Geleneksel bir ramazan alışverişi yaptım bugün büyük bilindik ultra gros marketlerden 2 sine giderek gecenyila göre ortalama %90 fazla param gitti iyimi ...geçenyil ne aldıysam aynini aldım aynı miktarda ...fiyatları karsilastirdim en dusuk bir gıda ürünü %40 zam görmüş gidasina göre %170 e kadar çıkıyor ..en basitinden 1 paket margarini geçen yıl 1.50_1.80 civarından alırken şimdi 2.70-3.25 aralığından aldım ...dolar çıksa zam dolar inde yine zam elektrik gaz su çıksa zam düşse yine zam ...misal geçenlerde elektrik gaz su %10 ar düşürüldü fiyatlar düştü mü yok aksine bindi üstüne ...ama resmi enflasyon %20
..tabi ya ...herşey bizim ülkede kazık zaten şu yotubda Venezüella da gezen bir eleman var geçen yıl ki videosunda çerez 30 cent 2 litrelik cola 35 cent diyordu ...yani geçen yıl ki dolar TL ye göre çerez 1 TL cola 1.25 TL falan yapıyor ...yahu geçen yıl o çerez ve cola Türkiye de 2.5 ve 4.5 tlydi ....üstelik oraya başka ülkelerden gelirken çerez ve cola Türkiye de üretiliyor ...orada enflasyon %8 milyon bizde %20 ama kazığı yiyen biziz nasıl oluyorsa .