Kardeş sen Tukaş i sattinmi naptin
Printable View
Değer tespiti sonrası İzahname oluşturulup Spk'ya nihai başvuru yapılacak.(Firmanın yapacağı işler) Spk, genelde başvuruları 1 ay içinde sonuçlandırıyor.Sonrasında 1 hafta içinde halka arz gerçekleşir, 2 hafta içinde borsada işlem görmeye başlar.Naten halka arzı bu şekilde yaklaşık 2 ay içinde sonuçlanmış.Olağanüstü konjonktürel bir gelişme olmazsa burada da benzer bir süreç gerçekleşebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir...
Eğer halka arz ARD BİLİŞİM gibi eşit bir şekilde olursa ki bu halka arzda talep patlaması olacak,kaç lot alabiliriz acaba???,ard bilişimin arzında herkese 370 lot verilmişti...
VIA_G4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu aralar moda oldu halka arzda 300 lot dağıtmak...
Halka arza katılmaktan ise naten de %100 malda olmak bana daha mantıklı geliyor...düşünsene 10 bin lot talep et 300 lot gelsin..
Burada kalıp 50 binlik portföy halka arzdan ve ona gelen talep doğrultusunda %30 yapsa daha mantıklı geldi bana :)) tabi bu bir hayel ürünü olur veya olmaz ama ,.. asla yatırım tavsiyesi değildir
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vardır bir bildikleri veya mantığı,eskiden halka arzdan hisse alıp %300 para kazanmak da yoktu ama,turkcelin halka arzı 26-27 dolardan yapılmış,şimdiki fiyatı ortada,eşit dağıtmalarının sebebi hisse biranda büyük grupların eline geçmesin,ky korunsun diyedir belki...
Esenboğa'nın halka arz işlemi 2020 Ağustos ortası veya sonu gibi tamamlanır diye düşünüyorum.YTD
Yok hocam sadece yarısını (15 bin lotunu)satim zararına tabi geri kalan yarısı ike sat al yaparak maliyet düşürmeye çalışıyorum ancak çok kısa alana sıkıştı. Bu hisse hariç elimdeki diğer (maktk, kalkınma, tukas,) pek umudum yok. Maktk da biraz kardayim. Satıp esenboğa arzında katılacağım. Umarım talep ettiğim lotu verirler. YTD sağlık ve bol kazanç POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kural ihlali yapmışım iki gündür yasakliydim.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spek iyice saçmaladı. Nedir bu kadar temkinli fiyatlama ? çok anlamsız !!
oysa endeks 120 bine gidiyor :(
kimsenin bu fiyatlardan malını vermeye niyeti yok, anla işte spek kardeş
YF ve Credit ikilisi yine iş başında :)
Tamamen soygun,talan yeri olmuş borsa.Utanmasalar,kanun-nizam olmasa kafamıza silah dayayıp silah zoruyla hisslerimizi alır bu ******** spekler.Hep kendileri kazansın,ky kuruş kazanmasın,mantık bu...
https://youtu.be/rxwRRlk1pvg .Videonun sonlarına doğru naten teknik değerlendirmesi. ytd.
Bu videoda yorumcu gerçekten çok güzel açıklamış. Yorum doğrusu müthiş.
Elinde bu hisseyi bulunduran veya almayı satmayı düşünenlerin mutlaka izlemesi gerekir
https://i.hizliresim.com/zZBkEN.jpg
https://youtu.be/rxwRRlk1pvg
[IMG]https://i.hizliresim.com/CiIN5y.jpg[/IMG]
HAFTALIK GRAFİKSEL GÖRÜNÜM
Bugun 35 mılyon işlem hacmi var, yukseliş için daha erken.. Ekstra bir haber gelmezse...en önemlısıde halka arzın çok gecıkmemesı.. Süreç uzadıkça süzülmeler olacaktır..
[IMG]https://i.hizliresim.com/crEeVM.jpg[/IMG]
YORUMSUZ :)
teknik çalışmalar tek başına yeterli değil, her zaman doğru değildir.
Haber akışları ve piyasa haberleri asli belirleyicidir.
Daha çok su akar bu dereden:)) sabreden çorbayı içer...
Halka arz sürecinde buralar çok hareketli olacak belli ..
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin ;
Ankara kızılcahamam ve Gölbaşı
Samsun Vezirköprü
Gümüşhane Köse
Adıyaman Kayaönü
Çankırı Hocahasan
Kütahya Domaniç 'teki projelerinden de gelecek haberleri takip etmekte fayda var.
