kolayı var araçların günlük kiralanma bedelleri hesaplanıp ileride devlete ödetilir
17/25 Aralıkta yapılmadı mı, suçlu bizdense mal varlığı boşta duracağına rant elde etsin..
Printable View
alkim, teknik nasıl yok dersin ya,...
long, short, ayı, boğa teknik bölge tanımlarımız var mı var,
daha ne abicim,...adamların bir günde canınımı almak istiyorsun,...
aslında trendde şu sıralar var, yok diye bir şey yok,...
05.08.2024 de boşluklu düşüşü bir günde vermeseydi, trend halinde düşecekti,
boşluğun devam edeni ağustos vade kapanışı olmasaydı şayet, şu an trend var diyecektin,....
ne oldu: palacan vade kapanışına, fitche ve fomc/fed ikilisine karşı, her gün satarak düşemezdi,
çünkü bunlar beklentili olaylar,..
onun yerine pundunu bulup bahane ile 05.08 de bir günde bunu düştü,
hatırla sende orada zarar yazıp geri almaya çalışıyordun, yazdığın için biliyorum,..
bizim teknik rakam ise günler önceden belli idi,..11494.xx,..
bu iki olay sonrası büyük elin pozisyon ayarlaması vade sonuna kadar gündemi işgal etti ve
boşluklu düşüş sonrası bu ayarlama süresince yataya bağladı,
vade bitti hareket başladı,...
cuma günü düşüşüne ise son desteğe çok kritik bir yerde kapadık, bir kez çalıştı ve tepki aldık, bu destek ikincisinde çalışmazsa şayet ''ayı'' geliyor,..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49565&page=480
Böyle söyleyince olay net anlaşılmıyor...
Fransa, Almanya vb. ile makam aracı sayısını karşılaştırmak tek başına yeterli bir kriter değil.
Bu adamların 2000 aracı varsa en az 1000-1500 tanesi kendileri için yerli üretimdir.
Bu araçlar külliyen dış açık nedeni. Bak sadece varlıkları!
Yedek parça vb. amortisman ile çarp 1.5X.
Vatandaş yurtdışından ucuz ürün alır diye, 30€ ya düştü üst limit.
Daha işletme giderleri, şoför maaşları, yakıt giderleri(ki bu da dış açığa yazar) var...
10 Milyar USD üzeri sırf bu araçların satın alma maliyeti. Amortisman gideri, yakıt gideri...
15 Milyar USD sırf buradan oluşan açık...
İç pazarda ürünler USD bazında en az 3-5X.
Vatandaş da yurtdışında 30€ ürün alacağım diye götünü yırtsın.
asap üstad.. vatandaş mutluluk çubuğunu bulmuş bence :he:
:drunk:
Tuzun kuru. Kendini yurtdışına atmışsın ama hiç durmadan bu ülkenin ayıplarını, açmazlarını, seviyesini vb. eleştiriyor ve bizim gözümüzün açılmasına çalışıyorsun. Gözümüz açık ama beynimiz kapalı. Bırak tüm vatandaşların birlik olarak haksızlığa karşı çıkmasını ; aile içinde bile insanları bölme başarısını sağladılar. Etrafımdaki yaşananları ve tepkisizliği gördükçe damarlarımdaki kan çekiliyor. Psikolojim bozuluyor ve sokağa çıkmak, insan görmek istemiyorum.
Temiz bir hayat süren, ülkesini çok seven dürüst eğitimli insanın yapması gerekenler vaardır. Hiç bir şeye karışmamak marifet sayılıyor. Banka veznesinden aldığın 100 tl. banknotu 5 dk. sonra yolun karşısındaki diğer bankanın atm ne yatırırken sahte çıkıyor ve tepkiyle veren bankaya başvurunca '' dolandırıcı '' oluyorsun.
Şikayet ettiğin sahte ilan, fahiş fiyat, bozuk gıda , kamusal alanda saat 9:30 kahvaltı yapan görevliler vb. ilgili kurumlar bakıyor ; şikayet konusu '' bizimkilere ucu dokunuyor mu '' diye. Dokunuyorsa görmezden geliyor. Dokunmuyor hatta tam da karşı kaleye gol atmalık bir şikayetse büyüterek cezalandırılıyor. Bıktım, usandım . En iyisi insanın az olduğu sessiz dağlara gitmek ama oraları da hangi gece yakacaklar diye korkuyorum.
Zamanı geldiğinde,
Kasım 2015 seçimleri sonrası yaşananlarının fragman olduğunu görünce ayılırlar.
"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür!" derler.
Daha 1. körfez savaşı bile dün gibi. Demografisi bu seviyede bozulan ülkeler...
