ama astaldinin payı söz konusu yani para italyaya uçacak
Printable View
olayı çözemiyorum soğan ve patateste salatalıkta müthiş bi indirim var ancak buna karşılık 2 hafta önce daha ucuz olan meyvelerde artış var
bugün cumhuriyet sucuk aldım 2-3 hafta önce 63 tl ye aldığım sucuk 74 e çıkmış
evd eher biten şeyi almaya gittiğimde bir öncekinden daha yüksek fiyata alıyorum
gıda enflasyonu sadece soğan patatesle yükslemedi ki onlarla düşsün
Ltcm hikayesini okudum. Nobel ödüllü kişilerin de batabileceğine dair ilginç bir hikaye. Standart sapmayı son bir iki yılın ortalaması gibi alıp, faizi backwards ile çözeriz gibi duruyor. Söylediğim işlem büyük olduğu için, işlemleri yapanların Türkiye için öngördüğü 3 yıllık faizi bulmak için kullanılır diye düşündüm. O faiz yıllık 50 çıkıyorsa 2-3 puan faiz artışında dolarları satmak anlamlı olmaz mesela. Geçen haziranda 3 puan, kuru kısa bir süreliğine 4,80den 4,60a indirmişti. Yani yetmemişti. Ama o hesaplayacağım faiz 28-30 çıkıyorsa, usdyi satıp tlye geçme noktası olabilir, merkezin küçük bir faiz artışıyla
istanbulda iyi bir şamar yemesi gerekir,,,
köprüde ki haberi bile vermediler,benmi kaçırdım bilmiyom ama ist bunu asla atlamaz...
Hulusi Akar abimiz politikaya sonradan girdiğinden bu işi çokta iyi beceremediğinden olsa gerek laf cambazlığı yapmadan adını koymuş S-400 işinin.
Gazetecilerle konuşan Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 lerin gelmesinin ardından ABD nin yaptırım uygulayabileceğini gündeme getirmişti. Akar, önümüzdeki aylarda S-400'ün gelmesinin ardından ABD'nin CAATSA yaptırımlarının devreye girmesi halinde neler yapabileceğinin hesabını yaptıklarını belirterek, Türkiye CAATSA yaptırımlarının hayata geçmesine yönelik de hazırlık yapıyor demişti. S-400 sisteminin geldiğinde konuşlanacağı yer konusunda çalışıldığını belirten Akar, Bu bataryanın en öncelikli yere konuşlandırılması gerekiyor, bu konuda çalışılıyor. S-400 ve F-35 gibi iki sistemin birbirini etkilemeyecek şart ya da mesafenin belirlenmesini için çalışma yapılmasını istiyoruz ifadesini kullanmıştı. Akar, S-400 eğitimleri için Rusya'ya askeri personel gönderdik, gönderiyoruz, göndereceğiz Önümüzdeki aylarda da gitmeye devam edecekler diyerek ve Rus askeri personelin de Türkiye'ye gelebileceğini belirtti.
papazı zaten verdik eriğine mi kalacaz yemeyiz gider s 400 alırız neyimiz eksik ****lerden
Değerli dostlar, Dilimizi kullanırken lütfen daha dikkatli olalım. Zira kimse kimseyi düzeltmek istemiyor / istenmiyor. En azından farkında olmadan yazdığınız şu kelimeleri doğru kullanınız..
Askeri ücret =yanlış ----------- ASGARİ ( En az ) ücret olacak
Mevla = yanlış ( mevla, tanrı anlamındadır ) -------- Meblağ ( para miktarı ) olacak.
teşekkür ederim.