Şirketin genel müdürü Cem Göçmen'in HT Bloomberg'e 15 gün önce verdiği demeç ise yurtdışı projeler ve italya ile yapılan 50 MW lık dev güneş santrali yapımı sözleşmesi konusunda aydınlatıcı bilgiler içeriyor.
https://naturelenerji.com.tr/2020/07...n-konugu-oldu/
Italya daki sözleşmesi imzalanan proje 45 milyon euro luk bir proje. Santralın inşasına başlanıp tamamlanması hem şirkete hemde ülkemize çok özel bir prestij kazandırır diye düşünüyorum
- Toplam kurulu güç 44.07 MWp
- 01.01.2020 - 31.03.2020 tarihleri arasında toplam 11.548.801,78 kWh elektrik üretilmiş. 13.3 USD/cent üzerinden 1.535.990$ hasılat elde edilmesi gerekirken, faaliyet raporunda 31.03.2020 itibariyle 18.513.983 TL' lik üretim yapıldığı belirtiliyor. Ya sehven yapılmış bir hata var, yada belirtilmeyen birkaç santral daha var ki ordan da gelir elde ediyorlar.
- Müteahhitlik hizmetlerine güvenmediğimden değil, sebebi faaliyet raporlarında belirttikleri ifade. Ekte bu ifade yer alıyor. Özet olarak, 31.12.2020 tarihi, lisanssız elektrik üretimine tabi GES santrallerinin son devreye alnma tarihi oluyor. Bu tarihten sonra destek mekanizması kalkacak olup, fiyat pazarlık usulüne göre belirlenecek. Yine faaliyet raporlarında belirttikleri üzere, Konya Karapınar YEKA GES ihalesinde fiyat 6.99 USD/cent kWh olarak belirlenmiş.
Özetle, benim ifade etmeye çalıştığım şey, 818.400.000 TL bir piyasa değeri var. PD/DD oranı 3.73 ve hala bedava diyenler var. O zaman 1.01 PD/DD değerine sahip AKSEN bedava değil, sudan ucuz. Hikayesi varmı? Evet var, primde yapar. Fakat hisseye aşık olmayın, parayı kazandığınız da realizasyon yapmayı unutmayın.
Alıntı:
Madde 6 -(1) 18.5.2005 tarihinden 31.12.2015 tarihine kadar işletmeye girmiş veya
girecek YEK Destekleme Mekanizmasına tabi üretim lisansı sahipleri için, bu Kanuna ekli I sayılı
Cetvelde yer alan fiyatlar, on yıl süre ile uygulanmaktadır. 5.12.2013 tarihli 28842 sayılı Resmi
Gazetede yayımlanan, 18.11.2013 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararına göre YEK Destekleme
Mekanizmasına tabi üretim santrallerinin son işletmeye giriş tarihleri 31.12.2015’ten 31.12.2020 tarihine
uzatılmıştır.
Ben aşığım bu hisseye kardeşim.. girmeyin aramıza :drunk:
bugün hareketli geçeceğe benziyo, kap'a haber düşecek gibi sanki sanki :halay:
Avrupa borsaları artı açıldı bugün.. bizim endekste birazdan uyanır ayak uydurmaya başlar
maşallah diyelim güzel alımlar oldu
Gedik götürüyor bakalım kalıcı olacak mı?
Durup dururken ne Oldu böyle daha arza var, mal toplayacaktık..
şu tradeler bir kesilse gidecek ama izin vermiyorlar :(
Evet Gedik aldığını verdi şaşırtmadı beni malesef
Hepsını kustu gedık..
Bu hacımle bastılarsa kotu, gedık yolunu bulmuştur son işlem gününde..
Hafta sonu harçlığını çıkardı millet. sonunda benim gibi orta ve uzun vadeciyi de al-satçı yapacaklar :)
Kim aldı kim sattı fazla takılmamak lazım.Gedik satar medik alır.Bunlara akıl sır ermez. Önemli olan kağıdın güzelliği ,kağıt güzelse adam fizandan gelir alır,güzel olduğuna inanıyorsak gerisi hikaye.
Doğru söylüyorsun dostum, takas hep oyun.. Hiçbir sonuç vermeyen bır iş.. Para kimdeyse istediği gibi takası çiziyor..