2019 Beklentilerim,
Makro büyüklükler:
1-) Büyüme=%-1
2-) Enflasyon=%15
3-) Faiz (İki yıllık)=%15
Finansal piyasalar,
1-) Borsa= Eylül 2019 a kadar 85-105 bin aralığı, son çeyrek 115 bin
2-) Dolartl=6,5 tl
3-) Ons altın= 1400 usd
Printable View
2019 Beklentilerim,
Makro büyüklükler:
1-) Büyüme=%-1
2-) Enflasyon=%15
3-) Faiz (İki yıllık)=%15
Finansal piyasalar,
1-) Borsa= Eylül 2019 a kadar 85-105 bin aralığı, son çeyrek 115 bin
2-) Dolartl=6,5 tl
3-) Ons altın= 1400 usd
İki sorum var;
İlk iki çeyrek küçülme, sonrasında toparlanma bekliyorsunuz sanırım. Bu toparlanmanın olacağı öngörüldüğü anda finansal piyasaların daha öncesinde toparlanmasını beklemeli miyiz?
Ayrıca, bu verilerle endeks dolar cinsinden 2019 sonuna kadar bir yerinde sayacak olduğu sonucuna ulaşıyoruz. Sizce dolar bazında da toparlanma ve normalleşme ne zaman gelir?
1. Sorunun cevabı evet...zaten borsalar 3-6 önce makro gelişmeleri fiyatlar.
İkinci kısımla ilgili olarak, dolar bazında artış için 2020 ve sonrasına bakacağız...şimdiden bir zaman belirtmek benim icin mümkün değil..dünya ve Türkiye deki gelişmelere göre resim netleşecektir...uzun vadeli projeksiyonları yıl yıl yapmak daha uygun geliyor bana.
Teşekkürler, bir soru daha soracapım.
ABD piyasalarının zirvelerde olması, Buffet rasyosu gibi rasyoların da tepelerde olması ve şirketlerin de borçlulukları vb faktörleri göz önünde bulundurarak global bir kriz yaşanırsa bizde durum ne olur? En kötüsü için de bir senaryonuz var mı?
Baz senaryomda, abd borsalarının hala düşecek yeri var...2019 EM lerin gelişmiş ülkelere göre daha iyi performans göstermesini bekliyorum...malum düşen büyümeler, faizlerin fazla artmayacak olması...hatta yeni parasal gevşemelerin gündeme gelmesi EM leri destekleyecek.
ancak sistemik bir krize doğru gidip, piyasalarda büyük çöküş yaşanma ihtimali de var..ancak şimdilik ana senaryom bu değil...bu durum oluşursa zaten ortalık baya karışır.
herkese iyi geceler.
Ben bu kendi kendine erken emeklilik işine sarmaya başlayalı yaklaşık 15 ay oldu .
BES başlangıcım ise 2012 yılına kadar dayanır.
Üstadların müsadesi olursa eğer yarın 31.12.2018 itibariyle portföyümün durumunu paylaşmak isterim. Kesinlikle kimseye hava atmak portföyümü paramı göstermek gibi bir amacım yok. Öyle bir amacım da olamaz çünkü daha çok ama çok yolun başındayım. ben sadece bunu biraz daha resim tam gözüksün, daha somut şeyler görülebilsin diye yapmak istiyorum.
Bunun haricinde ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-1-2 nin tamamını neredeyse full okuyarak buraya gelmiş bir kardeşiniz olarak eğer bir öğüdünüz varsa bir düzeltme yapmak isterseniz , yardımınızın bana da dokunması için yapmak isterim bunu ...
Kalın sağlıcakla.