24milyon net kar geldi , 121milyon iplik fabrikasi satısı bir sonraki bilancaya girecek , olsun bu sekli ile bile iyiye gidiyor , nazar degmesin
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24milyon net kar geldi , 121milyon iplik fabrikasi satısı bir sonraki bilancaya girecek , olsun bu sekli ile bile iyiye gidiyor , nazar degmesin
İplik fabrikası satış haberini kap a zamanımda göndermediler bu yüzden ceza da yediler
Acaba bilerek mi yaptılar bu bilançoda çıkmasın diyerek diye düşünüyor insan biri sanki bu kağıdı bilerek baskılıyor
Ben satmıştım ama artık tekrar alacağım royal çok iyi yerlere gelecek
Şahsi görüşlerim yatırım tavsiyesi değil
Satış ekimde sonuçlandığı için bilançoda yok.
Royal, ekim 2020de 330m muhammen bedel ile satışa çıkarılmıştı, 1 tl nominal degerli 60m hisse olduğundan , ekim 2020 fiyatı yaklaşık 5.5 tl olarak değerlendirilmiş...
Şu anki fiyatı da 5.39...
Ekim 2020 e göre bistteki hisseler kaç kat arttı???
Şimdi bu royali özellikle mi bu fiyatlarda tutuyorlar işkilleniyor insan, kim bilir?
Özellıkle firma içinden birileri mi özellikle 6 tl yi geçirmiyor?
6 tl üzerinde spk da cezayı basmıştı, sanki uzaya çıktı hisse...
Neyse hisseyi takip edenler varsa fikir alışverişi yapmak faydalı olacaktır...
Şu an ekim 2020de değer biçilen, üretimi ve ihracatı olan 600kusur çalışanı olan bir firma...
Daha ne olsun?
Ne demek lazım bilmiyorum haklısın önceden tmsf kasap misali parçala derin doruncuya at misali şirketlere ortaklarına acımıyordu şimdi katma değer yaratıyor harika blançolar çıkartıyor bu şirkete güvenenler için hayırlısı olsun gözüm üstünde kendimi avutuyorum fırsat bulduğumda burdayım.
bilançoda güzel gelişmeler olmuş..kar 24m güzel..
uzun vadeli ve kısa vadeli borç artmış, esas faaliyet karı da azalmış, bunlar negatif yönleri...
royal özelinde belki süper durum yok ortada ama , bist özelinde değerlendirilirse çoğu kat kat giden hisseden daha iyi..
ama? bilmiyoruz gitmemesinin sebebini...
ben teknik yönden, şimdilik sıkıntı olmadığını görüyorum, top dolaştırıyor...sabır diyoruz...
yalnız bistin rekorlar kıran döneminde gitmeyip sonradan gider mi bu da bende soru işareti...
yabancı ya da bilinçli kötü eller olmasa en azından daha üstlerde olması lazımdı gibi geliyor...
başka yorum yapamıyorum...
kesinlikle ytd..
Gerçekler gizlidir sabır ve bilgi ister bütün mesele doğru zamanda doğru karar alabilmek fırsatlar her zaman vardır görebildiğin sürece.
Ayrıca birde Urla da bulunan zeytinlik arsası satışı vardı ben araştırdım olumlu yada olumsuz bi haber bulamadım ne oldu ki acaba
finansal tablo sayfa 35'de konuyla ilgili bir açıklama yapmışlar;
"* Urla’da yer alan şirkete ait zeytinliğin satış tutarı, TMSF nezdinde tutulmakta olup, 7326 sayılı kanun
gereği yapılandırılmış olan Sirketin geçmiş yıllara ait SGK borçlarının taksitleri bu bedellerden
ödenmektedir."
Bunun bilançolarda gösterilmesi gerekmiyor mu? Kara yazılmamış, borca gittiği belli değil, off the record bir işlem ilginç....
30 kusur milyon para gelsin, bilançoda gösterme, dipnot biryerde sgk borçlarına gidiyor diyor...hey allahım heyy..
Tabi ben muhasebeci değilim, geçiyorsa söylerse bir arkadaş sevinirim, ben göremedim...
Ytd
Gurup şirketlerinden birine satılmış olabilir satıştan gelecek olan para nakit değil de ayni sermaye kabul edilmiş iştirak hissesi almış olabilir iştiraklerin birinde hisse oranlarında artış olabilir iştirakinin sermaye arttırımını bu şekilde karşılamış olabilir.
olabilir hocam mali ya da muhasebesel anlamında böyle yapabiliyorlarsa bilmiyorum..
açıklamalarında sgk borçları ödeniyor denmiş ama?
