su katılmmaış oooooo.çoçugu bunlar endeks 88 binde fiyat 1.30 ları gördü endeks nerdeyse 10 bin puan yükseldi bu düştü ********ler..
Printable View
su katılmmaış oooooo.çoçugu bunlar endeks 88 binde fiyat 1.30 ları gördü endeks nerdeyse 10 bin puan yükseldi bu düştü ********ler..
Yazmayayım diyorum gene yazıyorum.Zira bu hisseye çok zaman harcadım.3-5 bin yukarıdan alıp 15-20 bin aşağıdan veriyorlar.
Arkadaşlar bu şirketin tekrar bedelli diye tutturma olasılığı sizce nedir?.Malum bunlar bunu viking de altınyunus çeşme de tekrar tekrar yaptılar ve hisseler(yanlış hatırlamıyorsam)spk tarafından çeşitli yaptırımlara tabi oldu.Şu anda elinde bu şirketin hisseleri olan kişiler bu maddi varlıklarını hiç bir kuruma maddi varlığı olarak kabul ettiremiyorlar.Zira hiç bir kurum bu şirketin hisselerini maddi bir varlık olarak kabul etmiyor.Güvenilirlik sıfır.
1.25 in altına pek salmıyorlar.Malum 1 ve 1' in altına düşerse;bedelli yapmaya kalkarsa o parayı kimseden alamaz.Belkide öylesi daha çok işlerine gelir.Yani kimsenin bedelliye katılmaması.Onlar para koysa da olur koymasa da olur, ama biz katılmayınca ,elimizdeki hisseler çöp olur.
Satışlar 30 milyon artmış 13 milyon esas faaliyet karı ancak durum öyle pek iç açıcı değil.83 milyon uzun vadeli borç.2017 4. çeyrek 20 milyon zarar.2018 3. çeyrekte (satışların en yoğun olduğu dönem) 10 milyon zarar.Bu kadar kısa ve uzun vadeli borçların faizlerini göz önüne alırsak;4. çeyrekte kocaman bir hüsran bekliyorum.Ha şimdi hep sayın Belekkimi'nin söylediği gibi,bu sektörde her şey doğru doğru olsa:bu borçlar bu şirket için çerez gibi gelir.Şakır şakır öder ama gel gör ki öyle değil.
Kimilerine göre bunlar bütün holding olarak,zamanın da el konulan ''yaşar bank 'dolayısıyla büyük bir borç batağının içinde.Aynı son günlerde medyada dile getirilen ihlas finans zedeler gibi,galiba(bilmiyorum)alacaklılarına borç ödemekle meşguller.Yetmedi vasıfsız ,donanımsız,yeterli eğitim ve kariyere sahip olmayan,öngörüsüz kişiler tarafından yönetildiği için:hesapsız,kitapsız bütün şirketlerin de büyük yatırımlara girip borç batağına saplanmış durumdalar.Faizler de bu kadar artınca ve tabi ki döviz.Şimdi bu işin içinden çıkamıyorlar.
Özet:Ben çok karamsarım. Tünelin ucu yok ki,bir ışık görelim.Tam manasıyla bataklık tayız.
Şu anda dyo ve pet un da show yapıyorlar ama hiç inandırıcı değil.Bütün yabancı yatırımcılar buldukları yerde bunların hisselerini boşaltıyorlar.Ben söylemiyorum.Takas dökümlerine bakarsanız görürsünüz. Holdingin güvenirliği ayaklar altın da.
Beter olun. Hakkınız da sabah akşam yaptığım dualar tutacak İnşallah.
Size bu hareketler tuhaf gelmiyor mu?.Her gün satışta 100 binlerce lot ,alışta 40-50 bin lot ama kağıt şu günlerde yükseliyor.Bence;kendileri satışa bolca yazıyor alan olursa ne ala,olmazsa da gel gel hareketleri kendi hisselerini alıp bir ceplerinden alıp öbür ceplerine koyuyorlar.Bu Arada alışta gelen keklikleri avlıyorlar.
Bunlar alışılmış Pın-Su diyeceğim ama genelleştirmem lazım,yaşar holding hisselerinin hareketleri.
