https://s12.directupload.net/images/200908/euvjujvy.jpg
Printable View
Çok uyuzlandı başvuru yapmadılar halen... buralarda salıncak belli...halka arz ve bedelli ile iyi kazanç sağlayacak...kesinlikle ytd
Bedelli Sermaye Artırımına İlişkin SPK Başvurusu.
Yönetim Kurulu'nun 28.10.2020 tarihli ve 29 nolu toplantısında Şirketimizin 1.500.000.000 TL (BirmilyarbeşyüzmilyonTürkLirası) olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 375.000.000 TL (ÜçyüzyetmişbeşmilyonTürkLirası) olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle, % 300 oranında 1.125.000.000 TL (BirmilyaryüzyirmibeşmilyonTürkLirası) nakit (bedelli) artırılarak, 1.500.000.000 TL (BirmilyarbeşyüzmilyonTürkLirası)'na çıkarılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda ilgili sermaye artrımına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na 11.11.2020 tarihinde (bugün) başvuru yapılmıştır.
Böyle bir şirketin - öz sermayeye düşmesi ne acı.
İş bankasi kaç gündür mal çıkıyor entresan şeyler oluyor da bakalım
Uzak durulacak hisse artık kırmızı listede
Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ülke borsa tarihinde hiç bu yılki kadar alakasız hisse fiyatlanmaları görmemiştir. Şirketin yapısı pozitif veya negatifi ne olursa olsun, patronlar veya spekler tarafından toplanan hisseler yukarı gidiyor, toplanamayanlar alaşağıda sürünüyor..
Artık borsada hisselerin hareketleri “şirketlerin çok büyük zararlar vermesine etmesine veya çok büyük faliyet karları vermesine”, finasal olarak çok iyi durumda olmasına veya finasal olarak kötürüm durumda olmasına”, “özsermayeyi çok eritmiş olmsına veya özsermayeyi sürekli artırıyor olmadına bakmıyor..
Piyasanın simsarları istedikleri hissede istedikleri absurb hareketi yapıyor. Rasyoları en berbat şirketler aşırı primlenebiliyor, rasyoları çok pozitif olan hisseler aynı batlarda sürünebiliyor....
Yurdum borsadının bu yıl ki genel durumuna bakılınca, temel analiz falan hikaye.Temel analiz hiç bir ankamı yok demek değil ama temel analiz bir yere kadar işliyor. Ama artık iyi veya kötü her şirketin hissesine en abartılı şekilde yukarı aşağı hareketleri yaptırabiliyorlar. Borsanın balina simsarları tarafından toplanan en kötü hisseler alıp başını gidiyor, toplanamayanlar en iyi hisseler aynı yerlerde sürünüp duruyor..
Öyle görünüyor ki speklerin çok kötü şirketlerin çok şişik fiyatlardaki hisselerine alıcı bulma sorunu da yok. Haberler, bildirimler ve grafik parıldatmalarına hemen sazan gibi zıplayan bilinçiz ky çok nasılsa....
Sürekli zarar eden veya finans borç yükü altında ezilen veya özermayeyi büyük ölçüde eritmiş bir çok şirket ederinin on katına taşıdılar. Mesela turizmin en berbat olduğu yıl ama hotelcilik şirketlerinin çoğunun tarihinde olmadığı kadar yüksek prim yaptılar veya temel yapısı bozuk olan şirket hisseleri en büyük primi yaptılar..
Bunun temel nedeni, kötü durumdaki şirketletlerin hisselerinin spekler tarafından düşük maliyetle kolay toplanabilmesi ve de ülkede bilinçsiz yatırımcı oranı yüksek olduğundan, grafikteknik lafazanlıklarıyla, bildirim ile haber argumanlarıyla her fiyatlardan kolay alıcı bulabilmeleri....
Arkadaşlar merahaba bir soru sorabılırmıyım?
Patron 2,5 mılyon hısse satmıs bunuı sebebi bedelli için mi yoksa pazar değişikliği için mi?
2.5 milyon lot değil, tahminim, son 3 aydır 16 milyon lot civarında sattı.
Bu hissenin piyasa değeri, 2019 başlarında, 100 milyon dolara kadar düşmüştü.
Ben fiyata inanamıyordum ve ara ara yazıyordum.
Oralardan baya topladım.
Değeri 500 milyon dolara gelince, yavaş yavaş sattım.
Durmadı, Ağustos sonunda, 1.5 milyar dolar piyasa değeriyle zirve yaptı.
Hem de çok kısa sürede.
100 milyon dolar ne kadar saçma ise, 1.5 milyar dolar da o kadar saçmaydı.
Patron, 1.5 milyar dolara geldikten sonra, baya mal verdi piyasaya.