Ne derece doğru bilmiyorum migrosta kilosu 5.45 e kuru soğan var birde 2 liraya satılan kuru soğan var sormuştum niye böyle diye ucuz olanların ithal pahalı olanların yerli olduğu söylendi
Ekonomik kriz
Siyasi belirsizlik
İstanbul seçimlerinin muallaklığı
İç politikada gereksiz riskli gerginlikler
S-400 füzelerin 1 ay sonra gelecek olması
ABD nin bize olası askeri ve ekonomik yaptırımları
ABD ile İran arasında ki gerginliğin savaşa doğru gitmesi
Bulunduğumuz coğrafyada jeopolitik risklerin zirve yapması
Bu yıl sonu ticaret savaşları ile çıkması çok yüksek olan global kriz
Aklıma gelen ve bizi bekleyen çok büyük riskler bunlar ama...
Bu bonzai kafası sürdüğü sürece birinde kaçsak diğeri bizi yakalayacaktır.
bana pazar günü kararmış yerli muzu 12.99 dan ucuz diye kakalamaya çalıştı manav almadım tabii.ama nerdeyse çürümüş muzun 13tl olması ve arkamdaki adamın muz isteyen cocuguna alamayız demesi piyasanın rasyonalitesini gösteriyor.Yaşasın kapitalizm diyelim.
İthal soğan daha ucuz.
Aynı şey ithal çikitalar için de olsa...
Kötü ne varsa kitliyorlar..
Ulen karnınızı biz doyuruyoruz, biz besliyoruz, herşeyinizi veriyoruz...Yine de beğenmiyorsunuz...RTE...
QUANT fonlar o trendleri belirsizleştiriyore....
trend + volatilite = gelsin paralar / quant trading = eksi getiri .... niye ?
şöyle izah edeyim ... bir trendde volatilite neye yarar ? pull backlerde , trende ekleme yapmaya veya pozisyona girmeye yarar.... heeh işte bir trend var tespit ettim diye girersin ( basit bir trend çizgisi ile ( alttan birleştirilen 2 den fazla nokta yükselen tepelerden bahsetmiyorum onu 3 yaşındaki kuzenim saldıray mertcan da çizer ) sen pozisyona girdikten sonra quant işlemler o trendi bozar.... hehehe , aslında eğlenceli bi iştir... amerikada bir çok klasik spekülasyon kafasına sahip hedge fund yöneticileri bireysel traderlar bu quant işlemler yüzünden , emekli oldular çekildiler piyasadan.... bir de bunun AI yapay zeka kısmı var ki tadından yenmez... bizim Steve Cohen milyonlarca dolar yatırdı AI tradinge...
heeeeeeyyyyy , heeeeeeyyyy , heyyyyyyy
ne güzel kebap yemesi sevap
şiş kebabı , şiş kebabı
afrika'da adam kebabı , yamyam kebabı
kes bir yağlı olsun
malatyada çoban kebabı şiş kebabı
tarzan çekkk
https://resmim.net/f/Yq1QLt.png
Bu GRAFİK DAHİL sadece bu güne ait Sosyal medyada önemli dolar grafiklerin toplamı 37 adet olmuş merak eden gidip baksın ...
Ben öyle görmedim. Astaldi'nin payı zaten finansmanın içinde ama o finansmanın belirli kısımlarını yurt içi bankalar üstlendiyse ve bu yeniden yapılandırma ile paralel finans sağlayıcısı da değişecekse ki bence operasyon ile bu amaçlanıyor o zaman işlemin sonucu yurt içi likiditeyi arttırabilir. Kar ödemeleri uzun zamana yayılmış ama eğer finansör değişirse yükümlülük bacağında yurt içi bankalar lehine gelişmeler olabilir.
Rusya tarafından açıklama geldi
https://www.borsagundem.com/haber/kr...-tamam/1409537
Perşembe günü pazara gittim, semt pazarına.
Fiyatları söyleyelim, gayet iyiydi.
