Yazıyı alabilir miyiz online ?
Printable View
bazı pıyasa uzmanları....770 780 acabılır dıo....hana sorarsanız.....760 770
Piyasada konuşulan çarşamba gününe kadar yapılacak kabine değişikliği mevcut ,
Yeni kabinede Naci beye görev verilmezse benim için Naci bey faiz den değil geçmişi sorguladığı için gitmiştir.
Adam 4 ay olmuş geleli beraber çalışmak istediği kişileri getiremedi bir çok köşe yazılarında bunu gördüm.
Birde yeni merkez bankası başkanının yeni şafakta kaleme aldığı bir iki yazı var kendi işlerinde sıkıntı olduğunu gösteriyor.
Evet ..gördüğüm kadarıyla gene real time online bi şey yok ..
Kolay gelsin ..
https://www.youtube.com/watch?v=PESECuF8bmw
ŞAKKADANAK sattılar ülkemin dövizlerini...
Bu amca, 4 ay sonraki TCMB Başkan adayım,
Ne yazık ki ŞAKKADANAK satamayacak, kasa tamtakır...
Benim görüşüm şudur covid ilk çıktığı zamanki belirsiz ortaminin bir iki tik altı belirsizlik hali var ama yıkıcı etkisi covid kadar ani değil haber akışına göre zamana yayılmasını bekliyorum ve bu belirsizlik durumunun zirvelerde olması ise yatırımcılar için ise poskolojik baskı yaratacaktır yani yeni türkü nun şarkısı gibi ya çemberin içindesin yada dışında durum bundan ibaret yatırımcılar için seçim zamanı şu görüsede karşıyım herkes satiyorsa sen al tamam alalım da sonra kime ne kadar sürede satalım ve nereden alalım acaba bu piyasa da herkes satarken için yarın istediğim fiyattan kime satacağımi ongormem lazım
u100 mü u030 mu...??
Yarın şelale beklemiyorum yani yüzde 5 ve üzeri yani..1-2 lik düşüşler normal dir..şelale kapsamına girmez..
Haa sizin değerlere Hafif hafif ülkedeki siyasi gerilim falan diye düşebilir borsa..
Ama yine de reis in haberi olmadan kuş uçmayacağından ötürü..
Herşey kontrol altına alınmadan bu tür haberler sürülmeyeceğini düşünüyorum..
Hatta tam tersine Biden ile bi şekilde el sıkışılmış da olabilir..
O taraf kapanırsa çok sağlam ralli de gelebilir..
Herşey olabilir yani..
viop pozum sıfır..
Short olan çok düşer, Long olan az düşer diyor. Hatta + olur diyende 😀 duygular engelleme yapar. Benim pozisyon yok. Kapanış 1529? 1500 desteği duramaz. 1470 den karşılanır gibi hissediyorum. Yani %3 ve üstü düşmesi normal. Malum yeni başkan gazete manşetini ona soracaklar. Saat 4 de Banka müdürleri ile toplantısı var. Tansiyon düşürmek zorunda o da görüyor ptesini. Dolar 7328 banka alış Satışı 7800 ptesi 7500 civarı açacak gibi. Cuma 7210 du kapanış. Dolar için rekor hacim olucak. Madam teyzeler bile fırsat bu 7600 veya üstünde satacaklar. Hatta bizim yerliler bile kaçtan satarımın derdinde 😀
Yarın düşerse ..ben şorttumm ..
Yükselirse ...ben longtum ..
Diyene bak çok fena yapacam ..
Naci ne yapsın?
_Otoyollar yapılmış, hastaneler için ingiliz bankerlere garanti sözü verilmiş.. ÖDE..MB...
- Müteahhitler 95 milyar USD kredi kullanmış, ev satmış,villa satmış..sattığı TL, borç ..USD..Öde MB..
- Vatandaş bankalara TL yatırmış, USD hesabı açmış.Karşılığı yok? ..Bankalar MB'dan döviz almış.. Her ay 3-5 çekmişler.. MB
rezervlerinin erimesine de yardımcı olmuşlar..(Kerim Rota yazmıştı)...
- Gereksiz yere S-400 alınmış, milyarlarca USD,Rusya'ya ödeme yapılmış..Öde ..MB..
- Yok yerli oto hayali, yerli uçak hayali, ..Öde MB..
- Fakir ülkelere yardım ediyoruz ..Öde MB..
Naci ne yapsın? Ya da gelen palabıyık müdür ne yapabilir?
Ne diyor BABACAN...
Merkez Bankası nın en son açıklanan eksi rezerv rakamı 44 milyar dolardır.
Sayın Erdoğan cüzdanımda 95 milyar dolar para var diyor ama
139 milyar dolarlık kredi kartı borcundan bahsetmiyor. Yok var sayılıyor.
139 milyar dolar kredi kartı borcu varken cebindeki 95 milyar doları açıp vatandaşa göstermek gerçeği yansıtmak değil.
https://www.investing.com/crypto/tet...ry?cid=1128969
7.54 diyor TÜRKOLU
Anladığım kadarıyla vob24 ..yalan dolan devam edecek gibi :one::he:
Tether coin usd ye sabitlenmiş coindir. Çıkartan gurup coin kadar usd yi kasada tuttuğunu garantilemektedir. Şu ana dek bağımsız denetcilerden geçmiş mis.
Bunun yanında gold euro gibi sabitlenen coinlerde mevcut. Ben ise şahsen kekik token düşünüyorum. Tokenin dayanak emtiasi olarak tarla. Yıllık getiri hesap laninca token sahiplerine usdt göndermeyi düşünüyorum.
Tether usdnin binance da haftalık faizi yüzde 6 su an
Btc de aynı yüzde 6
Yıllık bileşik siz hesaplarsınız.
yahu ne %5 ne %7 eksi açması. çok yüklü hisse alacağım haftaya, uzun süredir düşmesini bekliyorum, son 3-4 ayda bir sürü olumsuzluk oldu hiç takmadı. öyle bir konjonktürdeyiz ki dünya yansa, uzaylılar ülkeyi işgal etse düşmez borsa, gizli bir el çok net bir şekilde tutuyor endeksi. yarın belki %1,5-2 gibi bir düşüşle açar (eğer usd/tl %3-4 yukarıda olursa), o da sırf panik yaptırıp aşağıdan toplayabilmek için, akşam kapanış %1-0,50 bandında eksi olur en fazla, ufak birkaç olumlu gelişmeye göre artı kapasa bile hiç şaşırmam.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanının sesi çıkmıyor. Bu durum beni endişelendiriyor.