28 TL'ye nasıl çıktı, aklım almadı benim.
SPK, tek fiyat, derinlik görmeme, brüt takas cezaları vererek, saçma yükselişi durdurdu. (büyük ihtimal patronlar da işin içindeydi)
Şu anda değeri, 650 milyon dolar görünüyor.
Dolar bazında çok borçlu olduğu için, % 300 bedelli sermaye artışına gidecek.
Eskiden bedelli açıklandı mı, bütün yatırımcılar kaçardı.
Şimdi nedense, bedelli açıklayan hisseler yükseliyor.
90'ların başında başka patron vardı.
İş bankasına borçlar ödenemedi.
Şirket, İş bankasına geçti.
Şimdi, Garanti bankasına aşırı borç var.
% 300 bedelli ile borçlar ödenir herhalde.
Termik santral var nerden baksan 150 milyon dolar$ demir çelik fabrıkası var oda yaklasık 200milyon $ şuan evet bor var lakin şirketin varlıklarıda mevcut.
duran varlıklarında fabrıka arsaları 3mılyar gosterıyor.
direk termik santrali özelleştirmesi daha cazipti aslında. hoş spek girmeden 2 tllerde surunuyordu ama bedelli sermaye artırımı ne olacak ne yapacak merak edıyorum. Dip neresi olcak
Dünde satmış 3 mılyon ohhh mis gibi
Bölünme onaylanır, borçlar karşılanırsa 3-4 liraya demir çelik fabrikası kalmadığına göre buralardan dönmesi mantıklı gibi! Ytd.
Simdi derinlikde izledigimiz film ben yaziyorum aliyorlar .bitiyor bir daha yaziyorum .bunu ky gelip almaz .yillardir borsadayim.4gun bu senaryo sonra kap pay satim bilgisi simdi burda selim sahin sermaydeki kalan payi yuzde3ama sirket form yayinladi .burda 32milyon kusur lot .peki sirketn ortagi bu payi satiyorsa .kap haberinde fiili dolasim payi bu diye aciklamda yok selim baska biri ise yuzde 5altinda oldugumdan kap yapma zorunlugu yok ..bu kap haberi izdemir patronunu yakar spk sikayet ettim.boyke kap yapan ridvan celikel 4milyon ceza yedi .benim adim yusuf yildiz ..aneltde borsa gundemde haberler mevcut..hisse nereye iner cikar bilmem .ozkaynak erimis .ulkwde bir demir celik fakrikasi batmasi ilk olur.ama halka acik kisim 16.neyse kafa agritmak istemiyorum.
Bedelliye gelince spk basvuru yapti diye biliyorum.onay alirsa zaten alir kent gibi olur. Burda sikinti yok .tahtaya basan kim arastirilmasi lazim.gelen kap haberleri eksik bilgi ..
Bedelliyi görünce katılmak istemiyor demekki amca
Ne var ne yok satıyor fiyatta makul geldi demek ki
Gelene geçene veriyor
Kime satiyor abicim .kademe yazdigini tek tek aliyorlar .bunu alan kendilerden baskasi degil .is yatrimdan 6milyon lot garandan 5milyon kap haberi 3milyon allah askina kimi kandiriyorlar .bedelli 1tl den lot verecek senden 3ruchan alacak ruchan 30kurusmu olacak ana hisse kac olacak ana hisse satar .bedelliye katilirim .ruchan ucarsa onu satar bedelliye katilirim burdan bolse ana hisse kac olacak 4bir fiyata duser ruchan 4de 3fiyatmi olur .
şirket ana pazara cıkmak için derinliği yükseltiyor, bide bedelli parası ıcın atıyor dıyecem de bu akdar hısseyı kım se almaz hareket yakın meşaleleri yakın
Bununla ilgili haber yok sanırım!
Gönderim Tarihi
29.01.2020 14:05:06
Türkiye ve uluslararası alanda geçerli teknik ve çevre standartlarına uygun olarak 388 milyon dolar yatırım yapılarak en son teknoloji ile kurulmuş ve 350 MW üretim gücüne sahip olan, ülkemizin mevcut yıllık ihtiyacının yaklaşık %1'ine karşılık gelen elektrik enerjisini, çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde ulusal iletim şebekesine veren Şirketimizin %82,76 oranla bağlı ortaklığı konumundaki İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ülkemize etkin, güçlü ve sürdürülebilir ekonomik katma değer yaratması adına halka arzı için çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
Bence sıkıntı yok! Bu kadar kötü haber'den sonra mutlaka güneş açar... Ytd.
Dip çalışması tmm. Yok olmadı derse yarına bakarız...
