mail2uye tebrikler, artık bir sistemin var.
Printable View
mail2uye tebrikler, artık bir sistemin var.
Sayın KUTERO, Sayın DeliKAN, teşekkür ederim. Şimdi üzerinde çalışma zamanı.
https://i.hizliresim.com/9RdEPs.jpg
Sn DeliKAN , üzerine konuşalım mı müsade varsa
xbank - aylık şiir gibi grafik , adamlar picasso diyorum da inanmıyorsunuz bana :oleyo:
https://i.hizliresim.com/OoH1Cw.png
Sn Delikan, ve Sn Kutero,
Emekleriniz için teşekkür ederim. Çok güzel paylaşımlar yaparak, tekniğini geliştirmek isteyenlere yol gösteriyorsunuz.
Sn Delikan, psardan bahsedince hemen okumak istedim. Psar indikatörü ile yapacağınız çalışmaları sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
Başarılarınızın devamını dilerim. Selamlar, Saygılar...
PSar indikatörü ileri Teknik analiz konusudur.
Daha önce de dediğim gibi, ben burada temel Teknik analiz konularını anlatmaya çalışmaktayım.
PSar hakkında, kız bir bilgi verecek olursam, PSar kısa vadeli işlem yapanlar, kaldıraçlı veya türev piyasada işlem yapanlar, açığa alış/satış işlemi yapanlar için daha uygundur.
Bu sebeple bu indikatörün, temel Teknik analiz bilgisini tam oturtamamış kişiler için faydadan çok zarar vereceğini düşündüğüm için, bu indikatörü (belki de hiç bir zaman) anlatmayacağım.
Daha önce, gerilerde bir yerde anlattığım üzere, oyuncu sayısının ve işlem hacminin yüksek olduğu grafiklerde T/a çok düzgün çalışır.
Bu sebeple XBANK frafiğinin şiir gibi olması bundandır.
Dikkat ederseniz, bir çok konuyu da BIST 100 üzerinden anlatmaya çalışıyorum ki, T/a kuralları/kuramları bu grafikler üzerinde daha iyi çalışabilmektedir/görülebilmektedir.
Halka Açıklık Oranı (HAO) %50 üzeride olan Şirketler.
Kod:HISSE HAO(%)
------ ------
AVGYO 99,99
EGCYO 99,96
EGCYH 99,74
IEYHO 99,52
MARKA 99,40
KUYAS 99,30
YYAPI 99,30
CEMAS 98,17
BRMEN 97,02
GRNYO 96,38
SELGD 96,33
RHEAG 94,58
KRDMD 91,99
MMCAS 91,95
DIRIT 91,85
BALAT 90,38
SNKRN 90,32
FLAP 90,09
KRSTL 90,04
SERVE 89,25
EUYO 89,16
ADESE 88,60
SAMAT 88,19
BRKO 88,08
USAK 87,55
AVOD 86,52
IHLAS 86,35
ARTI 84,66
YGYO 84,55
ITTFH 83,77
ETYAT 83,76
PEGYO 83,15
OSTIM 82,73
SARKY 82,71
MERKO 82,57
YGGYO 82,06
ALYAG 80,54
HDFGS 78,91
EMKEL 77,07
IHLGM 75,27
OYLUM 75,18
EKIZ 75,13
KFEIN 74,94
AKGUV 74,51
EUKYO 74,49
IHYAY 73,93
RTALB 73,85
MAVI 72,58
SANEL 71,45
AKSUE 71,34
YAYLA 71,08
GLRYH 69,41
GERELl 69,16
ATLAS 68,23
INFO 68,15
BIMAS 67,84
METUR 67,52
ISYAT 67,31
ODAS 66,98
BRKSN 66,83
LKMNH 66,29
LOGO 66,25
ULAS 66,05
KRDMA 65,56
ESCOM 65,18
AVTUR 63,70
RYSAS 63,52
YESIL 63,50
ERSU 62,06
METRO 61,81
MARTI 61,71
INDES 61,25
KRDMB 61,23
KRONT 60,27
EUHOL 58,98
BAGFS 58,83
METAL 58,69
ADANA 58,37
BNTAS 58,01
YATAS 57,55
GOLTS 57,50
KATMR 56,59
BURVA 55,77
ERBOS 54,00
TUCLK 53,46
OYAYO 52,71
MEPET 52,67
GENTS 51,76
ACSEL 51,75
KPHOL 51,12
TKFEN 50,71
EKGYO 50,66
DESPC 50,56
IZTAR 50,50
GARAN 50,07
Önemli bir konu. >>>>>>>>>
Sayin delikan bu oranin fazla olmasi risk mi.
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Risk her zaman her yerde vardır. ( Görünüşte risk değil, aksine iyi bir şeydir.)
Fakat, sadece HAO'na bakarak işlem yapılamaz. Geçmişte HAO'nı 100% olan bazı tahtalar şimdi kapalı.
Temel değerleri ve Teknik analizi de önemlidir.
Yatırım yaptığınız şirketin, sermaye yapısından sektörüne, takasından tekniğine, sermaye yapısından PD/DD'ne, F/K'ından temettü verimliliğine kadar bir çok parametreyi göz önünde tutmalısınız.
/* derim, naçizane */
"Haddim olmayarak" ne demek Sayın @yörük@, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Yazdıklarınızı uygulayacağım. Ben, Kairi indikatörünü daha önce hiç duymamıştım. Sayın Kutero Kaptan yazınca araştırdım. Henüz komple sistem geliştirme aşamasına gelemedim ama Sayın DeliKAN' ın iletilerinden, Sayın KUTERO' nun twitlerinden kendimi geliştirme peşindeyim.
Sn Melih_2005,Alıntı:
Originally Posted by Melih_2005
xbank - aylık şiir gibi grafik , adamlar picasso diyorum da inanmıyorsunuz bana :oleyo:
[url=https://hizliresim.com/OoH1Cw
Grafiğinizde 1980 ile 2020 yılları arasında data kullanmışsınız. Aylık periyotta, lineer grafiğe, default kullanımlı rsı ve macd eklemişsiniz. Harika şekilde trendler çizmişsiniz. Sonra grafik için şiir gibi benzetmesini kullanmışınız. Emeğinizi takdir eder, saygılar sunarım.
Ancak benim gibi yaşlılar bu grafiğin "şiir" benzetmesine şerh koyarlar.
İlk olarak, haddim olmayarak, naçizane tavsiyem kısa vadeli periyotlarda lineer kullanmamanız, şimdiki grafikte data tarih aralığınız çok uzun olduğu için uzun vade grafik çalışmalarında logaritmik kullanmanız tavsiye edilir.
https://piyasarehberi.org/yatirim/te...mi-ve-farklari
Bu yüzden grafik çizimlerinde kullanılan data tarih aralığı ve kullanılan bar sayısı önem arz eder.
İkinci olarak, grafik logaritmik olduğunda yine trend çalışmaları yapılır. Ancak bakış açısı için bu grafiğin ne ile yorumlanacağı önem arz eder. Eğer siz bu grafiği Bıst100 endeksi ile ilişkisini yorumlamak isterseniz;
grafiğe Bıst100 endeksini eklemeniz gerekir. Bunun için yapmanız gereken sizin kullandığınız sistem için söylüyorum, grafiğin üstüne gelin ve +xu100 yazıp, entera basın. Artık elinizde xbank ve xu100 grafiği aynı anda logaritmik olarak bulunmaktadır.
Üçüncü olarak, anlamsız gibi duran xbank ve xu100 grafiğini, anlamlandırmak için kıyas etmek gerekir ki, kıyası doğru yapmamız için aynı noktadan başlatmamız gerekir. Bu yine kullandığınız sistemde grafiğin üstünde sağ tıklayıp, relativ çizimi işaretleyin. Böylece kıyaslanacak xbank ve xu100 oluşacak ama gördüğünüz rakamlar anlamsız gibi gözükse de sistemsel bakış açışı işin içine girmiş olacak.
Son olarak, artık elimizde xbank ın , xu100 ile kıyasını yapan uzun vadeli logaritmik ve relative grafiğimiz olduğuna göre, bir de usd kur etkisi ile bakarsak, ilk şiir gibi olan grafiğimiz , içinde gizlediği duyguları ortaya çıkaran grafik halini almış olur.
Yaşlılıktan uzun vade kullanmadığım için logaritmik özelliği kaldırıp, 720 bara indirgeyince üzerinde trend çalışması yapılacak çok güzel bir grafik elde edilmiş olur.
