147500 e satış göndereyim diyorum,
3750 ye de dolar alış
Printable View
147500 e satış göndereyim diyorum,
3750 ye de dolar alış
Bugün düşüş günü sırasını alıyorsa destek 146.000 seviyesinin biraz altında olmalı.
Piyasa aşağıya dönüş çalışması yapıyor. 147.750 Altında kalınıyorsa düşüş yönündeki pozisyonlar çalışabilir.
Dövizde güçlü AL sinyali söz konusu bu sabah. Bu durum kontrata olumlu yansımayabilir diye düşünüyorum.
Gün içerisinde satış geliyor, fakat karşılanıyor. Bu sabah da böyle oldu. Üç günden beri bu böyle.
Düşüş eğilimi var ve güçlü.
148.200 Desteğinden de yukarıya sekti.
149.000 Seviyesi yeni bir tepe noktası gözüküyor. Biz bu tepelerin daha sonra hep aşıldığını gördük.
147.000 Pivot seviyemiz üzerinde kalınabiliyorsa yukarıya, altında ise aşağıya oynamak doğru olabilir.
147.500 Doğal bir direnç gözüküyor, eğer aşılamıyorsa 147.000 altına inileceğine işaret eder. 146.000 ilk destek olur.
Üç günlük yükseliş ardından bir günlük bir kar satışı görüyoruz. Dün kar satış günü oldu.
Eğer 147.500 Üzerinde kalınabiliyorsa 149.000 seviyesine kadar uzun pozda kalmak doğru olabilir.
Eğer 147.000 altında kalınıyorsa 145.500 seviyesine kadar kısa pozlar korunabilir.
Genel pozisyonda kalma planı ana çerçevesi böyle olabilir.
Yüksek açılış sonrası satış baskısı ile karşılaşmış bulunuyoruz.
Satış baskısı aşılabildi.
Ah borsa ahh ,
bu ne oynaklık, daha dun stop olmak için ugrasanlar yada olanlar
bugun almak için sıraya girmiş, onlara sorsan dun stopta yapmamiştır hatta bugun artı olacakta demiştir.
Oynaklık her zaman var. Önemli olan amatörce işlemler yapmamaktır.
Amatörün alış yaptığı yer başka oluyor, profesyonelin başka.
Amatörün satış yaptığı yer başka oluyor, profesyonelin başka.
Biz de profesyonelce davranmaya çalışmaktayız, herkes öyle.
Hesaplı alış yapmak, hesaplı satış yapmak bence işin püf noktası bu. Profesyonel olmanın birinci koşulu bu.
Bir de stop koyarak belirli ve yeterli bir riski üstlenmek lazım, yani işin içerisinde şans faktörü de var.
Hem hesapsız işlemlerde bulunmak, hem de şans yardımı beklemek geçerli olmuyor.
Hesaplı işlem yapmak için çok iyi bir gözlemci olmak lazım. Her şey ortada aslında, görmek yeterli.
Görmeye çalışıyoruz.
Herkese bol kazanç diliyorum.
148.250 Seviyesine kadar uzayabilme beklentim var.
Ancak biraz dikkatli olmak gerekiyor, çünkü kararsızlık gözlemliyorum.
147.700 - 148.000 Aralığında ayı - boğa arasında mutabakat yok.
Boğanın yeniden üstün olacağını ve 148.250 seviyesine taşıyacağını bekliyoruz.
Yemek molasına girdik hacim düşer.
148.750 Seviyesinde hareket tamamlandı. Boğa artık yorulduğu, terledi.
Ancak bu hayvan terli iken de tehlikeli olabiliyor.
Herkese bol kazançlı bir hafta dilerim.
Piyasa aşağıya yönelecek olursa 148.500 ve 147.250 seviyelerini beklerim.
Teknik Analiz PY'nin elini görmemizi sağladığı doğrumu dur ?
Piyasa yapıcı diye bazen kızdığımız bir şey var galiba, ben tanışmadım.
Birkaç hissede spekülasyon yapan kişi / kişiler ile tanışmıştım, fakat onlar spekülasyonu yapıp bitirdikten sonra adeta anı olarak anlattılar. Onlar bunu bir hissede sadece bir dönem için yapabildiler.
Ancak teknik analiz sadece piyasa psikolojisini gösterir. Bu da pek değişmiyor, genellikle aynı psikoloji daima devam edip duruyor.
Amatörün sattığı yer ile profesyonelin sattığı yer aynı yer olmadığı için amatör hep kızmak durumunda kalıyor. Amatör ''Bekleyeyim de profesyonelin satacağı yerde satayım demiyor.
Alırken de böyledir.
Demek ki amatör piyasa psikolojisini pek bilmiyor. Üstelik 25 sene bu işi yapsa yine de öğrenemiyor. Mesleği ne olursa olsun.
Profesyonel de riske giriyor (riske giriş yerini iyi hesaplıyor), para kazanmak onun hakkı oluyor.
Ayı veya boğanın ne kadar koşabildiğini ve ne zaman yorulduğunu anlamak zor değil. Daha doğrusu hesaplamak zor değil.
Hesap her zaman tutmaz elbette, hesaplı risk aldığında biraz da şans faktörü ile beklemek lazım.
Bu stratejiyi göstergeler ile de desteklemek işe yarar. Neden yaramasın.
Piyasa (ayı - boğa) dans ediyor ve bu dansı sürekli aynı figürasyon ile yapıyor, takip edenler hareketleri bir türlü çözemiyor, sanırım iyi bakmıyorlar.
İşin garibi, birisi çıkıp dansı öğreteyim dediğinde ise pek kimseye yaranamıyor, türlü hakaret ile dahi karşılaşabiliyor, bunları da gördük.
