Arkadaşlar kasım sonu için altın ons yorumu yapabilecek varsa müteşekkir olurum..
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Arkadaşlar kasım sonu için altın ons yorumu yapabilecek varsa müteşekkir olurum..
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
elimde 500 bin KRDCA.V var geçen ay aldım. 5 milyon civarı py malı ilk çıktığında 3 günde dağıtmış. bir aydır satamıyor satıcılar hep bireysel yada kurumsal yatırımcı her neyse. geçen ay 100 bin lot aldım 5 seferde şimdi alırken benden 20 bin lot alıyor. geçen ay 2 ay vardı vade sonuna bol bol dağıttın. şimdi 1 ay kalmış 20 bin lot alıyorsun neden m.h. sordum. cevap talep yok. ne talebi ya ben 500 bin alış yada satış koysam gidiyormuki makasa zaten 10 kademeye dayanmış. sitenizden rakama bakıyorum alırken 3 kuruş altta satarken 3 kuruş yukarıda. bu ne peki. elimizde yok müdahale edemiyoruz iyide hisse fiyatı neyse ona göre alsan elinde olmazmı. yok biz belirlemiyoruz yok talep yok emir yok şu yok bu yok. dedimki ben sizden ne üç kağıt yaptığınızı bana söyleyin demiyorum. geçen ay vade var iken 3 günde 5 milyon lotu nasıl sattıysan şimdide vade bitmeye yakın almamak için kıvırmayın ben 500 bin lotu 20 bin lot alırsan kaç seferde satacağım. 10 kuruştan aldım sen 15 kuruşa alış yazmışsın. 33 sefer aynı fiyatamı denk getireceğimde %50 kar yapacağım zaten bir aydır bekliyorum. siz ne istiyorsunuz telefonlar çalıyor vs. hangi hisse olursa olsun bana 100 bin sattıysan alırkende 100 bin koy dedim. milletin elinde bırakıpta günlük erimesine izin verip köşeye sıkıştırmayın insanları. topu topu 2 firmasınız devlet olsa zaten gerekeni yapar bunu yanınıza koymaz benmi sizi denetleyeceğimde sorunu bildireceğim. hepiniz aynısınız manipülasyon ile para kazanıyorsunuz.
ben bunu niye anlattım. varant işi şöyle dün viop topiğinde yazdım. 2 ay içinde thy %20 düştü çıktı. 20 bin tlsi olan dibi ve zirveyi bilseydi şuan 4 milyonu vardı. yani ben hisseyi bulacağım yönü bulacağım gireceğim ve çıkacağım zamanı bileceğim pynin verdiği fiyata eyvallah diyeceğim makasa eyvallah diyeceğim aldığı sattığı kotasyonlara eyvallah diyeceğim. deeeeeee para kazanacağım. arkadaşlar varant kısacası budur. oynamak isteyen buyursun saygılar
aramamdan sonra kotasyonu 100 bin yapmışlar. zorla hakkımızı almak için bunları yapmamız lazımmış demekki.
sitesinden kontrol ediyorum 13 kuruş alırım diyor 18 kuruş satarım diyor ama satışta 20 kuruşa başkası var. elinde yok ama 18 kuruş yazmış. 13 kuruşu hesaplıyorum normalde 16 kuruşa denk geliyor al ondan elinde yoksa o zaman olur 18 kuruşa koyarsın. yookkkk enayimi vade bitsin milletin elinde erisin ve kalsın mantık bu.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...7d172eae06.png
almana da minare yaptı...
Can kardeşimiz paylaşmış ;
Bugün işleme açılan Aralık 2017 vade USD/TRY opsiyonlarda piyasa yapıcı 4,25 CALL ( Alım ) Opsiyona kadar hatrı sayılır kotasyon veriyor...
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=54683
şunu da eklemekte fayda var bilenler bilir lakin bilmeyenlerin kulaklarına küpe olsun.
örnek ile anlatayım anlaşılır olsun.
garanti bankası hisse 11 tl
kullanım fiyatı 12 tl
alım varantı fiyatı 40 kuruş
100 bin lot aldınız diyelim
vadesi nede 1 ay kalsın diyelim
yanlış işlem açtınız diyelim. 35 kuruş oldu oyalandı 20-35 kuruş arasında ama beklentiniz var vadesine de var diye bekliyorsunuz fakat şerefli hisse ile oynayanlar köşeye sıkıştırıyor ve şerefli ihraççılar kotasyonu az veriyor yada makası çok açık tutuyor. vs. oldu oldu vade sonuna geldi hisse 11.30'dan kapandı diyelim senin varantında 5 kuruşa düştü diyelim. sonra dersinki ne yapalım şansımız buymuş beklersinki 5 kuruş olan varantın 100 bin lot karşılığı olan 5 bin tl hesaba yatsın diye ama maalesef çünkü bu ihraççılar öyle bir şerefliler ki kullanım fiyatı 12 tl ama hisse 11.30 kapattı bu ne anlama geliyor vadesine kadar kullanım fiyatının üstünde kapatmadığı sürece isterseniz 20 kuruş değeri olan ve 1 milyon lot varantınız olsun güme gider. sıfırlanır. dün yazmayı unutmuştum. varant böyle bir şey arkadaşlar bilenler bilir bugün alan yarın verir vermese ertesi gün kesin verir ha kazanan yokmu varrrr ama nasıl onuda piyango oynayan milyonlarca kişi arasında nasıl 10 kişiye büyük ikramiye çıkar ise onun gibi. onlarda zaten paraya alışkın değiller ise bir şekilde tekrar kaybediyor. varant bu sevgili forumdaşlar saygılar
Bir iki ay öncesinde altın 1400$ beklentisi varken şimdi 650$ cılar çıktı piyasaya.Halihazırda görünüm,altın öldü ama henüz gömmeyelim diyerek morgda tutuyorlar.Takipte kalıp 1290$ seviyelerini takip etmek lazım,bu durumda canlanma görülebilir.Kuzey Kore ile ilgili gelişmeler elektroşok etkisiyle canlandırabilir.Teknikle altında sadece fiyat hedeflerini kestirebilirsiniz,öyle eğriler çizerek bugün bu şu gün şu olur gibi hesapların tutarlılığı zordur.Şahsen bu canlanma ihtimalini göz önüne alarak şimdilik takip edip sinyalleri gözlüyorum.ytd
Varant piyasasını şöyle bir inceledim ve çok riskli bir piyasa. Bu piyasadan para kazanmak baya bir zormuş. Varan piyasasında kendimce kazanmanın yolunun tek bir hisseye odaklanıp alım ve satım varantlarını takip etmek ve hissenin yönünü tahmin ederek pozisyon almak ve makul karda çıkmak olarak gördüm. Her varantta azami 2500 TL den fazla oynanmamalı. bu fiyatın üzerine örneğin 10 bin tl satım varantı aldığınızda ya makul fiyattan satmalı
Kazanabiliyomusunuz?
Sırrı düşük fiyatlı varant tercih etmemek.
2 TL ve üstü tercih bana göre.
Bence ise ekranda en fazla 20 dakikalık Grafiğin sinyalleri yukarıya doğru peryot çıktığında yanılma payı çok yüksek
aşağıya doğru aldığın sinyalı gözünün yaşına bakmadan alım yada satım yönünde işlemini yapacaksın
ACABA GİDER GELİR Tereddüyün olursa konsantran bozuluyor .
polemik olsun diye yazmıyorum yanlış algılamayın. varant işide borsanın diğer enstrümanları gibi aynı yani adil değil. ne olursa olsun nerede yoğunluk var ise oranın tersi işlem yapıyorlar. ya mıymıy hisseler de bekleyip günlük erimelerinden sıfırlanacaksınız yada günlük %1-2 oynayan thy halkbank garanti gibi kağıtlar ile oynayacaksınız oda adamı bitirir. ani trend dönüşleri ile panik veya psikolojinizden kaynaklı hatalar ile yine sıfırlanacaksınız şayetki sıfırlanmasanız bile belli bir zararı kabullenip masadan kalkacaksınız aksi takdirde bu kadar düşen bu kadar çıkar yada tam tersi diye beklerseniz vade sonuna doğru sizi yine bitirirler. uzun lafın kısası 3 aydır varanttayım aktif olarak şansınız var ise kazanırsınız ülkenin borsası teknik-temel hikayeleri ile artık işlemiyor. para ne istiyor ise bir günde %10 çıkarıp %10 düşürüyor bahaneside temel teknik zırvası oysa maksat o anki kar gütme amaçları onu istedikleri için oluyor. saygılar
GAraNTİ bankası senedinde bir örnek verelim bakalım..
