Evet benimde okuduğum son durum böyle..
Printable View
Şimdi olaya geniş çerçeveden bakmakta fayda var..örneğin benzer bir durum çok borçlu 2-3B'lik bir çok ABD firması içinde geçerli..
Likidite kesilip sıkılaşma arttıkça bunların borçlanma maliyetleride artıyor..üstelik piyasa daraldıkça bunların karlılıkları düşerek geri borç ödemelerinde sıkıntılar yaşandıkça da notları yavaş yavaş çöp seviyesine inecek..zaten şimdiki junk olanları saymıyorum..daha sıkılaştırmanın başlarındayız güya..:(
Olayı globale taşırsanız böyle giderse sıkılaştırma-küçülme devam ederse gidilecek yörünge belli..bizide önlerde etkilediği malum..
Neyse, sentral bankerlerin bizi 2008 krizi ile bulaştırdığı en büyük pislik bu bol ve ucuz para devri..global düzeyde bir sürü zombi şirket ve zombi ekonomi mevcut..
Sonuç olarak sentral bankerler bir şoktan öncemi müdahale edecekler yoksa bir şoktan sonra mı, bana göre burası çok önemli..bana bir şoktan sonra gibi geliyor..selamlar..
Büyük betoncular battığı gün sonun başlangıcı olacak bekliyoruz hala. BETONLA geldiler betonla gidecekler.
Betonculardan sembol bir ismin batmasını çok isterim.
Milletin anasını belleyeceğiz diyen Mehmet Cengiz...
Ahlaken sakıt Ağaoğlu...
Bunların batması gönlümde yatan.
Lale devri bence böyle sona ermeli.
Öte yandan ülkede ki beton fetişisti tipler en azından bu dönemde PROJEDEN hiç bir beton`a para bağlamasa bu çöküş çoktan olacaktı ama beton sevdalı insanların beyni o kadar betonlaşmışki beton da beton diyor başka bir şey demiyorlar. Hal böyle oluncada BETON soyguncuları kuyruğu ŞİMDİLİK dik tutabiliyor.
Alman almansaki yeni nesil alman eski nesille kiyasla alman değil mozambikli sanki
Derhal dümene geçip güney avrupa finansallarini bizzat dümeni kayaliklara cevirttirip batirmali yoksa garibim kendi batcak meczup eğer Polonya'dan 2. Dünya savaşında bahsi geçen şu efsanevi kayıp altın dolu treni altın dolu haliyle bulmadilarsa Tabi yok öyle bişey
Çok geç bile kaldılar sorsalar öncedende söylerdik biz kötü insanlarmiyik looo. . . Ulen alman gene etmicagdim da bu son eyilih ahil virme babinda bundan sonra taksimetre yazar yada ubermetre .