Sn. Anyoranza'dan ses çıkmadı. Tablosunda ne görünüyor acaba, merak ediyorum... :whistling:
Printable View
Sn. Anyoranza'dan ses çıkmadı. Tablosunda ne görünüyor acaba, merak ediyorum... :whistling:
olur mu öyle şey?
emin ol
akenerji müdürü benim 3 katım mesai yapıyor
1)
ilk önce , teklif hazırlama, üretim planı, kaç para kar ettiğini hesaplama mesaisi... yani normal mesai
2)
sonra bu parayı nasıl hiç ederim de bilançoda zarar gösteririm , ne kadar zarar yazarsam yatırımcıları o kadar bıktırırıp hisse sattırırım, halka 2 dolara çaktigim hisseyi 20 sentten nasıl geri alırım ... mesaisi
3) kendime/yönetime kaç para huzur hakkı, prim , ikramiye, patronun akrabalarına danışmanlık ücreti yazabilirim mesaisi
rabbena, hep bana... zor işler bunlar
su akar yolunu bulur...
reis yasadigi surece bu iyi aile çocuklarina nefes aldirmayacak.
oldu ki yedili masa geldi... onların da ne yiyecegi belli degil. enerji konusunda eylem planlari yok.
tek bir kelamlari var.
şanliurfada ciftcilere bedava elektrik vereceklermis....
br okuyalim bakalim dişe dokunur bor şey var mı
Alıntı:
Enerji
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın (ETKB) görev ve sorumluluklarını gözden geçirecek,
Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (EPDK) yetki alanına müdahalesine
son vereceğiz.
• Elektrik Piyasası, Doğalgaz Piyasası, Petrol Piyasası gibi temel kanunlardaki, rekabete aykırı
imtiyazlı hususları yeniden değerlendireceğiz.
• Enerji yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirliği artırmak için, ETKB’nın tüm mevzuat değişikliği
ve ihale sonuçları ile EPDK’nın tüm Kurul Kararlarını bir hafta içerisinde gerekçeleriyle
birlikte yayımlayacağız.
• Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt piyasalarındaki yoğun tüketici şikayetlerinin tek bir merkezden
takibi için bir ‘Enerji Tüketici Portalı’ kuracağız.
• Enerji sektöründe arz-talep dengesini bozacak teşvik ve sübvansiyonlar yerine bütçeden
doğrudan maddi destekler vererek vatandaşları, sanayiciyi ve esnafı yüksek fiyatlar altında
ezdirmeyeceğiz.
• Kalıcı yaz saati uygulamasına son vereceğiz.
• Enerji alanında özel sektör ve kamu arasında farklı iş ve işbirliği modellerinden etkili biçimde
yararlanacağız.
• Elektrik üretim ve dağıtım şirketleriyle yapılan sözleşmeleri inceleyecek bir komisyon oluşturacak,
sözleşmelere aykırı davranan, sözleşmelerdeki yatırım, hizmet kalitesi ve benzeri
hususlardaki taahhütlerini yerine getirmeyen şirketler hakkında sözleşme feshi dahil hukuk
çerçevesinde gerekli tüm adımları atacağız.
• Elektrik dağıtım şirketleri tarafından kaynağı elektrik faturalarına yansıtılmak suretiyle
sağlanan yatırımları inceleyecek, önceliği ve yerindeliği sorunlu yatırım projeleri için verilen
onayları iptal edecek, bu yolla elektrik faturaları üzerindeki yükü hafifleteceğiz.
• Dağıtım şirketlerinin mal ve hizmet alımlarında rekabet ve şeffaflığı sağlayacak, şirket sahipleriyle
ilişkili firmalardan alımlarını düzenleyeceğiz.
• Elektrik dağıtım şirketlerinin denetimiyle ilgili yasal ve kurumsal kapasiteyi güçlendireceğiz.
• Dağıtım ve iletim yatırımlarını arttırarak ve dağıtım şirketlerinin taahhütlerine uymalarını
sağlayarak kayıp-kaçak oranını azaltacağız.
• Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’nı (YEKDEM) değişen piyasa
şartlarına ve fiyatlarına bağlı bir şekilde tekrar tasarlayacağız.
nilenebilir enerjiye sağlanacak teşvikleri yeşil enerji dönüşümünü dikkate alarak düzenleyeceğiz.
• Üretim yapamayan, çalışması durumunda ekosisteme zarar veren, tarımı olumsuz etkileyen
hidroelektrik santrallerinin mevcut durumunu ve sözleşme detaylarını gözden geçireceğiz.
• Rüzgar enerjisinde yatay, dikey, kara ve deniz üstü olmak üzere tüm alternatifleri değerlendirecek,
Ar-Ge ve yatırım faaliyetlerini destekleyeceğiz
• Kendi enerjisini üreten bina yatırımlarını teşvik edeceğiz.
• Ulaşımdaki karbon emisyonunu düşürmek ve otomotiv sektörümüzde elektrikli araç ekosistemini
geliştirmek için ‘Elektrifikasyon Stratejisi’ hazırlayacağız.
• Elektrikli araç şarj istasyonu ağını 2025 itibariyle tüm Türkiye’de hazır hale getireceğiz.
• Düşük karbonlu yakıtlar kullanan demiryolu, kara ve deniz ulaştırma araçlarının yaygınlaşmasının
önündeki idari engelleri kaldıracağız.
• Gazlaştırma teknolojilerini destekleyerek yerli kömür ve linyitlerimizi ekonomiye kazandıracağız.
• Mevcut kömür santrallerindeki baca gazı arıtma tesislerinin çalıştırılmasını titizlikle takip
edeceğiz.
• Jeotermal potansiyeli yüksek bölgelerde jeotermal enerjinin bölgesel ısıtma ve seracılık
projelerinde kullanımına yönelik teşvik paketi hazırlayacağız.
• Enerji verimliliğinin sağlanması amacıyla, enerji tüketimi düşük her türlü alet, ekipman, makine-teçhizat,
beyaz eşya ve benzeri ürünlerin yurt içinde üretilmesini ve kullanımını teşvik
edeceğiz.
• Enerji verimliliğine yönelik yatırımların ESCO modellerine dayalı yenilikçi finansman mekanizmalarıyla
destekleyeceğiz.
• Doğalgaz depolama tesislerinin kapasitesini kanuni zorunluluk olan %20 seviyesine çıkaracağız.
• Petrol ürünleri depolama kapasitesini artıracak ve çeşitlendirecek adımları atacağız.
• Doğalgaz arz güvenliğinin temini ve ülkemizin Enerji Ticaret Merkezi’ne dönüştürülmesi
için, yeraltı doğalgaz depolama, LNG terminali ve FSRU tesislerini üçüncü tarafların erişimine
açacağız.
• Doğalgaz ithalatında belli ülkelere/şirketlere bağımlılık riskini azaltmak ve doğalgaz ithalat
maliyetini düşürmek için yeni kaynak ülkelerle anlaşmalar yapacağız.
Sanayide enerji arz güvenliğinin sağlanması, konut ve ticarethanelerde ise elektrik maliyetinin
düşürülmesi için, düşük faizli ‘Çatı Üstü / Cephe GES Kredi Paketleri’ hazırlayacağız.
• Yüksek fiyatlı mevcut doğalgaz anlaşmalarını yeniden müzakere edeceğiz.
• Enerji arz güvenliğinde esnekliğin arttırılması ve iletim sistemindeki kayıp oranlarının düşürülmesi
için, gerekli alt yapı yatırımlarını gerçekleştirecek ve ‘dağıtık enerji’ yatırımlarının
önünü açacak teşvikleri hayata geçireceğiz.
• Yeni nesil enerji teknolojilerine ilişkin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemini “enerji teknoloji merkezileri”
ile geliştireceğiz.
• İthalata bağımlılığın yüksek olduğu enerji yazılım ve ekipmanların yerlileştirilmesi için kamu
– özel sektör – üniversite – sanayi işbirliğiyle ‘Enerji İhtisas Ar-Ge Merkezleri’ kuracağız.
• Türkiye için Yeşil Hidrojen Enerjisi Yol Haritası hazırlayacağız.
