Bir kuple attım heybeye... artık her ay 50 lot kaldırırım dolaşımdan
Printable View
Bir kuple attım heybeye... artık her ay 50 lot kaldırırım dolaşımdan
Geçen yıl bilanço 1 Mart’ta açıklandı, haftaya sonucu görürüz diye bekliyorum.
Eninde sonunda bir şeyler olacak, ortaklara selamlar :)
Syg.
Ben elindeki devasa nakit ile ne yapacak onu merak ediyorum. Makine aldılar ama kat be kat fazlasını kazandılar. 6 aylıkta elinde 50 milyon lira nakit vardı şimdi 70 milyon gibi bir rakama çıktı tahminen. Faiz oranları da düşük, umarım iyi değerlendirirler.
Bilanço geldi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1006152
SUMAS 12 Aylık TFRS karı 44.563.842 TL
Fiyat Kazanç oranı 76.05 fiyat ile 10.6
Hisse borsaya gireli 4 yıl oldu ancak halen piyasa öncesi işlem platformunda kaldı. Şu anda hisse alt pazarda işlem görme şartlarını sağlıyor. Bu yönde şirketi bilgilendirmek ve ortakların talebini dile getirmek için info@sumas.com.tr adresine mail atılabilir. Ben gönderdim birkaç gün önce, size de tavsiye ederim.
Syg.
Sn. Börsianer, şu anda portföyümde sumaş yok ama, benim katıldığım son genel kurul toplantı sonrası edindiğim izlenimlere ait paylaşımlardan alıntı yaparak, hatırlatma yapmak istedim. Saygılar.
Sn bagbozumu değerli katkılarınız için çok teşekkürler. Şirket’in maalesef yatırımcılara ilgisi düşük, maillere yanıt alamadım. Telefonla arayıp konuşmayı düşünüyorum. En azından talep olduğunu anlamaları açısından.
Syg.
iyi ce sıkıştılar piyasada mal kalmamış
https://www.borsagundem.com/haber/ha...irecek/1651956
81.30 tavan hayırlı olsun :)
kendi adıma baya uzun zamandır ufak ufak aldım da bu hisse üst pazarı hak ediyor patron malı kaptırmak istiyor mu bilmem ama müracat ederlerse üst paraza alırlar o zaman daha çok büyük yatırımcı gelir ve tadından yenmez
Elindeki lotun değerini bilenler güzel yerlere gelecek :) bol kazançlar
Bu hafta genel kurul haftası.
Burayı okuyanlardan katılacak varsa üst pazar talebini dile getirmesi elzem. Lütfen unutmayalım. Hepimizin faydasına olacak.
Syg.
iç piyasada sektör köşeye baya sıkışmış ki hükümete baskı yaparak yurt dışı satış yasağı getirmişler
https://www.dunya.com/sektorler/mobi...-haberi-655467
SUMAŞ YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ YİNE GÜLDÜRDÜ
Bölgenin tek ve sektörünün liderlerinden olan SUMAŞ Sun'i Tahta ve Mobilya Sanayi A.Ş. Ortaklar Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yönetim kurulu seçimli genel kurul oplantısında müjdeyi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hilmi Evin ERTÜR verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ertür 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren şirket ortaklarına %200 oranında kar payı dağıtılacağını duyurdu. Yatırımcısının yüzünü güldüren SUMAŞ tarafından dağıtımı yapılacak kar payı miktar toplamda 12.448.800.00 TL olarak gerçekleşeceği ifade edildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Evin Ertür "Şeffaf bir yönetim anlayışı ile üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Gerek yönetim kurulumuzda gerekse şirketimizin diğer organlarında görev alan mesai arkadaşlarıma, şirketimizin tüm çalışanlarına, siz değerli ortaklarımıza kısacası SUMAŞ ailesinin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Her geçen gün şirketimiz büyümeye devam ediyor. Bu başarı hepimizindir." şeklinde konuştu.
Ülkemizde ve dünyada pandemi nedeniyle ekonomik göstergelerdeki tüm olumsuzluklara rağmen bölgesinde tek olan ve ülkemizde sektörünün liderleri arasında olan SUMAŞ ta ateşe, suya, neme dayanıklılığı kanıtlanmış kaliteli ürünler üretilerek Pazar payı her geçen gün büyümekte ve bu büyümenin sonucu yatırımcısının yüzünü güldürürken nihai noktada son kullanıcısının memnuniyetinin şirketin prestijinin her geçen gün arttığının bir göstergesi olarak değerlendirildiği ifade edildi. Yapılan toplantıda yönetim kurulu üyeliklerine üç yıl süreyle Dr. Hilmi Evin ERTÜR, Oktay BARLAS, Emine TARAKÇIOĞU, Mustafa Sabit ERTÜR, Naci ŞENER ve Cenap ÖZGEL oybirliği ile seçildiler.
