Originally Posted by
denlis100
2020 değişik bir yıldı. 2020 performanslarının yanıltıcı olabileceğini düşündüğüm için biraz daha geçmişe gidip, 2020 Mart öncesi sonuçları görmek istemiştim. Aslında yüksek oranda hisse senedi yatırımım olduğu için fon yatırımımın çoğu PPZ, OSD, EIB, SUC'da. Ama hisse senedine yatırımı yapmasaydım, gözümün önünde 1, 3, 5 yıllık TCD performansı varken neden başka değişken fona ihtiyaç duyayım ki sorusu kafamı kurcalıyordu.
Şunu gördüm ki doları yenecek döviz cinsi bir yatırım şart. Amerikan borsalarının şişikliği nedeniyle yabancı HSYF'ler şu an alternatif değil benim için. Hem bu nedenle hem de Eurobond'a doğrudan yatırım yaptığım için KUB ve GBC haricinde çok seçeneğin kalmaması üzücü.
Bir başka çıkarımım ise genel olarak HSYF'ler ve TCD en başarılı fonlar olsa da, 2 yıllık bir vadenin bile "gerekli olabilecek" bir para için riskli bir yatırım süresi olması. Örneğin 26.01.2017 ve 22.03.2019 arasında ev için ayırdığı peşinatı MAC ve TCD gibi çok başarılı fonlarda değerlendiren bir yatırımcı, mevduatın altında getiri elde edecekti.
Sizlerin de değerli yorumlarını bekliyorum.
Bu vesileyle yatırım stratejisini zaman ayırıp paylaşan ve bu konuda bana çok şey katan Hellistheothers'a teşekkür ediyorum.