• Elektrik depolama ve batarya teknolojilerinin geliştirilmesini ve plazma, hidrojen gibi gelişmeye
açık enerji türlerinin kullanılmasını destekleyeceğiz.
• Endüstriyel atıklardan ve Biyogazdan enerji üretim merkezleri kurarak, özellikle kentsel ve
kırsal alanların elektrik üretiminde etkin şekilde kullanılmasını sağlayacak, bu amaçla faaliyet
gösterecek özel sektör, belediyeler ve ilgili kurumları destekleyeceğiz.
• Nükleer enerjide yerli teknolojilerin geliştirilmesinin önünü açacak insan kaynağının yetiştirilmesi
için, yeni nesil nükleer teknolojilere dayalı Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi
kurarak ‘Türkiye Nükleer Ekosistemi’ geliştireceğiz.
• Nükleer Enerji Düzenleme Kurumunu daha bilimsel ve aktif çalışan bir kurum haline getireceğiz.
• Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin mevcut durumunu ve sözleşme detaylarını, anlaşma dışında
verilmiş olan hakları veya üstlenilen yükümlülükleri gözden geçireceğiz.
• Daha güvenli ve daha hızlı inşa edilebilir yeni nesil ‘Küçük Modüler Reaktörler” kuracağız.
• Türkiye’yi Doğu Avrupa–Kafkasya–Ortadoğu–Kuzey Afrika havzasının en büyük Enerji Ticaret
Merkezi’ne dönüştüreceğiz.
• Türkiye’nin doğalgazda bir “Merkez” olması için gerekli projeleri hayata geçirecek, enerji
mevzuatının özellikle AB ile uyumlu, istikrarlı ve güvenilir olmasını sağlayacağız.
• Doğu Akdeniz’de haklarımızı koruyarak münhasır ekonomik bölgelerle ilgili uluslararası antlaşmaları
tamamlayacak ve arama faaliyetlerini yoğunlaştıracağız.
Ülkemizin Doğu Akdeniz doğal gazının Avrupa’ya taşınması için tek alternatif olması fırsatını
etkili biçimde değerlendireceğiz.
• Rusya Ukrayna savaşı sonrasında Rus doğalgazının batı ülkelerine naklinde önemi artan
Karadeniz Münhasır Ekonomik Bölgesinin ülkemiz lehine sonuçlar doğurması yönünde her
türlü çalışmayı titizlikle yürüteceğiz.
• Akdeniz bölgesinde petrol ve petrol ürünleri ticaret merkezi oluşturacak, bu bölgede petrol
ticaretine yönelik liman altyapısının geliştirilmesinin yanı sıra çevre ülkelerden bölgeye petrol
taşıyan boru hatlarının sayı ve kapasitelerini arttıracağız.
• Uluslararası pazarlara yönelik üretim yapmak üzere yeni petrol rafinerileri ve petrokimya
tesislerinden oluşan bir organize petrol sanayi bölgesi tesis edeceğiz.
• Elektriğin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesinden satışında Türkiye’nin yeni ve etkin bir
“Uluslararası Pazar” olmasını sağlayacağız.
• EPİAŞ’ı ‘bağımsız piyasa işletmecisi’ yapısına kavuşturup yakın coğrafyamızda fiyatları referans
alınan “Bölgesel Enerji Borsası” yapacağız.
• Elektrikte halen devam etmekte olan piyasa yapısına aykırı kapasite mekanizması yöntemine
son verecek, fiyat oluşumlarının esası olan fayda sıralamasının (merit order) sağlıklı bir
şekilde çalışmasını sağlayacağız.
• Yurtdışında petrol, doğalgaz, metal ve değerli madenler ile kömür madeni arama faaliyetinde
bulunacak şirketlerimize kamu tarafından risk paylaşımı, finansman ve ortaklıklar yoluyla
destek sağlayacağız.
• TPAO ve TPIC’in yurtiçi ve yurtdışı projelerde uluslararası/bölgesel enerji şirketleriyle stratejik
ortaklıklar kurmasını sağlayacağız.
• BOTAŞ’ın iletim ve dağıtım ile ticari faaliyetlerini ayıracağız.
Cek cak. Laf ola beri gele...