Kolay para kazandirmiyorlar. 15'in ustune atsaydi iyi olurdu.
http://share.matriksdata.com/Images/...1738114311.png
Printable View
Kolay para kazandirmiyorlar. 15'in ustune atsaydi iyi olurdu.
http://share.matriksdata.com/Images/...1738114311.png
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/9b8cxca.PNG
bu haberi yazan selçuk ve kerem tarafsız gazeteciliğe örnek teşkil etmiyorsa ve fetö ila alakaları yoksa cidden buna gerekçe verebilirler mi, tayyip giderse hazine bonosu alıcaz hem de %9 faizle ve global enflasyon zirvedeyken pek inandırıcı gelmedi , borsaya girerler ama
15.000-20.000 puana kadar 10 dolarlık bist 100 rallisi bekleniyor YTD
10 dolarlık ralliyi ilk dillendiren tabi ki ben değilim,bunuen net ifade eden piyasa duayenlerinden finans sohbet kanalındaki selçuk bey ismini yanlış hatırlamıyorsam sanırım, 2 senedir youtube yayını yapan arkadaşın iddiası net.
parasal genişleme ve faizlerde düşüş başladığında fed bilançosuna eşdeğer 10 trilyon dolar global borsalara akacak bize gelen 2002-2015 arası nakit göre 12 kat giriş mümkün olursa ki bir kaynak mümkün diyor, 6 dolardan 60 dolara değil ama ciddi seviyelere bir dolar rallisi beklediğini söylüyor.
link vermemi isterseniz atarım buna benzer beklenti selçuk gönençlerde var ara ara 10.000 puan ve üstü dolar rallisi mümkündür diye ima eder. dolar rallisi BAMBAŞKADIR AFALLATIR DER .
iş bankası için 20 tl çok mutevazidir . hedefin 30-40-50 ve üstü olduğu amacın 3-4 dolar olduğunu düşünmekteyim.
HİÇ BİR ARACI KURUM DOLAR RALLİSİ ARİFESİNDE olsak bile yatırımcısına dolar rallisi bekleniyor 6 ay sabredin portföyde kalın da demez. seçim belirsizliği çıkın diyen de olabilir . uzun vadeci olma vaktidir temettü vermeyen eregli varken bankalardan temettü almak ne kadar güzel bir histir, ve de AYRICALIKTIR .
buralar dutluktur , borsa değil bankalar DUTLUKTUR , AYRICA bazı holdingler ise çok ama çok ucuzdur .
banka endeksi 20.000 puan olursa, borsamız 10.000 puanı aşacaktır , sanayiler o vakit ralli olur.
önden bankalar zirvelerine teşrif edecekler. 30 senedir yaşananlar hep benzer , İNSANLAR GEÇMİŞTEN DERSLER DE ÇIKARTMAZ,
2001 KRİZİ BORSADA DİP NEREDEYSE ŞU AN ORALARDAN KALKTIK GİDİYORUZ. 1.30 dolardan 2.80 dolara burdan 5.50 dolara kadar çıkış mümkün, HEDEF 6 dolar DEĞİL 10 DOLAR unutmayın bunu kenara not alın, tek fark bu 1-2 seneye 6 dolar , 3 seneye 10 dolar testi mümkün hayırlısı bakalım. ytd
bu hep benzer şekilde yaşanmış, bugün bankalara satış da gelse devre de gelse fake hareketlere karşı gülüp geçer ciddiye de almam.
bankalarda 2023 rekor karlar bekleniyor şimdiden %25 yukarı hedefler veriliyor , ben ihtiyatlıyım BDDK VERİLERİNE bakınca yavaşlama var gördüm ama senelik artış oranlarına bakınca bu sene karlılıkta düşüş beklemiyorum,ytd
şu an 1.50-2.25 fk değerler seneye 3.50-4.50 arası olur.
2024-2026 arası 5-8 fk göreceğiz.
xbank endeks zirvesinde ise 10 fk görüp NOKTAYI KOYARIZ bankacılık sektöründe ytd
Bankaların övgüye ihtiyacı yok ister haftalık düşüş olsun haftaya misal, isterse yukarı sürsünler .
