O bakımdan da haklısın. Twitter da adamı çıldırtıyorlar :oleyo:
Printable View
Merhaba obblomovv.bir süredir yazdıklarınızı takip ediyorum.uzun vadede ( 1 sene ) tavsiye edebileceğiniz hisse senetleri var mı ?
Selamlar.
Listeye düşen Yıldız pazar hisselerinin çoğu aynı zaman uzun vadede prim yapabileceğini öngördüğüm hisselerdir. Sütun açıklamalarını incelerseniz, indikatör ve pivot satırı "boş" hisseler arasından grafiği aklınıza yatanlar arasında seçim yapılabilir.
Meşreb olarak biraz daha "kısa" baktığımdan "uzuna" özel bir çalışma yapmadım.
Aslında şahsi fikrim şudur ki;
Bu listeye giren Yıldız Pazar hisselerinin çoğu uzun vade tutulabilecek hisselerdir.
Ancak, volatil dönemlerinde olduklarından destek ve dirençlere tüm hisselerde olduğu gibi dikkat etmekte yarar var.
Liste için; gelecek hafta sonuna dek, Haftalık ve Aylık destek/dirençleri de hesaba katan yeni bir yapı oluşturmayı umuyorum.
O zaman daha kolay eleyebiliriz.
Bende kısa vadede alım satım yapmak istiyorum.ancak o hıza yetişmek biraz zor sanırım.ama yinede sizin kısa vade görüşlerinizi uygulamaya çalışıyorum.bizim borsada uzun vadede kazanç daha olabilir gibi olduğu için aklımda o da var.sizin listenizi takip edeceğim.ilginiz için teşekkür ederim.
Şahsi fikrimi söyleyeyim;
Bizim borsamız uzun vade, "Al-Unut" tarzı yatırıma pek uygun değil.
Şişe, Soda, Tekfen vb. yatırımcısı arkadaşlar ayrıntılı bilgi verir sorarsanız.
Bir kaç nadir hisse 3-5 yıllık periyotta faiz ve döviz üzerinde getiri sağlayabilir.
Ama ülkemizde döviz bazlı katlayarak büyüyen şirket sayısı 1-2 vardır veya yoktur.
Bu durumda da yine, "doğru zamanda doğru hissede olma" meselesine geliyoruz.
Ekran başında, seans takip etmeyen arkadaşlara aylık altında(en az 1 ay vade) yatırım tavsiye etmem.
Kısa vade, bilgi, tecrübe vb dışında ciddi irade ve disiplin gerektiren bir strateji.
Onu başaran (işin psikolojisini dışarıda tutarak), her vadeyi kotarır diye düşünüyorum.
Uzun vade için söylediklerinizde haklı olabilirsiniz.o 1-2 hisseyi yakalamak esas konu sanırım.kısa vade için sizin görüşlerinizi dikkate alacağım.tekrar teşekkürler.
Rica ederim. Kendi süzgecinizden geçirin elbette.
Uzun vade potansiyeli olan hisseler için, genel olarak formasyon analizi yapıyoruz.
"Olası hedef nedir?" diye.
Günlük ve üzeri periyodda formasyon oluşturan hisseler genelde hedef fiyatına ayları bulan vadede ulaşırlar. Bunları takip etmek yararlı olabilir. Ayrıca "KOU" nun "U" su...
Ek: Kendinden "biz" diye söz eden insanlardan hazzetmem. Yazdığımı okuyunca aynı duyguya kapıldım.
Amaç kollektif bir çalışmaya evrilmek, buna motive etmek. Şimdilik ben yapıyorum.
Bir de temel analizi güçlü bir arkadaşı bulsak... 10 numara işler çıkacak ama...
Şimdilik yok. :notr:
*Yazı baştan sona yazım hatası dolu imiş. Komple değişti neredeyse...
UV tuttuğum bütün hisselerde kardayım ama satmaya kıyamıyorum. :) Sıkıntı şu, bu hisselerin çoğunu daha önce de aldım ve kar görünce dayanamayıp sattım ama hepsi yine aldığım yerlere geri döndü ve tekrar aldım. Gerçekten boğa piyasasına girdiysek ki neden girdik onu da bilmiyorum, o zaman giden trenin arkasından mendil sallayarak bakakalmak var işin içinde. Trade ise bana göre değil maalesef, takip gerektiriyor, yok stop koy dirence bak sat destekten al bunlar için mesai ayırmak lazım bu yüzden yapabilene büyük saygım var.
Bu minvalde, sayın obblomovv, sizin BIST için öngörünüz nedir, gider mi daha? :wu: