Hocam merhaba, natamam derken ne durumda inşaat? Ben şu an benzer bir projede yer alıyorum, bilgi vermede yardımcı olmaya çalışırım. Ama her halükarda 1mtl çok abartı geldi bana açıkçası.
Printable View
Bilmediğim için sordum hocam. Ev oldukça bakımsız 12 yaşında her şeyi baştan yapılacak diyebilirim dış sıva mantolama zemin banyolar merdivenler duvar kırma cam balkon sundurma vs... SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evi bir ustaya göstermenizde fayda var ancak kara bina masrafı olmayacağı için 200bin lirayı geçmez diye tahmin ediyorum.
İnce işler göreceli biraz.
100 liralık batarya da var 5000liralık batarya da. O yüzden sizin seçimleriniz maliyette çok belirleyici olacaktır
İki sene önce, işin bizzat başında durduğum halde, 65 bin ödemiştim...20 m2 mutfak+hol+banyo+küçük tuvalet+iç kapılar (tesisatlar ve ışıklandırma da değişti+ilave 1-2 ufak iş).
İşçilik iki senede %50 arttıysa, 1. kalite malzeme genelde döviz bazlı olduğu için %100 artmıştır. Bu işlerin en büyük riski, olmuşken, hep biraz daha iyisi olsun dersin. Bu nedenle evdeki hesap çarşıya pek uymaz.
750 bin-1 milyon tl arası bir rakama patlar bence.
Bilen bilir şu sıralar yatırım amaçlı 2 ev almak için araştırma aşamasındaydım. Şu an itibarı ile vazgeçtim.
Alıntı:
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...dilar-6488290/
Haciz işlemi yapmaya çalışan avukatı yere yatırıp kafasına silah dayadılar
İzmir Bayraklı'da haciz işlemi için iş yerine giden avukat saldırıya uğradı. Kafasına silah dayanan ve yere yatırılan avukatı güvenlik güçleri kurtardı. Hastaneye kaldırılan avukatın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
2020’de 1,5 milyon konut satıldı ama ev sahipliği oranı düştü
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...dustu-6488078/
İstanbul Fatih- Şişli- Mecidiyeköy çevresinde Metro duraklarına en fazla 10 dk. yürüme mesafeli apart, yurt tek kişilik oda , 1+1 kiralık ev fiyatlarına sarı sitede bakıyorum . Çok çelişkili fiyatlar var. Erkek öğrenci yurtlarının tarikat - cemaat bağlantısı olmaması lazım. Uzaktan zor oluyor. Araştırıyorum. 15 temmuz dan sonra bizzat gezerek bakacağım. Tavsiyesi olan olursa sevinirim.
Özel şart ; Halkalı Mehmet Akif kalp hastanesi ile Sarıyer ( Maslak ) arasında her iki yöne eşit uzaklıkta olması.
Iki tane usta buldum biri buram buram Anadolu biri zengin ustası özel tasarım bilmemne.
Anadolu kokan ustamı gözüm daha çok tuttu zaten zengin ustasına gitsen o da isi muhtemelen öbürüne yaptıracak.
Ayni eve aynı iş için birisi 500 - 550 ustu kesinlikle olmaz dedi. Diğeri 1.1m altı kesinlikle olmaz dedi.
