Fon çıkışına neden olacağı için borsada yatırım kararları pek sevilmez. Ayrıca yatırım için borçlanacak ve finansal giderleri artacak, karlılığı olumsuz etkiler.
Yatırım giderleri amortisman olarak yıllara dağıtılır. Bu de ek gider demek.
Printable View
Fon çıkışına neden olacağı için borsada yatırım kararları pek sevilmez. Ayrıca yatırım için borçlanacak ve finansal giderleri artacak, karlılığı olumsuz etkiler.
Yatırım giderleri amortisman olarak yıllara dağıtılır. Bu de ek gider demek.
göstergeler düzelmeye başladı gibi bilanço 10 mayıs son gün yani dolu dolu bir aylık süremiz var arkadaşlar
bilicinin kasasında para var 1.5 milon fazla etkilemez diger 1,5 lik dilimde saten uzun vadeli bende olumlu gördüm büyümenin de itici bir gücü vardır daha önceki aylarda bu ortaktan belli bir kar payıda almıştı zaten yanlış hatırlamıyorsam
Yeni fabrika yatırımı yapıyorum dese, bu yatırımın tamamlanması ve geriye dönüşü zaman alır ve belli bir süre finanse etmek gerekir. Mevcut durum; bence atıyorum 5 makinesi varsa 2 tane daha alması demek ve bu makinayı kurup ürettiğini satması anlamına geliyor. Yani yatırımın dönüşü öyle uzun soluklu olmayacak ve kendi ölçeğine göre bir yatırım. Bu mantıkla sasa'nın yatırımını düşünürsek kağıdın sürünmesi gerekirdi ama 30 fk dan işlem görüyor bu da büyüme beklentisinden kaynaklanıyor.
Elde ettiğimiz karın bir kısmı dağıtıldı, bir kısmı da yatırıma yönlendirilmiş oldu. Ürettiğini satıyorsun ve talebe yetişemiyorsun bu durumda yeni makina almakta gayet doğal bence. Yani bunun olumsuz bir tarafını ben göremedim açıkçası, tabi her fikre de saygım var.
31.03.2017 Verileri
Hasılat 32.965.000
Faaliyet Karı 10.098.000
Net kar 5.652.000
Ana Ortaklık Payı 3.898.000
Favök 11.687.000
İnşallah bu çeyrekte bu rakamların fevkinde sonuçlar oluşur.
Yatırım tavsiyesi değildir.