Takası pek hoş değil
Printable View
Takası pek hoş değil
Hoş değilmiş, doğru, nedense bu Gedik ve Marbaş müşterilerine kuşkuyla bakıyorum, aracılık yapabiliyorlar, zararına satabiliyorlar.
Buradaki oyun eskiden beri gelen hisseyi taşıtma oyununu hatırlatıyor.
Yüklü satış, sonrasında işlem hacmi düşükken veya bilanço beğenilmedi gibi gerekçelerle kıyım kıyım geri alış.
Ben İSGSY yatırımcılarının Bay George gibi mezar vadede alıcı olduğunu tahmin ediyorum.
Daha önce de yazmıştım, bu hisseyi tutanların ( mecburiyetten satış durumları hariç) birkaç yıllık bir perspektifi olmalı.
Burada tek çare bu heriflerin ; pardon (!) bu hitabı hakediyorlar, elinde hisse bırakmayıncaya kadar alıcı olmak sonrasında da geri çekilmektir. Akabinde düşük işlem hacmiyle de olsa hisse yükselir, en azından psikolojik üstünlük sağlarız.
bunlara fırsat veren şirketin ta kendisi 75 trilyon nakti var 1 milyon kot alıverse fiyatı 2 nin üstüne atsa bunların hiçbiri kalmaz
üstelik bu para şirket için hiçbir şey değil
kendi şirketine güveniyorsan yapmalısın
demekki olay başka bu danışıklı döğüşün bitmesini bekleyeceğiz
Geçtiğimiz yıl SPK bu işin önünü açtığında forumda hisse geri alımını uzun uzun yazmıştık.Yönetim bu konuya sıcak bakmadı, hatta yazılı taleplere yanıt da vermedi.
Bu yıl konuyu yeniden ısıtıp gündeme getirmek mümkündür.
Bu arada şu bilgiyi paylaşmalıyım, incelenen yatırım planlarının sonuçlanmamasının en önemlinedenlerinden biri şirket sahiplerinin şirketlerine yüksek değer biçmeleridir.
Bugünkü durumda da böyle.
İSGSY'nin yaklaşık 75 mio serbest nakdi var. Kendi hissesine yatırım yapmak herhangi bir yatırımdan
daha fazla getiri vadediyor.
Genel kurul dönemi yaklaşsın, hisse geri alımına 10 mio Lira kaynak ayrılması konusunu teklif edeceğim.
İlla ki senet almaları gerekmez, tek başına bir yönlendirici etki yapması da mümkündür.
Yönetim halka açıklığı azaltmayı çare olarak görmüyor, hatta hisse geri alımı yaparsa bir kısım pay sahibinin
hak kaybına uğrayacağını düşünüyor.Hissenin performansını yabancı yatırımcılara daha iyi anlatmakta gördüklerini ve bunun için de şartların oluşmasını beklediklerini düşünüyorum.
Bu argümanla yarışacak gerekçeleri öne sürmelidir.
Diğer taraftan şu güne kadar hepimizin üzerinde mutabık kalacağı gibi yeterli hak kaybı oluşmuştur ve telafisinin hangi
vadede olabileceği bilinmiyor.
Bence hisse geri alımı için yeterli zemin ve gerekçe vardır ve belki sizlerin, benim, başkalarının da talepkar olması gerekiyor.
Geri Alım yapması gereken ISYAT ve ISGSY olmalı onlar da pek istekli değiller , çünkü en az 3 - 5 ay beklenti oluşmayacağını ve suni oluşturulacak bir beklentinin de uzun vade girenlerden çok gedik gibi kısa vadeli 3-6 aylık al sat yapanlara yarayacağını biliyor . Alması gerekmez sadece yönlendirici etk yapması yeterlidir demiş noreply , buna katılıyorum ama bunu yapmaya da niyetleri yok çünkü haber gelmemesi bunun en önemli göstergesi .
Hak kaybı çok büyük oranda oluşmuştur ama telafisi gerektiği fikrine katılamayacağım hisse kendi yolunu bulacaktır . Eğer uzun vadede bakılacak olursa bu büyük düşür büyük çıkış ile telafi edilecektir . Ondan sonra yatırım şeklimde bir değişiklik yaparak paramı tek girişim sermayesine değil hepsine paylaştırıp tümü hakkında çalışmalar yapacağım .
Ben Genel müdür olsam elimdeki tüm nakit ile ISGSY alırdım , ve bu fiyatları Tarih yapardım . Gelecekten duydukları endişe o kadar büyük ki yatırım kararlarının sorgulanmasına sebebiyet veriyorlar .
Günlük takaslara hiç bakmayın çünkü o tablolarda ISYAT kendi hisselerini başka aracı kurum üzerinden alıp satıyor . Sebebi HABER hiç olmaması olarak açıklayacağım . Karda yürüyüp iz bırakmaması ne kadar KURT olduklarının bir göstergesi . Sonuçta Tüm hisseler kendi kontrolları altında olduğu sürece sorun yok .
Uzun vadeli TAKAS tablomda belirgin değişiklik olmadı sürece ISYAT Hissemizi toplamaya devam ediyor demektir . GEDİK almış AK satmış palavradır . ISYAT 'ın MAŞA larına fazla değer vermeyin .
1.67 Altında alın yatın tutun , 1-3 gün içerisinde çıkarsa extra aldığınızı satın kar kadar kısmı stoklayın . Uzun vadede maliyetleri aşağı alın ISYAT bunu 3 yıldır uygulamakta o ne yapıyorsa siz de aynısını yapın . UNUTMAYIN aynı teknedesiniz fiyatlar aşağı gelirse onlar çok fena zarar edecekler dir . Bize 1 onlara BİN katı zarar yazar . Bir de Üst yönetime hesap vermesi de cabası .
Ben Gelecekten umutluyum Türkiye doğru yolda ve borsanın en ucuz fırsat vaad eden kağıdı ISGSY dir .
Beta çok düşük olduğundan BORSA Düşerken de sigorta almış olursunuz .
Çıkışın tek bir habercisi var o da Bilanço değildir , kesinlikle bilanço ile ilgilenmeyin . GÖSTERGEMİZ ISGSY den gelecek olan Haberlerdir . Gerisi yalan dolan yada İnter Milan .
Basmışım Aminoasidi DAŞ gibiyim .
https://www.youtube.com/watch?v=XUeyb-vZqi8
https://www.youtube.com/watch?v=zzfMytDCfYA
https://www.youtube.com/watch?v=V8D-7968qAU
Borsanın en iyi ve süpriz kağıdı ise BASCM ...
Şimdide tahta olağan üstü zayıf gösterilmeye çalışılıyor .
nerde dünkü hava
nerde bu millet
nerde bu dövlet :) :)
ZAman İçerisinde takas değişim tablosunu yayınlayacağım az sonra ...
Fıstık gibi geldi bana ...
https://i.hizliresim.com/BLmbGV.png