman.
Yılbaşından beri 30 hisseleri:
https://resmim.net/f/ZcirXM.jpg
Alt sıradakilerinde sırası gelir elbet..bekliyoruz...:(
Mahkemeyi kullacaklari belliydi. Gecen haftada dedim. Bu cumaya kadar eksi. Haftaya yataya alirlar. Subat 10 dan sonra yine az az alimlar olur diye o gorum var
Kozal üretim miktarı çeyreklik bazda 70-80bin ons civarında, ons fiyatını 1280 dolar ve ons başına 550 dolar üretim maliyetini düşerseniz ons başına 730 dolar gibi bir karlılığı var, yani 55 milyon dolar*5.3TL =290 milyon TL Esas faaliyet karı.
Bunun haricinde kasada 2.5 milyar Tl nakit para var son bilançoda büyük kısmı mevduattaydı yanlış hatırlamıyorsam, yıllık %25 ten, 800 milyon TL faiz geliri olur, çeyrek lik bazda ise 200 milyon TL.
290 milyon TL esas faaliyet ve 200 milyon TL finansal getiriyi toplarsak 490 milyon TL Net kar bekletisi gayet mantıklı.
Şu an 12 aylık karı 1131 milyon TL görünüyor, 9 aylık ise 982 milyon TL, yani 2017 son çeyreğinde 150 milyon TL kar etmiş, 2018 son çeyreğinde ise 490 milyon TL beklentimiz var,
9 aylık kar olan 982 milyon TL ye 2018 son çeyrek karını eklersek 1470 milyon TL, kabaca 1.5 milyar TL net kar beklentisi gayet gerçekçi.
Zaten 2018 3. çeyrektede 500 milyon TL civarı kar geldi. Sıkıntılı olan ondan önceki bilançolar. 2018 6 aylık bilançosuda 12 aylıktan çıkınca şirketin mevcut ons ve dolar kuru ile 2.0-2.5 milyar TL aralığında bir kar elde etmesi erekiyor. Buda F/K oranını 4-5 aralığına çekiyor.
Işık ökte hesabını yaparken yeni bilançoları dikkate alsa hedef fiyatı 150 TL falan çıkardı,, sonrasında hedef fiyatlar revize olur.
Bu arada 2019 6 aylık bilançolar geldiğinde kozaa F/K 2.8 ile, şu anki fiyatlamalar üzerinden konuşuyorum, borsanın en ucuz şirketi ünvanını ele alman potansiyeli var,, tabi bu fiyatlarda kalmaya devam ederse ..