Burnumuzun dibinde çok da uzak coğrafyalar da değil ha!
moodys öncesi burası Suriye/Esad gündemini koydu, Putin bunu zorladı, Moodys not artırdı, görünümü değiştirmedi,
Fitch öncesi burası Brics gündemini koydu, Putin bunu zorladı, Fitch not artırdı, gürünümü ise düşürdü,
bu şu demek ratingçilerden Tr nin siyasi görünümü değişmedikçe umut yok demek,..
Tr de içerde siyaseten bir tıkanma var, işte bu tıkanma dercelendiriliyor ama adı konmuyor,..
ratinglerde gösteriyor ki,
bir erken seçim içeriden ve dışardan herkesçe istenen, bu artık çok belli,..
işte dışarıda ratingçiler ve görünüm kararları buna örnek,..
geriye sadece 17-18 eylül Fed kalıyor, yani olası Fed faiz indirimi,... bu içerde ki tıkanmaya bir çözüm, ilaç olabilirmi?
FED in bir kerelik faiz indiriminin bir esprisi yok ve burada hiç bir şeyi çözmez,
nasıl ki FED faizleri buraya gelinene kadar, zamana yayılıp kademeli faiz artırımlarının bitiminde, bu defa da 5.25-5.5 bandında aylarca kendini askıda tuttu ve salladı,..
şimdi indirim işinde de kademeli indirim sinyalleri gelirse, bir de sonraki indirimleri vurgularlarsa bu önemli...
bu vurgular sonrasında indirimler zamana yayılırsa buraya reçete ve ilaç olabilir,..
o şartlarda enflasyon/faiz sarmalının çözümü için içeriden yapılamayanın bir nebze olsa da dışarıdan hallidir,..
burada ratinglere göre bir avantaj, FED in bunu Tr için değil, kendi sıkışmışlığana çözüm olarak yapacak olması,..
işte bunun rüzgarı buharı sana vurursa ne ala..bu da Tr yi seçim veya erken seçim ortamına taşır,..kazasız belasız derler ya o hesap,...
yoksa Tr iyi durmuyor,..ratingçilerde iyi görünmüyor diyor, piyasalar bu mesajları elbbette iyi okuyorlar,..
ben Tr nin umudunun seçimden ve siyasi tercihin değişmesinden geçtiğini düşünüyorum,...
Brics i savunuyorum ama şimdiki mevcut siyasetle bu olsun orada endişelerim var,..
Siyaset otursun Brics olsun,..
görüldüğü üzere Tr de aslında ekonomiye nazaran siyaseten tıkanma daha büyük bir sorun,
ratingçiler, kredi dercelendirmenin siyasi tarafı olan görünüme verdiği derece ile bunu duyuruyorlar,..
siyasette ki tıkanmışlık, doğaldırki içerde ekonomik sorunlar üzerinden dile getiriliyor, ekonomi siyasetin değişmesinde en kestirme yoldur,..bu böyle sürdükçe içeride ki siyasi tıkanmışlık, kendisine dışarıda yeni siyasi alanlar açarak bunu yenmeye çalışıyor,...
işte Brics bunlardan biri, işte Brics, aslında hem bu nedenle siyaseten bir mecburiyetin ürünü, hem de AB yollarında yıllarca süren bir ikiyüzlülüğün doğal bir yansıması,..
Putin de bunu biliyor ve kullanmak istiyor,..hayrınıza olur diyor,..Suriyede de alacağınız kararlarda rahat eder rahatça kararlar alabilirsiniz diyor, ama:
ama piyasalar ve onların dilleri çok farklı,..
bakalım ekonomi siyaseti kesecek mi?..
https://pbs.twimg.com/media/GW26LOCX...pg&name=medium
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Sayın Dolandırıcı. Mahkemede Yargılanıyor.!!!!
https://m.youtube.com/watch?v=b4SDlyFD9Ac
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
halk bankası geçen gün müşterilerine sene sonu %35 diye mesaj yolladı. benim yorumum değil.
hadi eyvallah. rasgele.
Asıl erken seçim kararı alındığı zaman görürsünüz borsadaki operasyonu. Böcekler bir kaçmaya başladı mı para da yok içerde malın altında eziliriz. Bizim ülkede şuan borsanın, USD nin değeri bu faizle ikisinden birinin fiyatı yanlış. %60-70 faizin olduğu ülkede 2024-2025 de ayakta kalabilecek kaç tane şirket var. Ya dolar gerçek değerine gelecek ya borsa düşecek.
Ege Bölgesinde Donlar Kıyıya Diktir - Güldür Güldür Show :kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=E-y1keJsKA0
https://pbs.twimg.com/media/GWsdQbpX...png&name=small
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Rant ve soygun devletin her kademesinde yayılmış,önünü kesmek için özelleşme olmalı,vekiller sözleşmeli olmalı,dokunulmazlık diye birşey olmamalı,bakanlıklar özelleşmeli,harcamalar denetlenmeli,belediyeier özellesmeli...devlete her kademede soygun rant ozaman biter..faizle ekonomi düzelmezz..batarız..
https://i.hizliresim.com/6ti8ojj.jpg
https://i.hizliresim.com/6iafj3i.jpg
teknik yok madem,
ne yapalım borsayı kulaklıktan mı dinleyelim,
varsa böyle bir hizmet lütfen linkini falan paylaşalım,
ben şu çalışmada en azından ne olursa ne olur diyebiliyorum,
bakın orada düdük kadar bir turuncu var,....niye o turuncu, renkleri ve manalarını yazdım şimdi tekrar etmeyeceğim,..
pzt şunu söyleyebiliyorum,
cumanın devamında direk aşağı yaparsa, kırmızı alana doğru cumadan gelen düşüş devam, sertlik olabilir,..
yok a mavi yaparda, sonra turuncuya kapak atarsa, düşüş mülayimleşir ve durur, bu da net,..
a mavi üstüne sarı yaparsa, bu defa düşüş bloke olur, günlük grafikllerde destekler çalışmış demektir, yükseliş hazırlığı yani mavi on the way olur,..
şimdi bu olasılıklardan yola çıkarsak,
1.pzt borsa açacakmı, bence açacak bu kesin,..haftada 5 gün mesai yapıyorlar,
2.açılışta cumadan gelen satışın devamını beklerim, .büyük olasılıkla,kırmızı alanlar, yani düşüş beklenttim devam eder,
3.bu olmadı a mavi alan içine dönerse 5lik destek alanı çalıştı demek, bkz bir önceki attığım grafikler, a mavi ler destek ve direnç alanları..
4.a mavi den tekrar kırmızı yapabilirmi evet, çünkü borsa 18:00 da kapanıyor,
5.a maviden sarıya çıkabilirmi evet, çünkü borsa 18:00 da kapanıyor,
6.günün sonu turuncuya çıkabilirmi bence evet, çünkü grafik 5 lik grafik ve gün bitimine 96 adet bar var,
7.nihayetinde turuncu paralel çizgiler olası bir trend halinde düşüşün varacağı son yer,....bayağı aşağılarda,..pzt nin konusu değil, olabilirmi evet,..günlük desteğin kırılmasına bakıyor,..
olasılıkları filtrelersem açılış için çünkü açılmadan borsa başlamıyor, önce açılması lazım,
bu durumda ilk olasılığım 2.madde,..bu çalışmazsa 3.madde, ondan sonra diğerleri,..
teknik yoktur he, süs olsun diye benim kırmızda kapattı son cuma düşüşünü
Bu cuma zararı..
umarım pazartesi 400.000 kârla kapatırız..
[IMG]https://i.hizliresim.com/bs79eqp.jpg[/IMG]
levent gültekinin sanırım iki önceki videosunda vardı . bir araştırma şirketi hesaplamış.
2050 ylında.. tr nüfusu yarı yarıya mülteci oluyor.
yannışmı duydum diyip geri sarmıştım.
hesaplamada sanırım gelenlerin doğum yapma hızına bakıyorlar. + aylık ortalama gelenleri ölçmüşler vs.
artık ekonomik krizden vs çok daha önemli milli güvenlik sorunlaırmız var.. para falan yanında ölçülecek şeyler değil.
uzun vadeli planlarınızı çocuklarınız için buna göre yapınız efem.
:drunk::drunk:
düjmandan daha zalımsın ihanet....
alkim,
bak 02.08.2024 barı,
senin sorunun ondan kaynaklandı,..
05.08.2024 barıda zarar etmene yol açtı,
buna rağmen zararını azaltmana sevindim,..o dönemde mesajlarından daha çok olduğunu biliyorum,
ağaşı düşürmüşsün sevindim,..
hülasa 02.08.2024 tarihinden önce benim endeks topikteki mesajlarıma bir bak istersen,
konu 8s idi, yani 8 hafta sürecek geneli düşüş olan bir period,
bununda ana rakamı yani piyasayı longta tutacak rakam 11494.xx ti,
02.08 11494.xx altına kaydı, 05.08 de çakıldı,..
bunların hepsi 8S de oldu,
8S 09 AĞUSTOSTA BİTTİ, 12 AĞUSTOSTA BU DEDİĞİM 9L BAŞLADI VE 11 EKİMDE BİTECEK
saonrası vade geçişine doğru yöneldiğinden bu defa bu çakılış üstüne sıkıcı yatay gelişti,
ve yapabilene trade imkanı tanıdı, zararı olanlardan bir kısmı bunu kullanabildi,
mesela senle birlilkte hatırlıyorum berkim de zarar yazmıştı açıklayanlardan,
burada konu bunlar değil, konu teknik yok, trend yok, teknik analiz yok demek,
sıkıntı burada,...
o nedenle benim mesajlarıma belki bakıyorsundur ama o tarhler önecesinde bu perspektiftende bir bak istersen,
endeksS topikte mesaj 3369, 3440 özellikle bir göz at onlara,....
