Pek bi alakamiz yok hocam..ama soyle bisey var ; servis agini bosch car a verdilerse ; frenleri niye bosch tan almasinlar :) ford icin bant larımiz da vae hazir :)
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Togg ve Bosch Car Service arasında işbirliği
Togg, servis hizmetleri için Bosch Car Service ile anlaşma imzaladı. Togg'dan yapılan açıklamada, kullanıcıları için kendi servis merkezlerinin yanı sıra anlaşmalı Bosch Car Service'lerden de nitelikli hizmet alınacağı belirtildi.
Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, ilk akıllı cihazı T10X'i kullanıcılarla buluşturmasına sayılı günler kala satış ve satış sonrası yapılanmasında planları doğrultusunda ilerliyor.
150 ülkedeki 16 binden fazla servisiyle dünyanın en büyük bağımsız servis zincirlerinden biri olan Bosch Car Service ile işbirliğine imza atan Togg, kullanıcıları için kendi servis merkezlerinin yanı sıra anlaşmalı Bosch Car Service'lerden de nitelikli hizmet sağlayacak.
Sahada çalışan ekipler için kapsamlı eğitim
İşbirliği kapsamında, kullanıcılara tüm bakım ve onarım hizmetleri en son standartlarda sunulacak. Togg akıllı cihazı kullanıcıları, anlaşmalı servislerin sunduğu onarım, servis, bakım ve garanti hizmetleri dahil tüm hizmetlerden yararlanabilecek.
Anlaşmalı Bosch Car Service noktalarındaki personel, Togg'dan kapsamlı bir ön eğitim alacak ve ardından gerektiğinde Togg Teknik Saha Servisi'nin yardımıyla yüksek gerilim, fotovoltaik ve güvenlik sistemlerinde onarım yapma yetkisine sahip olacak. Tüm onarım, garanti ve proaktif servisler, yalnızca yetkili servis sağlayıcılar tarafından gerçekleştirilecek.
"Kullanıcılara daha verimli bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, küresel rekabette kullanıcıya daha yakın olan şirketlerin daha başarılı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Biz de akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla doğrudan buluşturuyor, satışları doğrudan kendimiz organize ediyoruz. İlk akıllı cihazımız T10X’i kullanıcılarımızla buluşturmanın heyecanını yaşarken, satış ve satış sonrası çalışmalarımızı da hızla tamamlıyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinde 10'u sabit, 8'i gezici, 18 deneyim merkezi ile sabit ve mobil servis noktalarımızı açmaya devam ediyoruz.
Bir yandan kendi servis yatırımlarımızı sürdürürken, diğer yandan da yerel ve küresel ölçekte bağımsız servis sağlayıcılarla işbirliği fırsatlarını değerlendiriyoruz. Bu kapsamda elektrifikasyon dönüşümünü başlatmış, yüksek teknik donanıma sahip, yerel ve küresel anlamda yaygın bir hizmet ağı kuran araç bakım ve onarım servis ağı Bosch Car Service'leriyle işbirliğimizi başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizdeki yayılımımızı destekleyecek bu işbirliğinin, kullanıcılara daha hızlı, etkin ve verimli bir servis deneyimi için değerli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Özellikle kullanıcı odaklılık, batarya teknolojileri ve bağlantılı teknolojiler noktasında da Bosch Car Service'ler ile değer yaratacağımıza inanıyoruz. Esnek servis ağımız, mobil servislerimiz ve bu alandaki güçlü iş birliklerimizle kullanıcılarımıza en iyi deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz."
Sayın Filozof çok önemli bu sorunuz. Bosch grubunda görev yapmaktaydı... Önemli bir noktaya işaret ettiniz.CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuk olduğu canlı yayın programında yerli otomobilin CEO'su olacak ismin Mehmet Gürcan Karakaş olacağını açıkladı. Bu açıklama ile beraber vatandaşlar Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, ne iş yapar ve kaç yaşındadır? sorularını araştırmaya başladı. İşte Mehmet Gürcan Karakaş ile ilgili bilgiler... 1965 yılında dünyaya gelen Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğunun ertesi günü ASELSANda mühendis olarak iş hayatına başlayan Gürcan Karakaş, 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışma hayatını sürdürmektedir. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuruluşu tamamlandı ve başına Mehmet Gürcan Karakaş getirildi.
Genel kurul yapılacak mı ? bilgisi olan var mı?
"Her şeyi zamana bıraktık. Zamanımız var mi bilmeden."
En iyi ilaç sa kibır dur sonuna kadaytdr bekleyeceğiz
egeen 2 gündür gidiyor , sanki beklenti bunda bizim panzer nazlanıyor hayırlısı
nevruz ateşini bekliyor:)
15 Mart 2023 11:10 GÜNCELLENDI 18 SAAT ÖNCE
VW CEO'su Blume, Ford ile bağın 'yoğunlaştığını' söylüyor
VW'den Oliver Blume, iki otomobil üreticisinin "işbirliği projemizin sadece başında" olduğunu söyledi.
