Kira sertifika fonlari getiri goturusu
Neye gore belirlenir bilen varmi
Bi haftadir iyi getiriyordu biz aldik
Dusuyor
Aıs ve yfv
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kira sertifika fonlari getiri goturusu
Neye gore belirlenir bilen varmi
Bi haftadir iyi getiriyordu biz aldik
Dusuyor
Aıs ve yfv
Makul getiri olsun tcd gibi oynamasin
Opb
Ytd.
İran olayına benzemesin. Olay çözüldü bir günde yüzde 5 arttı. Kimse yetişemedi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bence....
Son 1 Aylık Bazda Getiri :
Mevduat faizi : 0.8%
Top 10 Değişken Fonlar Ortalama : 4.5%
Altın : 3.8%
Dolar : 0.3%
TCD : 10 %
Son 3 Aylık Bazda Getiri :
Mevduat faizi : 3.1%
Top 10 Değişken Fonlar Ortalama : 15%
Altın : 9.8%
Dolar : 4.6%
TCD : 45.5 %
Durum 6 ve 12 aylık projeksiyonda da aynı.
Kendime soruyorum:
TCD nin negatif bir hali, tavrı var mı?
Fon nereden bakarsan bak her yatırım seçeneğinin katlayarak üstüne çıkmış.
Yine kendime Cevap veriyorum: 3-5 günün derdine düşmeyip, 3 ay - 6 ay - 12 ay burada kalacaksın arkadaş.
Tek rakibim yine benim dersen , senede 2-3 defa TCD yi zirvelerde satıp, bugünlerdeki gibi kriz döneminde alıp , pay miktarını arttıracaksın, bu riske girmem dersen ....buyur aynen devam.
fonlar hisse gibi işlem görmediğinden alım ve satımdaki valörden dolayı daha yüksek fiyatlardan maliyet oluşabiliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de uzun vade taşıyacağım TCD yi . Ancak şöyle bir şey de var. TCD'nin son dönem performansı endeks değil küçük hacimli, yan kağıtlardan oldu. Küçük kağıtlardaki hikaye bittiyse eğer, bundan sonra TCD den pek bir şey beklememek lazım. O yüzden önceki getiriler bundan sonrakilere projeksiyon sağlamaz burdan bakılınca
pazartesi tcd filan satmıştım sadece zpe yi tutuyordum zararı yok diye oda bugun %1,5 a yakın girecek.
mevduatçının gözünü seviyim.
bir düzeltmedir gidiyordu yavaş yavaş, üstüne virüs etkisini arttırdı,birde deprem belki etki etti. belki de yöneticileri bu kadar fon büyüklüğü için pozisyon alamadılar vs vs psikolojisi dayanan için sorun yok gibi geçmiş veriler ışığında...
tcd yatırımcısına son bir yıl çok kazandırdı.
şimdi yatırımcı için sorunlar;
kardan zarar eder beklerimciler ve zarardayım beklerimciler...
büyük resimde ise adamlar yatırımcısına bir gecede 7.5 m zarar yazdırdı.
milyona yakın ve üstü yatırım yapan arkadaşlar vardı onlar ne yaptı acaba hem tte de hem tcd de
Dardanel ismen karel , tcdnin gözdeleri, k.emraha sesleniyorlar..
TCD den aşırı soğudum, bizim tabloya göre artı gözüken günlerde dahi eksi getirdi, dedik ki portföy değişti. Ancak tabloya göre eksi gözüken günler nerdeyse tabloyla bire bir uyumlu geldi.
Bu fon büyük soru işareti olarak devam etmektedir.
fonların popülerliği arttıkça getiriler düştü gpg acc tcd örnekler.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gibi uzun vadeciler için acc derin çizgileri olmayan bir fon olduğu için az getiriye razı oluyoruz. Yoksa borsa uçunca da düşünce de paraşüt açıyor zalımlar. Paraşütçü fon acc. Gölgesinden korkuyor adamlar. Bu arada webster üstad nerelerde fonun neşesiydi kendileri çok mu üzerine gidildi nedir
ben bugün kendimi rahatlatmak için %30 çıktım üstadım. bir gecede -14 k bünyeyi zorladı. + yı - yaptık tek teselli bu.
diğer düşüncem dünki düşüşe göre pozisyon almamışlarsa nalço gazozsuz pozisyona girdi bekliyor bizi :halay:
virüs için iyi haber lazım bence...hele ki bizimkileri askeri uçakla alıyoruz denince işler karışık gibi...
bugünde -2 gibi bir cisim yaklaşıyor
6 ay once yazdim
yatirimci sayisi bir miktardan astiktan sonra fonlar bankaya donuyor!
insanlar diyordular hayir yatirimci sayisi coksa o kadar daha iyi!!
