Originally Posted by
ekfuture
Vallahi batan ya da güç kaybeden şirketlerin hepsinin başında da vizyon sahibi kişiler vardı. Bir hataları tarih olmaları için yetti de arttı.
Alırlarsa kaça alırlar, finansman nasıl sağlanır o zaman daha net şeyler söyleme fırsatımız olur. Ama bugün buradan gördüğüm iş mantıklı bir işe benzemiyor.
İş GYO'da krize rağmen borcunu artırdığında herkes bir bildiği var diyordu, ben yanlış karar deyip kriz ortamında borcu olmayan pagyo'ya geçtim. 4 ay içinde pagyo'yu % 25 karla elden çıkardım, işgyo hala nominal olarak 1,5 seneki fiyatının altında (Temettü, bedelsiz düzeltmelerine rağmen). Sorsanız ben kimim İşgyo'nun ayda 10 dolar alan yöneticileri kim? Ama sonuca bakın haklı olan benim.
Pagyo'dan da buraya geldim, özkaynak karlılığı daha iyi diye. Ama böyle bir karar YGGYO'yu sıkıntıya sokar, ondan eminim. Bu işin tek oluru var, ucuza alınır ve diğer bir kaç GYO ile ortak alınır, yani finansman yükü altına girilmez o zaman ok. Aksi takdirde kaç yıllık avm'ci olmalarının hiç bir kıymeti yok. Finansman yükü altında ezilirken bu melekelerin faydası olmaz şirkete.