ISKUR - İş Bankası Kurucu
Peki tane tane anlatalım .
İşc dahil bütün hisseler %100 bir sermaye artırımında her 1 lot için 1 lot alırlar.
Am işA , işc deki artırılan sermaye oranın 80 katını alır.
Burada karıştırılan nokta %100 lük bir artırımda işc. 1 lot aldığına göre işa 80 lot alacak hesabıdır.
Verilen lotun 80 katı değil artırılan sermayenin 80 katını baz almanız lazım.
2.2010 tarihinde işc %46 sermaye artırmış.
İşA bu artırılan sermayenin 80 katını almış.
Buda 1 lot işA için %3689 sermaye artırımı demek.
O zaman 1 lot işA 3689 adet işc alır.
İnanmayan geçmiş sermaye artırımlarına baksın kardeşim.
Saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ISKUR - İş Bankası Kurucu
Alıntı:
Originally Posted by
fabrikator
Artırılan 1.420.361.329 TL sermayeyi temsil eden paylardan, A grubu pay sahibi ortaklarımızın ellerindeki payların %3.689,48419'u, B grubu pay sahibi ortaklarımızın ellerindeki payların %184,47421âi, C grubu pay sahibi ortaklarımızın ise ellerindeki payların %46,11855âi oranında C Grubu bedelsiz pay alma hakları bulunmaktadır.
sayın jager 3689 un önündeki % iÅaretinin anlamında uyuÅamıyoruz.matematikçiye danıÅalım diyecem fakat sn. axarayı eskiden tanırım.hissedardır .o almadım dediÄi halde siz aldı diyorsunuz
Sayın fabrikatör burada önemli bir mesele var
Size bana veya bir başkasına göre değil direkt işbankasına göre bu hesap olmalı ve hesabın kaynağını defaatle yolladım.
Hepimiz tecrübeli borsacıyız ve çok defa bedelli ve bedelsize katıldık.
Yukarıda ki işbankasının özel durum açıklamasına göre
Her bir işA sahibi ellerindeki payların %3689 u oranında pay alma hakkına sahiptir.
Peki 80 kata uyuyor mu bu %46. Küsürün tam 80 katı 3689 yapıyor.
Geçmiş sermaye artırımları arşivlerde duruyor .
Gerçek bir Bilgi varsa bunu kabul etmek gerekir.
Başka bir acı. Vakıflar genel müdürlüğünün envanterinde 1 adet işA var. Ve 1 milyona yakın işc var.
Bu işc ler işA ya verilen işc lotlar ve bu lotların da doğurmasıyla birikmiş .
Bu işi yakından takip edenler bunu biliyor .
İşkur 3 tl temettü alırken işA 6 tl temettü alıyor diye mi yıllarca işkurun en az 2 -3 katına işlem görüyordu bu hisse.
Benim diyeceklerim bu kadar selametle.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi