*kanada'da ağustos'ta ticaret açığı c$3,413 milyar
*kanada'da ağustos'ta ihracat -%1,0, ithalat %0,0
*kanada'da temmuz'da ticaret açığı revizesi c$2,983 milyar
Printable View
*kanada'da ağustos'ta ticaret açığı c$3,413 milyar
*kanada'da ağustos'ta ihracat -%1,0, ithalat %0,0
*kanada'da temmuz'da ticaret açığı revizesi c$2,983 milyar
*abd'de ağustos'ta ticaret açığı 42,395 milyar dolar (beklenti 42,7 milyar dolar)
*abd'de ağustos'ta ihracat 195,32 milyar dolar, %0,4, ithalat 237,715 milyar dolar, -%0,1
*abd'de temmuz'da ticaret açığı revizesi 43,56 milyar dolar (önceki açık 43,69 milyar dolar)
*abd'de haftalık işsizlik başvuruları -12 bin ile 260 bin (beklenti 270 bin)
*abd'de işsizlik başvuru hakkını sürdürenler 2 bin ile 1.938.000
*abd'de 23 eylül'de haftalık işsizlik başvuruları revize edilmedi, 272 bin
*usda net ihracat satışları: Buğday 17-18 dönemi 492.300 ton
*usda net ihracat satışları: Mısır 17-18 dönemi 814.100 ton
*usda net ihracat satışları: Soya 17-18 dönemi 1,02 milyon ton
*usda net ihracat satışları: Soya küspesi 16-17 dönemi 12.000 ton, 17-18 dönemi 328.500 ton
*usda net ihracat satışları: Soya yağı 16-17 dönemi 2.600 ton, 17-18 dönemi 14.600 ton
*usda net ihracat satışları: Pirinç 17-18 dönemi 47.700 ton
*usda net ihracat satışları: Pamuk 17-18 dönemi 161.000 balya, 18-19 dönemi 28.600 balya
*fed/harker, "abd ekonomisinin yılı yüzde 2'nin üzerinde büyüme ile tamamlamasını bekliyorum"
*fed/harker, "hala aralık ayında faiz artırımı öngörüyorum"
*fed/harker, "gelecek yıl için 3 faiz artırımı beklemeye devam ediyorum"
*fed/harker, "2017 büyümesini yüzde 2'nin hafif üzerinde görüyoruz"
*fed/powell, "daha fazla düzenleme, denetim her problem için en iyi yanıt değil"
*fed/powell, "abd'de düzenlemeler dengeli olmalı, finansal piyasalara etki düşünülmeli"
*fed yönetim kurulu üyesi powell, para politikasına ilişkin değerlendirmede bulunmadı
*fed/willams, "abd yıllık trend ekonomik büyüme oranında yüzde 1,5 civarında"
*fed/willams, "düşük faizler, daralan getiri farkları büyük olasılıkla devam edecek"
*fed/willams, "düşük enflasyon geçici, daha fazla faiz artırımları uygun olur"
*fed/willams, "ani ekonomik büyüme artışı sadece varlık balonlarını veya yüksek enflasyonu besleyebilir"
*rusya'da eylül'de tüfe aylık -%0,1 (beklenti %0,1, önceki -%0,5)
*rusya'da eylül'de tüfe yıllık %3,0 (beklenti %3,1, önceki %3,3)
*fed/williams, "düşük faiz oranları yüksek hisse fiyatlarının arkasındaki nedenlerden biri olabilir"
*fed/williams, "hala artan ücretlerin enflasyonun yukarı itilmesine yardım etmesini bekliyorum"
*fed/williams, "abd'de işsizlik oranının çok düşük seviyeye inmesiyle birlikte ücretlerde artış hızlanacak"
*fed/williams, "piyasalar hala vergi reformu olasılıklarını fiyatlıyorlar"
*fed/williams, "global faiz artırımları hisse fiyatlarındaki artışları yumuşatabilir"
*fed/williams, "verimlilik hala düşük, ücretlerde artışı aşağıda tutuyor"
*fed/williams, "şirketler eleman için rekabet etmeye başladıklarında ücretlerde artışın toparlanmasını bekliyorum"
*fed/williams, "nötr faiz oranının yükselmekte olduğuna dair henüz işaret yok"
*abd'de ağustos'ta fabrika siparişleri %1,2 (beklenti %1,0)
*abd'de ağustos'ta fabrika siparişleri, ulaşım hariç %0,4
*abd'de ağustos'ta fabrika siparişleri, savunma hariç %1,4
*lavrov, "suudi arabistan ve rusya, terörle mücadele ihtiyacı konusunda ortak görüşleri paylaşıyorlar"