Evet sayın shangil dolar ne zaman 6yi destek yapacak🙂
TPF için emir girmiştim bir kısım meğersem TCD için girmişim bugun alışkanlık işte kaderde eksi yazmak var sanırım
şimdi yorumlara baktım da 1 ay öncesine kadar müthiş fon olan tcd. Şimdi tü kaka olmuş.
Yaw arkadaşlar kazandırıken iyi de kaybettirirken kötü mü?
Sonsuza kadar kazandıran bir fon var mı?
Riski alan kaybı da göze alacak.
Kaldı ki 1 yıl içinde %12O civarı kazandırmış.
Bu mu kötü fon?
Velhasıl sabredemeyen, risk almayı sevmeyen zarara tahammül edemeyen, borsanın artık yukarı gitmeyeceğini düşünmeyen bu fona bulaşmasın.
Yok borsa yükselecek orta vadede paniğe gerek yok diyen devam etsin yahut alsın bu fondan.
Yoksa kimse ne zaman artacak ne zaman yükselecek diye kesin net tarih veremez.
Verene de inanmak sebest tabi.
Herkesin kazancı bol olsun.
Sende yok dimi ais yfv
Tcd pozisyonları birkaç gündür viopta zarar etti. Viop kısmını dün kurtardılar gibi geliyor. Fonun aldığı bir pozisyon vardı fakat gelen top virüs muhabbetine çarptı ve kontropiye de kaldı fon. Tabi ki pozisyon almaktan vazgeçmeyecektir yeniden bir değerlendirme yapıp. Tcd risk seviyesi en yüksek fonlardan biri hatta buradan bir arkadaşımız fona mail atmıştı cevap olarak 1 sene kalmanız gerekmekte fondan verim almak istiyorsanız babında bir cevap gelmişti. Fakat vurkaç yapıp kazanç kovalamak istiyorsak viop ve BIST kendimiz girip pozisyon alıp risk gördüğümüzde kaçmamış lazım. Teknik bilgisine güvenen tecrübeli arkadaşlar bu yolla daha da çok kazanabilirler. Şu iki haftalık süreç çoğumuzu mutsuz etti. Fakat bir fona para yatırırken risk derecesine dikkat etmek bunun için gerekli.Ek 24195
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağıdaki linkte kira sertifikalarının nasıl değerlendiğine bazı örnekler var. Belki işinize yarayabilir.
https://www.konseydenetim.com.tr/bulten/Bulten-5.pdf
Saygılar.
üstad değiştir değiştir de nereye kadar değiştir? tartışılır.
endeksin yükselişini takip etmeyen az çok az hisse kaldı.
Bunları da bulmak kolay değil ya da daha riskli olabilir, o riski almak isteyebilirler.
zırt pırt değişiklik de riskli.
zaten hangi hissenin nezaman ne kadar getireceğini bilsen fona ihtiyacın yok.
100 liran bir günde 5 bin olur.
Demek istediğin uzun vadede bu fonun da getirisi düşecek bu da kaçınılma çok şaşırmasın tcd nin şuanki durumuna.
Çünkü 6 ay sonra portföy yönetim şirketleri dahil borsa, altın diğer emtialar ne olacak kimse ne olacak bilmiyor. Bir füze atar iran ne tcd kalır ne endeks, bir virüs yayılır corona değil corolla olur, baktın tüm borsalar tepetaklak.
Selamlar, bol kazançlar.
Tesekkurler
Kur farkina gore fiat degisiyormus
Dolar artmasi ve dusmesi gibi
Dolar fiati artarsa kira sertfk fiatlari dusuyor.dolar duserse sertifika fiatlari yukseliyor.
Borsada seans içi 2-3 toparlanma döngüsü gözlemledim bugün, özellikle Garanti'deki çıkış enteresan, gel gel çabaları mı yoksa keriz silkelemesi mi çözemedim