o pariteyi değil
eurusd ile eurtry/usdtry
dolara basınca saçma fark oluyor :he:
Printable View
Bist-100...yukarı görünüyor...şu ilk itkinin düzeltmesine bakmalı...cart diye uzata uzata da gidebilir...YTD
https://www.tradingview.com/x/7zupCAUK/
Fx piyasalarda her 3-5 yılda bir olmaz denilen şeyler/iğneler atılır, bi tertemiz yapılır ortalık, demek ki VİOPta da oluyormuş..BTC de de geçen ay sanırım bi günde 5x long olan herkesi sıfırladılardı...
A haber akşam yayın yapıyordu, muhalefet kur manipülasyonunu nasıl yaptı diye...şaka gibi yaw...düşük faiz yüksek kur Çin modeli yaşasın ihracat bizim kurda hedefimiz yok kendisi piyasa koşullarında dengesini bulacak, ne zaman düzeltiyor gibi olsa inadına inadına aynı nakarata devam, daha da düşürecez faizi....sonra cart bi gecede sığ piyasada 7 milyar dolar yapıştır geç....sonra da muhalefet kurda nasıl manipülasyon yaptı...
Faizler DEM+300 olabilir...kur garantili...üstü faiz sayılmaz, nema mıydı neydi...
Faizi arttırdın mı arttırmadın mı, naptın..bence doğrusu piyasa terbiye etti hepsini...
:he: chp mi yapmış ? yapmıştır...
chp nas bakara peşinde koşmasa çıkmazdı.. piyasa köpürdü..
neyseki faiz ve rasyonelite savunucusu akp var... el attı düşürdüler..
modern ekonomi teorisine dümen kırılınca chp nin nas temelli modeli göçtü :he: :he:
helal olsun programı yapanlara..
analar ne biçim evlatlar çıkarıyor.. vallaha da helal olsun..
Benim hala anlamadığım, eksi reel faiz var...Dolarını boz gel ben sana dolar bazlı/garantili mevduat vereyim diyor, e az biraz da dolara faiz ver, bağlıyacaz ya, bağlamamızın karşılığı...yok...e sen ver bana 100.000 dolar ben sana 1 yıl sonra 100.000 dolar olarak geri vereyim?
Benim bi akraba zamanında, 10-15 yıl olmuştur, Almanyada yaşayan kayınçosu üzerinden kredi çekti, 300.000 Euro idi sanırım, ilk yıl %5, ikinci yıl %5, 5 yıl boyunca böyle ödedi, 5 yılın sonunda 300.000 i ödedi, hop bi daha aynı şekilde çekti...Parayı çevir Allah çevir...