Hadi bakalım:) is kafama çok yatmadı sanırım hiç bulaşmayacağım SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uzunca yazmistim ama sildim kafa karistirmamak icin :)
yeniden basitce yazayim
Orta ve ust kalite denildigi zaman bunun ucu acik
70 lirayada parke var 160 lirayada
80 lirayada seramik var 350 lirayada
evin su tesisatini en iyi plastik boruyu kullanarak yaparsiniz 5k ya mal olur ama bakir olsun derseniz bu rakam olur 25k
800 lira/mt dolap da var 1800 e de var
ortanin alti olsun denilirse 40 tl ye de var seramik yada 40 tl ye de var parke
Bu islerde ustalarin soyledigi rakamlarin onemi yok . Onemli olan ve fiyata etki edecek olanlar sizin ne yada neler istediginiz
280mt2 tadilati yeni bitirdim baslarken 2 Mimar arkadasim 450 civarina cikariz demisti bende yuh 350 ye felan cikarim ben demistim ama 700bin gibi bir rakam gitti [Tadilat diyorum ama buda sizinki ile ayni Kolon ve tuglalar harici hersey yenilendi
Genel banyoda tasarimdan dolayi 8 adet kose vardi seramik yapip kosebend kullanmak istemedim mermer 45 derece kesilebildigi icin mermer yaptim seramik 10k tutucak iken mermer ile maliyeti 60k oldu
800 e de mermer var 2000 euroyada var 2000 euro secimi yapsam herhalde 200k sadece banyoya vericektim
Çok teşekkür ediyorum. Oturmayı düşündüğüm için, ama öyle lüks seven bir tip de olmadığım için genellikle f/p yani belirli kaliteyi sağlayıp üstüne çok üstün görsel vb.. özellikleri olmasına gerek olmayan ürünler tercih eden bir tipim o nedenle orta - orta üst dedim, siz de beni bence anlamışsınız. Sanki 500 işin alt ucu, 1m üst ucu, ben de yapsam cepten çıkacak para 650 - 700 civarı gibi anlıyorum yazdıklarınızdan, teşekkür ederim.
Aynen PM den yeni bitirdigim yerin gorsellerini atayim size. ve siz resimleri gormeden sunu net bir sekilde soyleyebilirim gorsellerin icerisinizde en fazla begeneceginiz yer bana en ucuza mal olmus bolge olucak :)
daha kisasi "maliyet size sizin isteklerinize ve olaya hakimiyetinize bagli .cok cok daha dusuk rakama gorsellik, kullanim ve ust kalite olarak bitirebilirsinizde
Muhtemelen nosfecagri nin en cok begenecegi gorsel burasi olucak
https://i.hizliresim.com/rxu1g4z.jpg
Ben bu işe ciddi girecek olursam tek tek kalem kalem malzemeleri çıkartır alt alta yazarım işçiliği ayriyeten yazarım. Kendim mühendisim bu işleri severim anlarım. Ona göre 4 5 yerden teklif alırım üstüne de işi müteahhitlik olan çok yakın arkadaşım var ondan kontrol ederim. Siz tüm bunlardan sonra %10 aşağı teklif veriyorsanız, gözüm de tuttu ise size veririm neden olmasın:)Hiç başlamadan önce bu işe değer mi ortalama kabaca ne çıkar cepten onları anlamaya çalışıyorum.
Hayırlı olsun ayıp olmazsa nereden ne kadar aldınız özelden de olur :)
Biraz fiyatlar inmeye başladı güzel fırsatlar bu ara var bana göre ben de çok yakınım bakalim bir şeyler çıkacak mı...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ona da sordum size de sordum abey akıl akıldan üstündür beya. Neyse zaten vazgeçtim villa milli ya emekli ya da ultra zengin adam işi ikisi de olmadığımıza göre oyna devam.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen sene 250 ye bitecek is bu sene 500 olmuş. En basiti domates 1 lira olurdu çürük çarık 3 liraya bulursan öp başına koy durumu oldu. Uçtu fiyatlar malesef.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gayrimenkulde bir emtia. Demir, bakır, alüminyum vs. Bunlar dünyada uçuşta, enflasyonist ortamda medyan bir gayrimenkul, orta vadede kötü bir yatırım olmaz kanaatindeyim.
İnşaat toplam maliyetinde 1 yıl önceye göre %50 artış var.
Demirin inşaattaki maliyeti %3 civarındayken artık %10'ları geçiyor.
2020 yılı haziran ayında 1 ton inşaat demiri 530 usd iken şimdi 850 usd.
%50 ile inşaat yapılan yerlerde bazı arsa sahipleri %45'e razı olsa da müteahhit o işe girmiyor. %40 diyor.
Dolar almış başını gitmiş, bir de dolar bazlı artışlar işin içine girince maliyetler gerçekten çok artmış durumda.
Müteahhit %50 ile yapsa 800bine satabileceği daireyi, %40 ile yaparsa birazda karından kısarsa 600 binden satabilecek, haliyle müşteri bulma ve ticaretini devam ettirebilme şansını da yakalayacak.
