Bir müddet sonra bu fiyatların çok çok komik olduğunu hep birlikte göreceğiz.Neredeyse ,100 konteryer mal ihraç eden firmanın hisse fiyatı bu olacak !..Tahtacı dikkat,bir gün elindekini yitirebilirsin...
Printable View
Bir müddet sonra bu fiyatların çok çok komik olduğunu hep birlikte göreceğiz.Neredeyse ,100 konteryer mal ihraç eden firmanın hisse fiyatı bu olacak !..Tahtacı dikkat,bir gün elindekini yitirebilirsin...
İleriye dönük satış ve karlılığı arttıracak projelerinin olması, finansal tablolarının güvenilir olması ve en önemlisi de gelecekte özvarlıklarının getirisinin diğer yatırım araçları ile karşılaştırıldığında yüksek seviyede olmasıdır. Her yatırımcı bilge yatırımcı olursa piyasalarda ki kurtlar ölmeye başlayacak ve hak eden şirketler hak ettiği seviyelere gelecek, manipülasyonlar azalacak ..
Yaşar Erdinç
Tıpkı burada olduğu gibi BERA'da da İnfo, A1 Capital ve BOFA üçlüsü tahta ile vur aşağ vur yukarı oynamaca yapıyorken ... Son 2 gün ağanın biri geldi hepsinin azına ş.. çtı. Hizaya gel dedi... :)
Bir gün bir bakmışsınız aynısı burada olmuş...:p
Foreks Haber'in derlediği verilere göre, konsolide olmayan banka ve şirketlere ilişkin 4. çeyrek finansal sonuçlar için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) son gönderme tarihi 3 Mart 2025, konsolide banka ve şirketler için ise 11 Mart 2025 olarak belirlendi.
Zaman daralıyor...
bu sıralar tam bir ''vurun kahpeye'' filmi izletiliyor.... umarım önümüzdeki hafta film değişir..
bir yere bakarsan bir şeyi görürsün, her yere bakarsan her şeyi görürsün.. bir grafiğe takıldık ve inat ettik.. 15.78 nefes alır.16.00 üzeri adam olur..
Oynasın çocuklar, hevesini alsın...Biz bugüne kadar sabırla kazanmış insanlarız oyunla değil...O bilanço buraya gelecek...:)
Belki çok tekrarladım ve belki de sizleri çok sıktım Ama;son örneğim,3 liradan aldığım Selçuk gıdayı tam 2.5 bekledim.En fazla 8.30 kuruşu görmüştüm Sonrasında 50 liradan sattım.Son yıllardaki en kötü deneyimin olmasına rağmen 3 yılda 13 misli kazandım.Bunu sizlere ne akıllı,ne kadar başarılı bir adam olduğumu ispat etmek veya cahil gösterişi için yazmıyorum.Fade, borsanın en uygun hisselerinden birisi ve mutlaka çok yükseklere geleceğini tahmin ettiğim için söylüyorum.Zaten buradaki arkadaşlar,gayet bilimsel yazılarla gerçeği gösteriyor.Ayrıca kendime göre temel bilançoyu iyi araştırdım.Son söz ,sonun yoluna geldik...ytd...
para ile yer yüzünde hemen hemen her şeyi satın alabilirsin... ama zamanı satın alamazsın.. bırak almayı ileri yada geri bile çekemezsin... FADE zamanımı aldı... Zaman > Para
Hisse yoğun fonlar hariç tüm fon gruplarında stopajları yükselttiler...Haliyle kısa vadede gerek Tefas gerekse BES hisse fonları portföylerini buna göre dizayn edecektir...Zaten son dönemde fon takası 500 bin lot eşiğine kadar gelmişti...Umarım bilinçli fon yöneticilerinin daha fazla dikkatini çeker bu asansör hareketlerden de kurtulur; hak ettiğimiz yere geliriz...Bize spekülatör değil finansal okuryazarlığı yüksek yatırımcı lazım...
Burada da değinmiştim ki, gelen banka bilançoları da bu öngörüyü teyit eder nitelikte... Bence yan kağıtlara dönüş süreci başlıyor...Gün küçük ama vizyoner yönetilen, borçluluğu az, kârlı şirketlerin günüdür...Bazı tahtalarda bunu görmeye başladık nitekim...YTD
Herkese hayırlı bereketli güzel bir hafta diliyorum..
En kötü 1.çeyrekte sadece Abd siparişlerinden en az 50 mn gelir yazacak tahminim..
Avm geliri de olacak,süt işinden gelir olacak 10 milyon,fidan-fide derken 2025 ilk çeyrek bilançosunda ciddi bir yükseliş yapacağını düşünüyorum...
