-
İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Takasbank Para Piyasası Günlük Bülten
İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Takasbank Para Piyasası Günlük Bülten )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Takasbank Para Piyasası Günlük Bülten
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
.
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750995
BIST
(29/03/2019 - 17:44:30)
-
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
İlişkili Taraf İşlemleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin İlişkili Taraf İşlemlerine İlişkin Esasları ("Esaslar") uyarınca, Şirketimizin yıllık finansal tablolarının kamuya açıklandığı tarihi izleyen iki hafta içerisinde, mali yıl başlangıcından itibaren gerçekleştirilen işlemler de dahil olmak üzere, mali yıl içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemlerinin kapsamına, şartlarına, beklenen işlem hacimlerine ve piyasa koşullarına uygunluğunun tespitinde kullanılan yöntem ve prosedürlere ilişkin olarak çerçeve niteliğinde bir Yönetim Kurulu kararı alınması ve karara bağlanan hususların kamuya açıklanması gerekmektedir.
Konuya ilişkin Yönetim Kurulu kararı 29.03.2019 tarihinde alınmış olup, mali yıl içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemlerinin kapsamına, şartlarına, beklenen işlem hacimlerine ve piyasa koşullarına uygunluğunun tespitinde kullanılan yöntem ve prosedürlere ilişkin bilgiler ilişikteki tabloda yer almaktadır.
Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.17-1 Kurumsal Yönetim Tebliği 10 (2) hükmü uyarınca Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan İlişkili Taraf İşlemleri Raporunun kabulüne ve sonuç bölümünün Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile kamuya açıklanmasına karar verilmiştir:
"Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II.17.1 sayılı tebliğine istinaden Şirketimizin Erak Giyim San. ve Tic. A.Ş. ile yaygın ve süreklilik arz eden ticari mal alım işlemlerinin kamuya açıklanan 01.02.2018-31.01.2019 finansal tablolarına göre oluşan satışların maliyetine olan oranı Tebliğ'de belirlenen %10'luk oranın fazlasına ulaşmış olup, 01.02.2019-31.01.2020 özel hesap döneminde de aynı nitelikteki işlemlerin belirlenen esaslara uygun olarak devam etmesi öngörülmektedir. İşbu raporda Erak Giyim San. ve Tic. A.Ş.'nden gerçekleştirilen ticari mal alım işlemlerinin koşulları ve fiyat belirleme yöntemi açıklanarak işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu hakkında bilgi sunulmuştur."
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750996
BIST
(29/03/2019 - 17:44:31)
-
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Bağımsız Denetim Kuruluşunun Unvanı
KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
Hangi Faaliyet Dönemi İçin Seçildiği
01.02.2019 - 31.01.2020
Seçildiği Genel Kurul Toplantısı Tarihi
-
Tescil Tarihi
-
Tescile İlişkin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Tarih ve No.su
-
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz tarafından, Denetimden Sorumlu Komite'nin görüşü alınarak, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca belirlenen esaslara uygun olarak, Şirketimizin 1 Şubat 2019 – 31 Ocak 2020 özel hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere, KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750997
BIST
(29/03/2019 - 17:45:03)
-
***SAHOL*** HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***SAHOL*** HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 29 Mart 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Üyeliklerine 1 (bir) yıl süre ile vazife görmek üzere, Güler SABANCI, Erol SABANCI, Suzan Sabancı DİNÇER, Sevil Sabancı SABANCI, Serra SABANCI, Mehmet GÖÇMEN, Nafiz Can PAKER, Ahmet ERDEM ve Mehmet Mete BAŞOL seçilmişlerdir.
Şirketimizin Genel Kurul Toplantısı'nı takiben bugün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında görev dağılımı aşağıdaki gibi belirlenmiştir:
Güler SABANCI Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye
Erol SABANCI Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Suzan Sabancı DİNÇER Üye
Sevil Sabancı SABANCI Üye
Serra SABANCI Üye
Mehmet GÖÇMEN Üye ve CEO
Nafiz Can PAKER Bağımsız Üye
Ahmet ERDEM Bağımsız Üye
Mehmet Mete BAŞOL Bağımsız Üye
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750998
BIST
(29/03/2019 - 17:45:42)
-
***DZGYO*** DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( İhraç Belgesi
***DZGYO*** DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( İhraç Belgesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
İhraç Belgesi
Hayır (No)
Hayır (No)
20.02.2019
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde değişik vadelerde, Türk Lirası cinsinden, 950 milyon TL'ye kadar borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç etmek için 25.02.2019 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştu.