GSYİH dolar bazında düştüğü sürece arsa sahiplerine verilecek pay azalmak zorunda, arsa sahibi bunu kabul etmedikçe inşaatlar arsaların daha ucuz olduğu şehir dışına kayacaktır.
dünya demir çelik fiyatlarında yükseliş bitti..
düşüş trendi başladı...
hatta zirvesine göre %15 lik bir gerileme var dolar bazlı fiyatlarda...
hafta içi powell konuşması tabuta çakılan bir çivi daha oldu...
borsa tarafında takip ederseniz hem krdmd hem eregl müthiş satış yiyor...
bu bir döngüdür...
hatta bunlar ışığında demir çelik hisslerinde düşüşe pzoisyonlar açtım...
artık para değerli emtianın daha değersiz olacağı bir döneme giriyoruz...
ben ona göre pozisyonumu aldım...
emtialar özellikle çelik saçma sapan bir fiyata gelmişti ama artık bitti...
https://i.hizliresim.com/2oznz7i.jpg
Yorumunuz gayet guzel fakat hesaba katmadıgınız cok onemlı bir parametre var dovız kuru eregli nin yuzde 5 dustugu gunde demir fiyatları TL bazında aynı kaldı 7400 TL ton olarak cunku dovız yukseldıkce mal ihracat yapılıyor ıcerıde fiyat dusmuyor emtia fiyatı dussede dovız kuru bu acıgı kapatıyor maalesef global de emtia fiyatları dussede bizde dovız kuru dusmedıkce fiyatlar dusmuyor maalesef PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trakyada 10 günlüğüne ev tuttuk.
Cuma çok güzeldi.
Hafta sonu yazlıkçılar bir hücum etti ki, aman Allahım.
Havuz hindistandaki ganj nehrine döndü.
Gece gündüz barbekü dumanının biri bitiyor biri başlıyor.
Gürültü aynı şekilde kesintisiz.
İnsanlar dinlenmeye falan gelmiyor, şehirde yapamadıkları "taşkınlıkları" yapacak bir ortam bulmaya geliyor.
İstanbulu terk etmek isteyen varsa asla yazlıkçı sitelerini tercih etmesin bence.
4 mevsim yaşayanların bulunduğu sokak arası evleri tercih etmek daha mantıklı.
Hafta içi tatilimi yapayım, haftasonuna denk geldiği için muhtemelen son 2 günü yakıp istanbula döneceğim.
Canım istanbul..
Sessiz.. Huzurlu.. :)
üstad biraz abartmışsın sanki, tamam insanımız da abartıyor da sokak arası evde ne dinlenmesi, yazlık dediğin müstakil bahçeli olur
biraz daha sakin bir bölgeye geçersin atıyorum çanakkale de gayet böyle yerler var, tekirdağ da isen orası gerçekten artık kaldırmıyor.
ayrıca İstanbul şehir merkezinin nesi huzurlu, huzurlu diyebileceğin bir semtte ev fiyatı birkaç milyon olur (Ulus, Suadiye vb..)
"İstanbul sessiz huzurlu" kısmı dalgasınaydı zaten :)
Ama cidden haftasonu çok kötüydü.
Bugün pazartesi. Büyük kısmı geri dönmüş, ortam sakinleşmiş çok şükür.
Bahçeli müstakil kısmına katılıyorum.
Yazlık ararken havuzlu mavuzlu site ilanı görenler direkt ilanı kapatsın derim.
Tecrübe olarak buraya not düşmüş olayım.
buraya da yazayım, kentsel dönüşüm tecrübesi olanlar kazık yememek dolandırılmamak adına neler yapmak gerekir tavsiye verebilir mi?
Yapılacak inşaat ne boyutta olacak?
Yani atıyorum 100 m2 arsanızdaki tek katlıyı yıkıp 5 katlı ev mi yaptıracaksınız, yoksa ada bazında 15-20 parsel birleşip çok katlı bloklar mı dikilecek, ya da komple bir sitenin yıkılıp yapılması mı?
İş büyüdükçe inşaatın nitelikleri de değişiyor, pazarlığı yapılacak unsurlar da..
