Ben icerde yetisen genclerimizi kas'tettim.
Printable View
dostum burda bir kişi hiç analiz yapamasa bile birtane bile grafik atsa kafidir emek saygı görür. iyidir kötüdür tutar tutmaz analizi zaman gösterir bunada bence burda kimse karşı çıkmaz.
ama grafikle girip konuyu çok farklı yerlere çekmek yanlış.
giriş analiz gelişme yaratılış sonuç atmostere gitti :)
geçmişte sn kutero bu patternleri çok paylaşırdı forumda.
tutsada saygı görürdü tutmasada amaç paylaşmaktı. tartışma ortamı yaratmak değil.
SADECE DİŞLERE BİLE BAKSAK.
32 TANE DİŞ VAR.bunlar tek parça kemik olabilirdi.ne kadar büyük sorun olurdu.diş kırılmasında vs.
veya dişler bakıyorsun mükemmellik bir nada oluşmuş.KÖPEK-KESİCİ,AZI DİŞLERİ.
PARÇALAMA,YIRTMA-ÇİĞNEME.
SIRASI ,DİZİLİŞİ HARİKA.
120 milyar insanın zekasının birleşimi olan anlık medeniyet daha iyi bir dizaynı akıledemez.
bu mükemmellik anında tek seferde oluşamaz. eğer evrimse sadece dişlerde bile bu son noktaya ulaşmadan binlerce ara şekil olmalıydı.mesela tek parça dişli insan(tamamen kemik),veya bu dişlerin sadece dizilişi bile 100 den fazla seçenek olur?
soru şu?...400 milyonluk kelebeğin fosilini bulan medeniyet neden sadece dişlerdeki ara evrelere ait insan fosilleri bulamıyor..sadece dişlerde bile farklı olan yüzlerce fosil olmalıydı?.bulunan fosiller vardı.hani insan mı-maymun muı diye.unutmayın etrafınıza bile baksanız benzerlik (kafatasında ) görebilirsiniz.bazıları da kendi iddilarına arguman olmak için sahte olduğu tesbit edildi..(sadece benzirlik)
göz,çene,kol,bacak sayı ve düzeninini hesaba katarsan ve bunların kombinasyonu binlerce ara şekil olmalıydı?(3 kollu,4 bacaklı ara türler,ama insana benzeyen)
aha akleden ve düşünen ve sadece koşullanmadan bakan için mükemmel deliller var..
daha öncede dedim tüm forumlarında yazarım.isteyen varsa modern feni referans kılarak herkesle tartışırım.ha ben doğmatik tercih yapmadım.bu forumda fazla girmek istemem ama zaten konu açıllmış ve uzamış.
evrim geçirmeyen tek canlı balinadır.
insanlarda evrim geçirmiştir bence. geçmişteki insanlar çok uzunmuş mesela fosilleri var :D
atayizler evrime bence inanmıyor yani insanın bir başka canlıdan türediğine. zaten adı üzerinde atayiz .
sonuçta insanlar evrim geçirmiş mi. evet
Benim kafama takilan ise bir baska konu.
100 Kg.luk bir adam dusunun.
Bacak kaslarina dikkatle bakin, bana hic o kadar kas'in, 100 Kg. bedeni tasiyabilirmis gibi gelmiyor.
Düz dunyacilar, evrim açıklamaları, diyalogcular... Bunlar bildiğim Fetos taktikleri... Güzel işleyen bir platform mu var dur hemen içine girip pisleyim adamları.. hiç yeni taktik yok
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin poz var mı viop da???Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilim bunun için var. Bilim insanlarını dürten bu merak duygusu. Sonuçta 2000 yıl önce bilinmeyen ne çok şey vardı ve az da olsa kolaya kaçmak yerine kanıt görmek isteyen ve merakının peşinden gidenler sayesinde bugün dünyanın yuvarlak olduğunu biliyoruz. Bugün daha çok merak eden insan var ve gelişmiş ülkeler bu çalışmalara bütçe ayırıyor.
Eminim sizin merak ettiklerinizi de araştıran ve kolaya kaçmayan insanlar bizim ömrümüz yetmese de insanlığı aydınlatacak keşiflere imza atacaklardır.
