Vakıf 500 k yeni paraya cuma günü 18 oran vermisti. Pazartesi para hazırlanıp oran tehtiti isteyince 17,50 verebiliriz dediler. Var bir alicengiz yine.
Vakıf 500 k yeni paraya cuma günü 18 oran vermisti. Pazartesi para hazırlanıp oran tehtiti isteyince 17,50 verebiliriz dediler. Var bir alicengiz yine.
dovizde de gevseme var ,2013 yıllarına mı donuyoruz ?
Nkolayda en uzun ne veriyor alan varmi son zamanlarda
250 k için 400 gün toplamda 46.575 tl faiz geliri alacağım internet şube hesap detayında yazan rakam bu..Aylik faiz ödemesi bazen 30 gün bazen 31-32 gün olarak değişebiliyormuş.Sanirim hafta sonları nedeniyle.Hayırlısı kardeşim.Faizlerin ne olacağı belli olmaz güvenilmez.
Önümüzdeki 3 ay enflasyon biraz daha yükselecektir dolayısı ile faizin bir miktar daha artacağını düşünüyorum, stopaj indirimide bir 3 ay daha uzama ihtimalinide ön görüyorum.Uzun bağlamayı severim ama bence daha erken.
Artık uzun vade vermiyorlar. Eskiden çıkardıkları bononun 1 buçuk yıllık vadesi olurdu, bir cazibesi olurdu, faizler inse bile o vadede devam edebiliyorduk hatta benim %25 li faizi bir buçuk yıl tutmuşluğum vardı ama şuan bu cazibesini tamamen kaybettiği için bir daha n kolay kullanmama kararı aldım.
Geçen yazdım enpara gibi güzel başladı ama sonu da enpara gibi oldu.. Benim için hiçbir cazibesi kalmadı.
Aralık sonu t-bank'tan 18.75 ten bağlamıstım 350 k tl yi . 1 subat ta dönüş var. Kaç verecekler bakalım.
Bir de vadeyi mart sonuna getirip, ordan uzun vade mi yapmak mantıklı olur acaba? Ya da artık burdan uzuna geçmeli mi? FaiZler daha da gider mi, kestirmek zor.
lakin soyle bir durumda var bankalar 1 yila dusuk faiz veriyor.yani faizlerin dusecegine kanaat getirerek.vakifbank 1 yila 16 teklif etii.finansbank 15.60 ..kisa donemde belki sizin dedginiz gibi faizler yuksek gidebilir.uzun baglamayi dūsunenler icin bu oranlar daha ne kadar gider acaba
Net birşey söylemek tabiki zor,gidişatın algının bir günde değiştiği bir süreçten geçiyoruz,bir haber akışı hoop farklı bir konjektür oluşmuş.Ben çok iyimser olmadığım için faizlerin kısa orta vadede düşeceğine pek ihtimal vermiyorum, bankalar genel havaya ve kendi durumlarına göre ufak tefek oynamaları sürekli yapacaktır.
Aktif için hiç bu kadar saçma bir dönem olmamıştı.
İNG ile aynı günlük faizi veriyor.
Elbette para ING ye gidiyor.
Ocak ayı enflasyonu vergi ve zamlarla yüksek bekleniyor...İlk üç ayda baz etkisi de yok.
O nedenle, mevduattaki faiz düşüşü devam ederse yine reel getiri mevzusu başlar.
Ancak yine emirle yılın kalanı nasılsa düşecek, o halde faizleri düşük tutun olursa dolara geçerim.
Neden mi?
Pandeminin 2021 de ne içte ne de dışta biteceğine yönelik bir plan yok.
Sadece, Kanada gibi nüfuslarının bilmem kaç katı aşı temin etmiş ülkelerin iç ticareti normale döner.
Bizim gibi ülkelerde yaza rahat girilebileceğini savunmak fazla iyimserlik olmaz mı?
Normalde Nisanda turizm başlıyordu.
Matematik hesabı yapıldığında (şayet güney ve ege özel aşı önceliği almazlarsa) geçmiş yılların turizm gelirleri zor.
Geçen yıldan devreden bütçe açığı ve borçlanma kısa vadeli swaplarla ne zamana kadar yetecek?
Ki 2022 yılı seçim öncesi yıldır. Bütçede sıkılaşma nasıl olacak?
Yani 2021 hem geçmiş ekonomik kriz ve pandeminin yaralarını saracak, hem de bir sonraki yıl için gerekli avansı yaratacak mı?
