Senin gibi kağıdın anasını avradını gelmişini geçmişini yedi ceddini.. o.ç kagıt sinir hastası ettin beni..
Printable View
Senin gibi kağıdın anasını avradını gelmişini geçmişini yedi ceddini.. o.ç kagıt sinir hastası ettin beni..
Niye bu kadar zorluyorlar anlamak zor. Piyasada her hisseye bu kadar para akarken arena bu kadar işe yaramaz bir hisse mi ki kimse yanından geçmiyor.
Gerçi bazı teknoloji hisseleri endeksin yükselişinde iyi performans sergilemedi, link, ardyz, vbtyz, aztek, ilk dikkatimi çekenler fakat, bunların hiçbiri arena kadar baskı altında değil, mesela link tamam belki üç aydır olduğu yerlerde fakat en azından bir yükseliş denemesi sürekli var.
Benim portföyde arena 12 hisseden biri öyle olunca yükselmemesi stres yaratmıyor. Mercn, inveo, escom, enjsa yksln, tuclk, cemts gibi hisselerin portföyde varlığı dengeli bir yükseliş yada düşüşlerde direnç sağlayabiliyor. Bu aralar endeks kadar kazanmak portföy de banka hissesi yoksa imkansız, yükseliş bankalar üzerinden gidiyor. İyi bir portföy oluşturmak çok önemli, hele ki bizim gibi iyi hisselerin yoğun baskılar görebildiği piyasalarda.
Bence tüm beklentileri paynet satışına bağlamak doğru değil.. Kağıt 18 lerden 60 lara gittiği zaman paynet satışı filan yoktu.. Armada uçtu gitti.Hiçbir hikayesi yok..Paynet de ise ortalıkta dişi değer müşteri olduğuna inanmıyorum..Eski iştahlı müşteriler yok sanırım..Bence beklentilerimizi bilanço üzerine yoğunlaştırmalıyız..Arenanın son zamanlarda yaptığı en olumlu iş Bright Star ı oldukça ucuz bir fiata almaları oldu..En olumsuz yanımız ise artan hammadde ve çip fiatları döviz kuruyla beraber maliyetlerin yükselmesi. Bunun sonucu insanların bu ürünleri satın almakta zorlanmaları.. İyi bir bilgisayar 15 bin tl den başlıyor. 5500 tl asgari ücret alan bir kişi bunu çocuğuna nasıl alsın. Buda satış rakamlarını düşürebilir..Ancak bunların hiçbiri endeks 5000 e yolcu iken kağıdın buralarda çakılıp kalmasını açıklamıyor..Yazık
sen hergün düşmeye devam et bende senin tüm sülalenin kulaklarını çınlatmaya devam edeceğim..
Yatırım fonları mal almaya başladığında sevinç çığlıkları atmıştık o zamanlar ismini hatırlayamadığım bir arkadaş fonların mal alması bazen iyi olmayabilir tahtacı fonlarla anlaşıp onlara malı taşıtabilir demişti aynen dedikleri çıkıyor. Yatırım fonlarının satışı bitmedikten sonra bu hissede hiç bir şey olmayacak gibi. Bilanço üzerinede yoğunlaşma gerek yok. Bilançoda sonra hemen hemen herkes bilançoyu beğendi ama sonuçta yüzde on geri geldi.
Tr de cok buyuk bı hırsızlık duzenı var...bellı baslı gruplar her alanda pek cok seyı domıne etmıs gorunuyor.
Bunu ılk defa yıllarca once borsadakı yazılımın verılerı arasındakı tutarsızlıkta kesfetmıstım.
Tr de hırsızlıkla mucadele edebılmek ıcın yapay zeka lazım cunku hırsız olmayan bı grup yok gıbı malesef.
Yatırım fonlarının her tahtada yaptıgı ıslemlerı ve tahtacılarla fon yonetıcılerının bıreysel yazısmalarını arka planda ınceleyecek zekada bı spk olsa bu ulkede ne kelleler ucurulur tahmın edemezsınız:)
tr de ne para ne ımkan sıkıntısı yok ahlak sıkıntısı ıse afrıka ulkelerındekı fakırlıkten bıle daha buyuk sorun.
Sıstemde temızlık yapacak zeka ve ahlaka aynı anda sahıp grup yok...her grubun ıcınde kanalızasyon ahalısı de var satılmıs donme kureselcıler de.
Bank of amerıca dunyanın en buyuk mafya gruplarından bırı...sadece bızım borsada degıl dunya ekonomısınde de cok domınant bı mafya grubu...onun gıbı 2-3 tane daha dev fon var bunlar manıpule edebılıyor tum dunya ekonomık gıdısatını.
Devletler embesıllere ve satılmıslara peskes cekıle cekıle son 500 yıldır dunya sırketlerın kı hatta daha da rezılı offshore gıbı faalıyet gosteren fonların oyuncagı.
Cozulemeyecek tek sorun olumdur bu dunyada...gerı kalan her ne varsa cozulmek ıstenırse cok kolayca cozulebılır.
Robotların fınansal ıstıkrar ıcın yasaklanması lazım...e londra fahısesı bebecan bu ulkeye ne soktuysa zaten fınansal pıyasaların cok rahat manıpule edılmesı ve beyınsız turk halkının kumarbazlıgının kamcılanmasına yonelık oldu zaten...coınlerden varantlara vıopa robotlara kadar...robotları abd de defalarca afıse ettıler...ama orada da devlet satılmıs ve moron yatagı oldugu ıcın fonlar duzuyor ve guduyor fınansal kanalızasyonu cok rahatca hala...
Bank of amerıcanın ıslemlerını ınceleyın adamlar takasta uzerınde mal tasımadan pıyasada her yere ayar veren kurum rolundeler....
Ankarada mı beyın yok bunlarda mı beyın cok dersenız sunu derım...devletın adam oldugu hıc bı ulkede hıc bı sermaye grubu ben adam olmak ıstemıyorum deme luksune sahıp degıldır.
Satanık kureselcı mafyanın devletlerı de ımparatorluklar gıbı oymak ıstemesının altında yatan da bu "egemenlık konusu" zaten.
Arena tahtasını yapan cete eger bı vesıkalı olsa ıdı ınanın bana erken yasta meslekten emeklı olmak zorunda kalırdı asırı kullanımdan oturu:)
kalın saglıcakla.
Serefsizler sanki çok yükselmiş gibi en önde iniyor buna sebep olanlar inşallah inim inim inlersiniz zebaniler öteki dünyada,bu dünyada belki kimse size dokunamiyor ama sürüm sürüm surunerek ve inim inim inleyerek geberirsiniz inşallah bu insanlara zulümünuzden dolayi dostlarm geçmiş olsun sabretmeye devam
Akrep ile kurbağanın hikayesini çoğunuz bilirsiniz,
Söz verdiği halde nehrin ortasında akrep kurbağayı sokar. Kurbağa, niye böyle yaptın akrep kardeş şimdi ikimiz de öleceğiz der.
akrep ne yapayım kurbağa kardeş benim TABİATIM bu der.
Bunların da tabiatı küçük yatırımcıyı soyup soğana çevirmek gerisi hikaye.