Beklemeye devam..YTD
Dediğimiz gibi, bankaların sosyalitesi/cazibesi bitti...Buradan çıkacak para herkesi ihya edecek boyuttadır, sabırlı olmak lazım...YTD
Hissede -şimdilik- fazla yatırımcı yok...Takaslarda da belirgin bir değişiklik olmadı son 3-4 aydır...Yatırım fonlarından biraz giriş oldu o kadar...Haliyle teknik anlamda bir şeyler bakmak bana saçma geliyor ki, tavana kadar hepi topu 149 bin lot var...:)
Bilanço açıklanmasına az bir zaman kaldı, bu kadar bekledik...İnşallah yüzümüzü güldürecek bir sonuç çıkar...Esasen bu tür küçük şirketlerde net kâr değil de ciroya çok dikkat ederim...Çeyreksel bazda 200 milyon üzerini geçtiği anda bu fiyatlar (sayın ebcim'in sıkça belirttiği gibi) gerçekten komik olacak..."
Takibimdeki bir çok kağıtta (GEDZA, PKART, SMART vb) zaten bu hareket başlamıştı üstadım, son dönemde gayet güzel hareketler yaptılar...FADE'nin kriter (düşük sermaye & karlılık) ve rasyolarında (PD, FK) çok fazla hisse kalmadı...Sayın tahtacılarımız da bunu görüyordur illaki...
Bakalım...
Çok fazla yatırımcı olmadığı için kağıdı fazla germeye de gerek olmadığını düşünüyorum...Zaten alanlar finansal okuryazarlığı olan minik bir kitle...Kime ne sattırıp da aşağıdan alacaksın...:)
Fade Gıda/Demir: Wall Mart'tan farklı market zincirleri ile deneme de imalatları ve deneme satışları yapıyoruz, 2025 yılı içerisinde satışlar bekliyoruz- Bloomberg HT
3.02.2025 14:29:57 Fade Gıda/Demir: Wall Mart'tan farklı market zincirleri ile deneme de imalatları ve deneme satışları yapıyoruz, 2025 yılı içerisinde satışlar bekliyoruz- Bloomberg HT
3.02.2025 14:29:00 Fade Gıda/Demir: 2025'in olumlu bir yıl olacağını düşünüyorum - Bloomberg HT
3.02.2025 14:26:56 Fade Gıda/Demir: Mevcut işimizde iklim şartlarına daha dayanıklı bitkiler, çeşitler yetiştirmek ana amacımız- Bloomberg HT
3.02.2025 14:23:51 Fade Gıda/Demir: Hedefimiz katma değerli, planlı üretim- Bloomberg HT
Sayın patron 2026 yılının "dolu dolu" geçeceğini söyledi...Adamcağız daha ne desin...Bırakın, salın şu tahtayı yahu...:)
AVM'nin doluluk oranı % 99 dedi, yani o taraftan da beklentinin üzerinde bir kâr gelirse şaşırmamak lazım...Tüm faaliyetlere hakim, gayet donanımlı birisi olarak gördüm...Umarım hem kendisini hem de bizi mahçup etmez...Konu beklemek ve sabır ise onda sıkıntı yok...Yeterki bu vizyonu devam ettirsinler, fiyatlama illaki olur...
kaçırdık izleyemedik...Youtube da kısa sürede yayınlanır inşallah
Şimdiye kadar ki yaklaşık 100 konteyner "deneme" üretimi ise yani patron öyle söylüyor, kapasite artışı anlamı çıkabilir o söylemden...Şayet böyle ise harika...
Tahtanın ağır bir baskı altında olduğu net...İşlemlerin tamamına yakını karşılıklı çünkü...Sayın tahtacıların bir planı var illaki ancak takaslardaki duruma bakarak konunun mal toplama derdi olmadığını anlamak da zor değil...Son 6 aydır rakamlar 3 aşağı 5 yukarı aynı nitekim...Yani kaptırılan bir mal da yok ki, aşağı basıp onları alsın...
Gayet iyi finansallar, bunca güzel gelişmeler; haberler iç oldu gitti bu süreçte...Şöyle hatırı sayılır hacimde yeni yatırımcı da gelmedi maalesef...Ama bu fazla sürmez adım gibi eminim...
Borsanın altın kuralıdır: İyi kağıt 1 yılda kaybettirdiğini 1 ayda geri alır derdi Ahmet Mergen üstad...Sabırla bekliyoruz...YTD
https://www.youtube.com/watch?v=fhKVH0KywT8&t=62s
Yasemin hanım orgeyi 5 li seviyelerden söyleyen kişidir..Hisse şimdi nerelerde görülüyor..Kendisi kolay kolay hisse beğenmez ama fade gıdayı beğendi ve orta uzunda tavsiye etti...
Sn.Hissedarxd in dediği gibi sabırlı olacağız..
