https://www.sahibinden.com/ilan/emla...51482686/detay
Printable View
Alın işte hem de merkezi bir yerde 250 metrekare dubleks ev ,istanbulda olsa allah bilir kaç milyon istenirdi.
Sürekli yüzde 35 enflasyonun olması demek kaymak tabaka hariç geriye kalanlarin aşırı fakirlesmesi demek.
Sağlıklı gıdaya ulaşamamak demek.
Eğitim kalitesinin yerlerde surunmesi demek.
Emeğin hiç olmasi demek.
Sosyo ekonomik problemlerin artması anarşinin kol gezmesi demek.
Gayri mesrunun artması kişisel hak ve özgürlüklerin yerle bir olması demek.
Nitelikli iş gücünün yurt dışına cikmasi demek
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
hortt. sadece 1 sene öncesinden bi post buldum, hatali tahminde bulunmak normal ama bu kadar iddiali cumleler kurmamak lazim. :wave:Alıntı:
Daha yolun başındayız. Kasım sonunu sabırla bekleyin!
Üniversiteler açılmıyor uzaktan öğretim var en az Şubat ayına kadar, bütün işyerlerinde uzaktan çalışma teşvik ediliyor, seyahatler şehir otellerinde konaklamalar asgariye indi.
Bunun etkilerini en geç kasım sonunda görürsünüz.
Somut örnek vereyim; en zengin varlıklı Koç, Sabancı, Özyeğin gibi üniversiteler bile kantin kafe restoran ve yurt kira gelirlerinden burs veriyorlardı. Bu sene bursları büyük oranda kesmişler.
Servis şoförleri de herhalde pazara sebze haline veya mandıralara mal taşıyarak geçimlerini sağlarlar.
Kasım sonuna kadar bekleyin dolar euro ve altın bileşkesi bazında konut fiyatları Türkiye de düşmesin yemin ederim eşşek gibi anıracağım.
Ha üstüne dövizi tutabilmek için tahvil faizleri artmaya başladı %14 lere ulaştık. Yıl sonuna kadar %20 ler mümkün. Konut kredileri de buna göre +%5 ekleyerek sunulur.
Yalnız bu öngörü sanırım hükümetin o.64 faizli bir yıl ödemesiz para dağıtmasından önce olan bir öngörü.O krediler aslında para basmak demekti,sadece ev fiyatlarını değil herşeyin fiyatını artıracak bir para arzı demekti,bugünkü pek çok sorunun asıl nedeniydi.Yanlıştı konut sektörü bizim paralarımızla bizim cebimizden para çalınarak ipten alındı.Olay aslında basit sen benim maaşıma yüzde 20 zam yapıyorsun ama piyasadaki parayı 2 katına çıkaracak şekilde krediler yoluyla para basıyorsun,para bol oldu mu her şey artıyor kazığı ben yiyorum.O para basılması olmasaydı bu adamın öngördüğü gibi ev fiyatları patlamazdı,ayrıca bu kadar enflasyon olmazdı.Aslında her şey birbirine bağlı.