-
ohha ; yapmayın hanımlar ,agalar hepimiz aynı gemideyiz ...
"Daha beter olsunlar, bin beter olsunlar, Dolar daha çok yükselsin..!" | Sokak Röportajları
Seçimler bitti, Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan tekrar kazandı, ertesi gün zamlar gelmeye başladı. Dolar ve Euro ise her gün yeni rekorlar kırarak yükseliyor. Gıda ürünlerinden benzine kadar neredeyse tüm ürünlere gelen zamlar ve doların yükselmesi hakkında "ne düşünüyorsunuz" diye vatandaşa sorduk. İşte cevaplar.
video : https://www.youtube.com/watch?v=kyhK6f4z8HU
-
-
kafayı mı yedin Rafael Sadi ? dedirtiren bir yazı ...
Sakalcı Soner'in yani menfatsiz yaralı parmağa işemeyen solcu görünümlü paragöz ...
AKP'li işadamının boğazdaki yalısından yazar...
CHP'yi KK'yı vururda vurur.
Nefret Ortamı yaratmakta üstüne yoktur...
Sanırsının ki ,Rafael Sadi dürüstlük abidesi...
İsrailden Türkiyye bakış: Tek sorun vergi
Ben ekonomist değilim . Her ne kadar İktisat okuduysam da diploma alamadım. Olmadı işte . Bazı basın mensupları bunu da diploması yokmuş diye de manşetler attılar ama olsun . Kaldı ki ben var demedim ki. Sanki yalanımı yakalamışlar gibi ayıp ettiler. Diyen de Emin bey. Sağ olsun.
Neyse üzerine basa basa Ekonomist olmadığımı yazarak başladım ki yanlış anlaşılmasın. Ekonomist değilim ama bu konuda köşedeki bakkal amca kadar da söz söyleme hakkımız var. Ticaret sektöründeki bütün badireleri en azından büyük bir kısmını hem Türkiyede hem de İsrailde geçirmiş biri olarak bazı hatırlatmalarda ve tespitlerde bulunmak istiyorum.
Kabul edersiniz ki Türkiye ekonomisinin en büyük dertlerinden biri yeterinde ve doğru kesimlerden vergi toplayamamaktır. Bu nedenle direkt vergi toplanan mamullerden çok daha rahat ve de haksız da olsa vergi tahsili yoluna gidilmektedir. İçkilerden Araba ithalatından sigaradan tahsil edilen direkt vergiler gibi. Benzer sorunlar İsrail ekonomisinde de mevcuttur ve direkt vergiler ile çok kazanandan değil az gelirli vatandaşlardan vergi toplanabilmektedir. Kimse de mesela sigara tiryakiler çocuğunun ekmeğinden kısıp sigara parası ile üzerindeki katmerli vergiyi ödemek zorundadır.
Örneklerini binlerce üründe görebiliriz.
BİLANÇO SAHTEKARLIĞI
Gelir vergisi konusunda ise bilanço sahtekarlığı ve sahte faturalar ile kar hanesinin düşürülmesi yolu ile büyük miktarlarda vergi kaybı olduğunu sanıyorum ki sağır sultan bile duymuştur.
Üniversite birinci sınıfta iken Rahmetli babamın dükkan komşuları iki nedenden dolayı güvenirler ve vergi usul ve muhasebe konularında bana danışmayı uygun görürlerdi. Peki neydi o iki neden:
Yahudi idim ve konuşulanları Vergi dairesini aktarmayacağıma güvenirlerdi.
Ben 18 yaşımda idim komşunun oğlu idim ve danışmanlık ücreti ödemeyeceklerdi.
İlk danışma müracaatı Eryaman Han 1. Katta ki Nurettin abiden geldi. Beni dükkanın en ıssı köşesine çekip : Sen bu konuda okuyorsun bilirisin dedi. Tabii adam alçak sesle konuşuyordu ki kimseler duymasın.
Bak Rıfatçığım Muhasebecimiz şu kadar kar çıktığını söyledi ve sonuç olarak bu kadar da vergi çıkıyor. Hayırlı olsun abim dedim. Rakam bayağı güzeldi.
Ne hayrı dedi bunun ödersek dükkanı kapatmamız lazım.
Nasıl yani dedim. BU çok para ödeyemeyiz.
Ne yapacaksınız ki dedim.
Bak bizim buralarda dolaşan bir İsmail Efendi var.
Necidir ki bu İsmail Efendi diye saf saf sordum.
Faturacı ya faturacı. Nasıl dedim matbaacı falan mı.
Yahu sende hiç anlamıyorsun bu işlerden dedi.
Anlat abim dedim.
Bu İsmail efendi masrafa işlemek işçin ne faturası istersen temin ediyor. %12.5 komisyon alıyor.
%50 vergiden ucuzdur.
Peki ne faturası alacaksın ki.
İşte hırdavat biz ne satıyorsak onlardan maksat gider göstermek ona göre de vergi düşecek.
Peki bunu yaparsanız envanter ve stokları nasıl denk getireceksiniz ki. O kadar da olacak dedi muhasebeci ayarlarlar onu da.
Peki Nurettin abim bu adamın size vereceği faturaya nasıl güveneceksiniz ki ya sahte ise.
Sahte tabii ama adamda her türlü fatura var ne istersen ona göre fatura koçanından kesiyor.
Ne dersin yapalım mı bir sıkıntı olur mu dedi.
Abicim sence sıkıntı olmaz mı?
Bu faturanın sahte olduğunu adamın muhasebe kaydı olmadığını bile bile bunu muhasebe evrakları içine koyacaksın ve sıkıntı olur mu diye soruyorsun. Yakalanırsan sıkıntı olur tabii.
Peki abim sen salak mısın ki bile bile sahte fatura satan birine %12.5 fatura bedelinden para ödeyeceklesin. O kadar cesursan sahte faturayı muhasebene işleyecek kadar git Tamburacı Hanın içindeki Matbaacı Niko ustaya bastır ne faturası istiyorsan hangi antetli kâğıt ile kendi faturanı kendin kes 5 kuruş ta ödeme dedim. ( şeytanlığı da biliyormuş...)
Nurettin abimin kafasına yatmıştı. İşte Yahudi aklı budur helal olsun sana kurtardın beni.
Abicim ben seni o sahtekara para vermekten kurtardım ama hatayı yapmandan kurtaramadım. Ama ne diyeyim kolay gelsin.
Kısaca bu anekdot tamamı ile gerçektir. Ve Nurettin abimi başı yanmasın diye soyadını ve şirket adını yazmadım.
Benzer danışanlarım çok olmuştu o piyasada çalışırken.
85 MİLYONA KARŞI 50 BİN KİŞİ
Okul hocalarımızdan biri de Prof. EROL Zeytinoğlu idi. Ekonomi Profesörü idi.
Bakın dedi arkadaşlar. Devletin en önemli konusu vergi toplamaktır. Vergi demek maaş demek vergi demek yol su elektrik belediye hizmetleri demektir. Kısaca Vergi toplayamazsanız kimseye ne hizmet ne de maaş ödeyemezsiniz. Ve vergi toplamak dünyanın en zor zanaatıdır demişti.
Nasıl hocam sesleri arasında Hoca anlayın kimse gönül rızası ile Devlet’e bile olsa para vermeyi sevmez. Bizler Akademi hocalar profesörler devlet erkanı bakanlıklar hep birlikte nasıl vergi toplarız nasıl vergi kaçağını önleriz diye kafa patlatan insan sayısı taş patlasın 50 bin kişiyiz. (Bugün belki daha fazladır) Nasıl vergi vermem diye kafa patlatan insan ayısı ise ,55 milyon insan (o senelerde, şimdi 85 milyon) Yani kısaca 50 bin kişinin beyni 55 milyon kişiyi yenemez.
Sizler yani halk o denli uyanıksınız ki bin bir numara icat etmekte üstünüze yoktur. Bizim de görevimiz tehlike sizleri yakalamak vazgeçirmek ve bu numaraların önünü kesmektir. Ama oyun baştan satılmıştır. Daima siz kazanacaksınız.
İşte bu tespitlerden sonra vergi kaçırmaya değmeyecek vergi oranları ile ithalat imalat dengesini doğru hesaplayabilecek vergileri tespit edebilmektir. Kolay değil tabii ancak hatırlatmak istediğim bir husus daha var.
Kimse dolar 23-25 lira oldu diye ağlamasın. Türkiye çok daha kötü ekonomik tablolar görmüş geçirmiş bir ülkedir. 70 cent'e muhtaç olduğumuz günleri herkes unuttu ne yazık ki. Veya bir çoğunuzun yaşı tutmuyor. Bir teneke ay çiçek yağı için bakkala rüşvet verdiğimizi bilmez nüfusun yarısından fazlası. Bir depo benzin almak için Şişliden Dudulludaki benzinciye kadar gidip elde bir kaç plastik bidon da doldurabilmek için saatlerce kuyruk beklediğimizi kaç kişi hatırlıyor acaba. Yuh anasını bu kadar mı yaşlandım.
DOLAR KURUNDAKİ ARTIŞ
Dolar kurunun bir den bire artması kadar yıkıcı bir durum yoktur doğrudur ancak bu daha çok ithalat ile iştigal edenlerin en büyük sıkıntısıdır. Hele hele ithalatçı dış kredi ile çalışıyor ve Dolar ile borçlu ise dünya sonudur. Borç istem dışı çalışan kaslar gibi habire büyür dolar olarak aynı miktarda borçludur ama ödemesi gereken TL miktarı karşılanamayacak kadar büyüktür. Mal da TL cinsinden o değerde satılamaz. Kredilerin ödenme saati geldiğinde ise hangi fiyata olursa olsun satış gerekmektedir.
Durum ihracatçı için az bir şey daha olumludur dolar fiyatı ile satış yapacağından daha fazla TL elde edecektir. Kuşkusuz o da satın aldığı TL bazlı ürünlere daha fazla TL ödeyecektir. Ama durumu ithalatçının durumundan iyidir. Tespit ettiğim kadarı ile şu anda Türkiyede ihracatçılar da Dolar bazında zam yapma telaşı içindekiler ki bu da ne yazık ki hesapsızca yapılmış kararlardır.
Dolar kurları ile ilgili bir liste elde ettim takdim ediyorum.
DEVLETİN GÖREVİ GELİR DAĞILIMINI DENGELEMEK
İncelerseniz doların nasıl bir yol kat ettiğini ve günümüzdeki kur artışlarının nispeten daha az sıkıntılı olduğunu görebilirsiniz. Tabii ki dar gelirli vatandaşın cebindeki ile geçinmesini rahatlatmayacaktır .
Devletin ilk etapta mücadele etmesi gereken konu vatandaşın gelir seviyesini ve gelir dağılımını dengeleyebilmesidir. Bu her ülke için de geçerlidir. Kazanılan paranın ailenin geçiminin temin edilebilmesi esastır.
Saygı ve sevgi ile...
Odatv.com
https://www.odatv4.com/yazarlar/rafa...vergi-40342965
en iyisi herkes devlet memuru olsun , bitsin...
Rafael Sadi madem bu kadar özlem dolusun vatanına geri dön
belki Reis seni azınlıklardan sorumlu baş danışman falan yapar,
KİT'lerde sana bir kaç görev verir...
altına makam aracı vs imkanlar tanır...
dön vatanına , dön mahallene gel gel orada harcanıyorsun
-
Reis maç sonrası BEA emiri Nahyan ve Libya başbakanını Floryada Şazeli restorantta ağırlamış...
Şazeli Florya, Şazeli Florya'da.
·
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Sayın Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ı á¹¢azeli Florya’da ağırlamaktan onur duyduk.
