Benim adayım Tanju Özcan.
Printable View
Benim adayım Tanju Özcan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni kabineyle birlikte Merkez Bankası'nın başına geçeceği iddia edilen ve ABD’de 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın başarılarla dolu hayat hikayesi.
https://r.resimlink.com/hWKZ5y.png
T.C. Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen Boğaziçili Hafize Gaye Erkan’ın CV’si bugüne kadar pek hatta hiç görmediğimiz bir dolgunlukta.
Yalnız, son dönemde batan First Republic Bank’ta görev almış!.
Her ay min 10 kağıt dolar lazım...Seçenekler belli...Kim gelirse gelsin 3.cü bir yol yok...
Swapcılar, urusya gaz borcu falan...
Borsayı TVF kaldırdığını köör borsacı bile biliyor...Yüyorsa fx i normal şartlarda yabancıya açsınlar bak bakalım yeşil soğanı adamlar kaçtan fiyatlayacak :oleyo:
Fiziksel olarak Şimşek in yapabilecekleri sadece harcamama üzerine olabilir.
İthalatı düşürmeye yönelik.
Döviz bolluğu için.Fiziki bir şeyler üretmek gerekiyor.
-Ya Suudlular gibi yer altı zenginliğin olacak.Varili 70 dolar civarında olan petrolü 10 dolara üretip 60 dolar kar edeceksin.
-Ya 1 Türk dünyada yaşayan diğer 99 yabancıya teknolojisi yüksek ihracat yapan bir ülke haline gelecek.G.Kore gibi.
Şu an İhracatı yapılan bir çok ürün ithal enerji vede kısmen ithal ham madde ile üretildiği için pek katkısı yok.İhracatçı %10 kar yapıyorsa ne ala.
-Ya Yurtdışına çalışma için bir kaç milyon Türk (yada şirketler de ) gidip ülkeye düzenli olarak aylık döviz gönderecek. Avrupadaki Türkler artık orada yaşam kurduğu için düzenli bir döviz gönderdiklerini pek tahmin etmiyorum. Sadece yaz tatillerine geliyorlar artık.Şirketlerde gidebilir.
-Turizmde ise kişi başı ortalama 800 dolar bırakan Turistler zaten hem enerji ve hemde tükettikleri ile bu parayı gene geri çekiyorlar.Otel başına %10 kar ya kalır ya kalmaz.Zengin turist cekeceksin.Yada bir bölgeyi Monte Carlo gibi Turistik kumara izin vereceksin.Yoksa 800 dolarda kalır turizm.
-Yada ithalatı kesip harcamayacaksın.Ve Zamanın gerisinde yaşamayı kabulleneceksin.Yada şimdiki gibi borcu borcla cevirmeye devam edip torunlar ödesin diyeceksin.
Önce beyinde rönesans sonra fiziki üretim.
Sonra Şimşek değil kim gelirse gelsin ekonomiyi yönetir derim.
Kişisel risk analizini iyi yapıp erkenden First Republic'i zamanında terk etmiş.
Hem ABD de çalışmak ve hemde bu konuma geldiği için gerçekten kişisel kariyer olarak başarılı denilebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=ATYPS_W7oqQ
Medya biraz abartıp çok fazla sihirli bir şeyler bekler ise bu bir Londra havucu yetmedi 2. olarak da birde Amerikan havucu vererek piyasayı yatıştırma amaçlı bir kampanya olma ihtimali belirir.