*abd'de haftalık doğal gaz stokları 3508 milyar feet küp (beklenti 3516mlr, önceki 3466mlr)
*abd'de haftalık doğal gaz stokları değişimi 42 milyar feet küp (beklenti 50mlr, önceki 58mlr)
*fed/williams: Bu yıl 1 tane daha ve gelecek yıl 3 faiz artışı uygun olabilir
Melih gökçek istifa ederse dolar 3,60 üzeri deneyebilir heralde
Japonya'da ağustos'ta genel nakit ücretler yıllık %0,9 arttı (önceki -%0,3)
Japonya'da ağustos'ta baz ücretler yıllık %0,4 arttı(önceki %0,5)
Malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr20 milyon, faiz %2,75
Malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr29 milyon, faiz %2,7
Avustralya'da eylül'de inşaat sektörü performans endeksi(pcı) 54,7 (önceki 55,3)
Hong kong'da eylül'de nikkei pmı 51,2 (önceki 49,7)
Malezya'da ağustos'ta ihracat yıllık %21,5 (beklenti %24,1)
malezya'da ağustos'ta ithalat yıllık %22,6 (beklenti %21,0)
Malezya'da ağustos'ta ticaret fazlası myr9,87 milyar (önceki myr8,0 milyar fazla)
*japonya'da ağustos'ta öncü göstergeler endeksi 106,8 (beklenti 107,2, önceki 105,0)
*japonya'da ağustos'ta rastlantısal endeks 117,6 (beklenti 117,5, önceki 115,6)
*japonya'da ağustos'ta gecikme endeksi 116,5 (önceki 115,8)
*almanya'da ağustos'ta mevsimsel düzeltilmiş fabrika siparişleri aylık %3,6, düzeltilmemiş yıllık %7,9
*almanya'da ağustos'ta fabrika siparişleri beklentisi aylık %0,9
*almanya'da ağustos'ta mevsimsel düzeltilmiş yurt dışı fabrika siparişleri aylık %4,3
*almanya'da ağustos'ta mevsimsel düzeltilmiş yurt içi fabrika siparişleri aylık %2,7
*almanya'da temmuz'da fabrika siparişleri aylık -%0,4 olarak revize edildi (önceki -%0,7)
*güney afrika'da eylül'de net rezervleri 42,65 milyar dolar (önceki 42,65mlr)
*güney afrika'da eylül'de brüt rezervleri 49,38 milyar dolar (önceki 46,92mlr)
*ingiltere/shapps, "başbakan may'i devirmek isteyenler, yerine getirecek ortak bir aday sahip değiller"
*ingiltere çevre bakanı, "muhafazakar partili parlamenterlerin çoğunluğu ve önde gelen bakanların tamamı may'in görevine devam etmesini istiyor"
*ingiltere çevre bakanı, "başbakan may, istediği sürece görevinde kalmalı"
*ingiltere çevre bakanı, "muhafazakar parti, başbakan may'in gelecek seçimde de yarışmasını istiyor"
*ingiltere çevre bakanı, "theresa may'in başbakan olarak görevini devam ettireceğini umuyorum"
*fransa'da ağustos'ta cari işlemler açığı eur1,5 milyar (önceki eur4,3 milyar)
*fransa'da ağustos'ta ticaret açığı eur4,5 milyar (önceki eur5,9 milyar )
*fransa'da ocak-ağustos'ta merkezi bütçe açığı 93,0 milyar euro
*çekya'da ağustos'ta perakende satışlar yıllık %4,8 (önceki %4,6)
*çekya'da ağustos'ta dış ticaret fazlası czk5,94 milyar
*rusya/lavrov, "abd başkanı'nın iran nükleer anlaşmasına ilişkin kararının dengeli olacağını umuyoruz"
*rusya/lavrov, "iran nükleer anlaşmasının cari şekli korunması gerektiğini düşünüyoruz"
*ingiltere'de eylül'de halifax konut fiyatları aylık %0,8 (beklenti %0,0, önceki %1,1)
*ingiltere'de eylül'de halifax konut fiyatları yıllık %4,0 (beklenti %3,6, önceki %2,6)
*halifax, "boe'nin olası bir faiz artırımının işlem hacimlerinde ciddi bir etkisi olmasını beklemiyoruz"
*tayvan'da eylül'de tüfe yıllık %0,50 (beklenti %0,9)
*tayvan'da eylül'de toptan fiyat endeksi yıllık %1,62
*italya'da ağustos'ta perakende satışlar aylık -%0,3 (önceki -%0,2)
*italya'da ağustos'ta perakende satışlar yıllık -%0,5 (önceki %0,0)