3700 endekste 14 tl olan iş bankası
5400 endekste 20 tl olamaz diyenler boşa konuşuyor
borsada okuma yazma eksikliği var ve abartılı kötümserlik var .
kötümserliği seçim yener ama rasyonlik yerine kulaktan dolma yanlış ve eksik bilgiyle amel edenler YANACAKLAR ! AKLIN yerine goy goycu al satçılığı ise hiç bir ilaç tedavi edemez bazıları al sat ile kar edeceğinde ısrarlı
yok öyle bir dünya ,her şartta dolar rallisinde kaybedenler AL SATÇILAR VE AÇIĞA SATIŞÇILAR OLACAKTIR .
10 tl-11 tl den iş bankası satanlar çok mu şaşırdınız 15 tl görünce FİLM DAHA YENİ BAŞLIYOR DAHA ÇOOOK ŞAŞIRIP AFFALYACAKSINIZ , çok bilmişlik edenin burnu ...çıkmazmış işte...
( lafım açığa satışçılaradır )tümünüzün defterini dürmeye sizleri bankalarda çok pis hizaya getirmeye GELİYORLAR
telefon açıp ,BEN JENNY GELİYORUM, BEN JOHN GELİYORUM, ben ben amca geliyorum diyecekler el ayak birbirine dolanacak bakın öyle olacak yerli aracı kurumlar da çok bilmişlik yapmasınlar batarlar açığa satışçılar gibi...
yabancı yatırımcı geliyor .
az kaldı az ....
GELİYORLAR
Bist10'umuz burda. Bu da iyi 3-5 ay once ilk 20'de bile yoktu bir tane. Halk 60'larda.
https://i.ibb.co/vd3X8FQ/bist.jpg
ve isctr sise'nin piyasa degerini gecer
avatarımı akşam değiştircem arkadaşlar
atatürk konulu avatar yakışır ahmet hakan bile ATATÜRKÇÜ oldu be yahu ...
sahol forumda yazdım bist 100 yukarı bir atak içerisinde olabilir , haftaya güzel yerlerde görüşmek üzere,
gaibi ve geleceği kimse bilemez ama haftaya alıp başka bir takım testere hareketler için marj bırakacakları peryotlar da olacaktır , ytd
testereler hep olacak bu piyasada unutmayın ytd
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/eee8gcw.PNG
ABD'de Silikon Vadisi Bankası iflas etti -AA
ABD'de Silikon Vadisi Bankası iflas etti
- Bankanın iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri oldu
WASHINGTON (AA) - ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandığını bildirdi.
FDIC'den yapılan açıklamada, SVB'ye Kaliforniya Finansal Koruma ve Inovasyon Departmanı tarafından sigortalı mevduatları korumak için kayyum atandığı aktarıldı.
Açıklamada, FDIC'nin sigortalı mevduat sahiplerini korumak için Santa Clara Mevduat Sigortası Ulusal Bankasını (DINB) kurduğu ve SVB'nin tüm sigortalı mevduatlarının buraya aktarıldığı kaydedildi.
Açıklamada, tüm sigortalı mevduat sahiplerinin en geç 13 Mart'ta mevduatlarına tam erişime sahip olacağı belirtilerek bankanın varlıkları satılırken sigortasız mevduat sahiplerine gelecekte temettü ödemeleri yapılabileceği aktarıldı.
SVB'nin Kaliforniya ve Massachusetts'te 17 şubesi olduğu belirtilen açıklamada, bankanın ana ofisi ve tüm şubelerinin 13 Mart'ta düzenleyicinin kontrolü altında yeniden açılacağı kaydedildi.
Açıklamada, DINB'nin SVB'nin normal çalışma saatlerini sürdüreceği, bankacılık faaliyetlerinin yeniden başlayacağı bildirildi.
FDIC'nin açıklamasında, 31 Aralık 2022 itibarıyla SVB'nin toplam varlıklarının yaklaşık 209 milyar dolar ve toplam mevduatının yaklaşık 175,4 milyar dolar olduğu aktarıldı.
Açıklamada, SVB'nin bu yıl iflasa uğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğu kaydedildi.
- 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri oldu
SVB Financial Group'a bağlı bankanın, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı dün yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.
Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrası bankanın vadeli piyasada da kayıplarının sürmesiyle işlemleri askıya alınmıştı.
SVB'nin iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri oldu. Bu türden en büyük iflas, 2008'deki kriz sırasında Washington Mutual tarafından yaşanmıştı.