Kağıdı olduğundan aşağı göstermek için ne gerekiyorsa yapıyorlar
Sorun yok fırsat buldukça alım yapmaya devam inşallah çok yükselecek şimdi bedava heleki borsa ya 2 dolar civarı girdiğini düşünürsek
Yatırım tavsiyesi değil
Teşekkürler alım fırsatı verdiğin için almaya devam mecbur gidecek bu kağıdı toplayan kazanmak istemezmi düştüğünde bizden 1 giderse omlardan 100 gider mecbur yükseltecek sadece değersiz göstermeye çalışıyor
Yatırım tavsiyesi değil
Lütfen biraz daha aşağı düşür alıp rezervimizi artıralım
Bugün alımlarımızı yaptık spek abimiz yarın biraz daha düşürürse bayağı bi toplamış oluruz Allah bereket versin
Burada uzun vade duranlar için çok fırsat da kaçmış olmuyor mu arkadaşlar sizce?
Bu kağıt nereye kadar saçmalayabilir sizce?
Hani ben şimdi satıp başka bir enerji hissesine geçsem ve 2 ye katlasam portföyü, sonra tekrar gelsem buraya?
Çünkü daha ihaleye çıkılmadı, ihaleye çıkılsa belki fiyatı düşük tutacaklar....soru işareti çok...
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın ben hissedeyim, 3 aya yakın...maliyet yüksek satmak istemiyorum ama o kadar sinir ediyor ki...
Sadece yüksek sesle konuşuyorum,
Buradaki arkadaşların fikirleri nedir?
Şu var, 2 ye katlayacak enerji hissesi nedir diye sormayın, hepsi risk, burda otur otur zamanı harcamak varken yeni hisselere yelken açmayı kastediyorum...
Ytd
Bildiğin gidecek kesin bi hisse var mı yok diyorsunuz siz bilirsiniz sarın biz alırız gidebilirsiniz bu tür kağıtlar çoğunluk olarak tek elde toplanmıştır ve birden hareket ederse asıl o zaman almaya cesaret edemezsin eğer şu kağıt 2 kat gidecek diye bildiğin bi kağıt varsa ki zannetmem gidebilirsin ama benim değil 2 kat en az 10 kat gidecek billdiğim bir kağıt var ROYAL o yüzden almaya devam giden gidebilir
Yarın ihaleye çıkıldı 350m dedi niye gitsin 10 kat? Ayrıca ben 10 kat gitmez demiyorum , çok uzun vadede gidebilir...süreçler belirsiz diyorum...o kadar belirsizlik varken, 2 kat gidecek hisseye denk gelmek daha şans içerir...burada fikir paylaşımı yapıyoruz ayrıca, özellikle belirttim, sat al geyiği çevirmeyin ...ytd
350 milyon iki sene önce idi dolar o zaman 7 lira civarı idi o yüzden imkansız o dediğiniz
Dardanel vardı aynı böyle o zaman 60 kuruş du fiyatı bende vardı gözaltı pazarındaydı bitti dediler kapanıyor dediler falan filan biz sattık tabi o bitti dedikleri kağıt borçları yapılandırdı üretimi artırdı gözaltından çıktı tam 35 lira civarını gördü yani 60 kat gitti
Kaldı ki royal artık kar açıklayan bir şirket
Tabi sizi tutmak istemem gidebilirsiniz biz almaya devam edeceğiz bu kağıdı alan spek enayi değil 2 kat 3 kat için milyon bağlamaz
Yatırım tavsiyesi değil
bilancolar böyle giderse 2024de ana pazarda işlem görür, olduku ihaleye cikardi tmsf diyelim , fiyatin bir önemi olmaz , iki türlüde üst pazara çıkacagi için beklenti içine girer ... en kötü hali dokuma makinasi 2-3 milyon dolar? royalde gelişmiş makinalar var ne kadar etigini siz düşunün.. sirket yeni degerlendirme hazirlatsa hersey degişir ama yapmazlar işlerine gelmiyor sanirim
Ben risklerden bahsettim, sizler temennilerden ...makine fiyatı fabrika fiyatı dolar enflasyon ..illa ki malum bunlar zaten...ama ortada bir oyun var, özellikle gettirilmiyor , bunu da illa ki bir sebebe bağlayacaklar...Şimdi gitmeyip yarın 2milyardan satışa çıkacakları bana pek olası gelmiyor...hayırlısı inşallah, şurada o kadar dememe rağmen al sat deniliyor ya o da ayrı bir olay, sanki küfür ediyoruz insanlara, hemen istersen sat istersen git ..komik...kalın sağlıcakla
Size kimse küfür ermedi isterseniz gidebilirseniz demek gayet kibar bir ifade bu kadar alıngan olmanız da manidar
Neyse burası dünyanın en geri kalmış ülkesi değil kanun var nizam var bu işi çok iyi bilen royal yatırımcısı var ben kanunsuz bi şey olacağını sanmıyorum daha önce royal ı satışa çıkardıklarında tek şirket girdi ve düşük fiyat verdi satmadılar eğer peşkeş çekme derdinde olsalar o zaman satarlardı
Cehalet zor, karşıdakini anlamayıp bi de suçlamak....o kadar uyardım al sat şu buna gerek kalmadan fikir alışverişi dedim, yine dendiği için tepki verdim yoksa niye alınayım ki, desen ne olur demesen ne olur..önce karşıdakini dinlemek, yazılanları iyi okumak lazım ki cevabınız doğru olsun ve hedefine ulaşsın....yoksa herkes birşeyler yazabiliyor illa ki...
