ortak bu kesin birşey değil...teb yatırımın düşüncesi...
Printable View
Raziden gelen temettü şeklinde olmuyor mu?bilanço değilde
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu sene genel kurula katılacağım...
Bu şirketin ve bağlı olduğu kurumun başına gelen kişilerin yaptığı ucuz siyasetten bıktım.
Bu şirketin başında, kendisini odasına kapatıp yatırımcısına zerre güven verici açıklamalar yapmayan yöneticiler görmekten usandım.
NEGMAR 'ı yok satıcam, yok yok alıcam, yok arkadaş anlaştım verdim gibi rüzgar nerden üfürürse oraya uçan kararlardan bıktım.
Her bilanço öncesi gerçekleşmeyen öngörülerden ve yatırımcının yanlış yönlendirilmesinden bıktım.
Birilerine hoş görünmek, destekler görünmek için yapılan abuk sabuk açıklamalardan bıktım.
Trilyon ciro yapıp, zor karı gören bilançodan, kar edemezken yüz milyonlarca lira yönetim gideri ve reklam ve pazarlama giderinden bıktım...
Profesyonellik sonraki iş, öncelikle bizden olsun anlayışından usandım.
Orada olacağım. Yapılacak herhangi bir oylamadada bu yönetimi onaylamıyorum arkadaş yönünde oyumu kullanacağım. Onaylanır onaylanmaz, orada olacağım bıktım arkadaş yeter artık diyeceğim. Sonuçta bunlar maaşlı çalışan, bizler hisse sahibi olarak bu şirketin ortakları, sahipleriyiz...
y.t.d.
Sn.denizebakan ben bu öneriyi yaptığım da kimse destek vermedi. Genel kurula gidip derdimizi anlatmakta kendimizi göstermekte hiç bir sakinca görmüyorum. Hatta daha yararli bile olacağını düşünüyorum. Sonucta1 lotum olsa bile ben sirkete ortağım.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Belirttiginiz rakamlar aslında gelmesi isten bile degildi, ancak çok yüksek genel yonetim gideri ve pazarlama gideri yaziyor.
Cok uzaga gitmeye gerek yok aynı sektörden Ege Gubre yonetim dahil 210 çalışanı ile 30 milyon TL bu kalemler...
Bagfaş yonetim dahil yaklaşık 400 çalíşan ile 50 milyon TL keza...
Gubrede 515 kisi çalışıyor, hadi Razi de de bu kadar kisi çalışsın, bu iki kalemin toplamı 450 milyon TL
Nerden baksan en az 200 milyon TL gider çarçur bence.. açıklaması güç...
Şeker fabrikalarının durumu hepimizce malum, bakan gecen çıktı devletin sırtına yük özellestirilmesi lazım dedi,
İste gubre fabrikaları durum ortada, devletin malı deniz....
bagfas 2017 yılı
ciro.....519 milyon
pazarlama satış gideri......22,7 milyon
yönetim gideri................17,7 milyon
gübretaş 2017 yılı
ciro......3,48 milyar
pazarlama satış gideri.....278 milyon
yönetim gideri................170 milyon
Arkadaş hele sen bir hakkının peşine düş. Takar takmaz o ayrı konu. Sabahtan akşama kadar forumda atıp tutuyorsun. Genel Kurul 'da al mikrofonu eline, bak karşındakinin gözlerinin içine fikirlerini söyle. Çok mu zor. Takar takmaz ama adam en azından rahat olmadığını, yatırımcıların hakkını aradığını, duruma sahip çıktığını görür. 'Nedir kardeşim bu sizden çektiğimiz ? 'de mi diyemezsin. Forumdaki performansının %1 ini göstersen yeter. Hani öyle 'adi, madi' çekmenede gerek yok.
Adamlar siyasetin babasını sana yapıyorlar, sen gelmiş siyasi takılıyorlar diyosun. Herkes forumdaki performansının % 1 ini gösterse o bile yeter. Sonuç çıkar çıkmaz en azından kanunlar çerçevesinde hakkını aramış olursun.
y.t.d.