abı habere bak bu ne....kurumlar vergısını 5 puan ındırme yetkısı cumhurbaskanında olacakmıs.....kım verecek bu yetkıyı ALLAH allah...tbmm.mi
Printable View
abı habere bak bu ne....kurumlar vergısını 5 puan ındırme yetkısı cumhurbaskanında olacakmıs.....kım verecek bu yetkıyı ALLAH allah...tbmm.mi
%20 den fazla halka açık şirketlere 5 yıl %2 daha düşük kurumlar vergisi olacakmış.
baskanda degıl mı tum yetkı...
%20'DEN FAZLASI HALKA ARZ OLACAK ŞİRKETLERE KURUMLAR VERGİSİ 5 YIL 2 PUAN DÜŞÜRÜLEBİLECEK - BLOOMBERG HT
veriyorlar cosşkuyu
Vergi topluyacakları tek yer kurumlar.
bence vergiyi arttırmazlarsa da bir başarıdır.
Yeni teşvik paketi TBMM'ye sunuldu- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre;
Yeni paket ile birlikte, kısa çalışma ödeneği şirketleri alan şirketlerin normalleşme destekleri 30 haziran 2021'e kadar uzatılabilecek
Yeni teşvik paketi TBMM'ye sunuldu, tasarıda öne çıkan noktalar şöyle:
-Prim desteği uygulamasının 31 aralık 2023 tarihine kadar uzatalması için cumhurbaşkanı'na yetki verilecek.
-İlave istihdam sağlayan işletmeleler verilen prim desteği 2023 sonuna kadar uzatılabilecek.
-İlave istihdam sağlayan işletmeleler verilen vergi ve stopaj desteği 2023 sonuna kadar uzatılabilecek.
-Ahilik sandığı uygulama yürürlük tarihi 2023 sonuna kadar uzatılacak.
-Kısa çalışma ödeneği uygulamasının bitiş tarihi haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.
-Kısa çalışma ödeneği şirketleri alan şirketlerin normalleşme destekleri 30 haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.
-Evde üretilen malları internetten satanlar içinn vergi muafiyeti getiriliyor.
-İhracatta yeni pazarlar oluşturanlara vergi indirimi öngörülüyor.
-Kendi hisse senetlerini alan şirketler için vergisiz kar dağıtımının önüne geçiliyor.
-Geçici 67. Maddenin uyguluma süresi 12/2025'e uzatılıyor.
-Esnek çalışmanın teşvik edilmesi için gelir ve damga vergisi istisnası getiriliyor.
-Haziran 2021'e kadar vergi incelemesi olmaksızın varlık barışı getiriliyor.
-Turizmde ecrimisil ödeme süreleri faizsiz, 1 yıl erteleniyor.
-25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerle yapılacak çalışma şartları esnetilecek.
-25 yaşın altında olan çalışanlar için daha düşük prim ödeme olanağı sağlanacak.
-Kurumlar vergisini 5 puan indirme yetkisi cumhurbaşkanı'na verilecek.
-%20'den fazlası halka arz edilecek şirketlere 5 yıl boyunca kurumlar vergisinden 2 puan indirim yapılabilecek.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/yeni-tes...unuldu-2266747
haberi önceden bildikleri nekadar belli :))
turizm şirketleri bugün hep tavanda....
İktidar için esas sorun işsizlik, serbest bölge vs uygulamaları çok tutmadı. Zaten çok kazanan sektörlerde ürün üzerinde ÖTV, KDV vs var. Şirketleri nasıl vergi daha az öderiz yerine nasıl daha çok kazanırız veya tasarruf ederiz ona teşvik edilmeli.
Ben kaç kere gördüm aralık ayında gereksiz harcama yapılıp sonra da bir şeye yaramadan duran şeyleri. Kurumlar vergisi Mesela %30 olunca vergiden indirilebilecek şeyler %20-25 daha ucuz gibi görünüyor şirketlere.
Yurtdisi cok guclu tesvik geldi galiba
Hafta sonuna tupras + ipeke ile giriyorum bakalım bu da mı gol değil bu sefer gol olsun bari :(
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi bankacılık alınıyor. Pazartesi satıp da enerjiye girebilirler.
ytd
TSKB de Yatırım alıyor HSBC ve İŞ yatırım satıyor. Gün içi alım satıma uygun değil, BIST30 da devam edebilmesi için fiyatın yükselmesi gerekiyor.
S400 testinden üzüntü duyduk vs açıklama gelmeyince belki cesaret geldi bademlere.
Yatırım parayı bankalara gömmüş.
merilin gazı almamış gene satıyor
doğru takip ettimse haftanın 5 günüde sol taraftaydı
sadece geçen hafta cuma idi galiba alıcı idi
DowF 28,62x-64x bölgesi kawurma kâr-allar daha ile..
Cüzi çıttur çıttur kalan longS' kadar ile devam..
Bist Viop30 full flat fileto..
...
Selamlar, iyi trade'ler..
1.320 kuvvetli direnç.
kaç kere oradan aşağıya yuvarlanmışız.
şu gazı çıkaraydık ....rahatlayacak piyasa
DIGER TUPRS da satıyor, petrol çıkarsa bakarız diyorlar bence.
bugün alacakları kabak gibi belliydi ya...sadece şu aradaki basma kısmını düşünmedim ben...beklenti var işte açıklanana kadar piyasaya gaz oluyor...
Tskb ne ayaksın sen kız meselesi mi doğru söyle. Kafa göz girmişsin tavana
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Milletin eline gaz verip ellerinden banka alıyor gibi.
Bence alımın gazla ilgisi yok...Vergi indirimi, özellikle kurumlar vergisinin 5 puan kadar düşürülmesi için başkana yetki verilmesi konusu hereket etti.
adama gibi vergi veren bankaların ve büyük şirketlerin daha olumlu tepki vermesi de bu yüzden...ama bu 5 puan indirimin gerçekleşmesi çok zor...bir de 22 den %17 indirim kastediliyor galiba...sonuçta 2020 sonunda zaten %22 den %20 ye inecekti...%20 yerine %17 konusu var, onun da nasıl şekilleneceği net değil...belli firmalarda olabilir indirim..bankalar kapsam dışı kalabilir, bu büyük hayal kırıklığı olur bankalar için.
eğer açıklanan rakam atıyorum 800 milyar m3, 1 trilyon m3 falan olursa sabahta sürerler açılışta bence shortları güzelce sıkıştırırlar...yok öyle 300 dü meğer 400 müş falan olursa bence hafif yukarı açar sonra basarlar...
senaryo tabii bu...kafamdaki düşünce böyleydi...ben dün LONG olurken açıkçası bunu düşünerek girdim topa...cepteki kar iyidir dedik verdik o ayrı ama şimdilik düşündüğüm gibi gidiyor...
belli de olmaz ama belki süpüre süpüre gider yukarı...palanın kafasının içinde bin tane tilki dönüyor...neyse bugün bitti artık haftaya bakacağız...
shortcuları iyi patlattılar bence
baya yük vardı
Son dakika ve karanlık odada yukarı sıkıştırma hareketi başlatacak gibi.
HILTI'tiyi aldı yukarı darbeli sondaja başladı.
makası çok açmadı. longlar kapatıyor yeni şortlar açılıyor tam o seviyeler.
risk budur diyip 1 jeton long ile pazartesiye giriyorum. :drunk:
bugün cuma, iki kadeh içelim güzelleşelim.
güzel hafta sonları herkese.