1983'te kurulan SVB, teknoloji endüstrisi bankacılığında uzmanlaş ve genellikle startuplara krediler veriyordu. Banka aynı zamanda startupların halka arzlarına da yardımcı oluyordu.
Banka, varlıkları dikkate alındığında ABD'nin büyük bankaları arasında 16'ncı sırada yer alıyordu.
SVB'nin iflası ABD ve Avrupa'da hisse senedi piyasasını olumsuz etkilerken, bankacılık hisselerinde genel olarak düşüşe neden oldu.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Aramızda yurt dışı profları var öyle ki içeride herşeyi birazda siyasi ona buna sallamak için eleştirenler var.Bakıyorum bu topa girip iki kelime edecekler mi diye TR ye gelince parmakların ayarı yok gömerken....
Birazda şu yukarıdaki olaylar nasıl olmuş bizleri bir aydınlatsanız o kadar mükemmel sistemde.....
Bunu siyasi iktidarı savunmak için yapmıyorum ama bizi kendilerinden ayırdıkları her türlü belli sistemlerine dahil etmemek için ellerinden geleni yapanlar varken bizim borç olunca ülke batık; Aynı durum Ab ya da ABD olunca 2 kelime etmiyorlar. Burada herkesi de saf sanıyorlar.
Adamlar sırf TR sıkıntıda kalsın diye İsrail gazını Suriye Tr üzerinden güvenli sevk etmek varken düşman belledikleri Rusya nın kucağında kalmaya razı oldular. Sırf Tr kafa kaldıramasın.
Ama buralarda birileri geliyor bize masal anlatıyor. Sonra biz karşı çıkınca da İktidar yanlısı Troll oluyoruz hiç yok yere.
Bu topicte bazı olanları biri ABD de yapsa var ya akşamına evden alırlar. Güya bu Ülkede hak hukuk demokrasi yok.
Sayın ZDx herkes yandaş , kendilerini objektif sananlar siyasette bu son bir ayda yaşananlara karşı oturup bir düşünsünler. Esas yandaş ve fikri sabit kimler diye.
Abd ve ab yandaşlığı akp yandaşlığı bence veya sence bir vatandaşın bir devlet görevlisinin vatan hain olması , Kürtçü , komunist , daşist veya mafya üyesi olmakla suçlanması , marjinal veya dinci din düşmanı olmakla suçlanmak , şucu burcu suçlamaları bir yana siyasetin dili Ortadoğu ülkelerinde hep aynı kulvarlarda koşuyor , denizaşırı ülkelerin siyasetlerini övmek veya yermek üzerine politika üretmek de manasız dır , siyaset övgü, sövgü, hizmet için varız ))) Peh peh pehhh ! veya betonarme inşaat güzellemesinden ibaret olmamalı , halkın hayatına dokunmayan işlevsiz yapay projeler üstüne Politikalarınızı kurarsanız , bence sağlıklı bir ortam yoktur .
Abd de dün banka battı demek Abd bunca süper güç imkanlarıma rağmen 2008 de lehman ve toksik varlık sorununu şimdi de bitcoin ve tabana yayıldığı söyleyen aslında pek de öyle olmayan , kapitalist ekonomik sistemi mükemmel halde işletebilmiş değil bunca güce rağmen dandik olmayan 200 milyar dolarlık portföyü kasap mantığıyla yöneten bir BANKERLİK müessesesini denetleyecek yönetecek güce ulaşmış değil .
Abd yeryüzünde tek ve en ileri akıl değildir arkadaşlar akıl akıldan üstündür devletler regülasyonları akılsız insanlara yaptırırsa olacağı budur zaten sorun devlet sorunudur sorun özel sektörün kim batarsa batsın ben kendi gelirime bakarım diyen bireyci mantığı sorunudur .banka ve bankerler şeffaf şekilde denetlense finansal kimya akıl ile yönetilse 2008 den daha sağlıklı dersler çıkartılırdı.
Ab ve Abd sorgusuzca övgüye değer değilller başarısızlıkları da çokça eleştirilir tüm dünya devletler sorunlu idarelerdir.
akp bir daha iktidar olursa Hindistan müslümanlarının yolladığı paralarla kurulmuştu hikayesiyle, işbankası halk ve vakıfbank'ın yanında yerini alır. Son donem yukarı hareketi 'tehlike geçti, akp iktidar olamayacak' hareketi olarak yorumluyorum.