Sonuç olarak şöyle diyebiliriz, Sizin ilk grafiğiniz herkesin görmesi gereken ve üzerinde trend çalışması yapılacak grafik olurken, en son ulaştığımız grafik ise usd kazancı kriter almış teknikçinin grafiği gibi düşünülür. Bu grafiğe göre bilinen trend çalışmaları uygulanır. Burada esas olan kişinin kazanç görecesini neyle kıyas ettiğidir. Farklı bakış açıları kişinin kazanç kriterine göre değişmiş olur.
Farklı bakış açılarının zenginlik olduğunu düşünmek, sizin yaptığınız emeğe saygı duymaktır benim için.
Saygılar sunar, başarılarınızın devamını dilerim. Selamlar…
https://i.hizliresim.com/KZO7JD.jpg
yörük abim , tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz başım gözüm üstüne.
grafik çizimlerinde yapıkredinin ücretsiz verdiği real trade i kullanıyorum. grafiklerde üstü üste bindirme özelliği var mı bilmiyorum varsa çok güzel olur benim kullanmak istediğim bir şeydi.
ilginiz ve alakanız için ayrıca çok teşekkür ederim.
Sn melih 2005,
Bende yapıkredi real trade ücretsiz kullanıyorum. Dediğiniz özellik var. Grafiğe bindirme yaparken artı işareti kullanmalısınız.
Örneğin fiyat ekranına bindirme yaparken, +xu100 yazarsanız endeksi, +garan yazarsanız garan hissesini, +rsı yazarsanız rsı indikatörünü eklersiniz.
Ayrıca 14günlük rsı eklediğiniz yere, +rsı yazarak ve periyodunu değiştirerek iki farklı rsı periyot kesişimini görebileceğiniz gibi, +srsı yazarak, rsı indikatörü olan pencereye srsı eklemiş olursunuz.
Saygılar, selamlar...
Dow +1000 :)
19.05.2020
:byr::kalp:
BIST 100, Günlük Grafik
- Yeni Form
https://i.hizliresim.com/ciMhMj.png
Nice 101 yıllara...
Sayın DeliKAN,
Sonunda tüm sayfaların okunması tamamlanmıştır. Görüş açımı herhalde %10 oranında genişletebilmişimdir henüz... belki de… daha fazla çalışıp uygulama yapıp bu açıyı daha da büyütmek amacım olacaktır. En azından uzun vadede basamakları teker teker çıkmak gerektiğini düşünüyorum.
Sayenizde çok farklı bakılabilindiğini öğrendim teşekkür ederim. Vesile oldunuz, Allah razı olsun.
Okuduklarımda dikkatimi çeken bir çok konu ve şifre oldu tabi ki de ama en ilginci 15.04.2017 tarihli yazınızda bahsetmiş olduğunuz Merhum SunShine abinizin finans, enerji ve gıda krizleri hakkındaki tespiti olmuştur.
Gerçekten bakış açısı ve farklı görebilmek değerlendirebilmek çok önemli bir konu...
Genel olarak, bu vesileyle, yine aklıma takılan bazı konularda sizden yardım isteyecektim. Siz anlatınca daha bir farklı oluyor sanki :)
Örneğin bir hissenin trendlerini tespit ettik, aşamalarını dalgalarını görebildik. Bu aşamaların tamamlandığı süreç sonrası tamamen farklı bir trend tespiti mi yapmamız gerekiyor. Aslında bu konuyu daha önce sormuş, fibonacci ile %100 geri dönüş sonrası tamamen yeni bir oluşum olarak bakmamız gerektiğini söylemiştiniz. Ama, burada sormak istediğim, bu tip durumlarda, gerek fibonacci oranlarıyla yada 3 aşamalı 5 dalga sonrası yeni bir oluşum mu aramamız gerekmektedir.
Önceki trend çizgilerimizin anlamı bizim için ne olmalıdır, burada bir süre yada geriye dönük zaman tavsiyeniz var mıdır?
(Örneğin Sayın Kutero nun bazı grafiklerinde destek ve direnç tanımlamalarında 2017 2018 yıllarından gelen trendlerden bahsetmekteydi. Ama siz bazı yazılarınızda grafiğimizin basit olması gerektiğini belirtmiştiniz. Önceki yılların trendlerini de grafiklere işlersek basitlik olayı en azından bizim için daha karmaşık hale dönüşüyor. Sanki :) Yada bu konular ileri t/a konusu mudur?)