Söz konusu başvurumuz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 28.03.2019 tarih ve 19/414 sayılı kararı ile onaylanmış olup, İhraç Belgesi ekte yer almaktadır.
Tasarruf sahipleri ve kamuoyunun bilgisine sunulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750999
BIST
(29/03/2019 - 17:45:43)
-
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu
***MAVI*** MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu )
Sermaye ve Ortaklık Yapısı Bilgileri
Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı Para Birimi Sermayedeki Payı (%)
Akarlılar Ailesi 108293 TRY 0,22
Sermayeyi Temsil Eden Paylara İlişkin Bilgi
Pay Grubu Nama / Hamiline Beher Payın Nominal Değeri (TL) Para Birimi Payların Nominal Değeri Para Birimi Sermayeye Oranı (%) İmtiyaz Türü Borsada İşlem Görüp Görmediği
A Nama 1 TRY 108293 TRY 0,22 VAR İşlem Görmüyor
B Nama 1 TRY 49548707 TRY 99,78 YOK İşlem Görüyor
Yönetime İlişkin Bilgiler
Yönetimde Söz Sahibi Olan Personel
Adı-Soyadı Görevi Mesleği Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler Son Durum İtibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler
AHMET CÜNEYT YAVUZ CEO Üst Düzey Yönetici CEO, Mavi Hollanda, Mavi Almanya - Yönetim Kurulu Üyesi
BİGE İŞCAN AKSARAY Global Finans Direktörü Üst Düzey Yönetici
OKAN GÜRSAN Türkiye Ülke ve Dış Pazarlar Direktörü Üst Düzey Yönetici
FATMA ELİF AKARLILAR Global Marka Direktörü Üst Düzey Yönetici
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/751000
BIST
(29/03/2019 - 17:45:52)
-
*ingiliz parlamentosu may'ın brexıt anlaşmasını reddetti
(29/03/2019 - 17:46:15)
-
***USAK*** UŞAK SERAMİK SANAYİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***USAK*** UŞAK SERAMİK SANAYİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Ortaklarımızdan gelen yoğun soru ve bilgi taleplerinin bir anlaşmazlığa mahal vermemesi için ek bilgilendirme açıklaması yapma gereği duyulmuştur.
Yönetim kurulumuzun 08.01.2019 tarih ve 2019/01-A sayılı Şirket birleşmesi yönünde almış olduğu karar özel durum açıklamasında da belirtildiği üzere, yönetim kurulu kararı hakkında Genel Kurul'a işlemin içeriği konusunda bilgi verilmesini amaçlamaktadır. 03.04.2019 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul gündemine bu nedenle konulmuştur.
Yönetim kurulumuzun 08.01.2019 tarihinde almış olduğu 2019/01-A sayılı karar da birleşme ile ilgili konuların Genel Kurulda görüşülerek bilgi verilmesi amaçlanmıştır. Genel kurulda birleşmenin içeriği ve amacı anlatılarak ortaklarımız bilgilendirilecektir. Ortaklarımızın konuya yaklaşımı olumlu olması durumunda Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri doğrultusunda gerekli işlemler değerleme raporları akabinde başlatılacaktır.
Henüz birleşme için Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde başvurular yapılmamış, gerekli onaylar alınmamıştır. Dolayısı ile 03.04.2019 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulumuzun 10. Maddesinde Birleşme ile ilgili bir oylama yapılmayacaktır.
Ortaklarımızdan 03.04.2019 tarihinde yapılacak olan Genel kurul toplantısında katılıp muhalefet şerhi düşmeleri durumunda Ayrılma Hakkı kullanıp kullanamayacakları yönünde sorular gelmektedir. Genel kurulda işlemin onayına yönelik bir oylama yapılmayacağı için her hangi bir ayrılma hakkının doğması mümkün olmayacaktır. Yönetim Kurulunca ilgili Genel Kurul'a bilgi vermesi sonrasında ilgi kurumlardan onay alınması için gerekli işlemler başlatılacak olup, yasal onaylar alındıktan sonra birleşme kararı Genel Kurul onayına sunulacaktır.
Ortaklarımızın bilgisine sunulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/751002
BIST
(29/03/2019 - 17:46:52)