YTD
sevgili dostlar 9,20 destekten başlıyan yolculuk 15,00 den son buldu..kalanlara bol kazançlar..
ABD'ye laf atan adam bunu ABD'nin icat ettigi internetten, ABD'nin icadi bilgisayardan, ABD'nin icadi cep telefonundan, ABD'de Cloudflare'de host edilen bir siteden yapiyor. Yani hayatimin iyilesmesine katkisi oldukca buyuktur ABD'nin. Elestirenlerin ise hayatima hicbir katkisi yoktur asirlardir, olmamistir. Tek bildikleri nemalanmaktir.
Benim en cok icerledign ABD'nin su interneti bunlara kapatilacak bir sekilde yapmadigidir. Gidip magaralarda bedeviler nasil yapiyorlarsaydi oyle yapsalardi gecirmelerini kendi aralarinda.
Biz EURO Bölgesindeyiz arkadaşlar ister GARANTİ BBVA İSTER YAPI KREDİ VEYA AKBANK tüm bankalarımız Euro bölgesi genel eğilimlerden etkilenir Ab adayıyız bunu asla umutmayın.
Abd bankacılık şoku ortada yok panikle 45 milyar dolar çekmeye giden mundinin ahmakça bankayı iflasa sürüklemesi mevzu var . Abd içinde bile kriz yok Bizim sektör için TREN kalktı gidiyor Çuf çuf çuf …
% 15 temettü vereceksin verimin %7-8 olacak
Bankalara %40-50 hak verseler % 25 temettü dağıtacaklar 10 tavan gidecekler hey maşallah dicez …
Gerçekçi olun 5-10 tavanı hak eden bacalı sanayilerde bankalar masa sandalye diye dalga geçiliyor tüm sanayiye para veren kredi evren bankalar yük sanayi dallarının hem ortağı hem de riski paçal yaptığından aba ortağı konumundadır.
Bankalar sanayilere portföy fon mantığında ortak olan Yatırım Şirketleridir bunu bu şekilde anlamak zorundayız bireylere de kredi verirler ama bireyler de kobi gibi düşününüz sokakta yatıp anne baba harçlığı yiyen adama banka kredi vermiyor .
Özetle bankalar bacasızdır yalanı palavrası ile insanları boşa kandırıyorlar İş bankasında şişecam iştirak hisseleri bulunmasa bile işbanka değerinden bir şey yitirmeyecektir , sanayilere ve bireylere verilen krediler bir tür Sanayiye ve geliri iyi ve yüksek sayılan bireylere girişim sermayesi koymaya benzer yani BACALI REEL SEKTÖR KURULUŞU BANKALARDIR diye düşünüyorum.
Finansal sektör kuruluşları ise sigortacılık ve finansal Yatırım bankaları gibi kurumlar , türev piyasalarına Yatırım yapan şirketler , kaldıraçlı hedge fonlar , faize ve tahvile dayalı fonlar yani reel sektöre kımsen uzak firmalardır , riskli varlıklar taşırlar örneğin coine altına Yatırım yapan fon banka kadar asla reel sektör şirketi olamaz ama batma riski oldukça yüksektir . Altın ya % 30 düşerse o paralar ne olacak ?
Bankalar REEL SEKTÖRÜN MERKEZİNDEDİR VE HAKSIZCA tefeci yaftası yapıştırılır, bankalarımızı lanetliyenler neyi neden yaptıklarını anlamak istemezler , çekiştirilirler , üstüne de faizci diye taşlanırlar ki ülkemizdeki bu anlayışı yıkmakta da zorlanıyoruz .
Yedek akçe ve Zorunlu karşılık gibi kalemleri bilançosuna koyan bir bankaya reel sektöre göre daha riskli şirket bu bankadır demek aptalcadır . zk ve yedek akçe açıdından bakıldığında Türk bankalarının batması dünya ölçeğinde en zor bankalardır .
Kim ABD yi eleştirmiş. Eleştirdiğim aynı şeyler orada olunca susan TR de olunca bu Ülkeyi gömenler. Mesaj adresine de teslim olmuş.
Sanki TR yerine İran a yatırım yapılır diyen bendim. Merak etme onlar senin çözümleyemediğin beni çoktan çözümlemişlerdir.
Benim hiç bir insana zararım olmaz. Ya da o amaçlı bir girişimim olmaz. Değil ki bir Ülkeye olsun. Sen aynen böyle hayal dünyanda yaşamaya devam et.