16.12.2020 tarihinde İZMİR DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 11,37-12,05 TL fiyat aralığından 9.738.229 TL toplam nominal
tutarlı satış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte İZMİR DEMİR ÇELİK SANAYİ A.Ş. sermayesinde 16.12.2020 tarihi
itibari ile doğrudan payım kalmamıştır. Selim ŞAHİN
Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı
Sermayedeki Payı
Para Birimi
Sermayedeki Payı (%)
Halil ŞAHİN
98.835.089,66
TRY
26,36
Nuri ŞAHİN
74.994.998,79
TRY
20,00
Ahmet BAŞTUĞ
49.964.392,65
TRY
13,32
Mahmut Nedim KOÇ
54.495.583,80
TRY
14,53
Selim ŞAHİN
20.621.211,47
TRY
5,50
Serkan ŞAHİN
20.621.211,47
TRY
5,50
Hüseyin BAŞTUĞ
13.037.067,00
TRY
3,48
Diğer
42.430.445,16
TRY
11,31
TOPLAM
375.000.000,00
TRY
100
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/893503
son durum bu...... ama fiili dolasimdaki pay tutari miktar 62,5 milyon lot.... bugun kap bildiriminden sonra yazmaya satmaya devam ettiler.... yukardaki sirket genel bilgi formunda yarinda degisiklik olabilir.....yani daha satilabilir 20 milyon lot civari daha var...
Dostlar bu brüt işi ne zaman bitiyor ?
Bu hissenin ne işi var alt pazarda...resmen salak bir uygulama adamlar türkiyede tek termik santreli var daha ne olsun...yeni kotasyon yönetmeliğine göre sermayesi 200 milyon tl üzerinde olan şirketler % 15 halka açıklık oranına sahip olursa yıldız pazarda işlem görebilir...bu şirketin halka açıklık kısmı tutuyor ama mallar patronlar tarafından geri alındıgı için patron satış yaparak % 15 e kadar borsada dolaşımda olması gerekir..son 3 günden beri yapılan patron satışınında sebebi bu olsa gerek...bu koşullar yerine gelirse yıldız pazarda işleme başlar...
%15 i yakalaması için 14 milyon a yakın lot daha satılması lazımki yıldız pazarda işlem görme hakkına sahip olsun..
Kutatkunun kap haberindeki ortaklık yapısına istinaden 14 milyon a yakın hisse satılması gerektiğini görüyoruz diger kısmının % 15 olması için...bu durumda yarın satılcak lot miktarı yakından takip edilmeli...
%15 sarti yok %10 dan buyuk olmasi yeterli....dediginiz sekilde bikaynak goremedim ben....
benim kaynagim burasi....
https://www.borsaistanbul.com/files/...i-2020-5-8.pdf
bugunki tek problem kab haberi geldikten sonra bile satmaya devam ettiler..... buda bana diger ortaklarin malinida bitirmek isteyebileceklerini dusundurttu.... kalan malda 20 milyon lot civari....umarim satmayi birakirlar.....sabah baska bir kap haberi gelebilir...
sirket bos bi sirket degil...istirakini halka arz ederse bedelliden gelecek paranin etkisiyle birlikte harika bi karliliga ulasmalari kacinilmaz....
dun Ahmet bey incelemis sirketi paylasmis bende izledikten sonra bugun biraz alis yaptim....
https://www.youtube.com/watch?v=MLyLwax36D4&t=768s
demem oki elinde olanlar panik yapmasinlar bence yeni girecek olanlarda ortaligin durulmasini beklesinler en azindan satislarin bitmesini beklesinler...
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...asyon-sartlari
Benimde bu toblodan anladıgım bu...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/893589
13.5 milyon lot daha kalmisti.... onuda bitirmek uzereler..... bitince rahatlar tahta....
son 1 milyon satisida koydu sanki patron.... buda bitince kap a haber gonderir... hissenin ustundeki satis baskisi kalkar...hisse rahatlar...sirketin satabilecegi hisse bitiyo....gerisi spegin insiyatifinde...
Sirket alt pazardan kurtulmak icin mal satti halka acik oran yukseldi.ocak ayinda alt pazardan cikiyor .bunu lot sattigi fonlara garanti etti .bedelli onayi ocak 15e kalmaz gelir. İZmir enerji ve izmir liman halka acilinca guzel olur .sirket ne kadar ozkaynak yemiste olsa .hep yatirim maliyeti..olumlu dusunuyorum.
Tahminlerimiz doğru çıktı şimdi sıra teknik hareketlerde... rsi dip al veriyor...bolinger al da ....fobi 11.95 üzeri haftalık kapanış süper...kademeler dolarsa sorun biter ...blok satışlar da orda biraz zorun var...yarınki kapanışı görelim bakalım...yıldız pazar başvuru haberi bekliyorum...en kısa sürede...