Evet cehalet zor cahilden uzak durmak lazım anlamaz ayrıca kendini uyanık milleti enayi zannedenler varya ondan da uzak durmak lazım
Neyse giden gider hatta mutlu olurız spek kağıdo toplamış olur ve hareket başlar
Biz fırsat buldukça alım yapıp sessizce bekleyeceğiz
Royal için hersey pozitif ilerliyor ama bu iş uzun vade sürer arkadaslar , ucuzdan ihaleye çıkarirlarsada güzel olur , alanlar tüm raporları duzeltir , genelde devlet işleri ucuza gider bilirsiniz[emoji3] secimden önce ihale olursa tadindan yenmez , olmazsa ana pazara mecburen cikaracaklar , o bilancolar ile yipte tutamazlar.
Sn. Selocan100 teşekkürler samimi ve mantıklı cevaplarınız için.
Buradaki sıkıntı, 24m kar eden y.i.p. hissesinin neden gitmediğini bilmemektir..bunu bilmiyoruz..
Malum bir yönetim var ve faaliyetler aynen devam...Batık ya da problemli bir bilanço da yok. Yip'de bulunup bu şekilde olan bir elin parmaklarını geçmez, bir de ucuz kalması...kaç yıldan beri bu fiyatları geçememesi...
Bunlar hep soru işareti?
Bu kadar soru işareti varken, önümüzde bilmem ne zaman olacak ihale ya da pazar değişikliği için bu hisse tutulur mu?
Hiç aldırmayacak şekilde 10 kat gidecek bir hisse ya da şirket icad edildi mi?
Kafamızda deli sorular...
Bakalım sabrediyoruz şimdilik..
Ytd
Aslında gözaltı pazarına birdaha bulaşmak istemiyordum ama grafiği görünce çok az çerez miktarı aldım
Aylık usd
https://i.hizliresim.com/5z7zyml.jpg
Düşeni kırar mi diye düşündüm
Aslında böyle belirsizliği olan hisselere bir göz atınca
Zamanında yeşil frigo eminis (bendeki yeri ayridir) gözaltı pazarındayım belirsizlik kalkınca neler olduğunu gördük
Sonra özbal özkaynak eksiydi ama erciyas boru birleşince uçtu
Burada yazılmış dardanel
Aksen düşenin tam dibinde Afrikada mahkemelik durumları vardı
Iş çözülünce uçtu
Royal bi 5 6 ay cefa çekelim bakalım
Soru işaretleri kalkacak mı
Kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir
Aynen öyle işte o dardanel 60 kuruş ken bende vardı yamyam lar battı ha bitti ha tahtası kapanacak ha diye bizi kaçırdılar o dardanel belirsizlikleri ortadan kaldırdıkça 60 kat gitti
Aynı yanyamlar bu kağıtta da ara ara karşımıza çıkıyor
Royal bilançolarda zarar açıklayan bi şirketti artık kar açıklayan bi şirket oldu illaki gözaltından çıkacak ve satılacak inşallah dardanel de yaptığımız hatayı burda yapmayacağız
Yatırım tavsiyesi değil kendi düşüncelerim
Eministe ben yaşadım
4 TL de konkordato yedik
0.80 kuruşa düştü
Batıyor dediler Allahtan önümde frigo örneği vardı bire bir aynı. Allah yardım etti dipten ilave ettim
Çok degildi aldigim ama nasip oldu
Grafik böyleydi
https://i.hizliresim.com/7krwf1g.jpg
Işte o düşenin dibi hep soru işaretlerinin olduğu yerler
Inanmak gerekiyor
Ama riski de unutmamak lazım
Cosmos a baktım bugün
Onda da 9 yıllık duşen ( takoz ) 2019 da kırılmış
https://i.hizliresim.com/5e0rc0z.jpg
3 yılda iyi pirim yapmış
Böyle takoz yada düşen görüldüğünde uzun vadeli
İyi bir çıkış BEKLEMEK Abes olmaz
Ha olur olmaz o ayrı
merak etmeyin arkadaslar bu sirket masa sandalye sirketi degil , cok guzel noktalara gidebilcek potansiyelde, satilirsa veya 2023de bilancolar böyle iyi gelirse istedigi an ana pazara cikar , rakam vermek istemiyorum ama beklentim oldukca yuksek
Sanral holding, rabak, çbs printaşta masa sandalye şirketi değildi halâ da öyle elimizde kaldılar gözaltından kot dışına atılmaz inşallah öyle olursa diyede çekinmiyor değilim tmsf eskisi gibi değil emsalleri uçtu gitti inşallah sıra buna gelir.