We were honored by the visit of Türkiye's President Recep Tayyip Erdoğan and Mohammed bin Zayed Al Nahyan the President of the United Arab Emirates at á¹¢azeli Florya..
https://www.facebook.com/SazeliFlorya/
https://www.facebook.com/SazeliFlory...2163136913304/
Kaşı beyaz veya Develi yerine ,mmm
neyse...
artık Emir Nahyan'ın bizzati kendileri bonkördür ,
gönlü de deryalar /okyanuslar gibi geniştir
gani dolar rezervini ABD'de tutacağına Müslüman TC Merkez Bankasında tutacağı umuluyor...
ayrıyetten Libya başbakanı ülke petrol ve doğal gaz rezervinin yönetilmesi ve pazarlamasında Reisimizin adamlarının tecrübe ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak Türkiyeye devretmesi umuluyor...
bu suretle Türkiye şipşak bir şekilde döviz ve enerji sorununu çözmüş olacağı umuluyor....
-
FB beş para etmez bir futbolla ziraat kupasını (???) kazandı...
jorge jessus sözleşme gereği 500.000 euroyu kaptı...
bu arada neye sevindiğini bilmediğim fanatikler arabaya atlayıp daaat daat yaptılar...
masadaki güzel yemeği cimcoma hediye edip ,çorbaya razı olmak...
tek kelimeyle BERBAT
-
BORSADA BAR VE KÜLÇELERİ İŞLEM GÖREBİLECEK ULUSLARARASI
ALTIN VE PLATİN RAFİNERİLERİ İLE BAR, KÜLÇE VE GRANÜLLERİ İŞLEM
GÖREBİLECEK ULUSLARARASI GÜMÜŞ RAFİNERİLERİ
(Rafineriler Listesi, İstanbul Altın Borsası Yönetim Kurulu'nun 28.12.2007 tarih ve 306 sayılı
toplantısında belirlenmiştir.)
ALTIN RAFİNERİLERİ
ÜLKELER RAFİNERİLER
A.B.D Johnson Matthey Inc
Metalor USA Refining Corporation
Almanya W. C. Heraeus GmbH
Norddeutsche Affinerie Aktiengesellschaft
Avustralya AGR Matthey
Belçika Umicore SA - Business Unit Precious Metals
Brezilya AngloGold Mineraçao Ltda
Umicore Brasil Ltda.
Çin The Great Wall Gold & Silver Refinery of China
Inner Mongolia Qiankun Gold and Silver Refinery Share
Company Ltd.
Jiangxi Copper Company Ltd.
Shandong Zhaojin Gold & Silver Refinery Co., Ltd.
Zhongyuan Gold Smelter of Zhongjin Gold Corporation
Zijin Mining Group Co. Ltd.
Endonezya PT Aneka Tambang (Persero) Tbk
Filipinler Central Bank of the Philippines
Güney Kore Korea Zinc. Co. Ltd.
LS - Nikko Copper Inc.
Güney
Afrika
Rand Refinery Limited
Hollanda Schöne Edelmetaal BV
Hong Kong Metalor Technologies Ltd. (Hong Kong)
Heraeus Ltd. Hong Kong
İspanya Sociedad Espanola de Metales Preciosos Joyeria Plateria
SA (SEMPSA)
İsveç Boliden Mineral AB
İsviçre Argor - Heraeus SA
Cendres & Metaux SA
Metalor Technologies SA
Pamp SA
Valcambi SA
İtalya Chimet SpA
Metalli Preziosi SpA
Japonya Ishifuku Metal Industry Co., Ltd.
Japan Mint
Matsuda Sangyo Co., Ltd.
Mitsubishi Materials Corporation
Mitsui Mining and Smelting Co., Ltd.
Nippon Mining& Metals Co.; Ltd.
Sumitomo Metal Mining Co.; Ltd.
Tanaka Kikinzoku Kogyo K.K.
Tokuriki Honten & Co., Ltd.
Kanada Johnson Matthey Limited
Falconbridge Limited
Royal Canadian Mint
Kazakistan Kazzinc ****t Stock Company
Kırgızistan Kyrgyzaltyn JSC
Kuzey Kore Central Bank of the DPR of Korea
Meksika Met-Mex Penoles, S.A.
Özbekistan Navoi Mining and Metallurgical Combinat
Amalyk Mining and Metallurgical Complex (AMMC)
Rusya ****t Stock Company Ekaterinburg Non-Ferrours Metal
Processing Plant
Federal State Enterprise Novosibirsk Refinery
Open ****t Stock Company Kolyma Refinery
The Open ****t Stock Company "The Gulidov Krasnoyarsk
Non-Ferrous Metals Plant" (OJSC "Krastvetmet")
Prioksky Plant of Non- Ferrous Metals
State-Owned Enterprise Shyolkovsky Factory of Secondary
Precious Metals
Moscow Special Alloys Processing Plant
JSC Uralelectromed
Türkiye İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş.
Nadir Metal Rafineri San. ve Tic. A.Ş.
Zimbabwe Fidelity Printers & Refiners Harare (Private) Limited
GÜMÜŞ RAFİNERİLERİ
ÜLKELER RAFİNERİLER
A.B.D Johnson Matthey Inc.
Kennecott Utah Copper Corporation
Metalor USA Refining Corp.
Almanya W.C. Heraeus GmbH
Norddeutsche Affinerie Aktiengesellschaft
Avustralya AGR Matthey
Zinifex Ltd.
Belçika Umicore SA - Business Unit Precious Metals
Bulgaristan KCM-S.A., Plovdiv
Çin Tongling Nonferrous Metas Group Co. Ltd.
Jiangxi Copper Company Ltd
The Great Wall Gold and SilverRefinery of China
Henan Yuguang Gold and Lead Company Ltd
Zhuzhou Smelter Group Co. Ltd.
Inner Mongolia Qiankun Gold and Silver Refinery Share
Company Limited
Shandong Zhaojin Gold & Silver Refinery Co., Ltd.
Shenzhen Zhongjin Lingnan Nonfemet Co Ltd
Hunan Shuikoushan Nonferrous Metlas Group Co. Ltd.
Daye Nonferrous Metals Coompany
Yunnan Copper Industry Co Ltd
Güney
Afrika
Rand Refinery Limited
Güney Kore Korea Zinc Co Ltd.
LS-Nikko Copper Inc.
Hollanda Schöne Edelmetaal BV
Remondis Argentia B.V.
İngiltere Britannia Refined Metals Limited
JBR Recovery Limited
Thessco Limited
İspanya Sociedad Española de Metales Preciosos (SEMPSA)
Joyeria Plateria SA
İsveç Boliden Mineral AB
İsviçre Argor-Heraeus SA
Metalor Technologies SA
PAMP SA
Valcambi SA
İtalya Chimet SpA
Metalli Preziosi SpA
Japonya Asahi Pretec Corp.
Dowa Mining Company Limited
Ishifuku Metal Industry Co.Ltd.
Japanese Mint
Matsuda Sangyo Co Ltd.
Mitsubishi Materials Corporation
Mitsui Mining and Smelting Co. Ltd. (Takehara,
Hiroshima)
Mitsui Mining and Smelting Co. Ltd. (Kamioka, Gifu Pref.)
Nippon Mining & Metals Co. Ltd.
Sumitomo Metal Mining Co. Ltd.
Tanaka Kikinzoku Kogyo K.K
Toho Zinc Company Limited
Tokuriki Honten Co. Ltd.
Kanada Cominco Ltd.
Johnson Matthey Ltd.
Falconbridge Limited
Kazakistan Kazzinc ****t Stock Company
Meksika Met-Mex Penoles SA
Özbekistan Almalyk Mining & Mettalurgical Complex (AMMC)
Peru Doe Run Peru SRL
Polonya KGHM Polska Miedz SA
Rusya ****t Stock Company Ekaterinburg Non-Ferrous Metal
Processing Plant
Federal State Enterprise Novosibirsk Refinery
Open ****t Stock Company "The Gulidov Krasnoyarsk
Non-Ferrous Metals Plant" (OJSC "Krastsvetmet")
Open ****t Stock Company Kolyma Refinery
Prioksky Plant of Prioksky Non-Ferrous Metals
State-Owned Enterprise Shyolkovsky Factory of Secondary
Precious Metals
JSC Uralelectromed
Türkiye Eti Gümüş A.Ş.
Nadir Metal Rafineri San. ve Tic. A.Ş.
PLATİN RAFİNERİLERİ
ÜLKELER RAFİNERİLER
ABD Engelhard Corporation, Carteret
Heraeus Metal Processing Inc
Johnson Matthey Inc.
Sabin Metal Corporation
Almanya Umicore AG & Co. KG
W.C. Heraeus GmbH
Güney Afrika Rustenburg Platinum Mines Limited
Western Platinum Refinery Limited
Impala Platinum Ltd.
İngiltere Inco Europe Limited
Johnson Matthey plc
İsviçre Argor-Heraeus SA
Metalor Technologies SA
PAMP SA
Valcambi SA
İtalya Chimet SpA
Japonya Asahi Pretec Corp.
Furuya Metal Co Ltd of Japan
Ishifuku Metal Industry Co. Limited
Matsuda Sangyo Co. Limited
Tanaka Kinkinzoku Kogyo K.K.
Tokuriki Honten Co. Limited
Rusya Ekaterinburg Non-Ferrous Metal Processing Plant
Krasnoyarsk Non-Ferrous Metals Plant
Novosibirsk Non-Ferrous Metal Plant
Prioksk Plant of Non-Ferrous Metals
-
Fenerbahçe kadroyu boşaltıyor! 10 isim satılık
Özlenilen Süper Lig şampiyonluğunun gelmemesinin ardından yönetim, Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası kadroda da değişime gidiyor.Fenerbahçe, kadroyu daraltmak için düğmeye bastı. Toplam 10 futbolcu satış listesine kondu. Sözleşmeleri devam eden Osayi Samuel, Crespo, Nazım Sangare, Attila Szalai, Rossi, Joao Pedro ve Serdar Dursun'un yanı sıra kiralık olarak başka takımlarda forma giyen Bruma, Berisha ve Samatta'ya gelen teklifler değerlendirilecek.
Yönetim, oyuncu satışından en az 40 milyon Euro gelir bekliyor. Szalai'ye pek çok Avrupa ekibinden teklifler olduğu, Berisha'nın Augsburg'a, Bruma'nın Porto'ya ve Pedro'nun Torino'ya yakın olduğu biliniyor. Samatta için Genk'le Rossi için de birden fazla Güney Amerika ekibiyle görüşülüyor.
Fenerbahçenin gündemindeki 4 transfer
Transfer sezonunu Ryan Kent ile açan Fenerbahçe, gözünü yabancılara dikti. Sarı-lacivertliler, hücum hattı ve savunmaya takviye için adımları attı
Fenerbahçe bir yandan oyuncu satışından ciddi bir gelir bekliyor. Öte taraftan da yeni yıldızlar için çalışmalarını sürdürüyor. Ryan Kent'e imza attırarak yaza başlayan kulüp; santrfor, kanat, stoper ve sağ bek transferlerinde pek çok isimle görüşüyor. Başkan Ali Koç ve ekibinin yürüttüğü çalışmalarda önemli mesafeler kat edildi. Detaylara bakalım
DZEKO OLMASA ALTERNATİFİ
Inter ile sözleşmesi biten ve takımdan ayrılacağını açıklayan 37 yaşındaki usta santrfor Edin Dzeko'nun menajeriyle İstanbul'da ilk görüşme yapıldı. 1 artı 1 yıllık öneri sunuldu. Teklifin mali detayı şöyle: 3.5 milyon Euro yıllık ücret ve 5 milyon Euro da imza parası… Taraflar gelecek hafta yeniden görüşecek. Santrfora belirlenen alternatif isim Mateo Retegui. 24 yaşındaki İtalyan golcünün kulübü Boca Juniors'a transfer şartları soruldu.
BECAODA SONA DOĞRU
Udinesenin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao'nun transferinde sona yaklaşıldı. Yüksek maaş talebi nedeniyle İtalyan ekibinin satış listesine koyduğu Becao için Fenerbahçe, bonus'larla 6.5 milyon Euro önerdi. Sözleşmesinin son yılındaki futbolcunun da 3 milyon Euro'luk maaşı önerisini kabul ettiği ve Fenerbahçe'ye transferine kolaylık gösterilmesini istedi.
SVENSSON PAZARLIĞI
Başkan Ali Koç, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan takımın başarılı sağ beki Jonas Svensson'u bizzat istedi. Fenerbahçe işi 1-2 milyon Euro'ya bitirmeyi hedefliyor. Takas opsiyonu dahil olursa Serdar Dursun önerilecek. Pazarlıklar devam ediyor.
YENİDEN DJENEPO
Fenerbahçe, Moussa Djenepo defterini de yeniden açtı. Devre arası transferi gerçekleşmeyen oyuncu için tekrar temas kuruldu. Premier Lig'den düşen Southampton, Malili kanat oyuncusunu elden çıkarmaya sıcak bakıyor. Oyuncu da gelmeye hazır.
İRFAN YİRMİBEŞ
https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol...nsfer-7713441/
37 ve yaşında usta santrafor, ne demek bizimle eğleniyor musunuz ?
3.5 milyon Euro yıllık ücret ve 5 milyon Euro da imza parası
vay vay
insana kafayı yedirtecekler..
-
vay eski Reis adayı Sayın KK...
Kırsalda AK Parti'nin oyunun fazla çıkmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun “Çok basit kırsaldaki insana ayda 500 lira verdiğinizde zaten köyde harcayacak yeri yok, ekonomik yıkımdan etkilenmiyor.†sözleri için seçimleri bilen kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir, "Olayı çözmüş Kılıçdaroğlu.." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Sözcü TV'de yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor.
"Benim açımdan yapılan her şey doğruydu" diyen Kılıçdaroğlu, "Ortaya çıkan tablonun ağır yenilgi olarak görülmesini doğru bulmam." ifadelerini kullandı.
Seçimlerde CHP'nin kırsaldaki oy kaybıyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Kılıçdaroğlu: Büyük kısmı TRT izliyor
"Kır nüfusunu ikna edemediklerini ve onların TRT izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz oraya zamanında gidip kendimizi yeteri kadar anlatamamışız. Buradakilerin büyük bir kısmı sadece TRT izliyor. TRT'nin ne olduğunu da biliyorsunuz." dedi.
"Ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak para"
CHP'nin kırsalda yeterince etki gösterememesiyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Beklediğimiz ölçüde kayıp olmadı. Biz kazanamadık doğru. Biz şunu da araştırdık; acaba kırsaldaki insan neden ekonomik yıkımdan etkilenmedi diye, çok basit, ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak para. Deprem bölgesi de halkın kendi tercihidir. Dağıtılan paralar, imkanlar var..." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun tartışılan açıklamalarını seçimleri doğru bilen kamuoyu araştırmacılarından OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir, sosyal medya hesabında değerlendirdi.
https://www.internethaber.com/kilicd...i-2308670h.htm
başka bir alemdeler ,
A'sından Z'esine bol bol kibir akıyor...
madem köy yerinde yaşmak öyle kolay vatandaş neden asgari ücret için köyü ile ilişkisini kesip şehre adeta kaçıyor..
adalara nasıl olsa bir ceket koysak bu millet ona oy verir denilerek bir şey yapmayan birini koydukları tecrübesi var..
umarım adaları önümüzdeki seçimde kaybederler..
kafaya bak yahu...
abuk sabuk kalp işaretleri ,
vatandaşa cenneti vaad etmeler...
kaynak olarak hikaye anlatmları ..
% 48 çok iyi bir oran..
gerçekleri anlatmak yerine adeta masal anlatmak bu seçimi kaybettirdi...
hele bu yenilgi sonrası böyle abuk sabuk söylemler,mahalli seçimi AKP'ye bir kez daha hediye edecekler..
benim şahsi çıkarımım bu..