Fen ve matematik sadece müteahit olup bina dikmekten öteye gittiğinde bizde; belki sizin merak ettiklerinizin cevabını bulanlar güzel ülkemizin güzel insanlarından çıkar.
Dostum evrim kötü bir şey değil , dinsizlik değil islamiyete aykırı değil.Evrim vardır çünkü bütün canlılar çiftleşiyor neden mi ????? neslin devam etmesi için değil , hem neslin devamı için hem de evrimleşmek için çiftleşiyorlar.yeni doğan çocuk hem annesinin hem babasının üstün genlerini alır daha üstün bir canlı ortaya çıkar.yeni doğan bir bebek anne babasından geçmiş atalarının özelliklerini taşıdığı için daha üstün zekalı gelişmiş bir insandır.Arabalar bile evrimleşiyor aynen öyle canlılarda evrimleşiyor.Evrim Kuranı kerime ters değildir.Yüce yaradan biz sizi çamurdan yarattık diyor.bu çamur nasıldır mikro organizmalardan mı türedik bilemeyiz Hz.adam ile havvanın şekli şemalini bilemeyiz.Bunları öğrenmek için , filmi tekrar izlemek için dünya yaşı kadar geri gitmemiz gerekir yani 5 milyar tahminen filmi geri sarmamız lazım buda mümkün değil o zaman ne yapacaz kafayı böyle şeylere takmıycaz düşünmiycez.Sonuç bütün hayatı ,canlıları Yüce yaradan yarattı.Nasıl yarattı , ne kadar sürede bunları bilemeyiz gerçi Allahımıza süre vermek itaatsizlik olur haşa ne kadar zamana yaydı diyebiliriz belki ...….çünkü onun ol demesiyle her şeyler zamana ihtiyaç olmadan olur.İnanç öyle bir şeyki sonu yok.Yoksa mezardaki kemikler çürümüş toprak olmuş insanlar tekrar dirilirmi dersek dinden çıkarız.Düşüncüklerimiz insanca düşünce açısından doğru olabilir mantığa , gözümüzle gördüğümüz şeylere inanabiliriz ama korona mikrobunu göremiyoruz ama var.Alemlerin Rabbi ni biz algılayamayız ol demesiyle her şeyin olabileceği , yada helak olabileceği yaradanı anlayamayız bilemeyiz duyamayız göremeyiz ama onun varlığına inanabiliriz.
Yazdıklarım tamamen kişisel düşüncelerimdir.doğrudur yanlıştır bilemem kimseyi etkilemek için yazılmamıştır.Her inanışa görüşe saygım vardır bunlarda benim düşüncelerim.
Anlamadığım şu; Bu yandaş arkadaşlarımız bu kadar genel kültür ve akıl sahibi iken, nasıl oluyor da
1.TÜİK verilerini kağıt üstünde değiştiren,
2. işşizliği coronaya rağmen düşmüş gösteren
3. yap-işlet-devret modeli ile yapılan bütün köprü ve şehir hastanelerinini borcunu dolar bazından ödeyen,
4. mb nın rezervlerini -42 milyar dolara, kamu bankalarının rezervini -12 milyar dolara indiren,
5. Ülke çapında birçok hava limanını yolcu garantisi ile dolar bazında ödeyen
6. devletin bütün kurumlarını dolar 1.30 lardayken çatır çatır satıp parasını yokeden,
7. suriyelilere 45 milyar dolar harcarken, kendi vatandaşından iban numarası isteyen
8. daha dolar ve petrol fiyatları çıkmadan hemen hemen herşeye zam yerleştiren
9. corona zamanı bile gazlı içeceklere 100 de 35 ötv koyan,
10. herkes ile düşman olup, ülkeyi yalnız bırakan,
11. tüm ülke çapında bütün şehirlerde el altından katrilyonlarca parayı yok eden,
12. Ve en önemlisi 18 yıldır ülkeyi yönetip, bundan hala kendisine karşı olanları sorumlu tutan
kişileri desteklemek için popolarını yırtıyorlar.... Arkadaşlar, var mı bunu açıklayabilecek?
bu hafta sonu forumda bir gerginlik var hisse topiklerinde gerginlşği anlarım düşecek çıkacqk hşpne patron muhabbeti ama konut topiğinde bile millet gerilmiş.
