Las vegasta silahlı saldırı olmuş
Printable View
Las vegasta silahlı saldırı olmuş
GARAN 9,60 altına kaymamalı..
9,40...9,24... yani...gitti mi gider..
GARAN 10 üzerine THYAO 9 üzerine atacakta yukarı gider gibi yapacak, zor iş, üstelik bunu mal yedirmek için yapacak falan fıstık, bi ton hikaye.
http://www.bloomberght.com/haberler/...iklige-gidiyor
''02 Ekim 2017 Pazartesi, 09:31 Güncelleme: 02 Ekim 2017 Pazartesi, 09:32
Fed, faizleri, varlık değeri aracı olarak kullanmaya girişecek
Fed politika yapıcıları, yatırımcılar için potansiyel etkisi büyük olacak nitelikte ve hemen göze çarpmayan bir strateji değişimine girişecek. Stratejideki bu ince değişim, faizleri, yüksek hisse ve varlık fiyatlarının finansal istikrar ve ekonomi üzerindeki zincirleme etkilerini muhafaza etmek için bir araç olarak kullanmayı içeriyor.
Allianz SE ekonomi başdanışmanı Mohamed El-Erian, Fed yetkililerinden gelen yorumların enflasyonun düşük kalmasına rağmen faiz artışına istekli olunduğunu öne sürmesinin, politika yapıcılarının odaklarının varlık değerleri üzerinde yoğunlaştığı konusunda bir kanıt olduğunu belirtti.
Eski Fed ekonomisti ve Johns Hopkins Üniversitesi'nde ekonomi profesörü Jonathan Wright ise, "Sıkılaşma mevzusunda finansal istikrar argümanı, giderek ağırlık kazanıyor" şeklinde konuştu.
Fed Başkanı Janet Yellen, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, daha fazla kademeli faiz artışı savını gözler önüne sererek stratejideki değişime ilişkin ipucu verdi. ''
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben de daha önce yazmıştım, Şimdi başkaları da bu yönde konuşmaya başladı,''Fed nihayet tehlikeyi gördü ve dümeni kırdı''.Bakalım bizim ekran yorumcuları ne zaman uyanacaklar...
US 10-YR (US10Y:U.S.)
Export chart+ WATCHLIST
Real Time Quote | Exchange
Yield | 3:01:28 AM EDT
2.355 % +0.029
EUR/USD (EUR=:Exchange)
Export chart+ WATCHLIST
Real Time Quote | Exchange
Last | 3:04:00 AM EDT Volume
1.1763 -0.0049 (-0.4148%
GT2:GOV
2 Year
1.38 99.77 1.49%
Abd 10 Yıllık tahvilleri geçen hafta başladığı tırmanışı sürdürüyor,dolar da hareketlendi,ABD 2 yıllık tahvilleri ise 2009 yılından beri en yüksek seviyeye çıktı.
sert almasi lazim yoksa pis gömerler tehlikeli sularda yüzüyor palacan..ya niyeti ciddi yada saka yapiyor
haci abi erken gelecek galiba ,sabah sabah
Vay,vay,vay...Doğrumu gördüm acaba diye tekrar tekrar baktım.Eylül ayında ithalat %30.67,dış ticaret açığı ,%85.23 artmış.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
2017 YILI EYLÜL AYI VERİ BÜLTENİ
2017 yılı Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre;
İhracat, % 8,67 artarak 11 milyar 849 milyon dolar,
İthalat, % 30,67 artarak 19 milyar 993 milyon dolar,
Dış ticaret açığı, % 85,23 artarak 8 milyar 144 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.
Yılın ilk 9 ayındaki dış ticaret açığı ise %27.79 artışla 53.800 milyar dolar.
terör korku verir
demek ABD halkı terör var korkusu yaşayacakki ABD askeri operasyonları haklı görülsün, buda 6 ay-1 yıl içinde ABD askeri biyerleri işgal edecek demektir, trump başkan ne demeye getirildi başkan yapıldı değilmi ama?
Finansal piyasalar daima önden gider.. 2013 NİSAN IN DAN 2017 OCAĞINA KADAR FED İN BİLANÇOSUNU BÜYÜTMEYİ BIRAKACAĞI,FAİZLERİN 0.25 TEN 3 E GELECEĞİ,VE NİHAYETİNDE BİLANÇONUN TAHMİNİ 2021 YILINA KADAR 2.5 TRİLYON DOLARA DÜŞECEĞİ FİYATLANDI. Türk lirasıda 2015 ocağından 2017 ocağına kadar 2 kat devüle oldu..yılbaşında dolar 3.9 dada ikende abd de enflasyonun patlayıp fed in değil 3 neredeyse her toplantıda faiz artırımı yapacağını söylüyordunuz.. Ancak atladığınız bazı noktalar var.. Fed in BİLANÇOSUNUN 2 TRİLYON doları zaten çöp..batık mortgage şirketlerinin tahvili..ekonomide canlanma için basılan paranın ekonomiye girmesi lazım.. Giriyor mu bence yatırım bankaları bu parayı gelişen piyasalarda ve abd borsalarında şişiriyor..2008 de kaldıraçlı mortgage türevleri ve sigorta şirketleri zararları çıktı mı bence çıkmadı..FED İN 2019 SONUNA KADAR FAİZLERİ MAKSİMUM ÇIKARACAPI YER 3 EN FAZLA 3.5
Bunlar bence salağa yatıyor ,ABD10 yıllıklar bunlara gerçekleri harırlatır.