Yanlış anlamayın siz ve sizin gibi insanları tenzih ederim ancak İstanbul da yaşayanlar için gerek yaşam şartlarının yoğun ve zor olması,gerekse aynı anda aynı şeyi yapmak isteyen insan nüfusunun Türkiye ortalamasının çok üstünde olması nedeniyle nereye el atsalar ellerinde kalıyor:)mesela Keşan da yaşayan biri için yarım saatlik yolculuktan sonra denize ulaşmakla,İstanbul da yaşayan biri için 2.5 saatlik yoldan sonra denize ulaşmanın stres yükü aynı gibi...Bundan 5-6 yıl önce Sapanca da çalışan yeğeni ziyarete gitmiştik,çocuk bizi pazar kahvaltısına,''doğayla iç içe''yerlerden birine götürdü,arabayı 500 metre yukarı zor park edebildim,tek boş masa vardı direk güneş tepende;eğer kişi başı 50 tl verip kahvaltı edeceksek başımıza birde güneş geçmesin amaç tıkınmak değil birlikte doğada hoşça vakit geçirmek değil mi derken hop o masaya da 34 plakalı birileri oturdu:oleyo:neyse 200 metre aşağıda kamelyalı,gölgeli güzel bir yerde kahvaltı yaptık,bana o zamanda garip gelmişti 4 kişi gölgesi dahi olmayan bir yerde kahvaltı için 200 tl veriyor ve neredeyse git-gel 150-200 km yapıyor,keza emlak fiyatları,bırakın Saroz kıyılarını,İstanbul emlakçıları,Edirne köylerindeki tarlaları bile;arsa,İstanbul a 2.5 saat diye pazarlamaya başladı,bir şehre ülke nüfusunun 5 de birini doldurmak sadece o şehri değil tüm bölgeyi etkiliyor maalesef
Bodrum’da bir parsel daha imara açıldı
Türkiye'nin cennet köşelerinden biri daha Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek imzasıyla yapılaşmaya açıldı. Bodrum Yalıkavak'ta en güzel manzaralarından birine hakim 25 dönümlük araziyi ticaret ve konut alanına çeviren imar düzenlemesine yapılan itirazlar da Erdoğan'ın imzasıyla reddedildi. Arazi özelleştirilecek...
https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/...cildi-6499157/
ne olacak bu ev ve kira fiyatları? geçen sene "kredi alanlar enayidir hayatını ipotek ediyorsun" diye sosyal medyada yazanlar şimdi de kiralar çok yükseldi ödeyemiyoruz diye söylenmeye başlamışlar.
ucuz kredi furyası en çok orta ve alt kesimi kötü etkiliyor benim çıkarımım bu. parası olan bir ev yanına bir ev daha alıyor ucuz kredi ile.
2016-2020 boyunca ev fiyatları nominal olarak neredeyse sabit kalmış, reel olarak ise azalmıştı. benzeri bir durum tekrar olur mu?
Faiz başlığında paylaşılmış:
Ozan Gündoğdu
@ozngndgdu
·
Jun 22
Faiz lobisi yok “düşük†faiz lobisi var. Faizler düştükçe piyasaya pompalanan konut kredileri ev fiyatlarını şişiriyor. Böylece ev sahibi olmak ücretli kesimler için giderek daha zor hale gelirken, sermayedarlar tapu zengini oluyor. Ülke bizim ama ev kira...
https://twitter.com/ozngndgdu/status...219677184?s=19
Aslında en güzeli bir tane karavan almak.
Gezgin yazlık.
Birisi dibine kadar girip kamp mı kurdu? Çok mu konuşuyorlar, duman mı geliyor, basıyorsun 500m ileride kimsenin olmadığı bir yere açıyorsun kendi dükkanını.
Her bütçeye uygunu var malum sitede.
85bin tl
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...33580058/detay
94bin tl
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...91712893/detay
180bin tl, tiny house bu baya ilginç geldi bana
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...32914296/detay
685bin tl, tabbert. karavanların limuzini.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...23501839/detay
Aracın üstüne de bir tane zodiac bağlarsın. Kara, deniz full mobilite. (hava tarafı biraz kasar o kalsın şimdilik)