Originally Posted by
GVA
Selam,
Degerlendirmeler tamamlandi. yatirim amacli gayrimenkul portfoyunde, elden cikanlar haric, bir onceki yila gore artis orani % 11,30.
manzara adalar icin 208 moi luk bir degerlendirme ongoruyorum, kalan kismi stoklarda..
yil sonu beklentim bu rakamlarla soyle, ana maddeler de
kira ve ust hakki geliri, 199,1 moi Trl.. (iskule Ankara, istanbul ve bazi menkullerde doluluk sorunu surmekte) portfoy satis 187,6 mi Trl
Toplam GM gelirleri + 413 moi Trl
Toplam Borclanma Gelirleri + 13,5 moi Trl
Toplam Hasilat + 426,5mio Trl
Toplam Satislarin Maliyeti - 240,7 moi trl
BRUT KAR : + 185,8 mio Trl
Genel Yonetim Giderler - 21 moi Trl
Pazarlama ve Satis - 13,2 moi Trl
Esas F. Gelirler + 422,7 moi Trl (417,8 moi degerleme artisi,-4mio azalisi var)
Esas F. Giderleri - 4 mio Trl
Finansman Net Gideri - 84,1 moi Trl
Vergi Oncesi/sonrasi Kar beklentim 486 mio Trl max , min ise 457 mio Trl
%30 dagitalabilir den uzerinden %8-7,5 arasi temettu, %8-7,5 arasi bedelsiz sermaye artisi...
bu senede bunu verebilecek kapasitede, olay tamamlanmistir, uretim stoklarindaki azalma sorununu temettu ve bedelsize yansitmazlarsa, en az 7,5 % temettu verecktir, bu da bana yeter fazlasiyla ...
sevgiler herkese iyi seneler
bu yil bitti artik... onumuzdeki yil inistanbul gala onemli ilk ceyrek sonuclara yansiyacak, burada daire sayisi cok cok az satilamayan, ardindan 2.etap %90 tamamlanmis, burasi da gelecek, ve manzara adalar tapu baslayacak, buradada stok azalisina ragmen satis-maliyet farki gorcegiz, tahminen en az iki lansman olacak, Tuzla ve kadikoy otel..
iskulelerin dolmasini bekleyecegiz,Ankara kulenin satisi yada kiralanmasi diger beklenti... ve en onemlisi de enflasyonda olabilecek dusus trendi, o da olursa tabii...
cokda olduk kaldik diye bir durum yok... bu hisse kisacilara hitap etmiyor..
bugun yaklasik 400 yil amortisman katsayisina ulasmis yerler var ozellikle Istanbulda, eb fiyatlari ve kira makasi gitgide aciliyor.. buradaki %7,5 temettu ve %7,5 bedelsiz potansiyeli 100bin tlik evden yillik 5500 tl kira almaya benziyor, vergisiz temiz.. benim elimde bu orani yakalayabildigim bir menkul yok %3 ila %5 civarlarinda.. bu oranbenim icin yeteri kadar tatmin edici...
ucacak kacacak diye yatirim yapan arkadaslar aynlis yerdeler,hisseye soveceklerine kendilerine sovmelerini tavsiye eder herekese iyi bir yil dilerim
sevgiler