Adam zaten işin öğrencisi olmaya layık olmadığını derhal ortaya koyuyor.
Bizde aracı kurumlardaki temsilciler yatırımcıya bilgi kırıntısı dahi koklatmıyor, zaten bilen de yok gibi.
Para kazanamayan müşteriyi kuruma çağırıp, ''Gel kardeşim, sen nerede yanlış yapıyorsun'' diye soran yok.
Bu günlük 148.500 seviyesine kadar düşüş yeterli aslında.
147.250 hedef gözüküyor, ama yarına bırakılsa iyi olur. Aksi halde vahşilik olur.
148.750 Üzerinde kalınabilirse belki yukarıya doğru daha sıkı bir düzeltme dahi söz konusu edilebilir.
Geniş bir bant oluştu. 147.500 - 150.500 Bandı.
Aşağıya dönme riski artıyor. 147.500 Desteğinin aşağıya kırılma riski var.
Kırılacak demiyorum, ''Kırılma riski var'' diyorum. Çünkü piyasada görüş birliği kayboldu.
Görüş birliği tesis edilene kadar tek yönlü aşağıya doğru oynamak gerçekçi olacaktır.
Düzeltme hareketlerinin bitmesini bekle. Onaylayıcı sinyal bul ve kısa pozisyon al.
High Voltage kolay gelsin hayırlı kazançlar
Grafik üzerinde meramımı anlatmaya çalıştım henüz acemi bi çizimciyin inşaallah hoş görürsünüz ...
https://i.hizliresim.com/gOZXR2.png
Gerçekten bir dönüş başlayacak ise iş görür, direnç olur.
Olay gerçekleştikten sonra ''Bak iki tepeyi birleştirdim ve endeksin direnci oldu'' diyebilirsin.
Olay gerçekleşmezse zaten bir şey diyemezsin.
Olaya doğru bir strateji ile yaklaşmak lazım, yoksa böyle ayrıntılarda sürekli boğulmak var.
''Benim stratejim şudur, ben şuna bakarım, şunu da dikkate alırım'' şeklinde basit düşünmek lazım.
Kafan çok dolu olacak, fakat basit düşüneceksin.
İşin gerisini şansa bırakacaksın. Her zaman bilinçli şans payı bırakırsan o şans büyük bir ihtimalle sana çalışacaktır.
500 - 600 Puanlık yatay bir bant içerisinde seyretmekteyiz. 150.000 seviyesi profesyonel ve dikkatli yatırımcının satış yaptığı yer oldu.
Bundan sonra amatörler erken alış yapacaklardır, profesyonel yatırımcı ise bekleyecek ve gözlem yapacak; hesaplı alış yapacak. En azından trendin tekrar yukarıya döndüğünü görmek isteyecektir.
Amatör kazanırsa ancak şansa kazanacak, tesadüfler rol oynayacak.
Ancak amatör çok konuşacak, çok laf üretecektir.
Trend aşağıya doğru olduğundan durum terse dönene kadar diplere alış yazmak son derece tehlikelidir.
Bu trenin önüne atlamak gibi bir şey, intihar denemesi olur.
Piyasa tamamen ayıların elinde bulunuyor. Boğa hareketleri geçici olabilir.
Ani bir ayı saldırısında piyasanın hedefi 144.500 olacaktır. Bu nedenle 147.500 desteğine pasife alış yazmak tehlikelidir.
Bunu soranlar var.
Piyasa 150.000 üzerine çıkamadıkça problemler devam edebilir.
150.000 Üzerine çıkış konusunda görüş birliği yok. Bunu piyasanın hareketlerinden gözlemliyorum. Benim en temel dayanağım budur.
148.650 Seviyesinde yeni bir SAT sinyali aldık. Bu sinyalin başarı durumunu takip edeceğim.
Önceki üç sinyal ardından güçlü satış göremedik.
ENERJİ SA halka açılıyormuş. 7.50 TL fiyat göstermişler.
Kağıt piyasada 2.00 TL fiyata gerilerse alırım.
AKBANK 12.00 TL fiyata halka açılmış ve altı at sonra 3.00 TL fiyata düşmüştü.
Adamlar 12.00 den halka satıp 3.00 den topladılar.
Beklentimiz bugün aşağıya doğru, fakat volatiliteyi oluşturan reaksiyonlar gözlemleyebiliriz.
Açılışta da böyle bir durum söz konusu. Bu bütün gün sürecek bir reaksiyon ise 148.250 seviyesine kadar yolu olabilir.
148.250 ve üzeri şimdilik satış fırsatı olarak görülebilir.
Piyasa yukarıya yönelirse benim 149.000 seviyesinde bir pivot çizgim daha var.
Piyasanın görmek için heves ettiği seviyeleri yazalım.
Yukarıda 149.000, aşağıda 147.750.
Boğalar 149.000, ayılar ise 147.750 seviyesini görmek istemekteler.
Bunlar destek / direnç seviyeleridir ve kırılırsa hareket o yönde devam edebilir.
Şimdi vaziyet icabı 149.000 görülmeye çalışılıyor, fakat 147.750 seviyesine geri dönüş kollanıyor.
Yukarıya zorlanıyoruz, 149.000 görülemedi, aşağıya dönüş halinde hedef 147.750 olacaktır.
Hedef 147.750 seviyesine kadar alış yapmak tehlikelidir.
148.600 Seviyesine yaklaşıldığında yeniden satış gelebilir.
148.750 hedefi korunuyor, fakat ilk reaksiyon neden kısa kaldı bilemiyorum. Piyasanın vahşiliğine bağlıyorum.