Öne alıyorum formasyon devam ediyor ,
yalnız teknik olarak günlük kapanış 8.76 üzeri olması gerekiyor ,
yoksa aşağı çekilme potansiyeli mevcut güç toplaması için.
Printable View
Herkes artık belli bir bilinçte ve ortak paydada birleşiyor diye düşünüyorum. Ben 1 araba alırken neden 2-3 arabada devlete alıyorum? Telefon alırken neden 1-2 telefonda devlete alıyorum? Ben kendim ve ailem için yaşıyorum, devlete yaşamak gibi bir gayem kesinlikle yok. Komunizm de yaşamıyoruz. Devlet ne benim kazancıma ortak olmalı ne de harcamamda fahiş fiyatlarla vergiler kesmeli... Bugüne kadar devlet okulunda okumadım, devlet hastanesine gitmedim, devletten en ufak bir fayda sağladığımı sanmıyorum aksine sırtımda taşıdığımı düşünüyorum...
Devletin geliri olur, ona göre para harcar ama Türkiye'de bu sistem kayboldu. Harcaması kadar vergi toplamaya başladı. Harcamaların içinde de yandaşlara ve dolayısıyla iktidarın kendine aktarılan milyarlarca dolar çok olunca vergiler içinden çıkılmaz bi hal aldı. Ne yazık ki bu halk aşırı devletçi olduğu içinde kimse sesini çıkartmıyor. Ben devlete değil, devlet benim için çalışacak. Ben de bunun karşılığında MAKUL bir vergi vereceğim. Doğru sistem bu olmalı...
Türkiye devleti milletin refah ve güvenliğini sağlamak için var olan bir kontrol mekanizasmasıdır fakat bu işlevini kaybetmiştir. Mevcut durumda vatanaş devletin bitmek bilmeyen harcamalarını finanse edebilmek için adeta kölelik şeklinde çalışıp, vergi ödemektedir. Bu sistem acilen son bulmalıdır. Bunun içinde atılması gereken ilk adım, ÇOK SIKI tasarruf politikalıdır...
bence buna ek olarak vergilendirme gelire göre olmalı ve kesinlikle istisna gözetmeksizin uygulanmalıdır. ülkede genel olarak vergi kaçırma sorunu olduğunu düşünüyorum ve bu sorunun sadece firma ve zenginler özelinde değil genel bir sorun olduğunu düşünüyorum. Açıklaması ise herkesin ortak oluyor, başkaları neler yapıyor. Haksızlar diyemem ama sorunun çözümü kimseye istisna uygulanmayan bir vergi sistemi uygulanması ve israfın kesilmesi.
Realist değil, ülke gerçekleriyle uyuşmuyor maalesef...
Bu ülkede asgari ücretli gözükenlerin neredeyse büyük bir oranı asgari ücretli değil, işveren daha az vergi vermek için bunu yapıyor çalışanda mecbur boyun eğiyor..Şikayet etsem işten atılırım diye düşünüyor..
Gelirine göre şart getirdin mi herkes gelirini ve varlığını gizlemeye çalışacak ki hali hazırda zaten bu yapılıyor.
Şu Avusturya'da yakalanan kara paracı bile Türkiye'de yargılanmak istiyor, tosuncuk bile buraya gelip teslim oldu..
ABD'de bizdeki katillerin aldığı cezadan daha fazla ceza alıyor kara para ve vergi kaçakçıları.
eregl endekse omuz atıyor
Bu hafta benim için pıst 100 kapanışı 1400 olması teknik olarak önem arz eder.
hikayemiz belli bilanço+dolares =1370-1480 dedik geçen hafta .
1370 altı bir daha gelirse bu sefer dikiş fazla tutmaz.:)
Asıl belirleyici olacak olan dolar-TL olacak gibi...
Önümüzdeki hafta MB ve bayramdan önce yerleşiklerin bir miktar döviz bozdurması artı çok verimli olmasa da turizm sektörü aracılığıyla...
Ciddi olmasa da bir geri çekilme olacaktır...MB ya da bir cuma gecesi kararnamesiyle taş koyulmazsa tabi..
Sizde yanlış hatırlamıyorsam aşağı yönlü bir hareket bekliyorsunuz, kısa vadeli bu hareketin dalga boyuyla ilgili bir tahmin yürütebilir misiniz..?
Dur daha bitmedi; kıyma (ABD: 5.38 Dolar – Türkiye: 45 Lira), yahu adamlar tavuk yemiyorlar, yiyen görürsen onlar azınlıktır, genellikle fakir zencidir. Kola zaten bazı lokantalarda birinciden sonrası beleş, su zaten beleş. Evlerde kullanılan su bile beleş, sabah-akşam banyo yaparsın, böylece cenabet gezmezsin.