Zaman süreçleri olarak bir tavsiyeniz var mı acaba? Aylık haftalık günlük yada 5dk.lık grafikleri baz alırsak, ilk aşamalarda ne tavsiye edersiniz. Hangi aşamalarla görüş açımızı oluşturmamız gerekiyor?
Teşekkürler & Saygılarımla.
Sn ceshme,
Grafiklere bakarken kendi vadeniz önemlidir.
Uzun vade yatırımcıysanız, 2-3 ve hatta 5 yıl öncesinden gelen trendlere bakarsınız.
Günlükçü iseniz bir hafta öncesiyle ilgilenmezsiniz bile.
Böyle bakın trend meselesine.
Diğer bir sorunuz ise; bir trendi bitirdiğinizi anladığınızda, yeni bir trend başlatırsınız. Fakat biten trendi görüş açınızdan çıkartmazsınız. Çünkü yeni başlayan trend, bitmiş olan önceki trend ile bire bir ilişkilidir.
Yani, yeni trend önceki trendin düşüş trendi olabilir, düzeltme trendi olabilir gibi.
/* umarım anlayabilmiş ve anlatabilmişimdir. */
Çok teşekkür ederim Sayın DeliKAN.
Gayet güzel anlatılmış ve anlaşılmıştır.
Saygılarımla.
https://i.pinimg.com/originals/1e/0e...0828b0d615.jpg
Herkesin gördüğünü görmek başarı değildir.
Başarı, kendi gördüğündür.
BİST100
ema 200 102900 de..
https://i.ibb.co/Mp8TNkW/201.png
kapanışı
https://i.ibb.co/4KZpnHt/202.png
A Planından devam.
Sayın DeliKAN,
Bu noktayı 3 olarak değerlendirebilir miyiz?
Teşekkürler & Saygılarımla.
Sayın DeliKAN,
Öğrenmek amaçlı soruyorum lütfen yanlış anlamayın.
Sizin derslerde öğrendiğimiz :) şekliyle o zaman;
üzerinde bir kapanış görmez isek fibonacci 0,38 yi kestiği noktayı 4 ve 0,5 noktasını da 5 olarak değerlendirebilir miyiz?
(3 1 den uzun, 5 3 ün fibo oranından birisi kadar şartları yerine gelmiş de oluyor... sanki)
inşallah karıştırmıyorumdur :)
A Planından devam.
Sayın DeliKAN,
Sorumu yanlış sormuş yada anlatamamış olabilirim. Sorum, 103.250 üzeri kapanış olmaz ise, grafiğimizdeki fibo 0,38 noktasına 3 deyip, 4; düzeltmesinin olduğu nokta ve 5 de fibo 0,5 noktası yani 103.250 değeri olarak değerlendirebilir miyiz şeklindeydi.
Bu arada konuyu tekrar okuyacağım. Özellikle boy hesaplamalarını. fibo oranları kolaya kaçırıyor biraz :)
Saygılarımla.
Bu topikteki yazı yazma istatistiğindeki ilk 5 ise şu şekilde.
3 yıldan fazla bir zaman ve 585 yazı.
/* emek */
https://i.hizliresim.com/RYClhq.png
Hz.Mevlana şöyle der:" Bir mum başka bir mumu tutusturmakla ışığından bir şey kaybetmez."
Siz de bu forumdaki öğretmeye, öğretirken eğlendirmeye, düşünmeye sevk eden birkaç insandansınız. Belki daha fazladır ama ben tesadüf etmedim ya da yazdıkları benim ilgimi çekmedi. Okuyucunun ve dinleyicinin ilgisini çeken şeyler akılda kalır ve o kişiyi öğrenmeye yönlendirir. Ben sizin yazılarınızı tesadüfen okumuştum ve okurken de hep tebessüm etmiştim, hâlâ öyleyim. Hâlâ foruma girince son yazdıklarınızı kontrol edip yeni bir şey öğrenebilir miyim, diye bakiyorum. Eğitici ve mizahi ve insanî yönünüzü çok takdir ediyorum ve forumdan uzak kalacağınız için üzülüyorum. İçimi döktüm abi. Saygılar..
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi