http://www.haberturk.com/ekonomi/is-...vmye-donusecek
Konu Orhanlı taraflarına bir metro hattına bakar:)
Diğer taraftan olur da gelecekte MARMARAYIN lojistik amaçlı muadili osman gazi köprüsünün altına döşenirse..Yalova tarafında yapılanacak yeni reysaş depo coğrafyası bayağı rantable olabilir...Şu halde Durmuş bey bunu öngörüyorsa Yalova'da ufak ufak yeni araziler alabilecektir...Yalova sıfır noktası desek, müstakbel raylı geçiş ile düşünürsek buradaki depo coğrafyası, saadece İstanbuldan değil, Bursa'daki depo ihtiyacı olan kurumlar tarafından da talep görecektir sanırım..Reysaşın vagon taşımacılığı ile düşünürsek...Wohooooooo.diyorum..Sanırım gelecek perspektifte hükümet demiryoluna 150 milyar harcamayı planlıyor..Osman gazi altına yapılacak bu geçişe harcanan para, tarım merkezlerine entegre demiryolu ağları ile birleştiğinde kat be kat fayda olarak geri dönebilir...Hesap basit aslında...Bir kamyonla 1 ton domates taşırsan, yakıtın ve dolayısı ile dövizin enflasyona geçirgenliği başka, bir kamyonla 5 ton taşırsan başka, trenle 30 ton taşırsan başka...Bu arada Osman Gazi'de ray geçiş yok değil mi?..Baktım göremedim..boşu boşuna yazmış olmiim:)Not Bu yazdığım 10 yıllık bir süreç kanımca.bugünden yarına düşünmeyelim...:)Ama şu demiryolu geçişini seçimlere doğru 2019'gibi duyabiliriz belki...
Özetle Reyaş Coğrafyası pahalı konut projelerine evrilirken, Reysaş Durmuş Beyliği Yalovayı fetihe hazırlanıyor olabilir:):):)Gazamız mübarek ola gemileri karadan aşırdığımız gibi vagonları da yeraltından aşırtmak nasib olur inşallaaaah:):)