Bende bi süre yazmama kararı aldım, bize gün yüzü göstermeyen taktacıyı kınıyor ve boykotumu sessiz kalma hakkımı kullanarak yapıyorum.
ne zaman 20 tale olur o zaman gelip yazarım buraya
De hadi
Printable View
Bende bi süre yazmama kararı aldım, bize gün yüzü göstermeyen taktacıyı kınıyor ve boykotumu sessiz kalma hakkımı kullanarak yapıyorum.
ne zaman 20 tale olur o zaman gelip yazarım buraya
De hadi
İstenilen olmadı maalesef. Ytd
sakin olun bilançoya 2 ay yaklaşık 40 küsür iş günü var
Haftalık kapanıs grafikleri (TL USD EURO bazlı) hic fena olmadı aslında. Aylıklarda zorluyor. Kısa vadede sıkıntılı.
endekste 10.708 petkm de 18.20 ve 18.09 destekleri önemli.... iyi çalışmalar..
Cuma günü 1858 üstü beklentim vardı. Ama hacimsizlik ve indikatörlerdeki şişkinlik ile biraz soğutma havası var gibi algıladım. Ha bu demek değil ki yükselmez ya da düşmez. Daha öncede fikrimi paylaştım şortcu ve spotcuların durumuna göre yol alacak gibi. Teşekkürler mor menekşesiz paylaşım için. 😊 Ytd
Spencin ekmeği umut olmus. Ha gayret. Ytd
Bu nasıl rakam looo 1853.
Tissot reklamı mı yapiyon sen.
Artist olup soyuncen mi yoksa.. ytd
Buraya özel olmamakla birlikte 0 ziyaretçi derken şaka değildi. Birçok topik son zamanlarda bomboş, özellikle de bilançolardan sonra epeyce azaldı. Ytd
Geçen yazdiydim bu süreci pandemi dönemine benzetiyorum diye, arada da lingoya yazıyorum al oradan buraya yapıştır olmuyor. Trump ticaret kafalı biri. Pandemide emtialar mücbir sebeplerle üretim durdurmama ise gidememe vs ile yükselmişti, yani arz sıkıntısı kaynaklıydi.
Sonrasında normal yaşama dönüş ve stok fazlası oluştu bir çok sektörde. Ve faizlerin yükselmesi ile de alım gücü zorlaştı ve ıgına sıkına bir şekilde stoklar eritilmeye çalışıldı.
Bir yandan yemen Kızıldeniz fiyatlara etken olurken ümit burnundan sevkiyatlar yapılarak bir nevi yavaslatilma yaşatıldı.
Mücbir sebep sonrası olan durumlar suni mıdır bilemem ama Trump yaptırımları da bir sunilik düşünüyorum yani, üretimde frenli bir şekilde yaptirtmak, vergi koymak, husiler vs vs birden piyasaya can verilsin istenmiyor. Kısmen suni veya gerçekte olması gereken mı savaşı krizi bilemem. Ama faizler indiriliyor nitekim ve tabi bu süreçte aynı pandemi sürecindeki gibi aheste aheste ilerliyor kanımca..
Sektörler birbirine ilintilidir. Biri olmadan öbürü olmaz. İş varsa para var, para varsa alım var, hizmet var satış var, pandemiden tek farkı iş var oluşu.. kasilmaya gerek yok bu yüzden sanki..
Ytd
Etilen-nafta makası haftalık bazda etilen fiyatlarındaki %8,1 azalışın etkisi ile %19,9 azalarak 299 ABD$ olarak gerçekleşmis.
Ytd
https://www.youtube.com/shorts/aYWyP...?feature=share
Bugün bazı hisseler salsa yapiyorken, bizimki Fatih Ürek yılan dansı ile sahne aldı. Daha 30 dakika var.. 😊 ytd
Salsa dan ne anlaşıldı bilemiyorum. Ama 2 ileri 1 geri, 1 ileri 2 geri. https://www.youtube.com/shorts/vuips...?feature=share
Hareket var icraat yok anlamindaydi. 😂
Ytd
Yüzdük yüzdük Çarşamba günkü Fed kararinin kuyruğuna kadar geldik.
Mavi kablo yani 1 ncı seçenek ağırlıklı gibi hala, bolinjirin ağzını da yukarı yaydira yaydira açtılar bir terslik olmazsa, Çarşambanin gelişi Sali dan bellidir, ha bu söz böyle olmasa da Sali sallansin o zaman.. ytd
9 yeşil günlük çubuk varken hala mavi kablo olur mu denilebilir.
Bakalım ahte vebal olmasın diye de ekliyim. Sonuçta istediğim yerin üstüne atmaya çabaladı ama olmadı.
Hacim önceki günlere göre fazla idi, lakin yarın bu hacmi alım yönlü devamı gelir mi yoksa bugünku ortama ayak uydurmakmiydi bu yüzden salı important. Ytd
Zaten hep iki seçenek yok mu? Mavi kablo mu kırmızı kablo mu 😊 ytd
Ziyaretçi 1 hala. sayı artacak mı acep. Ytd
Bu muydu o 9 yeşil çubuğun sonu. Ne şimdi bu? Ytd
Aracı kurumların makas paylaşımlarını da bahane etmiş olamazsın.
Makas Çıkarken me duserken kıtır kıtır. Yok öyle İlk çeyrek ortalamaya bakarsak. Ytd
31.12.2024 değerleme kuru 35,22
18*03 kur 36,60 hedi oldun 37 1,3 milyar usd açık var 37-35,22=1,78 toplam kur zararı 2.4 milyar olur (ticariborç finansal borç)
finansal borç yaklaşık 1 milyar usd senelik faiz ort%9 olsun 3 ayda 25 milyon usd faizden gelecek toplam faiz kur yaklaşık 3.2 milyar tl geçen yıla göre oldukça az bir fnansal gider
amortisman çeyreklik 1 milyar civarı gelir liman değer düşüklüğü sebebi ile amortisman düşecek
**star son iki çeyrek olumsuz gelmişti bu çeyrek stardanda katkı gelir
**stra arsa son çeyrek 3 küsür milyar zarar yazdı o da gelmeyecek
***stoktan en az 2 milyar kar yazar
****ciro ve kko iyileşme ve faaliyet karında iyileşme görünecek
dipten dönüş fiyatlanır ama paniğe gerek yok daha 1 aydan uzun süre bilançoya zaman var
fiyatlama 7-10 gündede yapabilir
şuan herşey olumlu petkim için
özellikle berbat 4. çeyrekten sonra
Petkime cin girmiş. Artık kurşun mu dökerler dökümhaneye mi verirler bir çaresini bulsunlar artık.
dikdörtgenin bulunduğu bölgeden civ civ çıkabilir..
https://i.hizliresim.com/9tz4bjz.png
rusya gazprom büüyk zarar açıklamış, 12 milyar doalr, doğrudan yada dolaylı etkisi olur mu, gazpromun socarla bir bağı varmı.
15 sene (yazı ile onbeş sene) önce doalr bazlı Netaş grafiğini çok beğenir ve takip ederdik, aylık grafik. O zamanlar 90 lı yıllarda netaşı nortel almıştı, 150 dolar görmüş, sonra netaş 3 dolara düştü. Derken petkim bu netaş grafiğine çok benziyor, ama o 15 sene nerede, 2025 mi 2030 mu.
Sayımız hem üye hemde ziyaretçi açısından artmış. Yarın fed var, öncesinde piyasaya verdiler savaş haberlerini yine düzeltmesidir diye umuyorum.
Fed tarafından da bakarsak faiz öncesi bu haberlerle ile zaten Şahin takılıyordu.
Yarın faizi pas geçerse eğer güvercin cümleler kurarlar, faiz indirimi yaparlarsa da Şahin kalırlar.