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=55338
terste kaldığınız sürece 2 değil 5 tl olsa ne olurki sn. cengizz. vade sonu k.f. altında kapattığı sürece zararsınız aldığını rakamın en az 2 katı altında eğer almadıysanız. varant tuzak işi viopun daha hızlandırılmış ve kötü versiyonu. tek albenisi hissenin 10 katı getirisi yani kaldıracı ülkenin borsası artık bitik. önceden 1.000 kişiden 100 kişi kazanıyordu şimdi 1.000 kişiden 20 kişi ancak kazanıyor oda bir süre sonra kaybetmek şartıyla. 1 milyon borsaya kayıtlı insan var 50 bin bakiyesi olan %80 civarı. bu zaten kumar mantığı ile oynanan bir oyun olduğununu fazlasıyla göstermektedir. saygılar
10.40 satış sinyali gelmiş 10.10'da bittiğini düşünelim. 30 kuruş fark var. hemen hesaplayalım dostum. vadesi en riskli olsun öncelikle
riskli vade düşük fiyat
15 kademe size getiri yapar örn. 20 kuruş ise 35 kuruş yapar. makas ve ihraççcının üçkağıdınıda katar isek 35 kuruşluk mal size 30 kuruşa gelir yani 10 kuruş kar ile satarsınız. ama nasıl
önce düşen kağıdı bilmeniz lazım
sonra 30 kuruş düşmesi lazım
sonra o kadar düşeceğine inanmanız lazım
sonra oradan çıkma cesaretini göstermeniz lazım
sonra dahada düşer ise pişman olmamanız ve panik ile işlem açmamanız lazım
sonra ihraçcının üçkağıdı ve makas olayını sindirmeniz lazım
sonrada garantinin son 1 yıllık günlük grafiğine bakacansınızki günlük kaç kademe oynuyor onu tespit edeceksiniz. fakat göreceksinizki bir yılda yani 360 günde 30 kademelik hareketi 30 günü geçmez. o anları zaten bilmiş olsanız thy krd ekgyo halkbank bunlar daha volatil kazanacağınızı biliyorsanız onlar ile 30 kademelik harekete 10 kademeye razı olmaz 20 kademeyi alırsınız. sonuç itibariyle bunları yapabiliyorsanız üç kağıt borsasında bu kadar becerinin daha fazla kazanç sağlayan enstrümanlarında yapsanız bence daha mantıklı diye düşünüyorum. saygılar.
not: en başta yazmıştım en riskli vade diye en risksizini anlatmama gerek yok sanırsam en risklisi 30 kuruşa 10 kuruş veriyor ise en uzun vadeliside 5 kuruş vermez demek ki. :)
Kardeşim benim yaptığım gibi FORUMLARda dolaşıp durmakla bu iş kesinlikle olmaz
ne yapmalı ?
sakin bir yerde kafası uyan dostlar bir araya gelip gerektiğinde cep telefonlarıyla birbirine haber verecek
kesinlikle ortalama sinyal formul ne gerekiyorsa uygulanmalı yoksa işimiz çok ZOR ...
herşey kf ile olan ilişkisine bağlı. Varantın fiyatının düşüklüğü de yüksekliği de yanıltıcıdır. Bir arkadaşım vardı sırf düşük fiyatlı ve çok adet alabiliyorum diye aynı hissenin hep en düşük fiyatlısını tercih ederdi. Çok uyardım en sonunda parayı 1/3 e indirip çıktı.