Bence sakıncası yok.
Sayın Deniz Ali güzel noktalara temas etmişsin. Emeğine sağlık.
https://www.borsagundem.com/haber/sv...satmis/1727081
ABD'de son 15 yılın en büyük banka iflası sonrası ABD yönetiminden beklenen açıklama geldi: Mevduat sahipleri bankadaki tüm paralarını bugünden itibaren geri alabilecek
Guzel yazmissin... Tefeci...
Halk bacasi tutmeyene guvenmiyor. Ne yapabilirsin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1014025840.png
Bankaları döve döve düşürüp 2 günde tavan iteler aha aha şortçular çok acımadı demi! derler adamlar bu piyasada 1 kaldıraç şöhret girse yine % 25 zarar yazar öyle bir piyasa bu piyasa
Bankalarda short açıp ekrana 3 gün bakmamak yürek ister gün içi trade ve aç kapa yapana lafım yok piyasa her türlü yalan dolan olmuş ,
10 iyi haber < 1 kötü haber piyasası olmuşuz
Bankalara gore daha iyi durdu bugun. Ama 15 ustunde de zorlaniyor. Son 8 ayda dolar bazli 3X artti. Musibetin gidecegini fiyatladi mi, daha da fiyatlayacak mi anlamak zor. Kendim adina olayin boyutundan dolayi en az 1-2 sene daha tasima taraftariyim. Uzun suredir hicbir islemim yok zaten.
Dede 2 sene icerisinde enflasyonu tek haneye indirme vaadinde bulundu.
TUPRAŞ NE KADAR TEMETTÜ VERDİ-12-13 milyar tl mi KY hep paylaşım yapıyor tupras temettüleri ile tupras aldım deniyor
temettüleri merak ettim 30-40 firma dev firmalardan tupras , froto, bankalar , başlanarak geriye doğru sıralandığında ilginç rakamlara ulaşılıyor, toplamı hesaplamak 2 dakika sürüyor sanırımi kesin hesap ve hakediş yaparken günde 1200 formül muhasebe yapan inşaat müh geçmişim var.pek yorucu olmadı bu bir iş bile değildi .bulmaca çözer gibiydi.
tüm temettüleri excele koyup toplayınca ilavelerle beraber .olasılıkları da eklersek
70-80 milyar tl temettü ödeneceği sene 2023 senesiymiş
bunu 15-20 milyar tl borsada hisse geri alımında kullanılsa 1000 puan yukarı gideriz.
bunu gören yabancı ve ky den yan mevcuat ve km den kopup gelenlerlede 1000 puan ilave.
5240 mı gördük , 7240 puan bist 100 hedefim var mayıs 28 kadar !
sonrası ya 8800 ya da 6600-5500 bandına kadar düşüş seçim sonucu aslında her tür düşüş beklenir ama sert şekilde 8800 denemesi de mümkün YTD
PARAMI BU SENARYOYA YATIRMAYA KARAR VERDİM ,
İŞ BANKASI 19 TL DEĞİL 20 TL DE BİSS 2 Lİ TEPE YAPAR GERİ GELİP 18-20 arasından zıplar ve 25 TL kadar deli gibi amok koşar sanırım mümkün ytd
24,99 tl yakın vade temmuz ortasına kadar ,hedefimde var ytd
kötü senaryoda 18-20 tl arasına da razıyım ytd .
Evet iş bankacılar güzel günler bizimle olacaktır .
ABD FAİZİ %6 az daha silkeler yukarı doğru yelkenlere hava basa basa uçururlar hepimizi !
Tokmaklamaya basladi. Bu hisse gidince baska bir zevk aliyorum.
http://share.matriksdata.com/Images/...1620303011.png
aaaa bugün %3 düsen sasa defter degerinin 20 kati piyasa degerine sahipken, bugün %4 artan isctr defter degerinin hala sadece 0.77`inde imis
isctr piyasa degeri daha defter degerine bile gelememis
fiyati %30 daha artarsa piyasa degeri defter degerine anca esit olabiliyormus
:yahoo:
İSCTR artık xBank ın öncüsü!
https://i.hizliresim.com/24c8oym.PNG
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/tljfxsm.PNG
İSCTR son 5 dk takası, yukarı süren Garanti Yatırım oldu,
https://i.hizliresim.com/nx9it32.PNG