Satmaya kalkın tahtada alıcı yok.Bir ceplerinden öbür ceplerine koyup hareket gösterecekleri zaman anlık alış yazıp onu alıyorlar.
bu benim kendi görüş ve düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir diye yazmayı her defasında gerek bile görmüyorum;zira forum sizleri sahifenin en başın da zaten bilgilendiriyor.
üst kademeye yazılanları hüpletiyorlar hemen 1.32 iki kere satış yazdım aldı...
he aynı şekilde alt kademeyede veriyor ilginç..
1.29 üstünde kaldıkça bir atak gelebilir..
Bu kağıda gelse gelse kalp atağı gelir ve ölür. Zaten ölmüş de bir daha ölür mü bilmem. Cehenneme kadar yolu var,inşallah batar ya da SPK el koyar da hepimiz kurtuluruz.Ben razıyım elimdeki hisselerin gitmesine.Bunlardan öylesine nefret ettim ki !!.
hemen 1.28 yaptı yamyamlar..çok yükseldi ya 20 bin puan giden bosada yerinde saydı şimdi düşüyor pehhh..
Alışta 50.000 lot satışta 500.000 lot var.Sizce nasıl bir atak olabilir.Ayrıca hazır olda bekleyen yüzlerce satıcı var.Fırsat kolluyorlar.
Cevap bekliyorum.
ha gayret 1.27 den ver bir on bin lot alışım var ..
kısada 1.40 görülür kolpa yapma dümenci ****** ne yükseldinde düşüyorsun..
Alış satış toplam da,satışlar 81.000 lot fazla.Diyeceksiniz zaten ne bekliyordun ki.Hakılsınız.
SPK, Pınar Su hisselerinde 7 kişiye toplamda 1 milyon 290 bin 807 lira idari para cezası kesti
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PINSU) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 7 kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
SPK haftalık bülteninde ceza kararıyla ilgili yer alan açıklamada, PINSU pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdıkları tespit edilen İsmail İpek'e 864 bin 583 lira, Sedat Demir'e 27 bin 47 lira, Selçuk Sakal'a 71 bin 906 lira, Namık Atalay'a 27 bin 47 lira, Tahsin Apay'a 27 bin 892 lira, Serdal Pektezel'e 131 bin 41 lira ve Selman Pektezel'e 141 bin 291 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 290 bin 807 lira idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.
d) Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PINSU) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme
sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezalarının uygulanmasına karar verilmiştir.
İPC Uygulanan
Şahıs/Şirket
İPC Uygulanmasına
Neden Olan Eylem
Eylemin Aykırılık Teşkil
Ettiği Düzenleme
Verilen
İPC Tutarı
İsmail İPEK
PINSU pay piyasasının arz ve talebi
ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim
uyandırmak
VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler
Tebliği’nin 5 inci maddesinin birinci
fıkrasının (a), (b), (ç) ve (f) bentleri
864.583,00
Sedat DEMİR 27.047,00
Selçuk SAKAL 71.906,42
Namık ATALAY 27.047,00
Tahsin APAY 27.892,36
Serdal PEKTEZEL 131.041,80
Selman PEKTEZEL 141.291,82
Bu yamyamlar kağıtın önünü kesen demek yarın güzel bir yükseliş gelir bence..
Bu haberle kağıtın önü açılmışdır bence yarın ****lik yapamazlar güzel birgün olabilir yarın..
3 haftada 17.000 puan yükselen endeks, yarış atı gibi koşan hisseler ve ileri mi gitse geri mi gitse karar veremeyen uyuz eşşek pınar su.
12 yıl önceki fiyatının yarısının bile çok altında olan bir hisse. Hem de TL bazında. Döviz yada enflasyonu hesaplamıyorum bile. Borsadaki hangi yükselişe eşlik edebilmiş ki bunda yükselişe geçsin.
Bunun da sebebi ismail ipek gibi adamlar değil şirketin sürekli zarar açıklaması. Forumdan bakarsanız bu ismin tam 2 yıl önce bu kağıtta vurgun yaptığını görürsünüz.