O halde uzun bağlamak mantıklı mıdır?
Bir diğer deyişle bankaların swap a ve yüksek faiz ortamına dayanarak enflasyon düşecek, bu da faizleri aşağıya çekecek düşüncesinin altı dolu mudur?
Tabii bu öngörülerde Biden faktörü, 2022 de seçim öncesi akraksiyon şeklindeki olabilecek dış dünyayı etkileyebilecek konjüktürel gelişmeler yok.
Hükümetin faiz ve dolar döngüsüü kırabilecek yegane yol, TL nin EURO ya endexlenmesidir.
Bunu zaten vatandaşların yüzde 54 ü pratikte yüzde 18 faizi teperek yapmıyor mu?
O zaman bir gecede servet hırsızlığı olmaz.
Para reel ekonomiye akar.
Faizler belki 1 toplantı daha sabit tutup düşürecekler diye düşünüyorum..
Aslında Duyumum bu yönde..
Marttan itibaren kademeli indirecekler..
Tabi mevduat faizleri her zaman olduğu gibi önden koşacak inişte..
Şimdiden bile 1 puan falan düşmüş durumda 2 hafta öncesine göre falan..
Böyle bir mesaj geldi...Şu anki oranlara baktım.1.79 ile 2.09
Değerli Müşterimiz,
24.02.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Kredili Mevduat Hesabı aylık akdi faiz oranı %1,89, gecikme faiz oranı %2,19 olarak uygulanacaktır.
Sağlıklı günler dileriz.
Ziraat Bankası
stopaj indirimi uzasa da biraz ordan yırtsak bari
buğun yazayım dedim ama anca bu saate kısmet oldu
şubat 1 ve 2. de dönüşüm var , vakıf ve aktif de ,yukarıda da yazıldığı gibi faizlerde biraz gevşeme var
mart 20 civarı vade yapmayı düşünüyorum , 1. dönem sonu olduğu için belki yukarıdan bağlama umudu ile ,20 mat civarı ise haziran sonu gibi bağlamayı düşünüyorum
dolar gevşedikçe faizlerde azda olsa salına salına geri çeker bankalar
bence marttan sonra stopaj indirimi devam etmez , faiz indirimi de nisan toplantısında gündeme gelmeye başlar
burada önemli olan doların seviyesi , anladığım kadarıyla yabancı giriş devam ediyor , bozdur doları koy faize en kötü iki ay sonra aynı seviyeden alınabilir diye düşünüyorum , bu ara dolara ekmek çıkmayacak gibi duruyor ( hem de bu seviyelerden )
Kesinlikle YTD ( özelikle yeşil parkali cadde bebeğine )
taze oran
akbank 100k$ 1,75 temdit.
İş çevrelerini ikna etmişler gibi.
Fiyat istikrarcısı olmuşlar bir anda:) rıfat 2 gün önce faizler yüksek diye ağlıyor, bankaları suçluyordu:)
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...rgusu-6229180/
borsa icin para avcısını seyredın fılm.The Wolf of Wall Street
https://www.youtube.com/watch?v=oJI2nhmzG6g&t=1231s
Warren buffet belgeselini DUDUYa ithaf ediyorum[emoji39]
2018 de 500 K parayla bende daldan dala atlamıştım o zamanlar yüzde 27 faizi bozup dolar aldığımı bilirim. Sonuç stres panik atak zarar.az kazan gece rahat uyu gerisi boş
miktar 1M Vakıfözel %18 temdit
HSBC %19 max 40 gün veriyor.( yeni para ) 180 güne kadar ise %18
19 üstünü yakalayan oldu mu?
hsbc'nin 19 baya iyiymiş. acaba mio üstüne mi veriyordur sadece? 350 - 450 k lara verir mi o oranı? bilgisi olan var mıdır?
350k için bu ay yine odea,t-bank vs deneyeceğim aksi halde. aralık sonu 18.75 alabilmiştim t-banktan.
arkadaşlar bir de sizce 3 şubat'ta açıklanacak olan ocak enflasyon verisinden sonra faizlerde yukarı hareket beklenir mi?
ocak enflasyonu beklentinin üzerinde gelirse, faiz arttırımı beklentisi fiyatlara girer mi acaba?
HSBC ye ulaşabileceğim bir numara verirmisiniz 19 bana da cazip geldi