Ford'un e-ticaret şefi Martin Sander, Aralık ayında otomobil üreticisinin ilk VW tabanlı EV'siyle gösteriliyor.
Volkswagen Grubu, Ford ile EV ortaklığını "yoğunlaştırıyor", VW Grubu CEO'su Oliver Blume söyledi.
Ford, 21 Mart'ta VW'nin MEB platformuna dayanan ilk tam elektrikli otomobilini tanıtacak.
Ford, MEB'e olan bağımlılığını uzun vadede azalttığını ve Avrupa için yeni nesil EV'lerini on yılın sonuna kadar şirket içi, yazılım tanımlı bir mimari üzerine inşa edeceğini söyledi.
Blume, VW ve Ford arasındaki endüstriyel ortaklığın güçlü ve büyüyen olduğunu söyledi.
Blume, Salı günü VW Group'un 2022 sonuçlarını sunarken "İşbirliği projemizin sadece başındayız" dedi.
VW ve Ford, Ford'un Güney Afrika fabrikasında ürettiği yeni Ford Ranger ve VW Amarok da dahil olmak üzere ticari araç projelerinde de ortaktır.
Van ortaklığının bir parçası olarak VW, Polonya'daki Caddy'sinin yanında Ford Tourneo Connect kompakt yolcu minibüsünü inşa ediyor ve daha sonra şu anda Ford'un İspanya'nın Valencia kentindeki fabrikasında inşa edilen Transit Connect minibüsünü ekleyecek.
Ford, VW'yi yeni Transit Custom'ın bir versiyonunu Türkiye'deki fabrikasında üretecek.
Otomobil üreticileri 2020 yılında birlikte toplam 8 milyon ticari araç üreteceklerini söyledi.
Mahindra 'yolda'
Blume, VW'nin MEB platformunu Hintli araç üreticisi Mahindra'ya tedarik etmek için bir anlaşma ile de yolda olduğunu söyledi. "Mahindra ile anlaşma sonuçlanmak üzere" dedi.
VW, geçen yıl yaptığı açıklamada, Mahindra'nın XUV ve BE markaları tarafından anlaşma süresince 1 milyondan fazla araç üretileceğini söyledi.
sabır ağacına döndük iyice. tahtacı inat biz ondan inat nereye kadar gidecek bakalım
görüş günü olur cuma bu cuma da bitti!
Sn filozof mübarek cuma bir haber gelir
Togg piyasaya çıktı. Ama parçalar kimin halen neden bilinemiyor?Artık binenlerden bilgi alınır herhalde.
CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
79 şirkete 'dış ticaret sermaye şirketi' statüsü
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023'te 79 şirkete "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verildi.
Haber Merkezi
GÜNCELLEME
18 Mart 2023 09:16
79 şirkete 'dış ticaret sermaye şirketi' statüsü
Ticaret Bakanlığının "Dış Ticaret Sermaye Şirketlerine İlişkin Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 2023'te 79 şirkete dış ticaret sermaye şirketi statüsü verilirken, bunlar arasında Arçelik, ASELSAN, Bosch, Çimsa, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Ford Otomotiv, İskenderun Demir ve Çelik, Kardemir, LCW, Petkim, Petlas, Sasa, Şişecam, Tofaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türk Traktör ve Vestel de yer aldı.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230318-5.pdf
dün seansın son saatini izledim. son 2-3 dk kala adam 5040 a (kapanış yerine ) 500 lot alım koydu. son anlarda endeks bozmasına rağmen alışı silmedi. ve kapanış seansında da o emir kaldı. ve alımı tamamlayamadı. egeen ile konya nın yeşil kapaması sebebiyle mi bilmiyorum ama bu işlem dikkatimi çekti. bakalım ptesi güzel bi hareket getirecek mi ? gk niye açıklanmadı- niye temettü açıklanmadı-sanki 5 bin altına salmak pek istemiyoruz gibi..
öte yandan iş yatırım satışları. gerçi takasta pek eksilme olmuyor.
acaba beklediğimiz haber gelicek ama son bunaltma-dökme mi yapıyor ;
veya bu sene beklediğimiz haber gelmicek ama gk haberini geciktirip mal mı çıkılıyor.
kafada deli sorular , ama cevabını bulmasına az kaldı. biraz daha sabır.