Eğer sahipleri bu şirketi hortumlamıyorsa ve eğer şeref, haysiyet, onur, gurur, utanma gibi değerlerin herhangi birinden 1 gramına sahipseler yani kendilerine beddua edilmesinden, yada speklerin tahtada at koşturmasından zevk almıyorlarsa bu şirketi satarlar. "Biz bu işi beceremedik, yatırımcılarımızı, bize güvenen insanları mağdur ettik, üzgünüz" der, 3e 5e bakmadan satarlar.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK asıl bu adamlarla şirketin bir organik bağı varmı,Pınar suyun elindeki YBP nın değeri 3 ayda nasıl 21.000 milyondan 13.000 milyona düşürülüp pet-un a satıldı,bu şirket nasıl 10 yıldır zarar yazıyor; bunları incelesin.Bunları çözümlerse bu tür kişiler buralarda istedikleri gibi ip atlayamazlar.
Yazdığınız her şeye canı gönülden katılıyorum.Bravo, çok güzel toparlamışsınız. Ancak bu insanlar da:şeref,namus,haysiyet,yatırımcılarının bunca sene ki kayıplarının vicdan hesabı,utanma,Allah korkusu,arlanma bilmem ki başka ne sayayım ...acaba bu hasletlerin kaçı var.Öteki dünyadan korkmuyor olabilirler.Ama bildiğim bir şey var.''ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE''.
onlarda vicdan namus felan arama kardeşim vampir sadece kan emer bunlar..
Bilançosun da pazarlama giderleri,genel yönetim giderleri,bilgi işlem giderleri(bu kadar para harcanmış kendi bilgi işlem grubunu kuramamış:bravo::rtfm:),ana holding den destek köstek almış(ne aldıysa bence bolca bolca her şeyi oraya veriyor) .Parayı amiral gemilerine aktarıyor.Bu şirketi önemli değil.kira,elektrik,su,x,x,x,x giderleri.Satışlarda 10 tl artış giderler de 50 tl artış tabii bu zavallı şirket nasıl kar etsin.Haklılar.
Şu anda ezan okunuyor bu ezanlar hürmetine bize bu kadar ezaya,zulüme layık gören siz şirket yöneticilerine değil; şirket sahiplerine diyorum:Yüce Allah'ım sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Toplam da 44.000 lot alıcı,345.000 lot satıcı.
Selçuk YAŞAR geberdiğinde cenazesine gidecem.
Nasıl bilirdiniz diye soracak ya imam, ailesi tutsun beni tutabilirse orada.
Hakkınızı helal ediyor musunuz dediğinde diyeceğimi ben biliyorum.
sdfgjsgdf gömün sdfghsgfd demezsem.:oleyo:
Tüm alışlar 38.166-Tüm satışlar 248.016 bin lot. Yaşar grubuna en derin sevgilerimi gönderiyorum.Çok başarılısınız.
Size göre bu kadarcık alışlar normal vatandaş alışımı !!!?.Bence değiil. Sıkışmış speklerin,bu hissede hiç alıcı yok,bu şirket tamamıyla batmış biraz alış yazalım da;gel gel yapalım yemliyelim elimizdeki son hisseleri enayilere satalım hareketleri.
Sn:Çakal o gün ben de orada olacağım(tabii bilinmez kimin önce öleceği,takdiri ilahi).Ancak düşündüğüm,ön gördüğüm tek şey.Biz orada medya da yayınlanacağız. Allah selamet versin.
Bu saatten sonra Allah'tan başka kimseden korkum yok.Onlar benim ocağıma incir ağacı dikti.
Genel kurula da beklerim.O gün oraya gücümün yettiği tüm medya kuruluşlarını çağırıp bilançolarını ibra etmediğimi ve gelen kamu personeline geçmiş ve bu günün tüm bilançolarının:didik didik incelenmesini yoksa o kişinin tüm bu vebalin altında kalacağını,onu sorumlu tutacağımı beyan edeceğim.
Benim gördüğüm kimseye hisse almayın diyor adamlar. Toplam hacim 73 bin lot.. bu kadar yüklü satış yazılması hisseye yanastirmak istenmiyor. Bir şekilde bu hisseden uzak tutma..Baskılama..
Bende oluşan kanaat : Yaşar grubu borsayı hak etmiyor. Eğer ki sen 4fabrikanla su satıp zarar yazıp hissenin halen 2008 yılı fiyatında ise iyi niyet değil art niyet ararım. İşin özü bu şirkete günah bile teslim edilmez..guven vermiyor...keşke satsalarda ky de rahat bir nefes alsa...
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.