Patates 4 kilosu 10 lira ( gayet iyiydi )
Soğan yerli kilosu 4 lira ( gayet iyiydi, daha küçüğünün kilosu 3 liraydı )
Kabak 3 lira
Kiraz 7 lira
Muz 10 lira 12 lira ( çürük çarık da değildi, taş gibiydi )
Çilek 8 lira 10 lira 12 lira ( 12 lira olanı aldım çünkü çok lezzetli ve doğal gözüküyordu )
Taze soğan 2 lira demeti ( demetinde 7/8 tane vardı sanırım )
Kıvırcık 2,5 lira ( sanıyorum 400-600 gr gibidir tartsam )
Siyah zeytin 12 liradan 38 liraya kadar var. Ben etli zeytini kilosu 25 liradan yarım kg aldım.
Dolmalık biber 8 lira
Salatalık 2,5 lira, çengelköy kıvamında, seçmece, çok iyiydi.
Dallı domates 2,5 lira, çeri domates 3 lira, organik diye satılan o kocaman domatesler 7 lira.
Taze fasülye 8 lira
Aklımda kalanlar bunlar, bence pazar bu hafta son derece iyiydi.
Eşya-giyim ıvır zıvırlarda bol harcamayı geçen yıl zorlanarak da olsa bırakmıştım, şu an baya baya tutumlu gidiyorum.
Şimdi gıdayı keseceğim buna sebep 120kg sınırını zorlamam. Tıbben 45 kg fazlalık gözüküyor.
Gıda işini keserken de beni motive edecek otofaji denen bir durum var, insan bünyesi bir kaç gün aç kaldığında vücutta bozulmuş hücreleri (ileride kanser hücrelerine dönüşecekler dahil) sindiriyor. Yenilerini yapıyor.
3 günlük su oruçları bu iş için iyi deniyor, 5-7-10 gün tutanlar mevcut. Henüz araştırıyorum. Sonrasında intermittent beslenme şekliyle devam düşüncem var.
OTOFAJİ nin işleyişini açıklayan japon bilim adamı 2016 yılında nobel ödülü almıştır. Yani bilimsel olarak da ispatlanmış bir durum.
Bunu uzman hekimin ağzından dinlemek isteyenler buyurun:
https://www.youtube.com/watch?v=7nF5vTmGK_E
https://www.youtube.com/watch?v=7nF5vTmGK_E
https://resmim.net/f/dc0LID.jpg
Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.
Bir banka uzerinden 1 dolar alarak bir deneme yapmak istedim . Bankanin dolari satis fiyati 6.1018 tl idi. Dolari almak istedigimde bu degeri yukari yuvarlayarak 6.11 yapti. Islemi gerceklestirip dekonta baktigimda kambiyo vergisi icin 0.01 tl kestigini gordum. 6.11 tl nin 0.1% ni aldigim zaman 0.00611 tl olmasi gerekiyor. Bunu da 0.01'e yuvarlamis oldu. Butun bankalarda veya dolar al-sat yapan yerlerde yuzde bire kadar mi yuvarlama yapiliyor? Ya da bunun bir proseduru var midir?
Öncelikle gözlemlerinizi üşenmeyip bu kadar detaylı/uzun uzun bizimle paylaştığınız için tşk ederim...
Bende sizinle aynı şeyleri gözlemledim...
Bu faktör Ekrem İmamoğlu nun aleyhine çalışan bir faktör olacak...
Piyasa da bir canlanma ile nispeten ucuzlayan bir pazar olsaydı/birleşseydi atıyorum 1 puan İmamoğlu nun hanesine eksi yazacaktık...
Bakalım...
Bu arada pahalanan ürünler de var...
Ekmek gibi,süt gibi...
Ama soğan ve patetes çok medyatikti bu sene
Neyse konuyu uzatmayayım....
saygılar/başarılar
Tr 10 yıllık tahvil 19,75 19,26 2,54 19,75 19,75
Sonbaharı/kışı bekleyelim bence...Geçen seneki fiyatlarla karşılaştırmak için :he:
Çok tatlı güzel çilek 9.90 TL , Kiraz 10TL-12.5TL aralığında, İstanbul.