o nedenle varantın çalışma mantığını çok iyi anlamanız lazım öncelikle. Ondan sonra ciddi teknik analiz ve bunu yönlendirecek psikoloji lazım. Bunlardan herhangi biri eksikse zarar ve hatta sıfırlama kaçınılmaz. Birde varant piyasasında olan biri mutlaka anlık işlem yapabilecek şekilde seans saatlerinde müsait olmalı
derdimiz itibar değil. ky nın kar yazabilmesi veya en azından portföyünü koruyabilmesi için katkı sağlamak. Çoluğunun çocuğunun rıskını tam bilemedikleri piyasa enstrumanlarında heba eden yüzelerce kişi tanıdım. Eskiden kredili hisse alarak batılırdı, şimdi kaldıraçlı piyasalarla. kredi hisse ile batıp yıllarca aracı kurum senedi ödeyen tanıdığım insanlar var.
devir öncelikle portföyü korumalı yapabilmek.
Haziran ayından volatilenin başladığı eylül ayına kadar varanttan çok ciddi para kazandım. Hatta paranın büyük kısmı ile temmuzda araç aldım. Kalanını da sağlam temettü hisselerime çevirdim. Ekimden buyana varant portföyüm küçük olmasına rağmen zarardayım. Çünkü piyasa ciddi oynaklaştı. Mart-Nisan ile Eylül arası neredeyse tüm alım varantından olanlar kar etti. Ama oynak piyasada kazanabilmek ciddi zordur. Psikolojik olarak hazır değilseniz zararınız büyür bu dönemde. Borsa ve birçok hissede net yön tayini yok. Bir süre kenardan izleyin
ben artık ülkeye güvenim kalmadığı için borsasınada güvenmiyorum. herşey aleyhimize gizli saklı işler dönüyor kimsenin haberi yok. elin gavuru bile bizden önce satıyor. lanet bir borsa çünkü ülkeyi yönetenler kendi yatırımcısının arkasından iş çeviriyor bu ülkede hiç bir şey güven vermiyor artık.
sn. pit kenarda izlemek ayrı bir konu borsanın durulmasını beklemek veya trendin devam etmesini beklemek gibi 2 seçenekli durum söz konusu oluyor. önemli olan hangi zamanda olursa olsun açmış olduğun işlemin sana güven vermesi sabahtan beri borsa viop veya hisseler fark etmez testere misali alan pişman satan pişman bu kadar sert ve ters hareketin mantığı olamaz. ky. olarak zaten 1-0 sahaya eksik başlıyoruz herşey yasak bize bu durumda yapmamız gereken kenarda beklemekte ziyade baştakilerin bunu düzeltmesi nasıl forexi bitirdiler türkiyede isteseler bunu yapabilirler ama yapmıyorlar hatta bakın yastık altındaki altınlara göz koydular bir zaman elindeki dolarları 3.50'den topladılar milletten ama kendileri yurtdışında döviz hesabı açtılar ve şuanda %15 kardalar. kısacası hangi taktik sistem vs. adına ne derseniz diyin sistem daima ky aleyhinde çalıştığı sürece biz bugün kazanan olarak sevinsekte yarın kaybeden olarak üzüleceğiz kanısındayım. saygılar
Nefes almak için, vadesi yaklaşan varantı aşağı yukarı tam lot olmasa bile diğer vadeye öteleyin.
Sonra kafa rahatlayınca plan yapın.
Bu taktiği ilerde sıkışınca tekrar düşünebilirsiniz.