Sabret ki her şey hissettiğin gibi olsun. Sabret ki her şey gönlünce olsun. Mevlana
Bilançoya ve beklentiye göre değerlendirme yaparsak mükemmel bir hisse ile karşı karşıyayız.83 milyon sermaye ve yılsonu bilançosu yaklaşık 300 milyona yakın kar.Sermayesinin en az 3 veya 4 katı.Yeniden değerleme oranı en az 1 'e 20 !Beklentiler müthiş.Şu ana kadar ( Ocak-şubat-mart dahil) yaklaşık 100 konteyır mal, 30 milyon dolara yakın ciro.2025 ise her bakımdan şahane.2026 da ise mal yetişmeyecek...Daha ne olsun.Zamanı geldi.Israrla söylüyorum,tabi ki tahmin 100 lira...ytd
Beklentiler ve mevcut rasyolar konusunda "finansal okuryazar" olan herkes hem fikir ancak tahtacı sıkıntılı çocuklar...Yani o kadar belli ki al ver yaptıkları...Amaç ne onu anlamadım...Zaten ben bu kağıtta aldığımdan bu yana hiç bir şey anlamadım...Resmen doktora yapıyorum şu an...:)
İsteseler; adamın TV'ye çıkacağı, konuşacağı gün/saat belli...1-2 gün önceden yukarı sürüp malı çok rahatlıkla verirlerdi...Adamcağız 15 dakika konuştu, bi ton laf etti sadece 5 kademe oynadı kağıt...:kahkah:
Avm nin değeri bile nereden baksan 2 milyar vardır... 1,2 seviyelerinde geziyorsun sen..
Nerede Abd ihracatı,nerede fide,nerede çiğ süt ,nerede kuru domates vs...İnsanın sinir uçlarıyla oynuyorsun yapma etme !!!
Endeks içinde kritik yerdeyiz..Buralardan dönmemiz lazım..9600 altı kapanışlar kötü olur...
domatesin üstüne bastılar salça oldu...:kahkah: kurtmaya bile gerek kalmadı..4 haftalık düşüş boyunca hiçbir destek çalışmadı...
haftalıkta 1 tane kaldı, sanırım onu da kırabilirler.. laf olsun diye az bir şey alış yazdım itiraz etmeden kucağa bıraktılar..:kahkah:
Vermek kolay, verirsen illaki bir yerlerden birileri alır, çıkar yani...BRKSN hikayemi en iyi bilenlerdensin sayın esozcan üstadım...Orada da vermişlerdi sonra ben de onlara verdim...:kahkah:
Bu mesajım da burada bir köşede dursun...:cool:
sn üstadım 14.81 den az ilave yaptım.. zaten desteğe de 3-5 kademe kalmıştı... ufukta hiç bir gelişme görünmüyor... burada uzuncu olduk..:kahkah: brksn ise bu hafta el bombası gibi oldu... birinin pimi çekmedi lazım... fade de pim de yok..
yanlış yorumlanması diye brksn a göndermedim..
https://i.hizliresim.com/8njwlie.png
Sözde bankalardan yan kağıtlara geçtim ki, riski azaltayım diye...Elimdeki 5 kağıdın 3 ü devre kesti...:) Hadi GEDZA, SMART, BERA kısa zamanda iyi prim yapmışlardı anlarım da buna ne oldu da böyle soluksuz düşüyor anlamadım...Zaten ben bu kağıdı hiç anlamadım :) ama sabır benden sorulur...Alt pazarda BRKSN'ı 2 yıl beklemişliğim oldu, inandım ve parayı vurdum...Burada da aynısı olacak adım gibi eminim...:yes:
üstadım, umarım beklediğin gibi gerçekleşir.. stop uygulamadığı için kendime kızıyorum.... üsten verip alttan almak vardı... hayırlısı..
bekleyeceğiz artık..
Ya, şöyle...Sonuçta mini minnacık ama şıkır şıkır bir firma...AVM, Seralar, Robotlar, pazarı hazır katma değerli ürünler ki, hem de ne pazar...Walmart, Kroger vs iş ilişkileri, deneme üretimleri bilmem ne...Adamcağızı dikkatle dinledim gayet vizyoner; şirketine hakim...Biraz da inanmak lazım, yoksa borsa macerası denen şey olmaz...İnanmadığı bir şeye kim para yatırır ?!...
İnandım, bekliyorum...Sabır bedava sonuçta...:)
Kasım ayında aldığı siparişin sevkiyatını Ocak-Şubat-Mart aylarında yapacak demek ne demek ? Zaten full mesai çalışıyorlar ancak yetiştiriyorlar demek...Eee daha ne olsun; ürettiği malın pazar sorunu olmayan bir firma işte...Al, unut illaki hatırlayan birileri çıkar...:)
Piyasa oyuncularının çoğu (özellikle borsaya yeni adım atanlar) spekülasyon peşinde...Değer yatırımcısı yok denecek az kaldı maalesef yoksa bu tahtacı gençler bu kadar rahat şow yapamazdı...Şow için tahtaya koydukları lotlarda 10-15 binlik emirler...Bugün dikkat ettim 8 dakika boyunca tek 1 lot işlem görmedi, canları sıkılmasın diye aldım 1.000 lot robotları a.q. dağıttı... :kahkah:
üstadım ben kendime kızıyorum..
yeşil beyazdan ayrılıdığın da leylak kırıldığında, bir gemi kalkmalıydı bu limandan..
https://i.hizliresim.com/411y48g.png