Ne olur altın sence ???
Bir yorum alalım senden...!!!Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nedeni bu olabilirmi Baskan ?
https://www.youtube.com/watch?v=nhmrbCX2NCE&app=desktop
Covidin kontrol atına alınamaması halinde 2400.dolar civarı beklentim var 280 ila 320 arqsındq bir miktar altın aldım dolarında 8i bulması hande 600 civarında beklentim var. Dolarda 8 olursa faizlerin yükselmesi ilebu defa dövizin bir kısmı ile altınların tamamını bozup faize geçmeyi planlıyorum.
Boşver sen bu ülke ve yandaş işlerini , viop poz var mı???
Ayrıca ne işle ugrasirsin!!!???Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TeşekkürlerRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim kişisel düşüncem 6-7 ay içinde 1600(bıst-100) fiyatlardır.
burada kulp oluşturmasını beklerim. 1220-820=400...1220+400=1620
ve defalarca test ettiğimiz 122-1250 aşılmasıyla,hedefin 1600-1620 olması.bu hedefle hisse alışlarımı bu hafta tamamlarım.
zaten 6 AY kadar saatlik(trade ) short yapmadan long -flat gideceğim.(LONGDAKİ KAZANÇ TÜM TESTLERDE HER ZAMAN SHORTUN 2 KATI).BIST -100 VE 30 SAATLİK SAATLİK. 1/2 poz. birinde 1/2 poz. diğerinde.şuan sat olduğundan poz.yok
herkes kendince haklıdır.bana göre de bu.
https://i.hizliresim.com/LzKqZJ.png
2000 ocak ayı deki AB ile ilgili çoşkuyu bir tarafa bırakırsak endeksimiz max. zirvesinin %75 altına düşmemiş(dolar olarak).bence endeksin dipleri 1.25 dolardır.(5 doları gördük)
şimdi dolar 8.00 olsa BIST-100 DE 1000 rakamı zaten 1.25 dolar eder..böyle düşünüyorum.
Dolar yorumu alabilir miyiz???Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 trilyonda bir ihtimalde çıkabilir..burada asıl sorun bu mükemmellik çıkıncaya kadar neden diğerlerinden yığınca yok. insan türü ama 3 kollu,4 bacaklı,5 gözlü vs...oysaki 400 milyonluk sinek fosili var.
veya neden onbinlerce hayvanın zekası insana asla rakip olmayacak düzeyde.mesela 6 yaşındaki çocuğun zekasına sahi bir tür olsa..
veya neden az insan çok maymun veya çok maymun az insan ara türü şuan da da olabilirdi.
BAZEN ŞİDDETLİ TALEP-ARZU İMKANSIZI MAKUL GÖSTERİR. AYI-HİLALİ BEN GÖRECEĞİM DİYE HIRS YAPAN İHTİYARIN GÖZÜNE İNEN BEYAZ KİRPİĞİNİ HİLALE BENZETMESİ GİBİ.
Benim düşüncemi bilmeyen varsa
Dolar için 8.3
BİST için 100 usd beklentim var
Bu iyimser tahminim
Kötü şeyler olursa,işallah olmaz
BİST dolar bazlı dibini kırarsa
TL bazlı bir zamanlar dediğim 48 altında destek bulur
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gr altında satış sinyalim var
Onsda çıksada düşsede satış diyor
çift cinsiyetli insanlar var. doğuştan
yani kendini kadın hissettiği için kadın denilmesini istiyor.
bildiğin hem pipisi var hemde vajinası
tam olarak nasıl çifleşmek isterdin :oleyo: ?
şakası bir yana var yani gerçektende. diyip kapatalım konuyu.
bu evrim değil ama milyon artık binde veya yüzmilyonda 1 bile olsa var.
bu da demek oluyorki gelecekte insanlar böyle olabilirde. bilemeyiz
6 parmak vs saymıyorum bile.
Zor soru bu
Dow için yaptığım similasyonda nisan ayı dibi görecek
BİST ve dolar o zamana kadar zirvesini dibini yapar daha önce.
Sonrasında Normal şartlar altında BİST de kalkış daha aylar sürer .
Bu iyimser senaryo
Allah beterinden saklasın