2007 'nin nisanından sonrada 3.50 yi görmedi 3.100 leri gördü ama 3.500 'de ben hatırlamıyorum kısa bir not düşeyim dedim çok fuzuli gibi dursa da öyle değil
Printable View
2007 'nin nisanından sonrada 3.50 yi görmedi 3.100 leri gördü ama 3.500 'de ben hatırlamıyorum kısa bir not düşeyim dedim çok fuzuli gibi dursa da öyle değil
Sonuç olarak arkadaşlar, bu değirmen artık ya dönecek, ya dönecek. Yatırımcının sabrı kalmadı. Öncelikle şirketi mail yağmuruna ve telefonla arayarak sıkıştırabiliriz.
Patron aç gözlü ve hukuk sistemi cok yavas olunca beklekte kacinilmaz oluyor
Herkese sabir
Bir sonraki mahkeme 7.12.2017
Yine bir numara yok.
Alınan Karar
Dosyanın resen seçilecek bilirkişiye tevdi ile rapor alınmasına, duruşmanın 07/12/2017 gününe bırakılmasına karar verilmiştir.
Bir Sonraki Duruşma Tarihi
07/12/2017
Varsa Finansal Tablolarda Ayrılan Karşılık Tutarı
-
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Tedbir amaçlı alınan ancak sonradan kesin karar ile kaldırılan ihtiyati haciz sebebi ile çalıştığımız ve çalışmadığımız bütün bankalara, iştiraklerimize ve ticari profesyonel ilişkimiz olan şirketlere ve şahıslara 3.kişilerdeki hak ve alacaklar için birinci haciz ihbarnamesi gönderilmiş olması nedeniyle, şirketimizin itibarı olumsuz etkilenebilir.
tekrar haciz yok yukarıda ki karardan sanki tekrar haciz ihbarnamesi gönderilmiş gibi anlaşılıyor
Bilirkişilik çeşitli şekillerde tanımlanmaktadır;
a)Bir davada, çözümü hakim tarafından bilinmeyen özel ve teknik bilgi gerektiren hallerde oy ve görüşüne başvurulan üçüncü kişiye, bilirkişi denir.[1]
b)Yargılama sürecinde,özel veya teknik bir bilgiyi gerektiren konularda,hakim tarafından bilgi ve görüşüne başvurulan uzman kişilere, bilirkişi denir.[2]
c)Başka bir tanımda.bilirkişi,bir ihtilafı sona erdirme durumunda olan hakimin,bilgisinde olmayan tecrübe kurallarına ulaşılması veya tecrübe kurallarına dayanılarak mevcut ihtilaf bakımından sonuçlara varılması şeklinde ortaya çıkabilen konularda çözümü özel veya teknik bir bilgiyi gerektiren hallerde sıklıkla başvuracağı kişidir.[3]
Bilirkişinin raporu hakimi bağlamaz.Çünkü bilirkişi raporu takdiri bir delildir ve hakim bu takdiri delili serbestçe takdir eder.Bilirkişi raporunun hakimi bağlaması,hakimin bağımsızlığı ile bağdaşmaz.
Hukukumuzda önemli kurumlardan olan bilirkişiliğin ne HUMK’ta ne de HMK’ta tanımının yapıldığını görmekteyiz.Maddeler de sadece özel veya teknik bilgi gerektiren hallerde bilirkişiye başvurulacağı belirtilmektedir
Bilirkişi seçiminde HMK 268/1’de;mahkemelerin,bilirkişileri görevlendirilmesinde yargı çevreleri içinde yer aldıkları bölge adliye mahkemeleri adli yargı adalet komisyonları tarafından her yıl düzenlenecek bilirkişi listelerinin gözetilmesi esası hüküm altına alınmıştır.
Bilirkişiliğin tarafsızlığını ve dürüstlüğünü sağlamak üzere kabul edilen kurumlardan birisi olan bilirkişinin reddi konusunda bir takım değişikler bulunmaktadır. Üç günlük sürenin bir haftaya çıktığını görmekteyiz.Üç günlük sürenin ret sebebinin öğrenilmesinden itibaren en geç bir hafta içinde yapılması şartı getirilmiştir.