Endeks yeni bir zirve yaparak günü ve haftayı kapattı.
Kuralları ve kalıpları ezberleyebilen dikkatli herkes bu ralliden başarı ile çıkacaktır.
Printable View
Endeks yeni bir zirve yaparak günü ve haftayı kapattı.
Kuralları ve kalıpları ezberleyebilen dikkatli herkes bu ralliden başarı ile çıkacaktır.
Örnek kurallardan biri; verilen tarihlerde beklenti ters yönünde hareket olduysa bu devam eden trendin gücü olarak yorumlanmalı.
Trendde aşırılıklar tarihlerde bir iki günlük değişiklik etkisi yaratabiliyor.
https://i.imgyukle.com/2020/11/14/TnXwje.jpg
https://www.tradingview.com/x/2NCqGlJD/
BIST100 düşer mi/yükselir mi?
BIST 100, 1291.29 seansı kapattı. Performans olarak haftalık % 8.33, aylık % 8.58 ve 3 aylık % 18.88 yüzdelerini görmekteyiz. Bu sene performansı % 12.85 kar/zarar oranında bulunuyor.
BIST100’ye dair indikatörlerin rating’i Nötr sinyali veriyor. Müthiş osilatör 80.34048618 A seviyesindedir. Stokastik %K (stoch) çizgisi % 91.91 N seviyesindedir. 90 üzerinde olması nedeniyle aşırı alım bölgesinde ve boğa piyasası mevcut.
NASD** BILEŞIK ENDEKSI, 11829.3 seansı kapattı. Performans olarak haftalık % −0.55, aylık % 0.99 ve 3 aylık % 6.29 yüzdelerini görmekteyiz. Bu sene performansı % 31.84 kar/zarar oranında bulunuyor.
COVID19 kaldı, ABD seçimi oldu. Bakalım ne beklentiler oluşacak 2021 yukarı yönde olabilir.
sn. JAKO çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz,çok teşekkür ederim.
dolar bazlı bıst-100 ve tl bazlı bist-100 e bakınca ORTAK NOKTALARI; 23 kasım ile başlayan haftanın düzeltme haftası olduğudur.
yanlışım varsa düzeltebilirseniz sevinirim.
https://www.tradingview.com/x/9gtwSCDp/
Borsa endex düşer mi/yükselir mi?
BIST 100, 1259.72 seansı kapattı. Performans olarak haftalık % 0.0135, aylık % 0.0562 ve 3 aylık % 0.12 yüzdelerini görmekteyiz. Bu sene performansı % 0.1009 kar/zarar oranında bulunuyor.
BIST100’ye dair indikatörlerin rating’i Al sinyali veriyor. Müthiş osilatör 95.04813471 A seviyesindedir. Stokastik %K (stoch) çizgisi % 87.53 N seviyesindedir. 80 ila 90 aralığında ve yüksek alım olduğu belirtilebilir Kısaca, başka bir belirsiz faktör olmadığı sürece, 24 saat için bazda genel anlamda Al sinyalleri alınmaktadır.
Sn Jako, zamanınız olursa Bitcoin analizi (ve aslında eminim Altın merak edenler de vardır) yapma şansınız olur mu? Yada başka bir topikte yazdıysanız veya bakmamızı önerdiğiniz bir başka topik/yazı/analiz de olabilir.
Her zamanki gibi elinize sağlık- Nisan-Mayıs'dan beri bu analizler dünyadaki bu değişkenliklere rağmen nasıl bu kadar yüksek tutarlılıkla seyreder- hayranlık içindeyim doğrusu.
Sayın JAKO,
Başarılı ve kıymetli analizler için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.
Haber ile pek ilginiz olmayabilir çalışmalarınıza göre lakin MB, piyasanın istediğini verirse çoşku artarak yukarı devam etmez mi?
Yani beklentiler karşılanırsa ve devamı yönünde mesaj verilirse, düzeltme daha sonraya kalabilir mi?
Çok teşekkür ederim.
Sn Jako bahsettiğiniz 1444 bin olabilir mi? Yoksa öngördüğünüz düzeltme mi olacak?
Düzeltme beklerken bile yükselen bir piyasa çok güçlü bir boğa piyasasıdır. Hedefi 3 bin 5 binli puanlar olan bir yükseliş trendinin henüz kapı eşiğindeyiz.
30 Kasıma kadar düzeltmeyi bu şekilde okumak gerekiyor.
Bunu destekleyen temel ekonomik arka plan olmamasına rağmen bu ralli geliyorum diyor.
Bu yüzden adına mecburiyet rallisi dedik.
Aralık ayında yükselişin genele yayıldığı seanslar coşku ve heyecan yaratıcı seanslar aracı kurumlarda açılan hesap sayılarında yeni bir rekor getirirse bu işler böyle derim.
Bitcoin şu an fren mesafesi dediğim alanda hareket ediyor hesaplanabilirliği yok orta vade için, uzun vadede yükseliş görünüyor. 180000'ler görünüyor.
teşekkürler
Evet,kendisi de zaten bahsetmişti verilen tarihlerde beklenti ters yönünde hareket olduysa bu devam eden trendin gücü olarak yorumlanmalı şeklinde.Yani verilen tarihte düşüş görünüyor ama tersine yükseliyorsa trend güçlüdür ve 3 veya 5 binli rakamları daha üzerine koyma ihtimalini belirtmiş diye düşünüyorum.Ara ara snırlı düzeltmeler geliyor zaten sizin de bahsettiğiniz gibi.
Aralık 3. haftasına kadar ralli.
https://i.imgyukle.com/2020/11/21/TidgLx.gif
Aşırılık olarak nitelediğimiz kırılım ihlalleri yaşadığımız bir süreçteyiz.
17 kasım geçici vergilerin son beyan edilme tarihi idi ve bu tarih bilanço beklentisinin de bittiği tarih olarak not ettiğimiz tarih.
Bilanço beklentisi bitince bir aylık bir düzeltme ile dip görülmesi, dip görüldükten itibaren de taban oluşumu olarak da adlandırılan yatay düzeltme dalgaları ile geçen kısa bir süreç ve sonra yeniden bilanço beklentisi hareketinin başlaması kalıbını bir yana bırakalım; düzeltme yaşanması gereken süreçte bakan değişikliği oldu ve piyasa bunu faiz beklentisi olarak fiyatladı, temel analiz beklentilerinin tam aksine bir ralli başladı. Faizler artınca beklenti fiyatlandı düşüşü olmadı yeniden yükseliş geldi.
Yükseliş trendi çok güçlü ve biz düşme beklediğimiz bir zaman aralığında yükselişi yaşıyoruz. Aralık ayında yeniden faiz artışı bekleniyor, bu artışların enflasyonla karşılaştırılarak denklik sağlanana kadar sürmesi beklentisi devam edecektir.
Bir ay daha yükselişi öngördüğümüze göre, 1457 de görülebilir.
Sayın Jako son 1 hafta içerisinde onlarca şirket sahibi şirketine ait işlem görmeyen hisseleri borsada işlem görünür hale çevirmek için başvuruda bulundu. Birçok uluslararası firma Türkiye'de sahip olduğu şirket hisselerinden belli bir miktarını satıyor. Ben sizin yazılarınızı ilgiyle takip eden sessiz bir küçük yatırımcıyım. Borsa'da sıklıkla gelen kap haberlerini takip ederim. 1993 yılından beridir ufak tefek hisse senedi alım satımı yaparım. Böyle bir dönem ile ilk defa karşılaşıyorum ve bu beni ürküttü Bu konuyla ilgili de bir iki kelam istirham etsem. Esas mesleği muallimlik yatırımları Bireysel emeklilikte değil de burada değerlendiriyorum Şimdiden teşekkür ediyorum
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tarih belirterek hisse satılacağı haberini gönderdiklerinde o hissenin yükseleceği düşünülür, fiyatı yükselterek satarlar patron niye yüseliş beklentisi olan sıkıntısı olmayan hisselerini ucuz ucuz satsın. Belki de bir sıkıntı vardır.
Sattık haberi ise sonun başlangıcı yaklaştı haberidir şeklinde düşünme eğilimi canlanır.
Grafiklere bakınca bu somut olarak görülür.
Haftalık çizilen mavi çizgide fiyat altta kalırken aynı çizgiye 4 saatlikte baktığımızda fiyat üstte kalıyor .Programsal bir hata mı var sizce bu şekilde trdview hatalı destek dirençlere neden mi oluyor . Ek 26348Ek 26349
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerikan borsa endeksinde trend bitti. Bist 100 dolar cinsi endeks grafiğinde de trend bitti. Aralık ortasına kadar yükseliş beklentimizi korumakla birlikte, bir kırılım ihlali beklentiyi bozar. Bunu ne bozabiler derseniz; ABD borsa endeksi bozar. Zıtlıklara göstergelerde değil de endekslerde bakıyorum ve uyumsuzluklar görülüyor.
https://www.tradingview.com/x/lNFqslon/
30.206 yukarı geçilemez ise, 28.000 lere inip boşluğu kapatmak isteyebilir.
Sn Jako
Teşekkür ederiz
Zaman analizleriniz ve öngörülerinizin gerçekleşme oranı gerçekten iyi
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Jako
Öncelikle değerli öngörülerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim [emoji3526]
Bir sorum olacaktı.
Düzeltme döneminde yükseliş trendi (yada tersi) olduğu zamanlarda analizinizi yeni dıruma veya tarihlere göre düzenleme yönünde bir çalışmanız oldu mu? Sisteminizde böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama olsaydı nasıl olurdu sonucu merak ediyorum.
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trend dönüşü günlerine kırılım diyoruz, malzememiz sadece bu kırılımlar. Bir kırılım kendisini takip eden kırılımlarla ya da öncesindeki kırılımlarla fibonacci sayı serisine uygun hareket ediyorsa doğru yerdeyiz. Puan hedef ve seviyelerinden önce zamanları gözetiyor ve esas alıyoruz. Hammadde zaman, yardımcı madde hedef.
ABD borsasına trend sonunda olduğu için dikkat etmeli demiştik, günlük grafikteki trend sonu onayı, haftalık grafikte de bu hafta yükselişle kapanışa rağmen, geldi.
Abd borsası şelale yaparsa biz paraşütle atlarız. Çok etkileniyoruz ya da etkilenmeyi çok seviyoruz.
ABD borsasının yükselişini sürdürebilmesinin fren mesafesi son tarihi 25 aralık noel tatiline denk geliyor.
Merhaba Sayın JAKO tüm yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum ve teşekkür ediyorum. Anladığım kadarıyla en geç 25 Aralığa kadar sağlam bir düzeltme bekliyorsunuz peki bist100 için düşmesini beklediğiniz seviye nedir. Şimdiden teşekkür ederim
https://www.tradingview.com/x/hY4DAsRP/
BIST100 düşer mi/yükselir mi?
BIST100, 1330.87 seansı kapattı.
BIST100’ye dair indikatörlerin rating’i Nötr sinyali veriyor. Müthiş osilatör 102.81250706 N seviyesindedir.
Sağlam bir düzeltme beklemiyorum, düzeltirken bile yükselişin devam ettiği ralliler de var.
Yükseliş tarafındayım beklentim de yükseliştir rehavetine kapılmamak için havayı ne bozar diyorum ve bozarsa abd bozar diyorum. Dikkat edeceğimiz tarih aralığı 15-25 aralık. 25 aralıktan itibaren pozisyon taşımak için güvenli zamandır.
Temel analize göre 15 Aralık endeks için düzeltme dibi tarihi olmalıydı, biz bu süreçte de yükselişi yaşıyoruz. Soluksuz olmaz biraz soluklanalım da bir düzeltmedir.