Eğer şirket için stratejik bir yatırım değilse, benim hiç hoşuma gitmedi. Piyasanın tepkisini merak ediyorum doğrusu.
Printable View
Çok kıymetli bir dostumun uyarısı ile yukarıda cevap aradığım sorunun cevabını yine kendim buraya iliştireyim. MosAlarko %10 hisse yatırımı bilançoda özvarlık altında "Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelir veya Giderler" kaleminde takip ediliyor. Yabancı para cinsinden maliyetle edinilen bir varlık olduğu için dönem sonu kurları ile oluşan farklar Bilançoya müspet veya menfi artış ve azalışlar şeklinde yansıyor. Bu yüzden USD kuru artınca bu yatırımın değerlemesinde artış kur düşüncede azalışlar olmuş. Pratiktede geçmiş bilançolardan bu gözleniyor. Ancak Hisse oranının %10 seviyesinden % 50 seviyesine ve hatta belki de %100 seviyesine ulaşması durumunda bu yatırımın ALGYO bilançosunda takibi değişik bir usule evrilir mi mevzuatda buna amir bir hüküm varmıdır şu an bilmiyorum.
Araştırma çaba emek için çok teşekkürler
Güzel yerden almışız. Kısa orta vade 33 tl hedefim devam ediyor. Guzel bir haber geldi abd den. Bu hafta endeksi yeşil bekliyorum. Algyo ise inişli çıkışlı volatil geçebilir. Şahsi düşüncelerimdir ytd. Herkese bol kazançlar.
Teknik seviyeleri de yazayım. 27.9 üstünde 33 lere uzanması konsolidasyon ve nihai hedef olarak 39 civarları. 27.9 ilk etapta önemli. Herkese bol kazançlar.