27 Nisan Çarşamba 2.00 TL brüt temettü hayırlı olsun.
Pazar değişikliği için söz alan olmamış genel kurulda. Dilek ve temenni de olmamış :)
Şirkete aşağıdaki maili gönderdim. Dileyen destek vermek isterse kopyalayıp gönderebilir.
Merhaba,
Daha önce dile getirdiğimiz pazar değişikliği için Borsa’dan güncel bir örnek paylaşıyorum.
Borsada 3.266.240 adet fiili dolaşımda hissesi bulunan UFUK şirketi 21.46 fiyatla 70.093.510 TL değerdeki payı işlem görüyor.
Şirket 22 Nisan’da üst pazara geçiş başvurusu yapmıştır, 25 Nisan’da BİST talebi kabul etmiştir ve 27 Nisan itibarıyla hisse YİP’den Alt Pazar’a alınmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1022848
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1023562
https://www.borsagundem.com/haber/uf...alindi/1657974
Lütfen paylaştığım örnek haberleri inceleyiniz. Sumaş’ın borsada 1.395.885 adet fiili dolaşımda hissesi vardır, 79.50 fiyatla 110.972.858 TL değerli hissesi işlem görmektedir. Buna göre UFUK hissesi gibi SUMAS’ın da üst pazara geçme başvurusu BİST tarafından olumlu karşılanacaktır.
Şirketimiz (Sumaş) başvuru yapmazsa BİST bu geçişi yapmayacaktır. Otomatik geçişler Yıldız, Ana ve Alt pazarlar arasında olmaktadır. PÖİP ve YİP geçişlerinde başvuru gerekmektedir. Dilerseniz herhangi bir aracı kurum veya danışmana bunu sorabilirsiniz. Tekrar talebimizi tüm ortaklar adına dile getiriyorum. Yönetim Kurulu’nun tüm ortakların menfaatine olan bu işi öncelikli olarak takip etmesi temennimizdir.
emeğine sağlık ne cevap verdiler size tavsiyem sumaşın bir iki tane telagram grbu var oradaki arkadaşlara paylaşın burada iki üç kişi varız ama grupta 1500 insan var diye hatırlıyorum ben uzaktan takip ediyorum ilk çeyrek kardan sonra güzel hareketler olur diye ümid ediyorum az onunca bıktırma politkası yapıyorlarda olabilirler yarın temettü ve tavan açması lazım idi bugun ortada tık yok bakalım nakitim oldukça 3 beş alırım unuturum
Şirket maillere cevap vermiyor maalesef :)
Telegram hesabım yok ancak olan birisi iletirse sevinirim. Grup adlarını da paylaşabilirsiniz.
Syg.
üç kuruş temettü de boşa gitti üç ayda yapılan tüm pirim de güme gitti hay senin ben hisse sayıyorlar büyük ihtimalle kardeşim poip te işlem gören hisseye çok para bağlanmam ben sen üst pazara çık bedelsiz ver sermayeyi güçlendir işini büyüt biz hep burada oluruz ama az olan lotları sen bana ben sana sat dön dolaş bitmez bu işler
Telegram grubuna da yazdım mesajı. Üstüne bir de şirketi (tekrar) aramak kaldı.
Mail yanıtı
Şirketimiz halka açık şirket olarak kurulduğundan, SPK'nın getirdiği düzenleme çerçevesinde küçük ortaklara likidite sağlamak, kolayca hisselerini Borsa'da satmalarına imkan vermek amacıyla, yeni bir halka arz yapmaksızın, 2018 yılından itibaren Borsa'da Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda işlem görmeye başlamıştır.
Bildiğiniz üzere Ana Pazar'da veya Alt Pazar'da işlem gören şirketler SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği düzenlemelerine tabi olmakta, bu düzenlemeler de Şirkete önemli yükümlülükler getirmekte, Şirketin organizasyon yapısında değişiklikler gerektirmektedir.
Ancak Şirketimiz mevcut durumda bu yükümlülükleri karşılayacak organizasyonel yapıya sahip olmadığından, bu sürece hazırlanmak zaman gerektirmektedir.
Bu nedenle halihazırda üst pazar başvuru yapma kararımız bulunmamaktadır.
Saygılarımızla.
işlerine geliyor poip te işlem görmesi istedikleri gibi maipile ediyorlar 2 lira temettü verceğiz diye 20 lira yuukarı çektiler orada oyaladılar sonra bastıkça bastılar hala da basıyorlar ahlaksızlık bu neyse ki benim çok çok çok az bir lotum var istedikleri kadar düşürebilirler
sanırım buradan da aşağıya indirmez 3 aylık kar nasıl gelir sizce bence süper gelmesi lazım katagulle olmaz ise tabi https://i.hizliresim.com/los2lze.png
Telegram grubunda 45 milyon avans alındığına dair mesaj var. İşler iyi gidiyor olmalı, benim tahminim en az 15 milyon net kar, 20 gelirse de süper deriz.
Syg.
2021 ilk çeyrek karı 7.106.389 TL
Sipariş avansı, satıştan önce alınan nakit. Borç almazlar.
13.6 milyon vergi kar sermayenin iki katı ilk üç ayda
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1030154
soy adı kalyoncu olan biri 1000 lot almış umarım devamı gelir baskılayan ******lara kalyoncular Cumurbaşkanı ile akraba onlardan biri ise BASKILANYANLAR YANDI
2021/1ç net satışlar 22.355mn
2022/1ç net satışlar 44.670mn
Satışlarda artış %99.82
2021/1ç Brüt kar marjı %35.5
2022/1ç Brüt kar marjı %38.2
2021/1ç Faaliyet karı 7.032mn
2022/1ç Faaliyet karı 15.547mn
Faaliyet karı artışı %121
2021/1ç Net kar 7.106mn
2022/1ç Net kar 13.609mn
Net kar artışı %91.5
Nereden bakarsan bak güzel tablo, ortaklara hayırlı olsun.
Gemi kalkmadan biletleri tutmalı :)
Syg.
sabır törpüsü olacak bu gidişle
Şirketin geçmişine dair bir bulgumu not düşmek isterim. Şirket 2012 yılında %5500 bedelsiz ve %5800 oranında sermaye artırımı yaparak 54.600 lira olan sermayesini toplam %11.300 oranında artırmış ve 6.224.400 lira sermayeye ulaşmıştır.
Bu artırımdan önce ve sonraki ortaklık yapıları ise çok ilginç. Bilgiye 23 Mayıs 2013 tarihli ticaret sicili gazetesinden ulaştım.
31 Aralık 2011 ortaklık yapısında Hilmi Evin Ertür sermayede payı 22.67% iken 31 Aralık 2012’de 57.82% seviyesine ulaşıyor.
Burada bir haksızlık yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Bildiğiniz üzere bedelli artırımda kullanılmayan rüçhan hakları genellikle patron tarafından kullanılmaktadır. Borsada işlem görmediği dönemde bu artırım yeterince duyurulmamış olabilir, bu nedenle eski ortaklar para yatırıp sermaye artırımına katılamamış olabilirler. Bedelsiz hakları kaybolmamış, bunlar yine dağıtılmıştır ancak bir yıl içinde Hilmi Evin Bey’in bu yüksek pay artışını başkalarının kullanmadığı rüçhanlara bağlıyorum.
Syg.
Dizilerde işlenen sermaye artırımı yapıp küçük ortakları saf dışı bırakma gibi bir yöntemi 2012 yılında işletmiş patron.
Bedellide rüçhan parası ödenir, bir de hisse başına 1 TL ödenip 1 hisse alınır. Burada sorun, başkalarının 1 liraya hisse alma hakkının kullanılmış olması. Tabi hakkını takip etmeyen ortakların da bu işlemde zaafı bulunuyor.
Patronun sermaye artırımına katılmayanlar için taahhüt verdiği de farklı bir ticaret sicil gazetesinde yazılmış.
Bu geçmişin konusu. Evin Ertür nasıl Sumaş’ın hakim ortağı haline geldi’nin hikayesi. sonraki analizleri bugün ve gelecek için yapalım :)
Syg.
Bir bilgi daha. Kurulumuzun 03.06.2011 tarih ve 17/519 sayılı toplantısında, hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB, Borsa) işlem görmeyen halka açık anonim ortaklıkların finansal yapıları ve halka açıklık yapılarının incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda Kurulca belirlenen 84 şirketin İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine ve söz konusu şirketlere ait payların işlem göreceği pazar veya platformun işleyiş esaslarının İMKB tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.
Bu şirketlerde biri de Sumaş. Daha 2011’de halka arz olmuş sayılmış ve Borsa’da işlem görmesi için çalışmalara başlanmış. Ancak 2018 başı itibarıyla eksiklerini tamamlayıp işlem görmeye başlayabilmiş. Yani genel olarak ağır işleyen bir yapı olduğu söylenebilir.