Merkez Bankası, Sanal Para İçin Çalışma Grubu Oluşturdu
Dünyada gittikçe yaygınlaşan sanal para, Merkez Bankası'nın da radarına girdi. Merkez, sayısal teknolojileri ve yansımalarını tanımak için çalışma grubu oluşturdu.
https://www.haberler.com/merkez-bank...087000-haberi/
Sanal para ile ticaretin günlük işlem hacmi 4 milyar dolara ulaşmış
113 tane sanal para var deniyor
Acilen milli yerli bir sanal para üreten köşeyi döner, ciddi ciddi üzerinde düşünmeli bu işin.
tekniği iyi olan bir arkadaş us 2y tahvillerine bakıversin bi zamhet. epey krtitik bir yeri geçti sankimki.
Kur 3.40 dan 3.58 e geldi..endeks yüzde 7 düştü..yabancıya kurdan da yüzde 5 girdi.. Etti yüzde 12.. Yabancıyı güzel meelettiler
Ben bir yazı yazdığım zaman aklımda kalan şekliyle yazmıyorum,muhakkak o kişinin gönderilerini tarıyor,gerçekten aklımda kalan doğru mu değil mi diye kontrol ediyorum,siz öyle yapmadığınız için yazdıklarınız yanlış.
-Ben hiç bir zaman ''Fed neredeyse her toplantıda faiz arttıracak'' diye bir şey söylemedim.Hatta sayın Cautionary burada,belki hatırlar,birlikte tahmin yapmıştık,ben Fed'in hızla faiz arttırması ve reel bölgeye geçmesi gerektiğini ama Fed'in mevcut üye yapısıyla ancak 3 faiz arttırımı yapacağını tahmin ettiğimi,Sn.Cautionary de 4 faiz arttırımı tahmini yapmıştı bu yılın başlarında.
-Türk lirasının değerine gelince 2003 den 2013'e kadar 10 yıl çok yüksek enflasyona rağmen doların türk lirası karşısında değeri neredeyse hiç değişmedi,türk lirası aşırı değerlendi,son 2 yıl içindeki türk lirasındaki değer kaybı bu değerlenmenin sadece bir kısmını götürdü,türk lirası benim hesabıma göre hala %22 civarında değerli,hesaplaması ve açıklamaları forumdaki bloğumda duruyor.
-ABD enflasyonu'na gelince:Ben 31 Aralık tarihinde o tahmini yaptığım zaman ABD enflasyonu %2.1 idi ve Trump henüz göreve başlamamışti.Her projeksiyon varsayımlarıyla bir bütündür.Ben ne yazdım ABD'de enflasyon Mart ayına kadar %2.7 ye yükselecek,kalan 9 ay'da ise 0.3 puan daha artarak yılı %3 enflasyon ile kapatacak diye tahminde bulunmuştum .Enflasyon Mart ayına geldiğimizde %2.1 en %2.7 ye yükseldi mi,evet yükseldi.Peki ondan sonra niye gerilemeye başladı çünkü Trump vergi indirimleri,altyapı yatırımları ,regülasyonlar konusunda hala söz verdiği gibi hiç bir adım atmadı.Tahminler varsayımlarla bir bütündür.Trump bu mali genişlemeyi yapsaydı tüketim harcamaları artacak ,talep artışına bağlı olarak enflasyon hedefi de yakalanacaktı.Tahminlerin tutup tutmadığını varsayımlarla birlikte değerlendirmek gerekir.
106 ya kadar tepki başlayabilir doları kaldırıp mal aldılar şimdi dolar aynı yerine gelse endeks nereye gider bilinmez...
biraz sembolik ve hissi olacak ama dax 13.000 dow 23.000 olunca global trend dönüşü başlayacak diye düşünüyorum. ytd.
Emeğinize saygım sonsuz ancak olayların gelişimi ve fiyat beklentileriniz çok dar bi vade..ve sizin fiyatların/ faizlerin gitmesini beklediğiniz yerler zamanlar traderlerin çoktan fiyatladığı " geçti bor pazarı sür eşşeği niğdeye" yerleri, zamanları..bu konuda alınacak bi şey yok..FİYATLAR HER ZAMAN VERİLERE EKONOMİK GELİŞMELERE GÖRE HAREKET ETMEZ..ELİNİZDEKİ VERİLER BİLİNEN DONELER. Ama FİYATLAR GELECEKTEN DE ÖTESİNİ GÖRMEK İSTERLER VE ÇOĞU ZAMAN BİZİM GÖREMEDİĞİMİZİ, BİLEMEDİĞİMİZİ FİYATLAR
bu yükselişte terslik var..
seans sonu anlarız...
sindire sindire rahat bırakmadan hissettirmeden gidecek sanırsam...
Mesela radyo dinleyin kripto para kazanın şeklindeki fikir de gitmeyecek gibi. Ama çabalıyorlar.
http://bitrad.io
Güzel özetlemişsiniz, teşekkürler...
Bu ülkede zaten sağcılık solculuk sorunu yoktur, namuslu namussuz sorunu ise had safhadadır.
Bu ülke Nazım Hikmetcileri denedi mutlu olamadı, Necip Fazılcıları da denedi deniyor sonuç ortada,
gün gelecek Nihal Atsızların devri başlayacak, buraya yazıyorum, bundan kaçış yok.
Anadolu da biz aziz Türk milleti 1000 yılı aşkın süredir yaşıyoruz ve her 19 yılda yılda bir hep savaşmışız,
bundan kaçış yok, sağlıcakla kalın...
tepelerden long yapmak yerine dip kovalamanın akıllıca olacağını tavsiye ediyorum.heyecana gerek yok. bu saatte fişeklemez alım fırsatı verir..
vop.. 127.650 kırması tekrar gevşemeye devam etmesine neden olur. bu rakam takip edilmeli ve ona göre alım kollanmalıdır.