Pandemide değiliz ki, önünde sonunda faizlerde normalleşecek. Piyasayı silkelemekten öte değil diye şahsi fikrimi de ekliyim. Ama yatırım tavsiyesi olmadan. Ytd
Fışkırttırıp fışkırttıracağı hepi topu 18.61 miş yani dün spenc hc nin verdiği 1853 rakkamı nokta atışı olmuş :yahoo:
Manukyanın dediği olursa
Yandı gülüm ketenhelva
Umarim olmaz :whistling:
https://youtu.be/3PLIa3zFqt4?si=kX63UMPjwKFao4kw
https://youtu.be/oFXvo-f3h0s?si=1op0S9MQoxztRzp2
Dert bende derman sende diyor ışın Karaca
Ytd
Herif malları itekleyebildiyse yani bu becerisini yapabildiyse şayet,
İki secenek mevcut
1-Çıktığı hızla geri gelir
2-yeni dip tazeler
Yok bu becerisini yapamadıysa
Tek şık kalıyor geriye
Mecbur tutucak ve dökülenleri topluyacak
Bıraktığım yerdeyiz. Salıyı böyle sallayacaklarini beklemezdim ama oldu işte 9 yeşil çubukla indikatörler iyi sisirmislerdi, biraz nefes oldu.
Ha bazı zaten yükselmiş şirketleri daha çok yukarı aldılar ama az saldılar. Onların ki düzeltme oldu. Mesela bankalar ve bazı holdingler yeni zirvelerini tazelemislerdi, benim akgozlu bankada tobo var ve hala bozulmus değil. Sözüm ona şu ortamda petkosla muhteşem performans yaptı diyemem o 9 yeşil çubukta olsa. Gidecekler belli de gidemeyenler hala belli değil ve top ceviriyorlar. Sabır tabiki öncelikle.. Ytd
Oysaki bugün ortam o kadar musaitti ki, ağzında sakız elinde tespih vaziyetleri için. Sortculara mı acıdılar anlamadım..
Acıma acınacak hale düşersin derim de Petkim olunca ne beddua ne ah tutmuyor .. ytd
Sıfatına tükürem iki arada bir derede dolanıp durmalarina. Ben diyom anyaya o diyor ki konya ya. Ytd
İç gundem negatif haberlerle kayniyorken, dış gündem Trump, Putin gorusmesiydi.
Güncelleme: 18 Mart 2025 22:43
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'daki enerji santrallerine yönelik saldırıların 30 gün boyunca durdurulması yönündeki önerisini kabul etti.
İki lider bugün telefonla bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmeye dair Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in ordusuna gerekli talimatı verdiği bildirildi.
Karadeniz'de deniz taşımacılığının güvenliği konusunda müzakerelerin de başlayacağını aktaran Kremlin, 30 günlük ateşkes süresince Ukrayna'nın yeni bir seferberlik veya silahlanma hamlesinde bulunmamasını talep ediyor.
Trump, Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, Putin ile yaptığı görüşmenin "çok iyi ve verimli" geçtiğini söyledi.
Rusya, Şubat 2022'de başlayan işgalin ardından Ukrayna'daki enerji şebekelerini hedef aldı.
Kremlin'in açıklamasına göre, 19 Mart'ta Rusya ve Ukrayna 175 savaş esirini takas edecek; ayrıca Rusya'da tedavi gören 23 ağır yaralı Ukraynalı asker Ukrayna'ya teslim edilecek.
Beyaz Saray ne dedi?
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu konu başlıkları öne çıktı:
Trump ve Putin, Ukrayna savaşında "barış ve ateşkesin gerekliliği" konusunda görüştü ve bunun "kalıcı bir barışla" sona ermesi gerektiği konusunda anlaştılar.
İki lider, ABD ve Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Liderler, "barış sürecinin" enerji ve altyapı ateşkesiyle başlaması gerektiğini kabul etti. Ayrıca Karadeniz'de bir deniz ateşkesinin uygulanmasına yönelik müzakerelerin başlatılması konusunda mutabık kaldılar.
İran'ın İsrail'i yok edebilecek bir konuma asla gelmemesi gerektiği konusunda ortak bir görüş paylaştılar.
Trump sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda sıklıkla dile getirdiği iddiayı tekrar ederek, "Eğer ben başkan olsaydım, bu savaş asla başlamazdı" dedi.
ABD Başkanı, Rus mevkidaşı ile gerçekleştirdiği görüşmesinde barış anlaşmasının birçok unsuru tartışıldığını söyledi ve "Binlerce askerin öldüğü gerçeği de ele alındı ve hem Başkan Putin hem de Başkan Zelenskiy bu savaşın sona ermesini istiyor" diye yazdı.