aynen hocam, ben de fantazi olsun diye pyr ve pmp aldım :)
Fon lara dikkat edin dedik , yeni moda fon işi , hisse yi pump layıp yüksek getiri elde edip , fon adı altında borsaya yatırım yapmak isteyen mevduat faizinden bıkmış şaşkın KY ye yaslıyorlar.
KY bankalar tuprs kchol falan gibi borsa kağıtlarını aldığını sanırken patronaj manipülasyon hisselerinden yükleniyor haberi yok.
Kkm sonlandırdı.yeni hesap açılmayacak vadeai dolanlar yenilenmeyecek
Bugün Dünya gazetesinin manşetinde vardı: 1 aylık faiz % 51.5 e inmiş.
Hangi banka Kime veriyorlar bu faizi?
Parayı boşta bırakıp gerçekte yüzde 46 bile vermeyen hoşgeldincilerin faizini mi almış...
Bir ekonomi gazetesi bu olaydan bihaber olabilir mi?
Güya mevduatçılar çok faiz alıyor, siz de dolarınızı bozdurun algısı mı?
Enflasyonu yükseltenler sıralamasında sürekli esnaf, ev sahipleri falan suçlanıyor. Oysa esas oyuncu kamu zamlarıdır. Denetlenen ve düzenlenen fiyatlar diye uydurdukları '' GÜNCELLEMELER '' tüm toplumu ateş topu gibi yakıyor.
Toplum dediğimiz insan kalabalığı ise '' bana ne kardeşim , ben işime bakarım '' havasında. Taki kendi başına gelene kadar.....
Hacettepe Ünv. Onkoloji hastanesinde prof. MR istedi. Ücretsiz çektirmek için 6 ay sonraya sıra , ücretlide bile 32 gün. Dün MR çektirme randevusuna gittiğimizde 40 gün önce 2400 tl. olan çekim ücretinin 6150 tl. olduğunu veznede öğrendik. Enflasyonu azdıran hasta grubuna dahil olduk.
Gelebilecek kötü günler için para biriktirerek kayıt içinde tutan biz mevduatçılar '' kötü faizciler '' adeta potansiyel suçluyuz. Biriktirdiğimiz paradan zaten kazanırken tüm cukkalı vergiler ödenmişti. Şimdi de kümesteki hazır kaz olduk. İlaç alırken bile emekliden neredeyse 1/4 ücret isteniyor. Suriyeye kabul etseler gitmek isterim. Böyle yaşamak ağrıma gidiyor.
Açığa satış yasağının kalkması arbitraj fonlarına olumlu etki eder diye düşünüyorum
Döviz bazlı hangi fonları önerirsiniz.
Şu günlerde fonlarda oynaklık mevcut likitlerde,neyse kendisine gelebilir önceden olduğu gibi.
Bu hafta Nkolayın 43'e ineceğine dair bir haber geldi kulağıma
Dövizde hareket hızlandı dolar 41,05 e dayandı , bu ortamda faizi iyice indirip stopajı da artırmaya devam etsinler bakalım. bi de üstüne kkm den çıkanlar var tam evlere şenlik. ünlü türk büyüğümüz tansu hanımın da vaktiyle dediği gibi tl tutanın eli yanar olmasın sonra. :)
Geçen ay yüzde 51 getiren ONN fonu yüzde 44 e düşmüş.
Yine iyi getiren bir başka likit fon yüzde 42.5 olmuş.
İşbank PPF nu yüzde 42 olmuş
Fonlardaki faizler çok hızlı düşüyor.
Pkv den onn geçtik geçen n ay pkv düzeldi onn batırdı p.tesi full onn saticam bende.
rs1 1 günlük 0.14 getirdi normale döndu
11 Eylül de 300 daha düşer nkolay mantıklı gibi 140 günlük veriyor sanırım ...
Para artık bence gram altına gidecek
nkolay 43 olmuş
Merhaba
On plus faiz %48
mesala 450.000 TL - 40.000 vadesiz bakiyeli
burada daha önce vadesiz bakiyeli faiz hesaplama formülünü paylaşılmıştı. elinde olan varsa iletebilir mi
Chp kayyum olayindan sonra faiz dususu artik hayal oldu bence eylul biraz hareketli gececektir
geçti borun pazarı , cehape anca kuru gürültü toplaşıp toplaşıp dağılsınlar başka icraat yok. adamlar ekremi bile içeri aldılar 6 aydır kimin umrunda sanki ? onlara kalsa asla dokunamazlardı falandı filandı peh peh peh. kim takar yalova kaymakamı kuyruk gölge başkan özgürü... (ekremin kuyruğu!)
adamlar adım adım stratejik ilerliyor , faiz indirimini falan da etkilemez. herşey planlandığı şekliyle devam eder. cehape malesef kendi durumuna kendi yanmak durumunda her zamanki gibi...