eyvallah...
tzv mk11.50
tzl mk 12.79
zpk mk 13.55
keşke en azından ppf ye geçseydim,içlerinde kvks fonu en yüksek gelen oldu.Kira sertifikalarının piyasasının sığlığı tahmin etmeyi zorlaştırıyor.
Printable View
üstadım, kaç defa borsa yükselirken eksi veya çok cüzi getiriler oldı acc'de. Normal şartlarda likit fonlar gibi getirmesi gerekmez miydi? Nasıl güveneceğiz buna? Yarın endeks 110 bine çıksa yerinde saymayacağından nasıl emin olacağız? Yükselişleri kaçırma tehlikesi, acc sözkonusu olunca her zaman ihtimal dahilinde
Aslında aylık %2.6 değer kazancıyla hedefini tutturmuş fakat diğer değişkenlerle karşılaştırınca aylık performansını, 20'den fazla fon daha iyi performans sergilemiş ki bunların çoğuda hisse içeriyor. O zaman BİST düşer beklentiniz gerçekleşirse daha fazla hisse içeren diğer değişkenler veya hisse yoğun fonlar arasından bir seçim yapmanız daha iyi getiri elde etmenizi sağlayabilir :)
Üstadım benimki tahmin şimdilik. Şöyleki dün hisse kapanışa yakın %1.5 artıdaydı fakat kapanışı artı %1 gibiydi endekste -%1 yaptı. ACC bugün 1.66 getirmiş. Şuan hisseleri artı %2.31 gözüküyor endekste %1.5 artı kapattı büyük bir ihtimalle endekste ters pozisyonları devam ediyor oradan gelecek negatif etkiyi tam olarak bilemiyoruz tabiki ama benim tahminim yinede pozitif yönde ACC'den :)
Sinir sistemin sağlam değilse bu tür fonlara girmek stres yapar. Siz değil ama; ilk kez bu tür fonları alacakların risklerini de bilmesi gerekir. Sonuçta resmen borsaya girmiş oluyorsun fon almaktaki fark sizin paranızın profesyoneller tarafından yönetiyor olması