Batıda çekilen filmleri pek önermiyorum size.(çok film izlediğiniz , izlemiş olma ihtimaliniz olduğu için)
İzlemiş miydiniz sn EMLAK ?
(Bu seferlik istisna yapalım)
https://www.imdb.com/title/tt1446714/
çamaşır makinasının ve buzdolabının markası ariston değilse.. birde arada dolabdan ses gelmiyorsa.
alkış neyim yog.. :drunk::drunk:
neeeeeeeeee
ıııyyykkkggg.....böggghhhhh :drunk:
Kılıçlar kime çekildi...
Tokatlı long herhâlde yoksa böyle haberleri kaçırmazdı. Hemen yapıştırırdı
Kara para aklayicilarinin serbest bırakılması akp liler de bile ciddi tepki gördü.
Para ile twit artırılan hesaplar bile yok artık dedi
Can havliyle teğmenler üzerinden gündem değiştirme kılıfına sığındı ama etki etmiyor artık
Rte akp freni patlamış kamyon gibi aşağı gidiyor destekleyeni kalmadı artik
AKP'li Metin Külünk: Sokak'ta artık doğrudan Erdoğan'ın kendisi tartışılıyor, görevi güzel anılarak devretmesini isterim.
Sessizlik bu yuzden
Hz Ömer adaleti de harikaymış.
İçine sıçmadıkları bir şey kalmadı.
Ülke 25 sene geriye gitse 50 sene ileri gitmiş olacak amokachi.
alkim,
çözümün ne, ben çözümlerimi sunuyorum,
zamanım belli 9L, bundan kaçamam,
günlükte desteklerim değerlerim rakamlarım belli,
uyarılarım önlemlerim belli,
bölge tanımlarım belli,
majörüm belli, minörüm belli,
ve ikisi farklı kaynak buna rağmen tutarlı,
saatllikler farklı çalışma yine günlükle tutarlı,
anlatımlarım belli, resimli,
ne olursa ne olur bende belli,
günlük çizgilerim sabit değişmiyor,
bu nedenle sonsuz geçerli,..
sen ise boşluğa yazıyorsun,...
diyelim çaktırmadan duyurduğun %1 yukarı açtı,
benim destek çalıştı demektir ve ben zaten 9L ciyim,..
dersinki şu sebeple şundan şunu bekliyorum, onu ben ve burada herkes anlar
yazamıyorsan bu şekil, yazanı, çizenide eleştirmemelisin,..
sen eleştriryorsun ve bunu da çaktırmadan yapıyorsun, aynen tahminlerin gibi,..
hep oynama alanın var, benim de oynama alanım var ama, benimki anlatımlı ve resimli,..
Aranızdaki konuya dahil olmadan
Diyorum ki
Biz yaklaşık 40 yıl kadar önce teknük analiz öğrenmeye uğraşırken;
Teknik analizin çalışmasının en önemli şartının ETKİN piyasa gerekliliği olduğuydu.
Şimdi sen ortada tek bir büyük el ya da bir kaç çok büyük oyuncu olduğunu kabul edersen (yani kontrollü piyasa mevcutsa ) teknik analiz çalışmaz.
Yok böyle bir şey yok, etkin piyasa mevcuttur dersen,o zaman da diğer yazdıklarının bir önemi kalmaz.
Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltirken Mahfi Eğilmez'den ilk yorum
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü durağana çevirdi. Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Fitch'in Türkiye kararını "Ekonomi için olumlu gelişme" olarak yorumladı. Eğilmez, Türkiye'nin CDS priminin de düşmesinin beklendiğini belirtti.
Turkey is the country with the least consumption of red meat, chicken and fish in Europe.
- European Statistical Agency
https://pbs.twimg.com/media/GV5zFgvW...jpg&name=small
Ülke teknik olarak batmış durumda.!!!
Kimin eli kimin cebinde .!!
Belli değil.!!!
Hak hukuk hırsızın yanında.!!!
Sistem sefillik üretiyor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar masallar.!!!