fiyat özelikle zirvelerinde iken en yüksek işlem hacimleri yapar ki o vakitlere ben satış eşiği diyorum...(yakın zamanda 1,80 ler görülmüş idi ) daha sonra hisseler zirvelerinden aşağıya doğru işlem hacmini düşüre düşüre inerler...en son çıkış yapmadan önceki günlerdeki stabil oldukları vakitlerdeki işlem hacmine inerler...işte o vakitleri de ben alış eşiği olarak değerlendiriyorum..
işlem hacminin en düşük seviyeye inmesi hissenin dinlendiğinin işaretidir...hisse o vakitlerde düşüş marjını çok çok kısar o yüzden de risk minimuma yakındır...daha bir iki gün önce banvitte düşüş riski minimuma yakındır demiştim..
şimdi ben gentaşın işlem hacimlerine bakayım dedim..
28 aralıkta en düşüş 1,68....en yüksek 1,73 ü görmüş ve işlem hacmi de 2 milyon tl olmuş...
29 aralıkta en düşük 1,68....en yüksek 1,71 i görmüş ve işlem hacmi de 1,4 milyon tl olmuş..
2 ocakta ise en düşük 1,68...en yüksek 1,71 i görmüş ve işlem hacmi de 2,4 milyon tl olmuştur...
28 ve 29 aralıkta hisse en düşük işlem hacimlerinden birini yaşamıştır...hisse bu şekli ile ben buralarda dip yaptım demek istemiştir...dolayısı ile o günlerde alım minimuma yakın risk içermektedir...bu gün ise işlem hacminin 2,4 milyon tl ye çıktığını görüyoruz...hissenin yaptığı prim ise sadece bir kademedir...endeksin %2 çıktığı bir günde sadece bu kadar az çıkması ve işlem hacminin önceki iki güne göre artmış olması hissenin bu gün bazı kişiler arasında el değiştirdiğini gösteriyor..
yani iyi endekse uymayıp çıkmaması hissedeki bazı kişilerin satış yapmasına , hisseyi dip görüp almak isteyenlerin de almasına neden olmuş ve buda bir miktar işlem hacminin artmasına neden olmuştur...olumlu endekste hisssenin çıkmaması da bir baskı unsurudur ki bu gün bazı kişilerin bu hisseden çıktığını gösteriyor..buda bir dökme şeklidir...
ben bu seviyeleri hala dip görüyorum ki bu gün 1,70 ile maliyet yaptım...hisseye güveniyorum ve inanıyorum...