bu şirketin kot dışina atilmasi için 1 sebep söylermisin ? özsermayesimi eksik faliyetimi yok , hangi sebepden atacaklar , gözalti pazarini 20 senedir incelerim SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu şirketin mal varligi cok , sadece 350milyon tlik stogu var ,hali dokuma makinalarnin ederi 50m $ üzerinde fiyati var .. Kayum o kadar stogu napacaksa artik :) bunca senedir sirf bilancolari bozmak için stok artirdilar .. tabi burasi Türkiye
Sebep çok aslında kotasyon ücretini veya blançolarını göndermesin yeter 5 yıl zarar göstersin (3 yıla düşmüş olabilir) kot dışına atarlar hakkında iflas davası açılsın şirket borçlarına karşı depo kararı almasın kot dışına atılır yani burası Türkiye doğru söylüyorsun 32 yıldır uğraşıyorum sebep bulmak okadar çokki çözüm bulamıyoruz şirketler bedelli sermaye artırımına gidince öz kaynakları yükselir karlılığı artınca özkaynağı yükselir royalin 4 tane bağlı ortağı var en çok sermayesi olan 5 milyon bu şirket sermayesini 100 milyona çıkartırsa royalin özkaynakları 100 milyon eksilir böyle bir sermaye artışına iştirak ederse bizlerin haberi olurmu dersin veya kaç kişinin haberi olur olsada kaç kişinin umrunda olur tmsf kapalı kutu bir anda bakmışsın royalin çeyiz sandığı açılır mazhar gibi dardanel gibi seyirlik hisse konumuna gelir iyimi kötümü zaman gösterir gördüğüm kadarıyla gidişatı oldukça iyi ve dikkatimi çeken bir hisse.
Haftalık
https://i.hizliresim.com/pl70m4w.jpg
Tobo benzeri bir durum
Bakalım çizgi üstüne atabilecek mi
Yalniz saatlikler epey şişti
Seans ici Bir düzeltme gelecek mi bakalım
Aylikta 7 TL civarı dusen direnci var
Karışık yerlere gelmişiz
Ne olacak acaba
Nasip diyelim
Teknik olgunluğa erişmedi henüz gözümde lakin, tahtacı götürür götürmez bilinmez, bu tür tahtalarda teknik şu bu da çok önemli değil diye düşünüyorum?
Ytd
Haftalık TL bu da
https://i.hizliresim.com/7dx615s.jpg
Flama hedefinin yarısını yaptılar
Diğer yarısı da gelir mi?
Haftalikda bütün indikatörler kafayı kaldırmış
Sadece usd haftalik psar al vermemiş
Bununla beraber gecen haftanin düzeltmesi olur mu
Yoksa devam mi eder keyiflerine kalmış
Royal daha asıl hareketini yapmadı borsaya 2,5 dolardan girmiş bi kağıt bugün ki karşılığı 45 tl civarı birde isim hakkı var tabi düşünün bugün bi halı fabrikası kursanız royal gibi bir dünya markası ismine ulaşmak için ne bedeller ödemeniz gerekir.
Bunları üst üste koyunca nereye gelmesi lazım varım siz hesap edin bende royal bedavanın bedavası bu yüzden ben fırsat buldukça alım yapıyorum
Yatırım tavsiyesi değil kendi görüşlerim