çarpanlarımız pahalı, şirket güvenilir,yeni yatırımlar güzel, togg dan iş kaparmıyız vsvs..hisse hacimsiz. çift tarafa sert hareketler her zaman olası.
kendi açımdan bakınca ; bu sene bedelsizi es geçip fiyat düşşe de çok umursamıcam. ( fırsatlar kaçıyor ama bu riski alıp beklemeye karar verdim sonuçta )
amaaa sermaye tavanını 45 kat arttırmışken ; kurumsal yapı sebebiyle spekülasyon oluşmasın diye bedelsizi 5 sene içinde küçük oranlarla yaparlarsa ( her sene %200-300 gibi ) işte o zaman benim beklentim boşa çıkmış olur. şahsen hissede en istemediğim senaryo bu :)
maçın son dakikalarına geldik artık, riskimizi aldık bekliyoruz. hakkımızda hayırlısı olsun inş.
Sn joker16 yazdiklariniz biraz moralimi bozdu, beklenti yüksekken bunlar olmazsa hele birde bedelsiz vermezse freni patlamış kamyon gibi yuvarlanır, benim kendi adıma hiç hoş olmaz hazirana o paraya ihtiyacım var
Hocam moraliniz bozulmasin , ben de kendimce yüklü miktarda uzun zamandir hissedeyim. Sadece biraz fikir jimnastigi yaptim. Keske bu hafta bütün bu soru isaretlerini giderse ; gk ilaniyla guzel bi bedelsiz aciklasa.
Reuters tarafından görülen mahkeme belgelerine göre, bir Rus mahkemesi Rusya'daki tüm Volkswagen varlıklarını dondurdu.
Volkswagen, batılı ülkelerin Ukrayna'daki ihtilaf nedeniyle Moskova'ya benzeri görülmemiş yaptırımlar uygulamalarının ardından Rusya'daki faaliyetlerini askıya alan bir dizi yabancı otomobil üreticisinden biriydi.
işlem hacminin bu kadar düşük olması iyi bir şey gibi sanki
panzer bizi ezecek valla, patron neredesin
gözü hep ekside hiç artı olma niyeti yok. hep en önde koşuyor düşmek için
eplas %700 bedelsiz kararı almış, bizimki ne yapıyor
bence bugün çok sağlam durdu..
Bu sene genel kurul toplantısı yapmiyacakmi bunlar hiç bir haber yok ytd
sn jpkoer16 maçın son dkikalarını bitirdik, uzatmanın uaztmasınıda bitrimek üzereyiz, kağıt 500 altınada kaydı, gk geçiktikçe fren patlaması artacak gibi hayırlısı dedik ve o riski aldık, sn mercek2 nin dediği gibi haziranı bekliyor olabilirlermi, ozamana kadar allah yardımcımız olsun, bazı yerlerde gk ve bedelsiz olmazsa solugu 2000 lerde alır diyorlar
bana göre, şuan en büyük beklenti kayıtlı sermaye tavanı artırımı sonrası yüksek bedelsiz sermaye artırımı yapması. şirketi tanıyan ve yaptığı iş ve anlaşmaları bilen çok kimse yok gibi geldi bende dahil. bedelsiz beklentisi için şuan satan pek yok fakat illa genel kurula sermaye tavanı artırımını onaylatıp bedelsiz sonraya kalırsa ki ihtimal dahilinde o zaman fiyatta düşüş olacaktır diye düşünüyorum.
Ne nazlı bu Helga:)
Freni n fireni tutmaz oldu daha ne kadar salacak endeks bir düşüyor bu üç düşüyor
Yine içinden gecmisler kagidinn.. su beklenti olmasa ; 45 kat demese. Gecen hafta en azjndan yarisini borsadan cekmjs olurdum. Beklenti sebebiyle dokunamiyoruz da :( hakkimizda hayirlisi
Umarım herkesin beklentisine göre tez zamanda karşılık verir kayıtlı sermayeyi 2027 sonuna kadar çıkaracağım der hepsini bir defada yaparmı yaparsa ne zaman yapar belli değil zamanla bekleyip göreceğiz
fren için ilk yorumumu yapayım, kendime göre küçük portföyümün tamamıyla frendeyim,
frenin sermaye artırımı yapacağını TAHMİN ediyorum,
sermaye artırımı beklentim olmasa bu çoooook aşırı pahalı ve çoooook sığ hisseyi asla almazdım,
temettü vermemesi, gk gündemi ilamını yapmamış olması, sermaye tavanını yükseltmiş olması, bedelsiz beklentisi olan şirketler içerisinde freni ön plana çıkarıyor, beklentimi yükseltiyor,
ama kafamda şöyle bir soru işareti de beliriyor, gk da sermaye artırımı yapacağı için gk gündemi kapını geciktiriyor desem, sermaye artırımı için bu kadar uzuuuun süren işlemlere gerek yok ki,
aceba gk da sermaye artırımı haricinde farklı bir şeyler de mi olacak ,
benim bu yazdıklarım sadece tecrübelerim ışığında yaptığım tahminlerdir, beyin jimnastiğidir,
hayırlısı bakalım.