5.73 kapanış. Aylıktan eski fiyat 17 üzeri zirveye yakın kapanış demek.
Öte yandan Almanlar 7.5 mly mallanmış haftalıkta..
Olumlu seyir sürüyor.
Temettüyü bekleyelim bu kadar beklemişken.
Printable View
5.73 kapanış. Aylıktan eski fiyat 17 üzeri zirveye yakın kapanış demek.
Öte yandan Almanlar 7.5 mly mallanmış haftalıkta..
Olumlu seyir sürüyor.
Temettüyü bekleyelim bu kadar beklemişken.
Pandemi gibi olağanüstü bir durum olmaz ise, Kutman genel kurulda, 5 yıl içinde Global portdan 600 /700 milyon dolar arasi temettü alınabileceğini söylemiş.
Piyasa degeri 300 milyon $ olan bir şirket için çok iddialı hedefler.
Istanbul portfoy,netgaz , Hiltona kiralanan bina, Van avm .. buralardan gelen karlar dahil degil.
Tarihine not düşmek için yazdım.
3 yil sonra oluşacak piyasa değerini merakla bekliyorum.
2024 tüm yıl 12,6 milyon yolcu ağırladık. 2025 Ocak ise 2024 Ocak'a göre %55 yolcu sayısında artış var. Bu oranı tüm yıla yayarsak yıllık 20 milyona yakın yolcu demek. GPH'nin 0,6 milyar dolar temettü dağıtması için, borçların hafifleyeceğini öngördüğümüz 2029-2030 yılında 0,8 milyar dolara yakın ciro yapması gerek. Yolcu başı FAVÖK'ün 20 usd olduğunu varsayarsak net 16 USD yolcu başı karda 50 milyona yakın yolcu demek. Diğer grup şirketlerinden 120 milyon dolar net temettü yaratsa 5 sene sonra 40 milyon yolcu ağırlamak demek. Yani 5 senede 2025'i ikiye katlaması lazım. Yıllık ortalama %5 sektör büyümesi + yıllık ortalama %7 kapasite artırımı + %20-25 liman sayısının artması ile neden olmasın. Ancak, şöyle bir gerçek var, bu ortamda zirvesine yakın 3-5 şirketten biriyiz ve şirketimiz az da olsa artan bir oranla temettü veriyor. Nice temettü devleri yıkıldı bu sene.
Yanlış anlaşılma olmasın.
5 yılda toplam dağıtılacak temettü 600 civarı olacak demiş.
Anladığım kadarı ile 3 yıl sonra 100 milyon dolar yıllık düzenli temettü hedefi var .
Benim anlamakta güçlük çektiğim tek nokta var.
Neden hiç bir araci kurum rapor hazırlamıyor?
Global ports Türkiye'den çıkmış milyar dolar firma değeri olan bir kaç şirketten biri.
%100 Türk sermayeli dünyada bulunduğu sektörde bu kadar büyük pazar payı olan kaç şirket var?
Neyse piyasa uyumaya devam etsin. Acelem yok
Haklısınız üstad. Tam rakam 16.671.008. Ocak 2024 ile Ocak 2025 arasındaki farkı tüm yıla yayarsak 2025'i 25 milyonun üzerinde yolcu ile kapatmamız içten bile değil ama tüm yılda bu derece artış olmaz herhalde.
5 yılda toplam 600 milyon USD ise pandemi olmazsa ulaşılabilecek bir temettü bedeli gibi görünüyor. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın.
Almanlar 9 mly olmuş. Yarın ne olacak bakalım..
BB takip etmekten daha faydalı gözüküyor son tepkide.
Temettüye gelince. Ne zaman vereceği daha önemli.
Sonbaharda verecekse zikzaklı bu yıl için beklenmez.
Çünkü yıl içi sağlam bir sat al beklentimiz var.
Sell in may go away olabilir.