Yüksek fiyatlı varantlarda fazla zaman değer kaybı olmayacağı için, bu öteleme işi daha kolay yapılır. Aynı lotla diğer vadeye taşıma gerekirse olmasın önemli değil burda önemli olan lot değil, TL karşılığı total meblağdır. Paranın tümünü yakmaktansa kendinize 2 ay daha şans tanımış olursunuz. Bi bakarsın aldığın varantta göl maya tutar:)
https://invst.ly/5sxym
Haftalık grafiklerde bunu kullanın
-0.25 çizgi altı üstü olarak
örnek verelim belki daha iyi anlarız birbirimizi
2,38 tl olan bir endeks alım varantı ( biz 2 tl'den aldık diyelim ) olsun elimizde k.f. 125 bin tl vadesi aralık bu varant bin puana 17 kademe hareket ediyor. çünkü spot endeks k.f. çok üzerinde. ayrıca vadenin uzunluğu kademeleri ağırlaştırıyor. ( örn. 1 tl olan aralık vade bin puanda 10 kademe oynar 1 tl olan ocak vade varant bin puanda 5 kademe oynar. ) her neyse gelelim hesaplamalara. diyelimki bir durum oldu ve vadeye bir hafta 10 gün 15 gün kala endeks 120 bin oldu. ve oralarda oyalanıyor. varantımız 1 tl olur o düşüşe ve zarar %50 yapar. ne yapacağız peki %50 zararı kabullenip bir sonraki ay vadeli alsak orada da hata olsa ne olacak. her ay vadeyi uzatmanın manası belki bir seferde yani bir ayda paran sıfırlanmaz ama sonunda sıfırlanması kaçınılmazdır. ayrıca 2 tl olan bir varantı 10 bin lot alsan 20 bin tl yapar bin puana sana 1.700 tl kar verir. ama 20 kuruş olsa 100 bin lot alınır ve 1 kademe karı bin tl'dir. her neyse sizin tavsiyeniz 10 gün sonra ölecek olan bir hastaya bugün ölmüyorsunuz demeniz gibi bir şeydir. gölün maya tutması olayına da gelirsek çok şanslı olsaydık zaten 17 yıldır borsa hayatımızda sevinçlerimizden çok üzüntülerimizi dile getirmezdik. saygılar abi.
Ters pozisyonda kalmaya mecburmusun?
İnat etmenin ne manası var peki?
Yukarda/önceki sayfada sana işin formülünü vermişim, onu uygularsan hiç bir problemin kalmaz varantta.
Trendin yönünde poz. almak yerine fiyata takılıp, kademe hesabı (küçük hesap) yapmanın anlamı yok.
Her şeyden önce şu gerçeği belirtmeme izin verin; bu forumda bütün üstadlar, teknik analistler dahil takip ettikleri
enstrümanın ANA YÖN'ünü bilmiyor. Asıl kayıplarda bu sebepten oluşuyor. Uzun incelemeden sonra bir yatırım aracında,
o aracın ANA TREND'ini belirlemek şarttır. Bu inceleme yapılırsa eğer, kayıp yerine telaş etmeden trendde oturarak beklemek veya
uygun görüldüğü yerde TP yapıp trendden inmek gerekir. Olmazsa olmaz koşul budur ama günlük trade ediyorsanıız zaten para
kazanmanız şansa bağlı. Ben trend takipçisiyim, esas işim bu.
Uzun vadeli trendler için yıllardır kullandığım "favori göstergelerim" sayesinde benim için bir endeksin/paritenin/metalin ana trend yönünü tespit etmek gayet mümkün. Finans piyasalarında pozisyon açarken bu konuyu sizlerinde inceleyip araştırarak hareket etmeniz gerekir. Bu konu üzerinde durun herşeyden önce.
Bu göstergeyi takip etmekte fayda var sn. faruko.
En azından daha az zarar edilecektir. Eğer zamanla göstergenin ne demek, neyi anlatmak istediği anlaşılırsa ve de göstergeye ilgi ve alaka gösterilirse kar yazar duruma da gelinecektir. Diğer bahsettiğiniz şey yazmayla olacak şey değil.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=13211&page=9
Arada sırada burayı da takip etmeniz size kar yazdırabilir.
cevap yazıyorum ama sanki inatla bir şeyi kabullendirmeye çalışıyorum diye sakın düşünmeyin. bir sonraki yazınızda zaten yazmışsınız trende oynuyorum diye. varantta trend olmayacağını ( yani günlük değer kaybı nedeniyle pek işe yaramayacağınıda ) söylemişsiniz. evet işimiz şansa kalmış bu sebeple varantta ısrar etmemizin anlamı yok. haklısınız. saygılar